Автор - Лентата

СМУТИТЕЛИТЕ

СМУТИТЕЛИТЕ

На всеки, който подиграва християнството на Великден ще му кажем, че ние сме и волтерианци и ще ви изтърпим. Но и ще напомним, че същите думи вие, атеистите и подигравчиите не смеете да отправите за исляма и Мохамед. Не смущавайте вярата на собственото си племе, докато спазвате ритуали на чуждите. И без връзка с горното трябва да знаете, че е страхливо безчестие да унижаваш Светлината, а да си мълчалив пред Мрака.

16 April 2017

Проф. Пантев: „Ако българският народ не разбира какво му се случва, значи няма ум за 14-годишна девица“

Проф. Пантев: „Ако българският народ не разбира какво му се случва, значи няма ум за 14-годишна девица“

Защо маститите анализатори не направят сметка за едно съотношение в исторически план – колко пъти Русия е нападала и колко пъти Русия е нападана. В крайна сметка, в повечето случаи, когато Русия е нападала, то е било, за да освободи балканските християни. Във всички други случаи всяка военна акция на Русия е била в отговор, а не предприета от нея. Единственото нещо, което можем да кажем със сигурност, е, че първа жертва на войната става истината.

15 April 2017

Орбан: Ще пазим границите си и живота си! (ВИДЕО)

Орбан: Ще пазим границите си и живота си! (ВИДЕО)

В тази реч унгарският премиер Виктор Орбан казва нещо важно - трябва да стъпим на земята и е време Европа да се прости с илюзиите си. И да признае една простичка истина - тези, които идват тук, не желаят да живеят като нас. И още, Орбан казва - ние не можем да пуснем тези хора да влизат в Европа. Защото "човешките права" не означават да убием националните си идентичности.

15 April 2017

Мажд Алгафари: България в момента е разграден двор!

Мажд Алгафари: България в момента е разграден двор!

Мажд Алгафари е най-търсеният специалист, когато става дума за превод и комуникация с преминаващите нелегални мигранти и бежанци. Роден в семейството на сириец и българка, Алгафари отлично познава проблемите на Близкия и Средния Изток и ситуацията в Сирия. Какво се случва в момента с бежанските потоци, минаващи през България? Защо държавата ни на практика е разграден двор, трябва ли да се страхуваме от „спящи клетки“ на „Ислямска държава“ у нас?

15 April 2017

Парадържавата ЕС

Парадържавата ЕС

Гражданите на ЕС имат право да се движдат свободно, да работят, където си поискат и да живеят, където си поискат на територията на ЕС, имат право на здравно обслужване и свободна икономическа инциатива в рамките на ЕС. Граждани на ЕС с местожителство в държава, различна от тази, на която са поданици имат право да бъдат избираеми и да гласуват на местни избори (общински съвет, кмет, европарламент) в други държави от ЕС.

12 April 2017

"Длъжен да оцелее" - филм за първия български космонавт

"Длъжен да оцелее" - филм за първия български космонавт

Мисля си, че един космонавт не бива да е нищо повече от човек, роден, отгледан и възпитан на Земята. Пратеник на Земята в Космоса със заръката да изпълни една задача в полза на човека… Сърдете се, ако щете на социализма, не харесвайте стария строй, бунтувайте се срещу историческата глупост на комунизма, но признайте, че днешното време не е съвсем способно да роди такова мислене – земно и толкова ясно обърнато към човека.” .

11 April 2017

Ако си истински журналист

Ако си истински журналист

Ако си истински журналист ще си зададеш въпроса „можем ли да вярваме на турски източници за трагедията в Сирия, предвид факта, че Ердоган има ясни интереси там. Нищо, че аз едва наскоро най-сетне се усетих, че Ердоган е диктатор, след като само преди година твърдях публично, че е надежден и стабилен партньор на България“.

10 April 2017

Д-р Милен Врабевски: Има възход на родолюбието

Д-р Милен Врабевски: Има възход на родолюбието

Lentata.com разговаря с д-р Милен Врабевски. Един човек, който докато патриотичните популисти наоколо шумно врещят, реално работи за България. За националната ни памет, за запазване на историята ни, за самочувствието ни като българи. Четете и помислете – кое е по-важно: да си постваш патриотични статуси на националните празници или да правиш нешо реално за държавата си и за съгражданите си.

09 April 2017

Прас Прес до Президента: Разсекретете стенограмата КТБ!

Прас Прес до Президента: Разсекретете стенограмата КТБ!

В свое писмо до президента Радев, от екипа на новия вестник "Прас Прес" поискаха разсекретяване на стенограмата при президента по случая КТБ от 2014-та. Подписалите се – Чавдар Николов, Христо Комарницки, Иван Бакалов и Чавдар Георгиев, обещават да публикуват целия документ, ако го получат от президентската институция.

08 April 2017

Въпроси, въпроси, въпроси.

Въпроси, въпроси, въпроси.

Трагедията се случва в населено място, контролирано от Ал Кайда. Повтарям - ислямистката организация Ал Кайда - факт, спестен от почти всички медии на неинформираната аудитория, който всъщност е пиронът в цялата история. Т‘ва е някакво малоумие, поредното инжектирано в съзнанието на масовата публика. Наистина ли твърдите, че най-сигурното доказателство за газовата атака е информация, идваща от терористична организация, която бутна кулите?

08 April 2017

Вижте защо не може да преминавате свободно границите ни с Гърция и Румъния!

Вижте защо не може да преминавате свободно границите ни с Гърция и Румъния!

Защо на граничните ни пунктове има хаос и се вият километрови опашки? (ВИЖ - ТУК) Защо всеки европейски гражданин, отиващ или връщащ се от Гърция е проверяван най-обстойно, въпреки че членството ни в ЕС предполага липсата на проверки? Какво налага 100 % контрол, който прилага гранична полиция на границите ни в момента?

07 April 2017

Журналистите умират млади

Журналистите умират млади

Журналистът няма право на дрямка. Той трябва да бъде първи, защото закъснелият журналист е гладен журналист. Слабият журналист също е гладен журналист. Да бъде смел, защото страхливият журналист е излишен журналист. Да бъде достоен, защото недостойният журналист е задраскан журналист. Наричат журналистиката професия, но това не е професия. Както и да си лекар не е професия. Както и да си учител. Да си журналист, е мисия.

05 April 2017

МАРТИН КАРБОВСКИ В ПУ: „ИМАМЕ НОВ КВАЗИ-ТОТАЛИТАРЕН ПРОЕКТ“

МАРТИН КАРБОВСКИ В ПУ: „ИМАМЕ НОВ КВАЗИ-ТОТАЛИТАРЕН ПРОЕКТ“

Lentata.com публикува материала на младежкия сайт за култура mediacafe.bg, който разказва за гостуването на Мартин Карбовски и Костадин Костадинов в Пловдивския Университет. Вчера Карбовски стартира турнето „РЕБЪЛГАРИЗАЦИЯ“, с което обикаля България. Ето как младите видяха срещата с журналиста, какво разбраха, споделиха и искат и вие да знаете:

04 April 2017

Вижте как се грижим за бежанците. Луксозно и с 20 млн. на година!

Вижте как се грижим за бежанците. Луксозно и с 20 млн. на година!

Решаваме да разгледаме по-отблизо мястото и установяваме, че то е бивш къмпинг, превърнат в бежански лагер… Надникваме, където е възможно зад кокетните перденца на не по-малко кокетните мобилни домове и оставаме възхитени от мебелировката. Климатици, градински мебели, външно осветление, модерни кухни...

02 April 2017

   2   3   4   5   6   7   8   9   

1951 намерени, страница 6 от общо 115


Специален коментар