Архив - Lentata.com

ДЕЕБА  ЛГАРИЯ

ДЕЕБА ЛГАРИЯ

Седят българите и се чудят де е България в тази ситуация. Децата вече не пеят старата Вазова песен. Те припяват на новия ни химн, химнът на мишките, които тихо псуват липсата на политическа воля и смелост. И в новия химн на мишките се пее: Дееба Лгария, Дееба Лгария, тралала. Под лупа трябва да гледате какво става в Брюксел и в Европа. И в Турция.

13 March 2017

Новите гробища

Новите гробища

Тя е като дух в тая страна. Хем навсякъде, хем - невидима за нас. Тя е на всяко място, където можеше да има живот, и къща, и дом, но няма, защото някой е отишъл в чужбина или вече е умрял. Тя е във всяко нещо, което е можело да бъда полезно за общия ни живот, но никой не е преодолял апатията и мързела си да го направи.

13 March 2017

Гръцко. И южните съседи.

Гръцко. И южните съседи.

Ницше беше казал – „без музика животът би бил грешка“. Ще добавим – ако не си чул тасоската гръцка музика, със сигурност си в грешка. На най-близкия до България гръцки остров Тасос, може да се чуе типичната за Гърция „ребетико“ музика. Жанр, появил се едва през 20-ти век, като музика и поезия на 2 милиона бежанци в южната ни съседка.

13 March 2017

Една грешна жичка и…бум!

Една грешна жичка и…бум!

Обяснете ми защо човек на Бога е свидетел как цяла една държава се изправя срещу вълната от пришълци със страх и гняв. Вижда как малки градчета въстават срещу семейства от емигранти. Това не е просто неприемане и неодобрение, това е категоричен отказ, непримирим отпор срещу нашествениците от изтока – основателен или не – не е това въпросът – важното е, че настроенията са такива и са явни!

12 March 2017

Влошаване: Турци на протест в Холандия, а в Турция не искат холандския посланик…

Влошаване: Турци на протест в Холандия, а в Турция не искат холандския посланик…

„В знак на протест по отношение на решението на холандското правителство (да разреши кацане на самолета на външния министър Мевлют Чавушоглу ) в министерството бе привикан временният холандски шарже д'афер и му бе съобщено, че не искаме посланикът на страната, който в момента е в отпуск, да се връща в Анкара”. От външното министерство уточняват, че решението на Холандия ще доведе до сериозни последствия в отношенията между двете страни в сферата на икономиката, дипломацията и политиката.

12 March 2017

Те не крадат, те си взимат! (ВИДЕО)

Те не крадат, те си взимат! (ВИДЕО)

Вижте илюстрацията на това, което се нарича – отхапване от цивилизацията. Не, че обедняваме заради една врата по-малко. Не. Но цивилизацията ни си отива с всеки изминал ден и с всяка открадната врата. И утре, няма да има кой да създава и строи, защото след експанзията на „берящите врати“, няма да е останало нищо.

11 March 2017

ПИСМА ДО КАРБОВСКИ: Геноцид над хората в България

ПИСМА ДО КАРБОВСКИ: Геноцид над хората в България

В момента работя в малка шивашка фирма като крояч, моделиер, технолог, а ми се заплаща минимума на минимума. За януари месец, за 17 раб. дни са ми заплатени 377 лв., 42 от които са за храна, бонус отпускан от работодателя. Преди да постъпя на работа в тази фирма работех в една от най-големите шивашки фирми в региона, като конструктор-моделиер, след като се явих на конкурс за длъжността и бях одобрена без никакви протекции...

11 March 2017

Убиецът с брадвата в Дюселдорф

Убиецът с брадвата в Дюселдорф

Дали не изпълнява в най-реален и примитивен вид низпослани свише заръки на Корана? Коранът, освен и”, "госновите на исляма, съдържа още и норми, практически наставления и предписания за праведен живот (Шариат). Характерни за исляма са както неистовата себеотдаваща се вяра, така и особеното отношение към тези, които изповядват друга религия, към така наречените „неверницяури", към които спадат всички европейци, включително и ние, християните-българи, вярващи в Светата Троица и в нашия мил Бог Иисус Христос

11 March 2017

ТОЙ говори за политиката на Южна Корея, но ТЕ идват! (ВИДЕО)

ТОЙ говори за политиката на Южна Корея, но ТЕ идват! (ВИДЕО)

Това видео за часове придоби статут “viral” и предизвика хиляди коментари и най-вече смях. Всъщност, във видеото професор Робърт Е. Кели дава интервю на живо за BBC, коментира политическата ситуация в Южна Корея и прочие сериозни неща. Сериозността обаче изчезва в мига, в който децата му нахлуват в ефир, зад гърба му. И въпреки завидното хладнокръвие на професора, нищо вече не може да бъде сериозно…

11 March 2017

Децата на България –  висока смъртност и много бедност

Децата на България – висока смъртност и много бедност

Cмъpтнocттa нa дeцaтa пoд eднa гoдинa y нac пpoдължaвa дa бъдe дaлeч нaд cpeднaтa зa EC. Πpeз 2016 г. зa пъpви път oт 17 гoдини нacaм cмъpтнocттa ce e yвeличилa дo 7 пoчинaли нa 1000 дeцa. 6,5% oт дeцaтa дo 5 гoдини ca c изocтaвaнe в pъcтa. Πoвeчe oт 25% ca c paзличнa cтeпeн нa aнeмия.

11 March 2017

Западните медии и как България я няма на картата

Западните медии и как България я няма на картата

И така драги зрители, какво се случи по света днес? Това продължава години. Тотална информационна депривация. В следствие на това има поне 2 поколения, които неглижират ставащото по света. Не за друго, а защото за тях това е светът – UK, USA и бившите колонии, донякъде. Информационните канали са много, но винаги манипулирани, завоалирани, лимитирани. Създават нация от непукисти.

10 March 2017

Червената шапчица - фармацевтичен прочит на приказката

Червената шапчица - фармацевтичен прочит на приказката

Времето минавало, бабата продължавала да живее без лекарства. Е, доста повече, отколкото пише в дебелите книги на лекаря от големия град, но все пак възможностите на един изтерзан организъм не са безкрайни. И така, един ден бабата умряла, но не защото я изял Вълкът, а от непридържане към предписаната терапия.

10 March 2017

Деца? Какво беше това...

Деца? Какво беше това...

Защо изобщо правите деца? Изглежда, че създавате поколение малки кифли и малки батки с отвратителен манталитет, бит и култура. Плюете расистки срещу хора от друга етническа принадлежност, че раждат деца много рано (примерът е само база за сравнение)...а вие какво? Като ги раждате по-късно, какво повече им давате? Образование ли? Възпитание ли? Като гледам вашите деца се различават само с това, че могат малко да четат, но скоро и това ще изчезне.

10 March 2017

Евроапокалипсисът

Евроапокалипсисът

Май никой не се замисля за апокалипсиса, който предстои през 2020 г. Не е и нужно. Заети сме да се занимаваме с далеч по-маловажни неща. Явно не е важно, че това, което искахме, а именно Европа, Европейския съюз и техните ценности (и най-вече парите, отпускани от там), са на път да секнат. На кого му пука?

10 March 2017

УИКИЛИЙКС: Следят ви чрез всяко устройство

УИКИЛИЙКС: Следят ви чрез всяко устройство

"Уикилийкс" публикува свръхсекретни документи, за които твърди, че разкриват техники на кибершпионажа на ЦРУ. Според сайта, ЦРУ е създало зловреден софтуер, с който е направен пробив в сигурността на няколко от най-големите технологични компании.

09 March 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

4425 намерени, страница 3 от общо 261


Специален коментар