Автор - Гост-автор

Несуверенна демокрация и политическо еничарство

Несуверенна демокрация и политическо еничарство

Ключова характеристика на налаганата отвън неолиберална демокрация е идеята за гражданско общество като неправителствени организации. При това става дума за различни типове, функционално специализирани за въздействие върху различни групи от населението. В България през 2015 г. е имало регистрирани между 34 000 и 38 000 неправителствени организации, но точният им брой не може да се каже точно, защото поради либералното законодателство само около 9000 са вписани в регистъра на Министерството на правосъдието...

14 January 2017

Турско „владичество”?! Я пак...

Турско „владичество”?! Я пак...

ИСТИНАТА. Да не се забравя: • В 1344 - 1421 г. турците поробват българските земи като извършват кланета и опустошения в невиждан мащаб довели до пълно обезлюдяване на цели райони. Исая Серски пише за това, че "Тогава живите облажаваха умрелите по-рано". • В 1352 г. турски нашественици извършват масови кланета в Айтос, Ямбол и Пловдив • В 1359-1364 турски нашественици извършват масови кланета в Стара Загора, Пловдив и Сливен. Тогава е избито и отвлечено в робство цялото население на градовете Венец и Сотирград и те престават да съществуват.

14 January 2017

България – потъващ кораб

България – потъващ кораб

Преди почвече от век "Мъжкото хоро" на калоферци в ледените води на Тунджа е имало за цел превантивно да взема страха на околните села. Днес няма османска империя, няма ги отдавна и хайдутите на Калофер Войвода, но има продажни политици, корумпирани чиновници, НПО-та с външно влияние и платени протестъри. Американски фондации дават мило и драго за подкрепа на чалгата и гей парадите. Размиват успешно българското самосъзнание...

13 January 2017

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СТЕФАН ЦАНЕВ

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО СТЕФАН ЦАНЕВ

Тогава, когато Иван Радоев хващаше своя рак мълчешком – ама какво забелижимо мълчание, нали – та тогава, когато бачо Иван хващаше рак, ти получаваше своите хонорари и съвсем по традицията на „българското дисидентство“ успя да си купиш два апартамента и вила в Балчик. До сега още не си казал, че принудително си бил заселен в Балчик. Колко писатели можеха да си позволят по онова време такова недвижимо имущество?

10 January 2017

Нова година без ЛИЧНА КАРТА

Нова година без ЛИЧНА КАРТА

Кризисният център се оказа точно там, където през 2005 година правехме митинги. Против циганската престъпност. Точно там група цигани бяха убили професор Калоянов, жител на квартала. Едно от блокчетата беше превърнато в приют за бездомни от ноември до април. Тогава е студено, после да се оправят. Няма пари за бездомните българи за цяла година. И те приемат там само с ЛИЧНА КАРТА. Закон! Обществен ред!

02 January 2017

Абуаси: В България се случва нещо по-опасно и от терористичен акт

Абуаси: В България се случва нещо по-опасно и от терористичен акт

Случващото се у нас е много по-голяма опасност от един терористичен акт. Защото под заплаха се намира бъдещето и териториалната цялост на страната ни. Тези хора ще бъдат уред в ръцете на Ердоган и други сили за шантаж, изнудване и дестабилизация на българските правителства. Колкото повече търпим това, толкова опасността става по-голяма.

01 January 2017

Някои хора обичат змии.

Някои хора обичат змии.

В летните дни момичето много обичало да ходи по скалите край брега, да дреме на нагретите камъни и да се слива с природата така че дори стършелите кацали по нея и после отлитали. Там също имало приятели водни змии. Момичето дълго съзерцавало техния живот - как излизат от морето с уловена малка рибка, как я млатят в някой камък за да се омаломощи и после бавно и спокойно я поглъщат, как накрая - издути като боата, глътнала слон от Малкият принц...

29 December 2016

НЕПОЗВОЛЕН ЕВРОПЕЙСКИ РОПОТ

НЕПОЗВОЛЕН ЕВРОПЕЙСКИ РОПОТ

Парадоксът е, че именно обявилите се за фарисеи на обществото, "готините", "различните", криещи се зад абстракциите на "мултикултурализма", "човешките права", "толерантност", са тези които най-яростно дискриминират, обиждат, иронизират, неглижират и провеждат целенасочена словесна агресия спрямо всеки дръзнал се да се осъмни в правотата на техния Брюкселски монотеизъм.

18 December 2016

Маргьорит Юрсенар – „Мемоарите на Адриан” (фрагменти)

Маргьорит Юрсенар – „Мемоарите на Адриан” (фрагменти)

Публикуваме фрагменти от „Мемоарите на Адриан” на френската писателка Маргьорит Юрсенар (1903-1987), една романизована биография на римския император Адриан. В тази фиктивна автобиография император Адриан се обръща към младия Марк Аврелий, чиито способности той е открил и го насочва в духа да служи, за да заеме по-късно достойно императорския пост в Рим.

18 December 2016

МЕЧТИ В КУБИЦИ

МЕЧТИ В КУБИЦИ

Минаха няколко години и като че ли от силикона ми нямаше и следа, гърдите промениха формата си, иглеждаха сякаш съм раждала поне два пъти. Не можех да повярвам, какво се случва. Нещо, което явно не става при жените, които преди това не са имали никакъв бюст, за разлика от мен. Отидох при същия този д-р, който е направил купища популярни жени, а коментара беше - отслабнала си, затова така става… A и ти казах да си сложиш от по-скъпите импланти, за да стоят по-добре. Простак. При това некадърен.

17 December 2016

ФАШИЗЪМ и ПРОПАГАНДА

ФАШИЗЪМ и ПРОПАГАНДА

Тъй като е рисковано да се шофира, дайте да сложим етикети на автомобилите "ШОФИРАНЕТО УБИВА" и снимки на черепи, кокали и размазани и разчленени бебета...?! Да сложат надпис върху опаковките на пържолите "ЩЕ ВИ ПОРАСНАТ ЦИЦИ", защото са фрашкани с хормони?! Пушенето е личен избор и отказването му зависи единствено от личната воля на човек. Тези снимки по-скоро показват истинското лице на политиката ни.

13 December 2016

За Хитрино: Толкова ли сме грешни?! Да, ние сме много грешни.

За Хитрино: Толкова ли сме грешни?! Да, ние сме много грешни.

Чета коментарите на някои християни, които отчаяно молят Бога да помогне на страдащите от Хитрино. Един например пише така: "Толкова ли сме грешни, Боже, че се случи такава трагедия". Какво значи "толкова ли сме грешни"?! Да, ние сме много грешни. И да "степенуваме" "толкова", пак не можем да опишем своята греховност, поради нейната безкрайност. Ние сме толкова грешни, че Бог, по Своята велика милост, ни смирява само с това (малко ни е).

11 December 2016

Хроника на българските апокалипсиси, останали неразследвани и неотмъстени

Хроника на българските апокалипсиси, останали неразследвани и неотмъстени

Спомнете си за загиналите седем деца в дискотека „Индиго“ на 21 декември 2001 г., три дни преди Бъдни вечер и четири – преди Рождество Христово. И за петимата войници загинали в Кербала, също преди Рождество Христово 2003 г.. За потъналите при Босфора седемнадесет моряци на кораба „Хера”, ден преди св. Трифон (Трифон Зарезан) 2004 г.. За дванадесетте български деца от град Свищов, които се удавиха в реката Лим, на 4 април 2004 г., дни преди Възкресение Христово.

10 December 2016

МЕЖДУ ДВА СВЯТА - НА ГОРДОСТТА И НА СРАМА

МЕЖДУ ДВА СВЯТА - НА ГОРДОСТТА И НА СРАМА

Днес ще кажа няколко думи! Няма да ме трогнете, ако ме оплюете! Не ми пука! Ще Ви кажа, че ме е срам! Ще го кажа и ще го изкрещя с все сили! Знам, че ще ме упрекнете и анатемосате. Не ми пука, слушайте си Гери - Никол и дерзайте! Не знам на къде отива този свят, но България тъне дълбоко в батака на своето пошло и долно изкуство и в своята смрадлива мизерия!

07 December 2016

Тръмп, Драконът и Минотавърът

Тръмп, Драконът и Минотавърът

Ако Тръмп би желал средносрочната му икономическа стратегия да има някакви шансове за успех, той трябва да разбере, че не американските държавни, а китайските частни дългове трябва да бъдат реструктурирани. В противен случай разплащанията по американските държавни облигации биха могли да се покачат астрономически, което пък силно ще отслаби способността на САЩ да изплащат финансовите си задължения.

05 December 2016

 1   2   3   4   5   6   7   

307 намерени, страница 1 от общо 19


Специален коментар