Автор - Лентата

Как се отказах от призванието си... да бъда учител

Как се отказах от призванието си... да бъда учител

Така нашият герой се пусна на пазара на труда. След една дузина интервюта го наеха като брокер в една малка фирма. Там той работи 2 години. През цялото време търсеше работа като учтел, но уви... обявите ги нямаше. Единствената, която видя беше нападната от над 30 души със стаж над 5 години, докторанти и една директорка пред пенсия, която логично спечели конкурса. А неговите „неосърдни” състуденти продължаваха да се развиват... За него оставаха само състрадателните поздрави на улицата от преподавателите му.

11 September 2017

Ислямизирането на България. Признаци.

Ислямизирането на България. Признаци.

Бащите на тази група ученици отказват да разговарят с директорите на училищата, когато тези директори са жени. Тази практика е доста травмираща за училищния персонал, като се има предвид феминизацията на професията. От друга страна, момчета първокласници, оспорват правото на учителките да ги учат със съображението, че това не се разрешава от исляма.

10 September 2017

Колко е скъпо да си студент в България...

Колко е скъпо да си студент в България...

За никого не е тайна, че университетските такси в България не спират да растат. Някои университети в Западна Европа предлагат безплатно образование, а други за сметка на това са много високо платени. Българските висши училища не предлагат безплатно учение, въпреки слабия икономически статус на народа. Но въпросът днес е – може ли средностатистическият българин да осигури висше образование на своето дете?

09 September 2017

Не е расизъм да предпочиташ своето

Не е расизъм да предпочиташ своето

Дали някои хора мечтаят за демографска революция в Европа като тази или не, няма значение, защото Чехия не е мултикултурна държава. Това е държава, в която броят на чернокожите граждани е незначителен и съществуващото население няма да се съгласи демократично с политики, които значително ще променят този факт.

08 September 2017

Явлението Tinder. Какъв е шансът ви да си намерите жена? (ПРОУЧВАНЕ + ГРАФИКИ)

Явлението Tinder. Какъв е шансът ви да си намерите жена? (ПРОУЧВАНЕ + ГРАФИКИ)

Затова Lentata.com ви предлага едно подробно проучване върху явлението Tinder, където се говори за „икономиката“ на тази платформа. А какво е богатството на участниците там? Ами - да имат лайкове. Така че, вижте какво показва статистиката – кой има шанс да е успешен в Tinder, кой как се оценява социално и заради външния вид, и какво значение има как изглеждаш, за да срещнеш....любовта, секса или, каквото там си решил да търсиш в Tinder в зависимост от това дали си мъж или жена.

07 September 2017

За ислямизирането на Европа

За ислямизирането на Европа

За мен случката с премахнатите кръстове е само един дребен, логичен детайл от една глобална тенденция, създадена, наложена и обгрижена от либерализма през последното десетилетие. Тенденцията да се омаловажи, отрече и отхвърли християнската идентичност на Европа. Аз самата не съм вярваща или практикуваща християнка, но съм европейка до мозъка на костите си, а Европа е изградена върху постиженията на християнската цивилизация. Християнската, не мюсюлманската.

06 September 2017

Извинява ли се "Лидл"? Вижте официалното им становище

Извинява ли се "Лидл"? Вижте официалното им становище

Бихме искали да уверим всички потребители, че приемаме повече от сериозно споделените коментари и реакции и сме напълно съгласни, че дори в глобалния свят е наложително международните компании да отчитат и уважават всички аспекти на културни, религиозни и други възприятия на потребителите.

03 September 2017

Чехия: Да бойкотираме „Лидл“ заради заличените кръстове

Чехия: Да бойкотираме „Лидл“ заради заличените кръстове

„Ако те искат да използват и използват на снимките символиката на традиционните православни храмове, то трябва да използват цялата символика“, заяви Юречка. Чешкият филиал на Lidl вече се извини в официалната си Facebook страница за заличените кръстове и обяви, че "не е искал да обиди никого".

03 September 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

2028 намерени, страница 2 от общо 120


Специален коментар