Архив - Lentata.com

DMS „Ислямска държава“

DMS „Ислямска държава“

Депутатският имунитет на Марин Льо Пен е отнет, заради "постването в twitter на 3 снимки на екзекутирани и обезобразени жертви на „Ислямска държава". Тоест: 1) „Ислямска държава“ изтезава и екзекутира някакви хора, които са християни, алауити, язиди, кюрди, шиити; 2) „Ислямска държава“ качва снимките на обезобразените жертви в Интернет; 3) Марин Льо Пен поства 3 от тези снимки; 4) Европейският парламент отнема имунитета на Марин Льо Пен, заради бруталното съдържание на снимките.

02 March 2017

За помадата на един дипломат

За помадата на един дипломат

Увесила нос, че с болни хора е най-сложно да се оправяш още повече при пълно отсъствие на здравеопазване и хигиена, в която и да било сфера, по силата на някакъв зловещ синхронизъм, чух в колата новината за скъпата козметика, озовала се в чантата на висш български дипломат.

02 March 2017

Огромната обида, наречена Европа

Огромната обида, наречена Европа

А преди Европа беше мечта. Днес прилича на Вавилонски кенеф. Имало ли е тоалетни във Вавилонската кула? Европа е точно това, но клозетът ни е турски. Тя и самата блудница Европа не е виновна толкова - колкото нашите политически блюдолизци, за които подчинението на Началниците е реципрочно на това, което могат да откраднат.

02 March 2017

Председателят на Европейския парламент с награда - мартеница!

Председателят на Европейския парламент с награда - мартеница!

Българските традиции завладяват и Брюксел. На тази снимка може да видите председателя на Европейския парламент – Антонио Таяни – със специална почетна награда - българска мартеница, връчена му по повод българския празник от евродепутата Петър Курумбашев.

01 March 2017

Случаят Елена Поптодорова. Хвърлете камък…

Случаят Елена Поптодорова. Хвърлете камък…

По-ужасяваща за мен е реакцията на болшинството, което побърза да изяви възмущение, без дори да си зададе простички въпроси - защо имената й станаха известни толкова бързо, защо новината за ареста й на летището бе разпространена мълниеносно, защо точно сега... За мен това са интересните въпроси.

01 March 2017

Дълбокото европейско разделение

Дълбокото европейско разделение

Сегашният европейски „елит“ в лицето на Юнкер и свитата около него години наред създаваше илюзията, че „Европа е твърде голяма, за да се реформира“. Европа не трябва да се променя, дори и да води самоубийствена политика. Системата беше ясна – Европейската комисия спуска решения, с които държавите са длъжни да се съобразяват.

01 March 2017

Дъното

Дъното

Само ще сложа няколко любопитни линка, свързани с тяхната дейност, предизвикали бурни реакции сред нормалните и мислещи хора по света: - белите каски размахват черното уахабитско знаме на „Ал-Кайда“; - белите каски чакат отстрани търпеливо „Ал Кайда“ да екзекутират пленниците, за да отнесат труповете; - белите каски стъпват триумфално върху убити войници на президента Асад; - белите каски спасяват едно и също момиченце в три различни града;

27 February 2017

Какво се случва в училищните занимални?!

Какво се случва в училищните занимални?!

Няколко тъжни въпроса: - Защо, след като инцидентът се е случил, никой не е подал сигнал?! - Колко ежедневни ситуации на насилие между ученици остават скрити и потулени? - Защо трябва да загубим дете, за да отговаряме на тези въпроси?

27 February 2017

КАКВО НЕЩО Е ФАШИЗМЪТ

КАКВО НЕЩО Е ФАШИЗМЪТ

Всички сме забравили какво е фашизмът. Фашизъм е репортер да казва на говорещ човек - не искам да чувам това, това не е правилно. Човекът пред микрофона е прост, говори прости неща, но фашизмът започва там, където някой няма да право да си каже простите неща. Това е онзи вид фашизъм, в който ние живяхме и във вестника имаше само ПРАВИЛНИте НЕЩА. А отдолу народът, както е днес - клокочеше недоволен като бавно подгряван казан с чорба от презрени жаби. Припомнете си какво е фашизмът.

26 February 2017

Дарик каза: Дихидроген моноксид се сипе над Бургас!

Дарик каза: Дихидроген моноксид се сипе над Бургас!

Въпреки липсата на мирис и цвят, това съединение може да повреди по-чувствителни дрехи или дори човешка кожа. Репортерската ни проверка доказа наличието на дихидроген монооксид в градския въздух, въпросът беше отнесен до компетентните органи.

25 February 2017

Защо мълчахте?

Защо мълчахте?

Опитах се да си обясня мълчанието на тия агнета с някаква теория. Даже не държа да е супер правдоподобна. Някакво обяснение да има. Защо едни хора, обърнете внимание на думата хора – мълчат, когато става дума за убито дете. От друго, по-голямо дете. На обществено място. В центъра на София. Отнет е живот. Полицията търси и пита. Дава ви снимки. Вие ги виждате и подозирате, дори може би сте сигурни, кой е тоя, вероятният убиец. И нито един едничък човек не е посмял да каже...

25 February 2017

Разкапана държава

Разкапана държава

Коментар на Николай Долапчиев по повод трагичния инцидент в столичното 52 училище. 11-годишно момиче беше изритано в корема от свой съученик. Момиченцето умира часове по-късно, след като получило силни болки в корема, припаднало, дуарило се в радиатор. В училището обаче, нямало лекар следобед след 16:15, а линейката дошла след 30 минути…

25 February 2017

ЗА РОРО, ММ И ЕДНО ВРЕМЕ, В КОЕТО МОЖЕХМЕ ДА ОБИЧАМЕ

ЗА РОРО, ММ И ЕДНО ВРЕМЕ, В КОЕТО МОЖЕХМЕ ДА ОБИЧАМЕ

Той създаде духа на моите тийнейджърски години. Тогава, когато ММ не беше просто музикална телевизия, а култура. Тогава, когато се събирахме по домовете си и с часове звъняхме само и само да се свържем с Роро в ефир, защото това беше истински празник. Тогава, когато нямаше изпълнители, а артисти. Тогава, когато имаше ясна граница между чалгата и останалата музика, защото днес разликата е доста размита, но за съжаление в повечето случаи в полза на фолка.

24 February 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

4425 намерени, страница 5 от общо 261


Специален коментар