Автор - Лентата

Изкуство по действителен случай

Изкуство по действителен случай

Марковски е част от групата художници - БАЛКАНСКИ ХУМАНИСТИ. Дефинира рисуването и въобще изкуството през срещата - срещата с публиката, с музиката, с живота. "Всяка среща ни променя, казва Росен, защото смисълът на съществуването ни е в акта на живеене, на правене".

12 September 2016

17-годишният Александър: Използвайте Фейсбук за Словото Божие

17-годишният Александър: Използвайте Фейсбук за Словото Божие

Затова се обръщам и аз към Вас! Нека всеки, който има мобилни данни на смартфона си, да включва този стрийминг, т.е. поточното предаване, и да предава на живо богослуженията, в който и храм да се намира! Разбира се, предаването никак не може да измести живото присъствие в храма пред Бога (дума да не става!), но ще спомогне на болните, които поради своите немощи не могат да присъстват на богослужбите; ще спомогне, щото те да се докоснат косвено до цялото молитвено настроение...

06 September 2016

Меркел се държи като провинциален турски политик

Меркел се държи като провинциален турски политик

Забележете. 3 турски флага – два от тях големи, колкото човешки бой и един мъничък - германски. Огромен полумесец и звезда се виждат зад президента Реджеп Таип Ердоган. Същото стои и зад Ангела Меркел. Сякаш канцлерът е турски управник. Малкият германски влаг на масата зад канцлера като че ли изразява точно това. Срещата между германския канцлер и турския президент се случи в китайския град Ханчжоу. На неутрална територия, между натовски партньори – теоритично. Но всъщност изглеждаше като изкупление на Меркел пред Султана в Анкара.

05 September 2016

ЕКСКЛУЗИВНО: Меркел губи изборите! Моли се на Ердоган...

ЕКСКЛУЗИВНО: Меркел губи изборите! Моли се на Ердоган...

провинция Мекленбург-Предна Померания. И, докато стана ясно, че в китайския град Ханчжоу канцелрът Меркел буквално е молила турският президент Ерджеп Ердоган да посети военната си база в Инджирлик, германците казват своята категорична дума за политиката на Меркел. А именно – Меркел губи изборите. Според екзитполовете на германските телевизии Меркел губи в „политическата си родина” срещу Алтернатива за Германия.

04 September 2016

КАРБОВСКИ ВИ ГО КАЗА (07.01.2015): КАК ЗАПАДЪТ ОТГЛЕДА ПАЛАЧА СИ

КАРБОВСКИ ВИ ГО КАЗА (07.01.2015): КАК ЗАПАДЪТ ОТГЛЕДА ПАЛАЧА СИ

Този текст на Мартин Карбовски е публикуван в Lentata.com на 7 януари, 2015-та. Карбовски ви го каза преди 2 години, когато медии като DW – все още ръкопляскаха на бежанците. Днес същите тези медии, обърнаха палачинката и публикуваха заглавието - "Европа отглежда собствените си гробокопачи". Но понякога е твърде късно... защото ТЕ вече са тук. Текстът на Карбовски:

30 August 2016

МИГРАЦИЯТА В ЕВРОПА: КАРТА НА ПРОБЛЕМА

МИГРАЦИЯТА В ЕВРОПА: КАРТА НА ПРОБЛЕМА

Знаехте ли, че поляците представляват най-големият процент от родените в Норвегия мигранти? А, знаехте ли, че най-многобройните мигранти в Ирландия пристигат от Обединеното кралство? Тези 4 карти, създадени от Jakub Marian, чешки езиковед, математик и художник, се основават на проучване на Организацията на бединените нации за международна миграция, проведено през 2015 година. Те показват европейска миграционна карта, разделена на 4 по-малки карти.

28 August 2016

ПРОУЧВАНЕ: Гей хората не се раждат така, сексуалната ориентация не е фиксирана.

ПРОУЧВАНЕ: Гей хората не се раждат така, сексуалната ориентация не е фиксирана.

Различията в мозъчните структури на гей хората и на хетеросексуалните не са непременно вродени и могат да са в резултат на околната среда и психологические фактори. Авторите на проучването твърдят също, че ЛГБТ лицата са статистически с по-голям риск от развиване на психични проблеми в сравнение с всички останали.

27 August 2016

МОТОРИСТИ ПИШАТ ПИСМО ДО СУЛТАНА

МОТОРИСТИ ПИШАТ ПИСМО ДО СУЛТАНА

1. Писмо до Министерство на правосъдието, изискващо информация относно предприетите мерки срещу Недялка Николова и адекватно наказание, заради аморалнато и безсъвестно отсъждане, довело до бягството на убиеца Фарук. 2. Писмо до МВР, изискващо информация за предприетите действия по издирването и залавянето на Фарук, както и резултатите от тях (и за чия сметка се извършва издирването). 3. Писмо до Министър-председателя на Република България, изискващо личната му ангажираност и съдействие (тъй като институциите видимо не си вършат работата).

25 August 2016

ЕКСКЛУЗИВНО:  Майката на близначките Бандрови: Живи са!

ЕКСКЛУЗИВНО: Майката на близначките Бандрови: Живи са!

След като над 36 часа близначките Ади и Габи Бандрови бяха в неизвестност, преди минути стана ясно, че момичетата са живи и здрави. Цял уикенд телефоните на двете момичета са били изключени, но тази вечер Аделина е намерила телефон и се е свързала с майка си Мария. Ето какво разказа майката, малко след рагзовора с дъщеря си и успокоението, че Слава Богу, децата й са живи:

22 August 2016

Култът ЛГБТ. Как се промиват детски мозъци...

Култът ЛГБТ. Как се промиват детски мозъци...

Съгласни ли сте с идеята, че децата ви да научат, че терминът "биологичен пол" е "вреден" и "неясен"? Ако сте добри родители със сигурност няма да сте съгласни. Независимо от това, децата в Шарлът, както и много други в страната, ще поглъщат идеята на тoзи вид лудост. Те са плячка на хищници, които злоупотребяват с тяхната психика и които желаят да омърсят техните умове, да ограбят тяхната невинност и морално здравият им разум.

18 August 2016

Турски медии: ДПС има връзки с Гюлен!

Турски медии: ДПС има връзки с Гюлен!

Най-изчерпателна е статията във вестник "Бурса Шехир"със заглавие "ФЕТО изскочи от ДПС". Според авторите му Движението се следи по подозрение във връзки с Гюлен, а представители на партията подкрепяли преврата в Анкара, както станало ясно от техни статуси във Фейсбук. Проправителственото издание посочва като друг аргумент и съвместната работа на ДПС с вестник „Заман“, смятан в Турция за издание на Гюлен.

17 August 2016

   2   3   4   5   6   7   8   9   

1756 намерени, страница 6 от общо 104


Специален коментар