Автор - Лентата

УИКИЛИЙКС: Следят ви чрез всяко устройство

УИКИЛИЙКС: Следят ви чрез всяко устройство

"Уикилийкс" публикува свръхсекретни документи, за които твърди, че разкриват техники на кибершпионажа на ЦРУ. Според сайта, ЦРУ е създало зловреден софтуер, с който е направен пробив в сигурността на няколко от най-големите технологични компании.

09 March 2017

NA ORAJIE BRATQ…

NA ORAJIE BRATQ…

Чета разни експерти, които твърдят, че в момента се заражда нов патриотизъм. Хич не съм сигурна, да ви кажа. За патриотизъм не знам, но със сигурност виждам нарастваща вълна от ксенофобия, расизъм и див популизъм, която разни тарикати се опитват да яхнат. Както не ме кефи безмозъчната политика „клети бежанци, елате всички, нищо, че 90% от вас не са бежанци и че сред вас има и ислямистка паплач“, точно толкова не ме кефи и ‘NA ORAJIE BRATQ BEJAMCITE POSEGNAHA NA MAJKA BALGARIQ’. В този ред на мисли, атаката срещу конкретно публично лице доста смърди.

08 March 2017

Какво ще стане в Европа и защо никой не говори за това?!

Какво ще стане в Европа и защо никой не говори за това?!

Изобщо, бъдещето на Европа твърде малко се коментира у нас, а то е и наше бъдеще. Някак до тук не достигат много от новините, които пряко ни засягат. Например - не ни стана ясно, че българската индустрия беше заплашена при предложение, гласувано в ЕП за по-рязко намаление на търговията с емисиите. Всички тия предложения, директиви, процедури, у нас изглеждат далечни, но взетите решения после пряко ни докосват живота.

04 March 2017

Член на ЕП: Разбира се, че жените ТРЯБВА да печелят по-малко от мъжете! (ВИДЕО)

Член на ЕП: Разбира се, че жените ТРЯБВА да печелят по-малко от мъжете! (ВИДЕО)

Independent публикува видео от Европейския парламент, в което се вижда как полякът Януш Корник-Мике простичко казва, че жените трябва да получават по-малко, защото са по-малко интелигентни, по-малки и изобщо, няма какво да се говори.

03 March 2017

Ника в света на чудесата

Ника в света на чудесата

В ден, в който всички българи празнуват, от Lentata.com решихме да попразнуваме и другояче. Например, с един български художник. Който принадлежи към движението „Балкански хуманизъм“ (име, дадено на художниците – Ника, Росен Марковски, Снежана Живкова, Силвия Чанева и Силвия Богоева от Мартин Карбовски). Балканските хуманисти се открояват с няколко неща - стилът е в пастелността, нюансите, които има само тук, по тия земи, незадължителната фигуралност и най-вече топлината на импровизацията. Художникът е Николай Димчевски – Ника.

03 March 2017

Катето Евро: Почти всеки ден нямаме ток! Живеем като в 17 век!

Катето Евро: Почти всеки ден нямаме ток! Живеем като в 17 век!

Lentata.com разговаря с актрисата Катерина Евро за проблемите на няколко населени места в София с тока. В 21 век, стотици жители на Панчарево, Кокаляне, Герман и др., живеят сякаш в отминали векове. През ден им спира токът, а същевременно пристигат колосални сметки за никакво потребление. Очевидно, нещо с ЧЕЗ и токът не е наред. Очевидно става дума за кражби и злоупотреба. И очевидно – монополистът на пазара не счита за необходимо да се грижи за хората от тези населени места.

03 March 2017

3 март. Голямата битка.

3 март. Голямата битка.

Голямата битка е била спечелена първо от нашите възрожденски деятели и революционери. Онези, които са били извън мейнстрийма на тогавашните комсомолци с фесове, покорно преклонили глава пред османлията и отрекли се от идеята за собствена идентичност в името на кравата, кокошката и собствения рахатлък. Лека им пръст на момчетата, на всички загинали за свободата ни. Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Честит 3 март.

03 March 2017

DMS „Ислямска държава“

DMS „Ислямска държава“

Депутатският имунитет на Марин Льо Пен е отнет, заради "постването в twitter на 3 снимки на екзекутирани и обезобразени жертви на „Ислямска държава". Тоест: 1) „Ислямска държава“ изтезава и екзекутира някакви хора, които са християни, алауити, язиди, кюрди, шиити; 2) „Ислямска държава“ качва снимките на обезобразените жертви в Интернет; 3) Марин Льо Пен поства 3 от тези снимки; 4) Европейският парламент отнема имунитета на Марин Льо Пен, заради бруталното съдържание на снимките.

02 March 2017

Председателят на Европейския парламент с награда - мартеница!

Председателят на Европейския парламент с награда - мартеница!

Българските традиции завладяват и Брюксел. На тази снимка може да видите председателя на Европейския парламент – Антонио Таяни – със специална почетна награда - българска мартеница, връчена му по повод българския празник от евродепутата Петър Курумбашев.

01 March 2017

Дъното

Дъното

Само ще сложа няколко любопитни линка, свързани с тяхната дейност, предизвикали бурни реакции сред нормалните и мислещи хора по света: - белите каски размахват черното уахабитско знаме на „Ал-Кайда“; - белите каски чакат отстрани търпеливо „Ал Кайда“ да екзекутират пленниците, за да отнесат труповете; - белите каски стъпват триумфално върху убити войници на президента Асад; - белите каски спасяват едно и също момиченце в три различни града;

27 February 2017

Дарик каза: Дихидроген моноксид се сипе над Бургас!

Дарик каза: Дихидроген моноксид се сипе над Бургас!

Въпреки липсата на мирис и цвят, това съединение може да повреди по-чувствителни дрехи или дори човешка кожа. Репортерската ни проверка доказа наличието на дихидроген монооксид в градския въздух, въпросът беше отнесен до компетентните органи.

25 February 2017

Историята на един атентатор-самоубиец на „Ислямска държава“, роден в Англия…

Историята на един атентатор-самоубиец на „Ислямска държава“, роден в Англия…

В изявление на ИД се твърди, че човекът, когото те наричат – Абу Закария Ал Британи, е извършил самоубийствен атентат близо до иракския град Мосул и е пуснал снимка и видео на самия него в действие, което от ИД описват като "експлозив-камион".

23 February 2017


Нова лудост: Черният цвят на мишените е дискриминация!

Нова лудост: Черният цвят на мишените е дискриминация!

"Нашата крайна цел е да се премахне използването на най-популярната мишена за стрелците: черен силует. Не трябва да има/ #NoMoreBlackTargets/ черни мишени в стрелбищата или на други места, където хората се обучават да използват огнестрелно оръжие.

22 February 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

1877 намерени, страница 5 от общо 111


Специален коментар