Архив - Lentata.com

Как "Ислямска държава обучава терористи?" (ВИДЕО)

Как "Ислямска държава обучава терористи?" (ВИДЕО)

Отличителните знаци на организацията са очевидни – знамето на „Ислямска държава”, което седи зад групата обучавани момчета, както и като лого на самото видео. Децата са учени как да нападат, как да се бият, как да се отбраняват, как да стрелят и боравят с оръжия. Вижте методите им на обучение и обърнете внимание на възрастта на тези, които се обучават.

08 December 2016

МЕЖДУ ДВА СВЯТА - НА ГОРДОСТТА И НА СРАМА

МЕЖДУ ДВА СВЯТА - НА ГОРДОСТТА И НА СРАМА

Днес ще кажа няколко думи! Няма да ме трогнете, ако ме оплюете! Не ми пука! Ще Ви кажа, че ме е срам! Ще го кажа и ще го изкрещя с все сили! Знам, че ще ме упрекнете и анатемосате. Не ми пука, слушайте си Гери - Никол и дерзайте! Не знам на къде отива този свят, но България тъне дълбоко в батака на своето пошло и долно изкуство и в своята смрадлива мизерия!

07 December 2016

Защо и мигрантите в Елхово се вдигнаха на бунт?

Защо и мигрантите в Елхово се вдигнаха на бунт?

Сега е тихо, но групите сега са в селото и в съседното село, чакат, ако се случи нещо.”. От МВР пък дадоха официална информация по случая – че обстановката в разпределителния център в Елхово е спокойна. Стана ясно и, че мигрантите са поставили въпроса за сроковете за приключване на процедурите във връзка с пребиваването им.

07 December 2016

Кога се раждат поетите

Кога се раждат поетите

На 7 декември. 1909-та година в град Банско. С името Никола Йонков Вапцаров. Животът му е на поет. Труден. По волята на баща си завършва Морското машинно училище във Варна. Иска да учи литература по после, обаче на – обстоятелствата (бедността) му налагат да работи като огняр и механик във фабрика в село Кочериново. Така е трябвало вероятно. Иначе как щеше да напише – „и стиховете дето пишем, когато краднем от съня си, парфюмен аромат не дишат, а са навъсени и къси”.

07 December 2016

Момичета, това ли избрахте?

Момичета, това ли избрахте?

Заблудиха ни, момичета. По много жалък начин. Че сме много модерни и свободни, и затова не трябва да държим на собствения си консерватизъм. И бавничко, и полека ЧУЖДИТЕ се настаняват у нас. И повече, това няма да бъде „у нас”. Ние си въобразихме, че „нашето” е в безопасност и защо не да пуснем другото да е тука, наоколо?... Само че, зад лъжите на псевдолибералите и псевдотолерантните има една единствена истина – ние се отказваме от себе си и своя свят, а чуждият свят не се отказва, той ни превзема.

07 December 2016

Тръмп, Драконът и Минотавърът

Тръмп, Драконът и Минотавърът

Ако Тръмп би желал средносрочната му икономическа стратегия да има някакви шансове за успех, той трябва да разбере, че не американските държавни, а китайските частни дългове трябва да бъдат реструктурирани. В противен случай разплащанията по американските държавни облигации биха могли да се покачат астрономически, което пък силно ще отслаби способността на САЩ да изплащат финансовите си задължения.

05 December 2016

Размисли на Антоан дьо Сент-Екзюпери от „Военни записки”

Размисли на Антоан дьо Сент-Екзюпери от „Военни записки”

„Не ценя особено физическата смелост, а животът ме е научил какво значи истинска смелост: това е способността да се противостои на присъдата на обкръжението. Зная, че когато фотографирах от въздуха Майнц или Есен, от мен се искаше смелост, различна от онази, която ми позволи да понеса две години оскърбления и клевети, без да се отклоня от пътя, който ми чертаеше съвестта.

03 December 2016

Бясното куче Матис - или кой е новият военен министър на САЩ?

Бясното куче Матис - или кой е новият военен министър на САЩ?

Ето и по-известните му фрази, с които е добил популярност отвъд света на военните: „Отиваш в Афганистан и виждаш мъже, които бият жените си с години, защото не покривали лицето си. Такива хора нямат нищо мъжко в себе си и е истинско забавление да стреляш по тях“...

02 December 2016

ФЕНОМЕНЪТ "БОГДАНЯНКО" И НАЦИОНАЛНИЯТ ГЕНОФОНД

ФЕНОМЕНЪТ "БОГДАНЯНКО" И НАЦИОНАЛНИЯТ ГЕНОФОНД

Един от най-страшните проблеми на България е състоянието на нейния генофонд. Това отдавна е табуирана тема, подобно на темата за етническата структура на населението и на темата за Чернобил. Няма никакви данни за разпространението и динамиката на вродените аномалии, дефекти и хромозомни аберации, няма данни за децата с увреждания, няма изследвания на кръвосмесителните връзки при определени етнически общности, няма точна статистика...

30 November 2016

Код – Бяло

Код – Бяло

Какво ни шашкат с тези кодове напоследък. Вече няма – дъжд, а код – жълто. Вятърът бил код – оранжево, а бурята..код – червено. Представям си, ако Шекспир беше наш съвременник, вероятно трябваше да озаглави последната си пиеса, за да бъде политически коректен към природните стихии, вместо – „Бурята“ – „Код – Червено“… Все едно е филм с Арнолд Шварценегер!

29 November 2016

Преглед на пАчата

Преглед на пАчата

Нещо се разприказваха за мажоритарни избори. Започнаха да поясняват какво означавало. Какво ще ни обясняват, всички знаем какво е мажоретка. Мома в късо поле с пръчка у ръката. Нямаме много традиции в това. При нас трябва да са – мижитуриални избори. Произлизащи от – мижитурка.

28 November 2016

ПОСТ-ХАРМАНЛИ: БОРИСОВ КАТО ФЕЯТА НА ОБЕЗБОЛЯВАНЕТО

ПОСТ-ХАРМАНЛИ: БОРИСОВ КАТО ФЕЯТА НА ОБЕЗБОЛЯВАНЕТО

Възхитен съм от Борисов. Той е политически и социален анестезиолог. Той е феята на националното обезболяване. Не мога да понасям наивната си нация. Тя е толкова лесна за омайване и бъркане под полата, че Борисов пред тая тълпа е гений на внушенията.

27 November 2016

Кастро. Победата е упорство.

Кастро. Победата е упорство.

За Фидел Кастро тепърва ще се говори, пише и коментира много. Все пак, той е човекът, запомнен с речта си от 1953-та година - „Историята ще ме оправдае“ прозинесена преди да получи присъдата от 15 години затвор след нападението на казармата Монкада, което цели преврат срещу Батиста. И понеже думите за Кастро са твърде много, днес ви предлагаме само някои ключови цитати. Защото историята и нейните големи фигури, трябва да се помнят:

26 November 2016

ОПАСНИ ВРЪЗКИ: Директорът на лагера в Харманли – съпруг на депутатка от ГЕРБ?

ОПАСНИ ВРЪЗКИ: Директорът на лагера в Харманли – съпруг на депутатка от ГЕРБ?

Някои неща рано или късно излизат наяве. Вярно, че България е държава, в която политиците не считат за нужно да представят публично и прозрачно своето семейство и лични връзки (нещо абсолютно задължително в САЩ, например), но пък сме малка държава и всичко се знае. И така, докато държавата настръхва, заради случващото се с мигрантите в Харманли, стана ясно, че директорът на центъра Димитър Захариев е съпруг на депутатката от ГЕРБ Галя Захариева.

25 November 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

4227 намерени, страница 5 от общо 249


Специален коментар