Автор - Лентата

ПИСМО ОТ ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ

ПИСМО ОТ ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ

Далеч сме от мисълта, че вие или друг, който не е преживял нашата загуба, може да се постави на нашето място. Но смятаме, че би било добре за момент всеки родител да помисли какво би правил, ако разбере в една спокойна нощ, че детето му е било убито по най-жестокия начин. Едва ли има болка на света, която да се сравни с тази, когато видим мъртвите тела на децата ни. Без възможност дори за последни думи, дори за сбогом...

12 February 2017

ПРОЕКТ: ФАТАЛНИ ЖЕНИ

ПРОЕКТ: ФАТАЛНИ ЖЕНИ

Карбовски: „Велики бабички. 50 години работят, обаче не са забогатели. Помнят немските войници, после руските войници, после американските войници, после социализма, после падането на Стената, после демокрацията – бабите Фокенс са живата история на Европа. Но историята има и друга страна. Друг тип живот. Животът на нашенската бойна баба. Той няма нищо общо с живота в Холандия. Баба Занка е ловец. Боец и убиец на вълци. Казах ви – няма нищо общо с предишната европейска история.”

12 February 2017

ПСИХОЛОГИЯ: „Тъмната триада”, която привлича жените

ПСИХОЛОГИЯ: „Тъмната триада”, която привлича жените

Три черти на характера са известни сред психолозите като "тъмната триада": Психопатия: егоист, закоравял, безмилостен и антисоциален. Макиавелизъм: е черта на манипулативните, на хората с ниски нрави и склонност да експлоатират другите. Нарцисизъм: необичайно количество гордост, суета и масивно его. В същото време тези хора са малко съпричастни към другите.

11 February 2017

На летището

На летището

Шумен и натрапчив диалог между две руси мацки с екстеншъни и твърде много грим в 5 сутринта: - Начииии, едва издържах една седмица в тая кочина. Добре, че всяка вечер бръмчахме с мойте хора. - Кошмар! Вече въобще не ми се идва в българия! Не мога да им гледам тъпите мутри! - Мани ги бе! Селяндури прости. Байганьовци.

11 February 2017

Изхвърлиха жена от самолет, защото е твърде разголена?

Изхвърлиха жена от самолет, защото е твърде разголена?

Къде живеем? Ами в свят, в който на летищата спокойно минават без проверка, забрадени от горе до долу жени, чиито очи едва, едва се виждат, но за сметка на това от самолетна компания гонят американка, защото е твърде разголена... Сервитьорката Бренда разказва пред Inside Edition, че е е убедена, че е била свалена от полета на Spirit Airlines от Ню Орлиънс до Форт Лодердейл миналата седмица, заради деколтето си.

09 February 2017

Карта на терора

Карта на терора

Ако разгледате по-внимателно информацията, ще забележите, че най- чест „отговорник” за атаките е „Ислямска държава”. От време на време са и други крайни ислямистки групировки, като „Боко Харам”, преследващи християни в Африка или талибаните. Вгледайте се в кръгчетата върху континента Европа. Не са малко.

06 February 2017

ГОЛЯМ АНАЛИЗ

ГОЛЯМ АНАЛИЗ

Ако последните стотина години прогресивните либерални сили са се борили за такива основополагащи неща като политическо равенство на гражданите, правото на аборт и правото да определиш сексуалната си идентичност, то в последните 10 години бяха минати всякакви граници и смело се нагази в тресавището на глупостта. Изведнъж се оказа, че е адски важно да имаме 31 пола и 73 вида сексуалност, че носенето на хиджаб от европейките е „секси”, че християнската черква няма право да бъде по-висока от мюсюлманската джамия...

06 February 2017

Британският Шиндлер. Или човекът, който спаси 669 живота. (ВИДЕО)

Британският Шиндлер. Или човекът, който спаси 669 живота. (ВИДЕО)

А в това видео, ще видите колко трогателна може да е телевизията. През 1998-ма година, Уинтън е поканен в тв програмата „Tha’ts Life”, където той седи в публиката, без да знае, че всички наоколо са оцелели, благодарение на него. Вижте какво става, когато той разбира това:

05 February 2017

Така се прави. Румънците успяха.

Така се прави. Румънците успяха.

Ами да. Румънците успяха. Постигнаха си своето. С 5 дни протести. 5 дни Букурещ беше на крака срещу решение на управляващите и днес стана ясно, че премиерът им Сорин Гриндяну обещава правителството на Румъния да оттегли спорното споразумение, което изкара хората на улицата.

04 February 2017

МОРАЛЕН ПРОЕКТ

МОРАЛЕН ПРОЕКТ

Днес в „Карбовски: Втори план” има сблъсък – на либералното с консервативното. Вие коя история ще изберете? Тази, либералната, за която Карбовски разказва: „Става дума за един млад мъж, който търси своята сексуалност и религия. Много е готин Стоян – той от малък расте някак либерално – харесва примерно и двата пола. Всичко което се е случило с него се е случило защото Стоян е имал свобода. Което е разкошно. Защото трябва да си свободен за да си признаеш че си бил гей, станал си мормон и си се оженил. За жена, обаче.”.

04 February 2017

Откопчиха ли се окончателно румънците от котвата България?

Откопчиха ли се окончателно румънците от котвата България?

На българите това им остана - да бъдат по-добре от румънците, защото просто няма от кого другиго. Защото не може да имаш претенциите, че си втори в света по интелект (не знам кой я измисли тази глупост преди повече от 20 години!), че си дал на света писменост (то, вярно гърците малко ни помогнаха), че изобретателят на компютъра е българин (роден в САЩ) и прочее, а да си затънал сам на дъното, поне ей така без компания.

03 February 2017

България – една от най-отровните страни за живеене

България – една от най-отровните страни за живеене

Картата, създадена от „Еко експерти” разкри кои са "най-токсичните страни в света." Данните са изготвени като се вземат предвид редица фактори, включително броят на смъртните случаи, причинени от замърсяването на въздуха и на общите емисии на въглероден диоксид. Резултатите са предназначени да бъдат индикация за опасностите за околната среда и населението на 135 страни, включени в проучването.

03 February 2017

Битката, която не ви прожектираха

Битката, която не ви прожектираха

Има неща, за които медиите у нас почти не говорят. Като например, че евродепутат от ДПС иска с помощта на ЕС да наложи агитация на турски език за изборите в България... Помните ли Илхан Кючюк от ДПС, който започна да събира подписи, за да ОТМЕНИ забраната за агитация на майчин език. Тази петиция на пратика се опитва да легализира наш, национален въпрос чрез евроинституциите.

03 February 2017

Жертви.

Жертви.

Ще почета всички, защото знам, че историята е наука за човешкото нещастие. Защото историята никога не е нито черна, нито бяла. Защото насилникът често става жертва, а неговите деца от жертви се превръщат в насилници и така до безкрай. Защото след позорните убийства на Гео Милев и Вапцаров по време на хитлеристка България, идват труповете, хвърлени на прасетата, по време на социалистическа България.

01 February 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

1836 намерени, страница 4 от общо 108


Специален коментар