Архив - Lentata.com

Наболели въпроси

Наболели въпроси

Цигански проблем има, независимо от жалките опити на охранени грантоваци да ни убеждават, че събитията в Асеновград са активно мероприятие. Истината е, че във времената, в които образованието беше задължително, а престъпността – ниска, цигански проблем нямаше. Разбира се, тук местната прогресивна мисъл ще изпищи възмутено, защото и малките деца знаят, че по времето на соца всичко е било шок, кошмар и ужас, а комунистите са избивали деца, жени, гейове и цигани по улицата. Може, може. Но цигански проблем нямаше или поне не от такава величина.

11 July 2017

ЗА КОГО Е БЕСИЛКАТА

ЗА КОГО Е БЕСИЛКАТА

Бесилката е за вас - политици и розови бюрократи с нечисти лъскави помисли... И Молотов е за вас, и брадвата е за вас. И няма значение дали някой одобрява или не одобрява коктейла Молотов. Просто адресът сте вие. Защото всички знаем какво надробихте с парите на Сорос, Хилъри и Обама. Един ден българи и цигани ще ви извадят от охладените офиси на преялите ви Неправителствени Организации и ще ви линчуват.

10 July 2017

За забравената древна слава на Християнството в българските земи

За забравената древна слава на Християнството в българските земи

Миналото на Българската църква е сред най-пренебрегваните теми в нашата история. За християнството в България се говори като за късно и насила наложено при управлението на княз Борис (864 г.), а за християнската ни култура – като за един вид „провинциално издание“ на византийската.

10 July 2017

Средиземноморска България

Средиземноморска България

Защото ако за гърците и до сега тези техни земи си остават просто едни неразвити и по-бедни покрайнини в сравнение с другите гръцки области, за българите те имат особена историческа и емоционална стойност, която ще ги кара да се връщат отново и отново там. Блясъкът и омаята на Бялото море ще продължат да властват с особена сила над българското съзнание независимо от превратния ход на историческите събития.

09 July 2017

Страшният съд на псевдохуманността

Страшният съд на псевдохуманността

Съдът, чието име предполага защита на правата на човека третира десетмесечно бебе като добиче. Софистичният плеоназъм на съдиите, избрани да отстояват правата на човека прикрива същността на тяхното чудовищно решение, която се свежда до едно-единствено изречение – Убийте го да не се мъчи!

09 July 2017

Вулгария — имиджът ни пред света

Вулгария — имиджът ни пред света

Този текст е писан от Мартин Карбовски за списание ЕГОИСТ през 1999-та. Цели 18 години по-рано, а проблемите са си все същите – символите на нацията. НДК. Имиджът ни български. Паметниците. Паметниците на културата… Или, както пише Карбовски по-надолу:

07 July 2017

Защо не ви питат?

Защо не ви питат?

В Ямбол има едни млади хора, чиято дейност няма да я видите в много национални медии. Изненадващо е с какво са се заели - още миналата година законно са инициирали първия местен референдум против настаняването и разселването на нелегални мигранти в област Ямбол. Събрали са подкрепата на 21 000 граждани от областта, които са се подписали за инициирането на референдум, ямболии ги подкрепят и твърдо стоят зад настояването да има местно допитване.

06 July 2017

Как българите станаха новите Нормални

Как българите станаха новите Нормални

Можеха българите да отговорят на омразата с любов от последно хуманно поколение и да нахранят махалата с топла супа, а на децата й да занесат плюшени мечета. Можеха да се съберат на мълчаливо бдение срещу брадвата по принцип, без много-много да обсъждат адресната й регистрация. Можеха дори до корен да си отрежат езиците, за да не изтърват реплика от омраза – лоша рана от брадва заздравява, но лоша дума се преследва като углавно престъпление.

06 July 2017

Ако имате късмет...

Ако имате късмет...

Ако имате късмет, ще почувствате болката. Толкова ще ви боли, че тая болка ще ви накара да умирате, за да може да се преродите отново. Ако имате късмет, ще плачете. И тези сълзи никой и нищо не ще може да спре. С тях ще дойде освобождението, а после – истинският живот.

05 July 2017

Павлик Морозов срещу Milena F

Павлик Морозов срещу Milena F

Цинизмът на американофилката Милена обаче няма граници. Тя има за задача да претапицира биографията, да си направи камуфлажно минало. Като с майка й са били анти СССР и американофилки – защо не напуснаха Дико Фучеджиев – този твърд комунист? А ползваха неговите изключителни облаги...

05 July 2017

Лица на омразата

Лица на омразата

Ето това са лицата на "интеграцията". Това са лицата на тези, които нападнаха две малолетни момичета с камъни, бутилки, колове и лопати. После се опитаха да прегазят тях и близките им с коли пред болницата. Да ги сгазят. Да ги смачкат. Да ги убият. Всичко това е записано, черно на бяло. Това са фактите.

05 July 2017

Земя на война

Земя на война

Те не са като нас. Ние не сме като тях. Но докато ние ги смятаме просто за екзотика, те нас ни смятат за врагове. Как е нормално да възприемаме хора, които искат нас да ни няма? Или поне да станем като тях – доброволно или доброзорно. Как да ги гледаме? С толерантност и разбиране, може би? С овча усмивка? Те обичат овчите дюнер-кебапи. Ще ни схрускат за закуска.

05 July 2017

Разломът на Европа

Разломът на Европа

Чудно ли е тогава, че поляци, унгарци, чехи и българи не желаят да инсталират подобна бомба в своите страни? Каква част от мизерната пенсия на старците, от социалните помощи за хората с увреждания и от детските надбавки да отрежем, за да поемем разходите за натурализация на юнкеро-брюкселските квоти от нарастващите вълни имигранти в Европа?

05 July 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

4773 намерени, страница 5 от общо 281


Специален коментар