Автор - Лентата

Берлин: Сцена на войната (ВИДЕО)

Берлин: Сцена на войната (ВИДЕО)

"Това не е сцена от "Хари Потър", това се случва всяка година в Берлин" - гласи написаното към видеото, което ще видите. Ще чуете и виковете - "Аллах Акбар". Това уж мирни европейски градове по празниците да се превръщат в арена на новия вид война, вече не изненадва никого. В Дортмунд, Германия, например - има данни, че мигрантите са ползвали фойерверките срещу полицията.

01 January 2017

Според РИА Новости: Руският посланик в Турция – убит след викове „Аллах Акбар”

Според РИА Новости: Руският посланик в Турция – убит след викове „Аллах Акбар”

Съобщенията гласят, че Карлов е бил на откриването на изложба на съвременното изкуство, държал е няколко минути реч, но внезапно мъж запчнал да крещи – „Аллах Акбар” и открил огън – поне 8 изстрела са се чули, според фотограф на агенция "Асошиейтед прес".

19 December 2016

Руският посланик в Турция – прострелян!

Руският посланик в Турция – прострелян!

Руският посланик в Анкара е бил сериозно ранен в понеделник при атаката на арт галерия в турската столица и отведен в болница – съобщиха турски медии. Все още официално непотвърдената информация твърди, че Андрей Карлов присъствал на откриването на изложба на съвременни творби, където бил ранен. Вестник „Хюриет” твърди, че Карлов е отведен в болницата със сериозни наранявания.

19 December 2016

Най-тъпите въпроси на "журналисти" за трагедията в Хитрино

Най-тъпите въпроси на "журналисти" за трагедията в Хитрино

Битката за най-тъп журналистически въпрос относно трагедията в Хитрино - 2016. Не ги степенуваме, защото конкуренцията между тях за най-кофти въпрос е огромна. Просто вижте резултатите от няколко години антиселекция в журналистическата професия:

14 December 2016

АНАЛОГОВИ КАРТИНИ И ВИНО

АНАЛОГОВИ КАРТИНИ И ВИНО

Художникът Росен Марковски ви кани в ателието си. Събитието „Отворени врати” вече е традиция за Росен и неговия артистичен кръг. Ако искате да се включите, Марковски ви казва – елате от 15. 12. до 17. 12. 2016г. от 17:00 до 22:00 на бул. В.Левски - 82 (вход откъм „Венелин”). Росен нарича събитието си време за – аналогови картини и вино и ви кани да надзърнете в „кухнята му”. Всъщност, Росен е съосновател на групата „Балкански хуманисти” – наречена така от Мартин Карбовски.

13 December 2016

Отиде си. Есма, Кралицата

Отиде си. Есма, Кралицата

Есма се ражда през 1943-та, на 8-ми август, в скопския квартал Шуто оризари. Има 2 номинации за Нобелова награда за мир заради хуманитарната си дейност. Има над 40 осиновени деца. Има над 8000 концерта в цял свят. Има 20 албума и 8 филма. През 2013 година получава отличието "Национален артист на Република Македония".

11 December 2016

Пропан-бутан, пропилен – какво трябва да знаем?

Пропан-бутан, пропилен – какво трябва да знаем?

Съдове с пропан-бутан, които са подложени на огън с достатъчна продължителност и интензивност, могат да експлодират, защото налягането се повишава значиелно. Това обикновено е проблем за големите рафинерии и нефтохимически инсталации, които притежават много големи цистерни. Противопожарните мерки включват разделянето на цистерните от потенциалните източници на пожар.

10 December 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

1792 намерени, страница 4 от общо 106


Специален коментар