Автор - Лентата

14 юни. Три години от протестите.

14 юни. Три години от протестите.

"Само като си спомня колко надъхана бях срещу милиарда на Орешарски, мътните клаузи на Южен поток и заиграването на руснаците с неизмиращата измет от висшия ешелон на БСП, ДПС и Атака. Откъде можех да знам, че само след половин година с шок ще установя, че една част от лицата на протестa са осребрили няколкомесечното си участие в него по-добре и от партизанин след 9-ти септември."

14 June 2017

Защо затвориха с полиция софийското метро?

Защо затвориха с полиция софийското метро?

На снимките се вижда метро станцията при Софийския Университет в София, която е затворена и обградена от полиция. Официалното обяснение е "технически причини". Обаче, количеството полиция и хората с маски от снимките подсещат, че причините едва ли са просто технически...

12 June 2017

Благовест Асенов:  Прави се опит нормалният, родолюбив българин да е дискриминиран, заради едно малцинство!

Благовест Асенов: Прави се опит нормалният, родолюбив българин да е дискриминиран, заради едно малцинство!

Lentata.com разговаря с Благовест Асенов от „Национална съпротива“ за това – защо се създава това напрежение в съботна София, какво всъщност целят с тяхната кампания – „Да изчистим боклука на София“, защо според тях не трябва да се провежда гей прайд и какво отговарят на обвиненията в агресия, хомофобия и нео-нацизъм.

09 June 2017

Новата цензура: Блокират те от Фейсбук, заради историческа снимка…

Новата цензура: Блокират те от Фейсбук, заради историческа снимка…

Новата форма на цензура, не е като старата. По-перфидна е. Уж си свободен да си изразяваш мнението, пък като го направиш и споделиш историческа снимка, ти махат публикацията, блокират те и не ти дават да казваш, каквкото си искаш.

07 June 2017

"Всичко е заради исляма"

"Всичко е заради исляма"

Фаза 6: Всеобщ сблъсък (2016 -2019 г.) Поразителният възход на халифата ще „предизвика битката между правоверни и неверници“. Това, според терористите ще бъде последното смъртно издихание на Запада при войната срещу нарастващите ислямски армии. Западът ще мобилизира всичките си технологични способности и средства, за да разруши халифата и да победи безбройните редици от мюсюлмани, които доброволно го защитават.

07 June 2017

АНТИУТОПИЯ: СБЪДНАТА

АНТИУТОПИЯ: СБЪДНАТА

От днес, Лондон е в най-високата степен на терористична заплаха. Това ниво означава, че службите очакват атентат или поредица от такива във всеки един момент. Последният път, когато нивото е било такова, са взривени няколко станции на метрото. Военни части вече са разположени на ключови места в столицата и патрулират заедно с местната полиция. Бъдете подготвени за изненадващи, щателни и време-поглъщащи проверки. Ако ви се налага да летите, отидете по-рано, за да сте сигурни, че ще минете навреме през проверките за сигурност.

04 June 2017

ИЗВЪНРЕДНО: Бус се вряза в пешеходци на Лондон Бридж! „Инцидент“ или нов терор?

ИЗВЪНРЕДНО: Бус се вряза в пешеходци на Лондон Бридж! „Инцидент“ или нов терор?

Микробус е ударил няколко пешеходци на Лондон Бридж в центъра на английската столица, съобщават от полицията. Очевидци свидетелстват за това, че въоръжени полицаи са били на мястото на събитието, след като бял бус се е качил на тротоара преди да се вреже в пешеходците.

04 June 2017

Рибново и Кочан. За образованието като път към щастието

Рибново и Кочан. За образованието като път към щастието

Не е достатъчно само да се вайкаш за неграмотността сред младите. Трябва и да се прави нещо. Не е достатъчно да се проповядва, че „образованието трябва да е приоритет номер 1“. Трябва и да се прилагат тези възгледи. Lentata.com се оглежда за такива примери, полезни, и ви среща с тях.

03 June 2017

Неолибералният полк срещу българщината

Неолибералният полк срещу българщината

Потресаващи времена. Всички тези антибългарщини са една малка част от умнокрасивата либерална помия, която ни залива всеки ден. Тя неслучайно удря по най-здравите устои на нашето общество - писменост, история, традиции, култура, бит. Тези ценности определят нашето национално самосъзнание. От тях зависи дали ще сме горди и достойни. И съвсем естествено това е голяма пречка пред установяването на мултикултурния им халифат - там няма място за националности, за независимост, за почитане на историята и националните герои.

03 June 2017

Народът вчера, днес и утре

Народът вчера, днес и утре

Нашият народ има свой особен живот, особен характер, особна физиономия, коя го отлича като народ - дайте му да се развива по народните си начала, и ще видите каква част от обществения живот ще развие той, дайте му или поне не бъркайте му да се освободи от това варварско племе, с кое той няма нищо общо, и ще видите как ще той да се устрои. Или не видите семето, зародиша в неговите общини без всяка централизация, в неговите еснафи, дружества мъжки, женски и детински? Или не видите в него и това, що казахме по-горе?...

02 June 2017

Курумбашев с писмо до Манфред Вебер по повод скандала с нацисткия поздрав

Курумбашев с писмо до Манфред Вебер по повод скандала с нацисткия поздрав

„Бих искал да Ви напомня, че политическа партия ГЕРБ и съответно г-н Бойко Борисов са членове на същото политическо семейство, на което сте и Вие, и управляват България с хора като г-н Симеонов, г-н Танев и г-н Антонов. Като се има предвид, че Европейският Парламен изрази позицията си относно резолюцията, касаеща борбата с антисемитизма, мислите ли че въпросното поведение е подходящо за зам-председател на държава членка на ЕС, която е в него вече 10 години?“.

01 June 2017

   3   4   5   6   7   8   9   10   

2028 намерени, страница 7 от общо 120


Специален коментар