Архив - Lentata.com

За свободата на мисълта...

За свободата на мисълта...

И още нещо, във Виена приятели ми разказаха, че в Австрия има държавна финансираща програма за експериманетално и авангардно изкуство. Печелят най-нестандартните, смелите и направо “откачени” идеи. Попитах дали проектите трябва да имат „социален контекст”. Австрийците се разсмяха. Веднага осъзнах глупостта на въпроса си. Ами да, смисълът е в самата дързост и в свободата на мисълта.

11 April 2017

Хронология на медийната манипулация, която води до война

Хронология на медийната манипулация, която води до война

Преди няколко дни пред очите на целия свят се разигра може би най-грозната и отвратителна манипулация, на която сме ставали свидетели в последните десетилетия. Нещо, което по своята гнусота и дързост с лекота изпреварва и най-отвратителните неща, които някога сме си представяли. Нещо, което като го осъзнаете и асимилирате, ще ви отврати завинаги от меката на съвременната цивилизация – западния свят.

10 April 2017

Ако си истински журналист

Ако си истински журналист

Ако си истински журналист ще си зададеш въпроса „можем ли да вярваме на турски източници за трагедията в Сирия, предвид факта, че Ердоган има ясни интереси там. Нищо, че аз едва наскоро най-сетне се усетих, че Ердоган е диктатор, след като само преди година твърдях публично, че е надежден и стабилен партньор на България“.

10 April 2017

Д-р Милен Врабевски: Има възход на родолюбието

Д-р Милен Врабевски: Има възход на родолюбието

Lentata.com разговаря с д-р Милен Врабевски. Един човек, който докато патриотичните популисти наоколо шумно врещят, реално работи за България. За националната ни памет, за запазване на историята ни, за самочувствието ни като българи. Четете и помислете – кое е по-важно: да си постваш патриотични статуси на националните празници или да правиш нешо реално за държавата си и за съгражданите си.

09 April 2017

Не! Това не е най-големият идиот в София.

Не! Това не е най-големият идиот в София.

Колко струва една поправка на навес – мили ми смехурковци – около 130 лв./на кв.м/. Да кажем, че навесът на този човек по груби сметки ще струва по три – т.е. 390 лв. Този човек изглежда възрастен. Ако е пенсионер – това е средно една негова пенсия. Ако е работещ човек, средно това е половината му заплата. Другата половина вероятно отива за парно, ток и лекарства. Смешно си е!

09 April 2017

Прас Прес до Президента: Разсекретете стенограмата КТБ!

Прас Прес до Президента: Разсекретете стенограмата КТБ!

В свое писмо до президента Радев, от екипа на новия вестник "Прас Прес" поискаха разсекретяване на стенограмата при президента по случая КТБ от 2014-та. Подписалите се – Чавдар Николов, Христо Комарницки, Иван Бакалов и Чавдар Георгиев, обещават да публикуват целия документ, ако го получат от президентската институция.

08 April 2017

Пичове, провалихме се.

Пичове, провалихме се.

Пичове, провалихме се. Провалихме надеждите си, провалихме мечтите си, провалихме всичко, което опитахме да променим. Единственото смислено нещо, което създадохме, докато се проваляхме във всичко останало бяха децата ни. И тези деца ще трябва да изградят отново онова, което ние съсипахме със собственото си високомерие, подозрителност, омраза, лицемерие, алчност, ленност и обикновена войнстваща тъпота.

08 April 2017

Въпроси, въпроси, въпроси.

Въпроси, въпроси, въпроси.

Трагедията се случва в населено място, контролирано от Ал Кайда. Повтарям - ислямистката организация Ал Кайда - факт, спестен от почти всички медии на неинформираната аудитория, който всъщност е пиронът в цялата история. Т‘ва е някакво малоумие, поредното инжектирано в съзнанието на масовата публика. Наистина ли твърдите, че най-сигурното доказателство за газовата атака е информация, идваща от терористична организация, която бутна кулите?

08 April 2017

Задава ли се опасна смяна на караула в Сирия?

Задава ли се опасна смяна на караула в Сирия?

Защо е имало химически боеприпаси в складове на територия, контролирана от Ал Кайда в Сирия? (Групировките там са много - Ахрар Ал Шам, Тахрир ал Шам, Свободна сирийска армия и тн.) Защо ислямистите винаги изваждат картата с химическите атаки точно след поредната си неуспешна офанзива в северна Хама? Не е ли странно, че партенката с химическото оръжие винаги идва в момент, когато джихадистите губят почва под краката си? Защо когато същите джихадисти са в офанзива и печелят територии не се говори за химически атаки?

08 April 2017

Светът пред война

Светът пред война

Какво предстои? В най-лошия случай – нова Световна война. В най-добрия – поредната война на американски президент в Близкия изток (в Йемен САЩ и саудитите скоро няма да има какво да бомбардират), тъй като САЩ изглеждат решими да сменят и този режим. Тоест: Нов Ирак, нова Либия. Какво идва след диктатори тип Кадафи и Саддам? Идил и Ал-Кайда. Това е. Още милиони бежанци. Още самосиндикални терористични актове на родна земя.

07 April 2017

Вижте защо не може да преминавате свободно границите ни с Гърция и Румъния!

Вижте защо не може да преминавате свободно границите ни с Гърция и Румъния!

Защо на граничните ни пунктове има хаос и се вият километрови опашки? (ВИЖ - ТУК) Защо всеки европейски гражданин, отиващ или връщащ се от Гърция е проверяван най-обстойно, въпреки че членството ни в ЕС предполага липсата на проверки? Какво налага 100 % контрол, който прилага гранична полиция на границите ни в момента?

07 April 2017

Да мрат селяните и руснаците, не са секси

Да мрат селяните и руснаците, не са секси

Цигани пак спукали от бой някакъв дядо на село и той взел, че пукнал. Ма, той умрял, ма – казали другите селяни, когато го намерили, и се разотишли да си гледат работата. А на гражданите им идвало да умрат от скука. Оффф, че банално - няма да е първият, нито последният. Ай ся, да зарежем всичко и да седнем да оплакваме някакъв селски дядка. Ми, няма нищо секси в това. Били го, убили го и го погребали в Плевенско.

06 April 2017

Може ли да стане по-лошо?

Може ли да стане по-лошо?

Попадайки в САЩ, повечето от тях ще влязат в режим "да намеря начин да остана". Така, както преди година-две са били в режим "да намеря начин да влезна студент". Защото от доста година функцията на висшето образование е само една - да отвори вратата на тези готвачи на раци към техните работни места. Да пържиш раци, за да си изкараш пари не е нито срамно, нито нещо лошо. Даже е похвално. Проблемът всъщност е, че това са поредните петдесетина младежи, които са трайно, ама завинаги, загубени за България.

06 April 2017

Какво чух в германските джамии

Какво чух в германските джамии

Lentata.com публикува материала на DW за журналиста Константин Шрайбер, който е решил да обиколи няколко джамии в Германия и да провери – какво се пее в молитвите: Какво се проповядва по време на петъчните молитви в германските джамии? Това се питал журналистът Константин Шрайбер. За да намери отговора, той посетил 13 проповеди на турски и арабски език. Ето какво е чул в джамиите:

05 April 2017

Журналистите умират млади

Журналистите умират млади

Журналистът няма право на дрямка. Той трябва да бъде първи, защото закъснелият журналист е гладен журналист. Слабият журналист също е гладен журналист. Да бъде смел, защото страхливият журналист е излишен журналист. Да бъде достоен, защото недостойният журналист е задраскан журналист. Наричат журналистиката професия, но това не е професия. Както и да си лекар не е професия. Както и да си учител. Да си журналист, е мисия.

05 April 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

4510 намерени, страница 3 от общо 266


Специален коментар