Автор - Лентата

Помня.

Помня.

Помня, че внезапно изтрезнях. Помня и усещането за пустош и нереалност, когато наляво, надясно и напред, докъдето ми стига погледа, виждах само гробове, гробове, гробове, стотици хиляди гробове. И седях, гледах тъпо и се опитвах да осмисля какво точно значи 20 милиона убити.

09 May 2017

За храбростта и за паметта, която ни прави българи

За храбростта и за паметта, която ни прави българи

На 6 май, 2017г. за 11-та поредна година Фондация Българска Памет организира съвместно честване на празника. Мястото е българския военен мемориал в Ново село, Струмишко, Р. Македония. Възстановен през 2006 г. със средства на фондацията от изоставено военно гробище, през последните години този мемориал се посещава от хиляди, решили да отдадат почит на загиналите български войници.

03 May 2017

Мост ли е Покритият Мост в Ловеч?

Мост ли е Покритият Мост в Ловеч?

Lentata.com публикува това отворено писмо на местна гражданска инициатива от град Ловеч. Писмото ни бе изпратено от Емилия Герганова, която обяснява, че е направена скандална промяна в статута на Покрития мост в Ловеч - той е създаден като паметник на Кольо Фичето и е под защита на Закона за културно наследство. Герганова твърди, че от общината са направили промяна на статута, за да могат да се усвоят пари като мостът се санира. Но местни хора са против това и против факта, че Мостът е обявен за търговски обект...

30 April 2017

Неолиберална тройка: Един баща и две майки. И много въпроси...(ВИДЕО)

Неолиберална тройка: Един баща и две майки. И много въпроси...(ВИДЕО)

Кристина и Бено са женени цели 12 години, но сега се развеждат, за да може един от тях да се ожени за Сиреа, така че всички да имат РАВНИ права върху децата. И Сиера да е РАВЕН ПАРТНЬОР с останалите. Във видеото се казва – на децата им харесва да имат 2 майки... Особено, когато това значело допълнителна помощ при писането на домашни. Изгледайте това видео. Забележете как невинно и уж случайно се прокрадват противни на християнската ни цивилизация идеи.

30 April 2017

За шоубизнеса, който няма нужда от майки.
Тихата дискриминация.

За шоубизнеса, който няма нужда от майки. Тихата дискриминация.

Никой не издига лозунги и плакати за жените, които раждат бъдещето на тая държава. Никой дори не споменава думичката „дискриминация“, а какво остава да се бори за правата им… Затова Lentata.com ви представя днес тази история – разказана от една българска майка.

28 April 2017

Защитени ли са личните ни данни в ЕС?

Защитени ли са личните ни данни в ЕС?

Натискаме бутона, че се съгласяваме с общите правила в Интернет, без да ги четем. Дали това ще увеличи сигурността на данните и конфиденциалността на нашите съобщения? Дали е добре да прекарваме 15 мин. в одобрение на cookies и общи правила и после за 2 мин. да изпратим email?

28 April 2017

Изкуствена утроба ще отглежда бебета в бъдеще? (ВИДЕО)

Изкуствена утроба ще отглежда бебета в бъдеще? (ВИДЕО)

Наречени „био торби“, тези изкуствени утроби предпазват фетуса от външния свят. На практика това са пластмасови торби, които имитират майчината утроба. Намерено е и електролитно „решение“, което подпомага развитието на фетуса. За почти месец, дробовете и мозъкът на агнето съзряват в тази изкуствена утроба.

27 April 2017

Краят на Римската империя като предупреждение за Европа

Краят на Римската империя като предупреждение за Европа

Римската империя е унищожена от бежанска вълна. Именно това явление се крие зад научния израз „Велико преселение на народите“ . Цивилизованите съвременници на събитията не ги наричат нито велико, нито преселение. Те ги определят като варварска инвазия. Древните европейски варвари бягат от военните походи на хуните. И по този начин те по дефиниция се превръщат в бежанци. Огромен бежански поток от диви, жестоки, примитивни и неграмотни варвари се стоварва върху Римската империя.

26 April 2017

Петър Курумбашев: Преди 60 години в ЕС духът е бил по-голям от тялото, сега е обратното

Петър Курумбашев: Преди 60 години в ЕС духът е бил по-голям от тялото, сега е обратното

„Учудвам се на факта, че уж подкрепяме демокрацията, а не ни харесват референдумите“, коментира Петър Курумбашев. „Припомням също така, че референдумът в Турция бе организиран от президента Ердоган, а у нас – от Слави Трифонов“.

25 April 2017

Кой печели Франция? (данни: CNN)

Кой печели Франция? (данни: CNN)

„Политическата карта на Франция тази вечер е преначертана“ – заяви журналистът на CNN Бел, от мястото на събититието. А друг опитен журналист на CNN коментира случващото се във Франция сега така – „Става политическо земетресение в тази държава и в Европа.“.

23 April 2017

Престъпленията на мигранти в Германия се увеличават

Престъпленията на мигранти в Германия се увеличават

Мигранти са обаче извършителите на 35,1% от всички джебчийски кражби в Германия и на 11,3% от домашните обири. На тях се падат и по 14,9 на сто от всички сексуални престъпления и от инцидентите с нанасяне на тежки телесни повреди. При това не са обобщавани данни за редица нарушения - например нелегално влизане на германска територия.

23 April 2017

За кого се грижат богатите

За кого се грижат богатите

Бил Гейтс, най-богатият човек в света за четвърти пореден път (според Форбс) и обявяван за най-богатия в света 18 от общо 23 пъти е притежател на 86 милиарда долара. Този човек използва ресурса си, за да съдейства на вижте кои хора и коя кауза. Това става ясно от статус на Гейтс във Фейсбук: „Да, тези картинки са притеснителни. Но болестите, които пречат на тези хора могат да бъдат спрени, вижте как“…

23 April 2017

Валери Петров. Вечният. (АРХИВ: интервю на Карбовски)

Валери Петров. Вечният. (АРХИВ: интервю на Карбовски)

Карбовски: "Не искаше да говори. Това, което не иска всеки – всеки, който може да мисли наоколо. Не искаше да се цапа. Това, което не иска всеки, който осъзнава цялото нещо наоколо. Нещо, което не може да се нарече чисто. Даде ми свои напечатани страници. Нови стихове. Пазя ги. Без патетика. Само история. Трябва да знаете едно – той не искаше да бъде мода. Той си беше вечен още тогава."

22 April 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

1904 намерени, страница 2 от общо 112


Специален коментар