Архив - Lentata.com

Черен петък за бели дни

Черен петък за бели дни

Ето, сега разбрах, какво значат и празничните „отстъпки“ - това е, когато ти кажат цената на касата, да отстъпят крачка-две назад, за да не бъдат ударени от клиента... Между другото, като гледам тези огромни МОЛ-ове, в които има всичко, в тия черни петъци, защо по случай Бъдни Вечер и Коледа да не направят там някъде между бижутерийния магазин и щанда за понички – Черквица... Все ще я сместят. Ще е доста удобно! Защото, после гражданите, натоварени с толкова много покупки за празниците, нямат възможност да минат през някоя Черква, да запалят свещица!...

25 November 2016

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ

Понеже професионално се занимавам с обезпечаване на събития и разработвам модели на поведение и реакции при извънредни ситуации и кризи, то ето малко съвети за заспалите и улисани в избори лица, от които зависи явно професионалното отношение на службите за сигурност: - засилете охранителните мерките по входовете на моловете и вътре в тях, както и по учебни заведения, болници и културни сборни пунктове на множество хора. - хотелите и ресторантите с чужденци да бъдат с по-високо ниво на охрана - явни униформени да са на визуална дистанция един от друг

25 November 2016

ЧУМАТА

ЧУМАТА

В Харманли се появи петно земя, полу оградено, осветено от камерите, което вече спокойно може да наричате Малкият Афганистан. Тази нова държава има своите адвокати, говорители и тайни лидери в лицето на българските предатели и еничари със знаме с цветовете на дъгата, гълъбчета, подадени ръце и други пиктограми, които маскират зловеща същност. Идеята, че там ще продължават да живеят пришълци е част от отнемането на парчета наша земя.

25 November 2016

КАРБОВСКИ ВИ ПРЕДУПРЕДИ: ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

КАРБОВСКИ ВИ ПРЕДУПРЕДИ: ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

На 5 септември миналата година Мартин Карбовски написа текста "Знам какво ще стане". И то стана. Днес сме свидетели на бунта на мигрантите в Харманли, безредиците, беззащитието на обикновените българи, отсъствието на държава и тоталната невъзможност да се изправим срещу "историческото безумие, което ни се е паднало като жребий на епохата". Публикуваме отново този текст, защото преди цяла една година той предвижда това, което живеем днес. Но ние не обърнахме внимание. Тогава.

24 November 2016

Петър Волгин: БНР умира от страх

Петър Волгин: БНР умира от страх

Напоследък ръководството на БНР умира от страх. Умира от страх, защото е възможно техните покровители от ГЕРБ да загубят предсрочните парламентарни избори така, както загубиха и президентските. Ето защо висшият мениджмънт на БНР в момента прави всичко възможно, за да отстрани от ефир всякакво говорене, което съдържа дори и най-малка критика към герберската власт.

24 November 2016

Харманли гори. Бунт на бежанците в лагера! (ВИДЕО)

Харманли гори. Бунт на бежанците в лагера! (ВИДЕО)

Затворените под карантина мигранти в лагера в Харманли се вдигнаха на бунт! Това събра на крак полиция, жандармерия и предизвика яростни реакции на местните харманлии. Мигрантите искат да бъдат пуснати навън...хвърлят камъни, палят и горят контейнери за смет, наложи се намеса и на пожарната. Какво още се случва в лагера с бунта на мигрантите?- очавайте подробности.

24 November 2016

Комета ще удари Земята ни...

Комета ще удари Земята ни...

Да разсмееш някого е трудна задача. А да разсмееш българите с думи – граничи с утопията. Но Ангел Еленков- Аци го прави. Непрестанно. Той е писател и един (да не кажем единствен) от най-добрите комедийни сценаристи в държавата. Докато някой някъде наоколо хейтва и мрънка, Аци в този момент измисля и дори казва нещо, което ще ви разплаче от смях. Lentata.com днес публикува малък текст на Аци, заповядайте.

24 November 2016

СТИГА С ТОЯ КОМУНИЗЪМ БРЕ, МАСКАРИ!

СТИГА С ТОЯ КОМУНИЗЪМ БРЕ, МАСКАРИ!

Колко проблеми на тази нация решихте? Всекидневно се ебавате с нас - или ще ми рекламирате прайда на педерасите, или искате да махате петолъчките след 30 години, или просто не присъствате на работа?... Петолъчките ли ви пречат да оправите държавата и да видите как тая нация умира, колко е мръсно наоколо и как никой не иска вече да е българин? Петолъчките ли ви вадят очите, след като слезете от ЕДИНСТВЕНАТА магистрала и навсякъде е гробище и разруха?

24 November 2016

Чувате ли тишината?

Чувате ли тишината?

И след всичко това НЯМА НИТО ЕДНА национална електронна медия, която да е отразила казаното, да е анонсирала, че ще работи по случая, ще направи собствено разследване на изнесените факти. И след всичко това НЯМА НИТО ЕДНА национална институция, която да е обявила, че започва разледване по казаното, по изнесените факти. Няма прокуратура, няма НАП, няма ДАНС, няма финансово разузнаване. НЯМА НИЩО. Само оглушителната тишана на прикованата в хватката на мафията държава.

22 November 2016

Защо българинът заприлича на талибанин

Защо българинът заприлича на талибанин

Обикновено големите проблеми започват от дребни неща, обикновено започват като мода... Това течение дойде някъде от Близкия изток и трайно, и бързо се наложи във визията на българския мъж. Мъж, който доскоро не се славеше с особена суетност, но сега прекарва повече време пред огледалото от гаджето си. Мъжете ни, българите, се изпедерастяват все повече, в опитите си да ...приличат на мъже, на страшни, на силни, на сексапилни мачовци. И дори напомпаните анаболни тела не могат да скрият женствените им черти.

22 November 2016

Краят на либерализма на идентичността

Краят на либерализма на идентичността

Но фиксацията върху многообразието в училищата и в пресата произведе цяло поколение на либерали , прогресивно и нарцистично неосъзнаващи какви са условията извън техните самодефинирани групи и безразлични към задачата да се достигне до американците във всяка една сфера на живота. В много ранна възраст нашите деца са окуражавани да говорят за тяхната индивидуалност, дори още преди да я имат.

20 November 2016

Джон Пилджър в интервю с Джулиан Асанж - Ужасяващата истина за Хилъри Клинтън (видео)

Джон Пилджър в интервю с Джулиан Асанж - Ужасяващата истина за Хилъри Клинтън (видео)

Интервюто на известния разследващ журналист Джон Пилджър с основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асанж е направено преди изборите в САЩ и е посветено на фактите, които се разкриват в публикуваните имейли на Хилъри Клинтън. В западни, както и в основните български медии съдържанието на писмата бе премълчано, а скандалът бе манипулиран така, че публиката да остане с впечатлението, че единственото нарушение на бившия държавен секретар на САЩ е, че е държала служебни и класифицирани имейли на личния си сървър и е водила служебна кореспонденция от личния си телефон.

19 November 2016

ПЛАЧЪТ НА ЛИБЕРАЛИТЕ

ПЛАЧЪТ НА ЛИБЕРАЛИТЕ

И докато математиката наистина е желязна и неоспорима наука, технократите не могат да управляват само по цифри – трябва да усещат и пулса на народите си. Те не го усещат - затова търпят поражение след поражение. През всичките тези години на либерален триумф, защитниците на либерализма успяха да отслабят държавата дотолкова, че тя спря да бъде фактор в живота на хората. Създадоха си идеалните условия за пазарен, хищнически фундаментализъм.

17 November 2016

Какво е демокрацията?

Какво е демокрацията?

Най -голямото право, което ни дава демокрацията е правото на протест, правото свободно да заявим своята неудовлетвореност и да възроптаем срещу онези, които решават вместо нас. Когато това се случва без страх , че ще ни начупят " канчето", че ще ни уволнят или тормозят, тогава можем да твърдим, че демокрация съществува, а не когато ни задължават да гласуваме на избори, в които всички кандидати са възпитаници на тоталитарен режим и доскоро са се кланяли пред символите му.

16 November 2016

ПИСМО ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Аз оставам.

ПИСМО ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Аз оставам.

Аз оставам в моята страна, за да променя нещата, тъй като не искам след години България да бъде заличена от световната карта. Ние не сме стадо, което може да водите вечно. Чували ли сте, че е най-лошо, когато слепият прогледне. Настъпи този момент за българския народ – денят, в който всичко ни стана ясно. Достатъчно ни заблуждавахте и бяхте кукловоди. Време е да си ходите – било то доброволно или не.

15 November 2016

СТОПАНИНЪТ НА ГОРЯЩАТА КЪЩА

СТОПАНИНЪТ НА ГОРЯЩАТА КЪЩА

Господин Президент, тълпата, която ви издигна е аморфна и разглезена на думи. Още тази седмица тя ще смени червената ябълка от пресконференцията снощи с яйца и компромати. Срещу вас ще тръгне машината на жълтата политическа преса. Ще се озовете между козните на дипломати, посолства, пиари, партии и обикновени идиоти. Приемете няколко изречения, които не са съвети - просто са част от пожелателното мислене на тези, които гласуваха за Вас, но не точно за Вас - те просто мечтаеха за друга държава, в която да живеят.

14 November 2016

   2   3   4   5   6   7   8   9   

4227 намерени, страница 6 от общо 249


Специален коментар