Архив - Lentata.com

ДОЖИВЯХ!

ДОЖИВЯХ!

Днес, на Коледа, 25.12.16 година БНТ ще излъчи СТЕНАТА на Алън Паркър по Пинк Флойд. Искам децата да разберат как една цяла човешка машина у нас (общество, телевизии, отделни умове) живеят с едно непонятно 34 (тридесет и четири) години закъснение. Това закъснение е проклятието на тази страна, на общото ни съзнание.

25 December 2016

БАНКЕТИ

БАНКЕТИ

Само като видя физиономията на Благой Рагин и веднага си представям маса с бяла покривка, върху нея подредени плата и куверти с кьопоолу, снежанка, руска и редена салата, луканка, шпек, къдраво нарязан кашкавал, и сирене, поръсено с червен пипер. Алкохол: чашки с високо столче, в тях искрят празнично – 50 гр. държавна ракия, тук-таме коняче, по предварителна заръчка, щото счетоводителката не обича ракия.

21 December 2016

КОЛЕДАЛИПСИС

КОЛЕДАЛИПСИС

Защо го правите? Кому е нужно да станеш неотменна част от потребителското полудяване по Коледа, когато на практика не можеш да си го позволиш? Защо ни е толкова важно да харчим пари „за Коледа” и даваме ли си сметка, че това реално е празникът – Рождество Христово, който по същността си е нещо противоположно на консуматорските инстинкти и шопингманията? Какво толкова ни „дава” Коледното пазаруване, че сме готови да се набутаме с буквално хиляди левове само и само да не го пропуснем?

20 December 2016

Според РИА Новости: Руският посланик в Турция – убит след викове „Аллах Акбар”

Според РИА Новости: Руският посланик в Турция – убит след викове „Аллах Акбар”

Съобщенията гласят, че Карлов е бил на откриването на изложба на съвременното изкуство, държал е няколко минути реч, но внезапно мъж запчнал да крещи – „Аллах Акбар” и открил огън – поне 8 изстрела са се чули, според фотограф на агенция "Асошиейтед прес".

19 December 2016

Руският посланик в Турция – прострелян!

Руският посланик в Турция – прострелян!

Руският посланик в Анкара е бил сериозно ранен в понеделник при атаката на арт галерия в турската столица и отведен в болница – съобщиха турски медии. Все още официално непотвърдената информация твърди, че Андрей Карлов присъствал на откриването на изложба на съвременни творби, където бил ранен. Вестник „Хюриет” твърди, че Карлов е отведен в болницата със сериозни наранявания.

19 December 2016

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Докато родните политици и официозни медии не смееха да гъкнат за кошмара – неконтролируема мигрантска вълна - пак тия сайтове бяха отдушник за страховете на хората... И тия страхове се превърнаха в реалност. Защото вие, официозните, много красивите и умните, презрително оставихте проблемите да гноят. И проблемите заляха хората, и хората видяха, че онова, което се пишеше по тия сайтове и уж беше примитивно, несериозно, патриотАрско, и фалшиво, то взе да ни се случва...

19 December 2016

ПРъДПРАЗНИЧНО

ПРъДПРАЗНИЧНО

Едно момче с поддържани вежди и виолетова риза изнесе вегетарианска проповед в една от телевизиите. Повод за поканата му в медията се оказа проява на вегетарианския съюз пред НДК, където членовете плискаха изкуствена кръв със свински маски на главите. Според думите му се оказа, че месоядните не сме просто – месоядни, а убийци осъществяващи „свински геноцид“. От това изказване се сетих за случай от тридесетте години, с една моя баба, останала вдовица, която помолила съседа да заколи по празниците прасето й.

19 December 2016

НЕПОЗВОЛЕН ЕВРОПЕЙСКИ РОПОТ

НЕПОЗВОЛЕН ЕВРОПЕЙСКИ РОПОТ

Парадоксът е, че именно обявилите се за фарисеи на обществото, "готините", "различните", криещи се зад абстракциите на "мултикултурализма", "човешките права", "толерантност", са тези които най-яростно дискриминират, обиждат, иронизират, неглижират и провеждат целенасочена словесна агресия спрямо всеки дръзнал се да се осъмни в правотата на техния Брюкселски монотеизъм.

18 December 2016

Маргьорит Юрсенар – „Мемоарите на Адриан” (фрагменти)

Маргьорит Юрсенар – „Мемоарите на Адриан” (фрагменти)

Публикуваме фрагменти от „Мемоарите на Адриан” на френската писателка Маргьорит Юрсенар (1903-1987), една романизована биография на римския император Адриан. В тази фиктивна автобиография император Адриан се обръща към младия Марк Аврелий, чиито способности той е открил и го насочва в духа да служи, за да заеме по-късно достойно императорския пост в Рим.

18 December 2016

МЕЧТИ В КУБИЦИ

МЕЧТИ В КУБИЦИ

Минаха няколко години и като че ли от силикона ми нямаше и следа, гърдите промениха формата си, иглеждаха сякаш съм раждала поне два пъти. Не можех да повярвам, какво се случва. Нещо, което явно не става при жените, които преди това не са имали никакъв бюст, за разлика от мен. Отидох при същия този д-р, който е направил купища популярни жени, а коментара беше - отслабнала си, затова така става… A и ти казах да си сложиш от по-скъпите импланти, за да стоят по-добре. Простак. При това некадърен.

17 December 2016

„Хитренци”, засрамете се...

„Хитренци”, засрамете се...

За първи път България реагира адекватно в бедствен момент! За първи път хората подкрепят сънародниците си в трудност! Властите правят всичко необходимо да се избегне следващ инцидент, хората дават мило и драго да помогнат… А нашите “хитренци” казват, че: ”Коледа няма да е същата, ако не сме си у дома!”… Забравихте ли взрива? Забравихте ли кръвта? Не помните ли молитвите, които изричахте в този момент?

16 December 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

4227 намерени, страница 3 от общо 249


Специален коментар