Архив - Lentata.com

f ЕU ck - в кръвта, синята европейска

f ЕU ck - в кръвта, синята европейска

Запазете спокойствие и демонстрирайте самочувствие, дори арогантност, дори вулгарност. Да ти го начукаме, госпожо високоскоростна Европа, в кръвта, в синята европейската. Малки сме, бедни сме и с какви ли не малформации по европейско рождение, но поне горди можем да бъдем. Иначе ще е обикновен човешки позор да сме най-страхливите и в без това толкова страхливия Европейски съюз.

09 March 2017

Естественият имунитет на фалшивите новини

Естественият имунитет на фалшивите новини

Канят ме в телевизия да коментирам битката срещу фалшивите новини, които една медия тури на мушка и създаде сайт, тури му архаично, весело име, съответно изписано на жълт фон, и даде шанс на потребяващите и препатилите от фалшиви информации да ползват на воля, като стимулира креативността им да продуцират недостоверност. Поучително, забавно, благородно, просветителско, хем смях да пада, хем да се учим!

09 March 2017

Честит 8-ми март и извинявайте.

Честит 8-ми март и извинявайте.

Ние приветствахме това поведение и визия, тези момичета ...защото са като извадени от филм за възрастни. Хубави, гримирани, с перфектни форми и ... истории, които искаме да чуем... Те просто показват това, до което така искахме да се докоснем, когато нямахме свобода. А сега ...да му мисли бъдещето.

08 March 2017

NA ORAJIE BRATQ…

NA ORAJIE BRATQ…

Чета разни експерти, които твърдят, че в момента се заражда нов патриотизъм. Хич не съм сигурна, да ви кажа. За патриотизъм не знам, но със сигурност виждам нарастваща вълна от ксенофобия, расизъм и див популизъм, която разни тарикати се опитват да яхнат. Както не ме кефи безмозъчната политика „клети бежанци, елате всички, нищо, че 90% от вас не са бежанци и че сред вас има и ислямистка паплач“, точно толкова не ме кефи и ‘NA ORAJIE BRATQ BEJAMCITE POSEGNAHA NA MAJKA BALGARIQ’. В този ред на мисли, атаката срещу конкретно публично лице доста смърди.

08 March 2017

ЗАЩО СТЕ ЕНИЧАРИ

ЗАЩО СТЕ ЕНИЧАРИ

Наричат ги новите еничари, но те се обиждат от това и от своя страна хвърлят хули върху противниците си, в които най-честото занимание е да показват, че крадецът гони крадеца. Основен отговор на тези пресветли комсомолци на новия ред е, че пробългарското говорене е платено. Платено е от Русия. И всичко това на фона на ясните осчетоводени отвъдокеански хонорари, взимани от новите еничари.

07 March 2017

ДЕБАТЪТ Е ИЗЛИШЕН, РЕЗУЛТАТЪТ Е ИЗВЕСТЕН

ДЕБАТЪТ Е ИЗЛИШЕН, РЕЗУЛТАТЪТ Е ИЗВЕСТЕН

Винаги, когато съм правил по-дългосрочни прогнози, никой не ми е вярвал или не се е интересувал. Още през август, миналата година, написах в столичен всекидневник, че след президентските избори ще имаме и предсрочни парламентарни изори , а след тях и „голяма коалиция“. Тогава името на генерал Радев едва се бе споменало, за Цецка Цачева не се знаеше, Бойко Борисов не бе казал, че ще подава оставка и т.н. Първата част от прогнозата вече се сбъдна, а сега всички коментират възможна ли е версията и за „голяма коалиция“.

05 March 2017

И преди, и сега, Левски значи свобода. Да, бе, да. Добре.

И преди, и сега, Левски значи свобода. Да, бе, да. Добре.

Споделих прибирането си с агитката на Левски. Една доста колоритна, твърде експанзивна част от нея. В метрото бяхме. Крещяха. Скачаха. Блъскаха. Миришеха на алкохол и пот. И на нещо диво и опасно. По очите на другите пътници около мен, съдя, че се чувстваха не по-малко изплашени и възмутени.

04 March 2017

Какво ще стане в Европа и защо никой не говори за това?!

Какво ще стане в Европа и защо никой не говори за това?!

Изобщо, бъдещето на Европа твърде малко се коментира у нас, а то е и наше бъдеще. Някак до тук не достигат много от новините, които пряко ни засягат. Например - не ни стана ясно, че българската индустрия беше заплашена при предложение, гласувано в ЕП за по-рязко намаление на търговията с емисиите. Всички тия предложения, директиви, процедури, у нас изглеждат далечни, но взетите решения после пряко ни докосват живота.

04 March 2017

Ако я НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, да не би да ви липсва

Ако я НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, да не би да ви липсва

От народ, прекарал половината си съществуване на своето място, но под чуждо знаме, би трябвало да се очаква повече уважение към идеята за държава. Но същият народ всеки ден кълне на нямане, всеки ден я закрива. Всеки ден изрича това, което дори не трябва да бъде помислено. И въобще не изглежда притеснен, че клетвите може да не са за лудо, че един ден могат да го застигнат.

04 March 2017

Член на ЕП: Разбира се, че жените ТРЯБВА да печелят по-малко от мъжете! (ВИДЕО)

Член на ЕП: Разбира се, че жените ТРЯБВА да печелят по-малко от мъжете! (ВИДЕО)

Independent публикува видео от Европейския парламент, в което се вижда как полякът Януш Корник-Мике простичко казва, че жените трябва да получават по-малко, защото са по-малко интелигентни, по-малки и изобщо, няма какво да се говори.

03 March 2017

Ника в света на чудесата

Ника в света на чудесата

В ден, в който всички българи празнуват, от Lentata.com решихме да попразнуваме и другояче. Например, с един български художник. Който принадлежи към движението „Балкански хуманизъм“ (име, дадено на художниците – Ника, Росен Марковски, Снежана Живкова, Силвия Чанева и Силвия Богоева от Мартин Карбовски). Балканските хуманисти се открояват с няколко неща - стилът е в пастелността, нюансите, които има само тук, по тия земи, незадължителната фигуралност и най-вече топлината на импровизацията. Художникът е Николай Димчевски – Ника.

03 March 2017

Катето Евро: Почти всеки ден нямаме ток! Живеем като в 17 век!

Катето Евро: Почти всеки ден нямаме ток! Живеем като в 17 век!

Lentata.com разговаря с актрисата Катерина Евро за проблемите на няколко населени места в София с тока. В 21 век, стотици жители на Панчарево, Кокаляне, Герман и др., живеят сякаш в отминали векове. През ден им спира токът, а същевременно пристигат колосални сметки за никакво потребление. Очевидно, нещо с ЧЕЗ и токът не е наред. Очевидно става дума за кражби и злоупотреба. И очевидно – монополистът на пазара не счита за необходимо да се грижи за хората от тези населени места.

03 March 2017

ПРАС-ПРЕС: ЦЕНЗУРлА

ПРАС-ПРЕС: ЦЕНЗУРлА

В България от доста време не може да се продава вестник или книга без одобрението на определени хора. "Определените хора" са прост монопол над разпространението. Ако имате вестник, който не е от жълтата река и няма благоволението на определени политици - нямате никакъв шанс. Гледам какво прави Комарницки и разбирам, че е разчитал на "пазара" у нас. Но пазар у нас за книги и вестници няма.

03 March 2017

Постистината „3 март“

Постистината „3 март“

И тогава няма да има значение, че по голите бърда и каменяка на дивите Балкани, дедите ти са падали с Отче наш на уста. Няма да означава абсолютно нищо нищетата и неразумността на юродите, с които съвършено случайно си проговорил на един и същи език. Можеш спокойно да го забравиш. Свободен си да забравиш и обратния път.

03 March 2017

Защо ви пречи трибагреникът?

Защо ви пречи трибагреникът?

Не можело човек да се гордее, че е българин само в един ден, викат от статусите. Трябвало всеки божи ден и всяка божа секунда от твоя живот да демонстрираш българщината си и никога, ама никога да не недоволстваш от живота си. И особено да не даваш примери, че животът в чуждите държави е по-хубав. В противен случай, ти си обявен в тия статуси за жалък псевдо-патриот и да си го кажем направо – псевдо-човек. Я, по-добре си изтрий Фейсбука и си мълчи завинаги, нежели да си постнеш трибагреника българския, на българския празник – 3 март – Освобождението.

03 March 2017

3 март. Голямата битка.

3 март. Голямата битка.

Голямата битка е била спечелена първо от нашите възрожденски деятели и революционери. Онези, които са били извън мейнстрийма на тогавашните комсомолци с фесове, покорно преклонили глава пред османлията и отрекли се от идеята за собствена идентичност в името на кравата, кокошката и собствения рахатлък. Лека им пръст на момчетата, на всички загинали за свободата ни. Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Честит 3 март.

03 March 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

4425 намерени, страница 4 от общо 261


Специален коментар