Автор - Гост-автор

Войната на Марвин: Ощетените отвръщат на удара

Войната на Марвин: Ощетените отвръщат на удара

„Войната на Марвин“ завършила в 16:23. Накрая той решил да срути и местния универсален магазин, като оставил станцията за газоподаване, защото преценил, че нейният взрив би изравнил цялото градче. Булдозерът се прислонил под срутения покрив на магазина и изведнъж спрял – чувало се само свистенето на парата от пробития радиатор. Отначало полицаите не смеели да се приближат, после дълго рязали дупка в бронята, тъй като три килограма пластичен експлозив не дали резултат!

26 April 2017

Султанът и Халифът

Султанът и Халифът

Реджеп Ердоган и Абу Бакр ал Багдади ненавиждат европейските култура, традиции и ценности. И двамата заклеймяват европейците като кръстоносци и се стремят да консолидират подкрепата на привържениците си с анти-европейска реторика. Те непоколебимо вярват в предстоящия триумф на Исляма в Европа.

24 April 2017

Всичко е лично

Всичко е лично

Това, че Васил Иванов е избухнал срещу шефове и колеги - да се има предвид, че отгоре на всичко е човек, който отдавна се е доказал с железни нерви - изразява тъкмо този проблем. Колкото да се променя тази професия, без ресурса на свободата не може и няма да стане. Саморазправата на Васил ми харесва, понеже е хубаво да се напомни, че всичко продължава да е лично и че в машината стои човек.

21 April 2017

ТОКСИЧНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

ТОКСИЧНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ

Профилът на новия журналист е човек, който не създава проблеми. А това е важно за медиите. Не толкова за шефове и собственици, колкото за правните отдели. Тези отдели никога не защитиха продукцията на работниците в медиите. Никога не спечелиха дело срещу чупещ микрофони ромски барон. Просто правните отдели са реле, което изключва проблематичните твърдения в днешната медия. А трябваше да защитават свободното слово.

18 April 2017

България се топи. Децата ни - хвърлени на произвола...

България се топи. Децата ни - хвърлени на произвола...

Ето няколко точки на първо четене: 1. Правилата за прием в детските градини. За София 2-3 хиляди извън системата; Скандално! 2. В градския транспорт: пенсионери над 70 години пътуват безплатно, децата с билет (мисля беше от 3 години); * ГЕРБ управляват софийската община от най-малко 10 години. Без коментар... 3. Закон за етажната собственост: по една вноска за "консумативи" се дължи за всяко дете над 6 години, за сравнение - по една вноска и за куче; 4. Закон за образованието (най-скандалният, може би):

15 April 2017

За свободата на мисълта...

За свободата на мисълта...

И още нещо, във Виена приятели ми разказаха, че в Австрия има държавна финансираща програма за експериманетално и авангардно изкуство. Печелят най-нестандартните, смелите и направо “откачени” идеи. Попитах дали проектите трябва да имат „социален контекст”. Австрийците се разсмяха. Веднага осъзнах глупостта на въпроса си. Ами да, смисълът е в самата дързост и в свободата на мисълта.

11 April 2017

Хронология на медийната манипулация, която води до война

Хронология на медийната манипулация, която води до война

Преди няколко дни пред очите на целия свят се разигра може би най-грозната и отвратителна манипулация, на която сме ставали свидетели в последните десетилетия. Нещо, което по своята гнусота и дързост с лекота изпреварва и най-отвратителните неща, които някога сме си представяли. Нещо, което като го осъзнаете и асимилирате, ще ви отврати завинаги от меката на съвременната цивилизация – западния свят.

10 April 2017

Задава ли се опасна смяна на караула в Сирия?

Задава ли се опасна смяна на караула в Сирия?

Защо е имало химически боеприпаси в складове на територия, контролирана от Ал Кайда в Сирия? (Групировките там са много - Ахрар Ал Шам, Тахрир ал Шам, Свободна сирийска армия и тн.) Защо ислямистите винаги изваждат картата с химическите атаки точно след поредната си неуспешна офанзива в северна Хама? Не е ли странно, че партенката с химическото оръжие винаги идва в момент, когато джихадистите губят почва под краката си? Защо когато същите джихадисти са в офанзива и печелят територии не се говори за химически атаки?

08 April 2017

Светът пред война

Светът пред война

Какво предстои? В най-лошия случай – нова Световна война. В най-добрия – поредната война на американски президент в Близкия изток (в Йемен САЩ и саудитите скоро няма да има какво да бомбардират), тъй като САЩ изглеждат решими да сменят и този режим. Тоест: Нов Ирак, нова Либия. Какво идва след диктатори тип Кадафи и Саддам? Идил и Ал-Кайда. Това е. Още милиони бежанци. Още самосиндикални терористични актове на родна земя.

07 April 2017

Може ли да стане по-лошо?

Може ли да стане по-лошо?

Попадайки в САЩ, повечето от тях ще влязат в режим "да намеря начин да остана". Така, както преди година-две са били в режим "да намеря начин да влезна студент". Защото от доста година функцията на висшето образование е само една - да отвори вратата на тези готвачи на раци към техните работни места. Да пържиш раци, за да си изкараш пари не е нито срамно, нито нещо лошо. Даже е похвално. Проблемът всъщност е, че това са поредните петдесетина младежи, които са трайно, ама завинаги, загубени за България.

06 April 2017

Какво чух в германските джамии

Какво чух в германските джамии

Lentata.com публикува материала на DW за журналиста Константин Шрайбер, който е решил да обиколи няколко джамии в Германия и да провери – какво се пее в молитвите: Какво се проповядва по време на петъчните молитви в германските джамии? Това се питал журналистът Константин Шрайбер. За да намери отговора, той посетил 13 проповеди на турски и арабски език. Ето какво е чул в джамиите:

05 April 2017

Меркел и Европа като Халифат

Меркел и Европа като Халифат

Да си горд от политиката на Ангела Меркел е съпоставимо с това да си горд, че си поданик на Османската империя. Ситуацията е идентична, защото в Европа върви проект за Халифат по подобие на Османския. Паралелно с това офанзивата на либералните апаратчици за подмяна на общественото мнение върви с пълна сила. Умни и красиви стипендианти грачат в истерия как „бивши“ халифатци от Близкия Изток и Северна Африка ще ни оправят демографската картина. Що за изродщина?

01 April 2017

ПИСМО ДО ПОСТРАДАЛИТЕ И ПОСЪРНАЛИТЕ

ПИСМО ДО ПОСТРАДАЛИТЕ И ПОСЪРНАЛИТЕ

Длъжен съм да ви предупредя, че оптимизмът и доверието са вредни за вашето здраве. В случай, че спазвате традициите на националното примиренчество, имате шанс за оцеляване. Ако сте на години – събирайте клечки в гората, изправяйте стари капачки за буркани, превръщайте полските джанки в ракия. Ако сте млад, спестявайте за чартърен полет.

01 April 2017

Патилата на двама джихадисти в България

Патилата на двама джихадисти в България

Двамина джихадисти пристигнали у нас тия дни, решени да се превърнат в оръжие на Аллах и да раздадат справедливо възмездие. Обаче... Кацнали, а после висели осем часа на летището, щото им няма багажа. Авиокомпанията не поемала отговорност за изгубен багаж, размотавали ги по гишетата, накрая един служител им предложил да се върнат на другия ден, може пък нещо... Наели такси за хотела.

30 March 2017

Цялата истина за гастарбайтерския живот в Германия, през погледа на един българин

Цялата истина за гастарбайтерския живот в Германия, през погледа на един българин

Българите и румънците там са най-ниското стъпало, допускат ги само в цеха за транжиране. Дори не бях чувал за този ужас, докато не влязох в него. Първо, всеки ден трябваше да навличаме 12-килограмови ризници, да надяваме метални ръкавици, покрити с два пласта от някаква специална материя и така, като космонавти, изкарвахме между 10 и 12 часа на смяна. Никой от нас не смееше да си ползва почивките, защото само си представете как се навличат тези доспехи и как се свалят.

29 March 2017

Реформа на шуробаджанащината

Реформа на шуробаджанащината

Спрете шуробаджанащината! Избирайте най-изгодните оферти на фирмите, а не давайте милиони в ръцете на „вашите”. Назначавайте най-компетентните и можещи, а не стринка си и зълва си, които не могат да включат компютъра. Не поставяйте за ръководители тези, които знаете, че за 5 лева ще продадат и майка си (или вече са я продали). Не използвайте служебното си положение за репресия, превръщайки държавните органи в „бухалка” за неудобните и политическите ви противници. Ето това е критично важната и нужна реформа. Другото е прах в очите.

29 March 2017

Няма безработица, има мързел

Няма безработица, има мързел

През последната година в София няма безработица, а мързел. Толкова хора напуснаха страната, че нали сме толкова напред според Боко, та заплатите се вдигнаха поради недостиг на кадри дори за елементарни позиции, които не изискват почти никаква квалификация.

28 March 2017

 1   2   3   4   5   6   7   

352 намерени, страница 1 от общо 21


Специален коментар