Автор - Гост-автор

ПОТРЕС

ПОТРЕС

Дори аз - това обсесирано политическо същество, не знам за кого да гласувам, защото реално и в двете претендентки за моя глас има хора, на които вярвам, и в едното има хора, които не харесвам - и в другото, и двете си поставят еднакви цели, които съвпадат с моите. Те, в крайна сметка, се припокриват. Защо обаче не са ЕДНО и НЕ СА ЗАЕДНО е въпрос, на който до тук никой не успява да ми отговори на ясен, български език. Ми, пробвайте на друг! Говоря 5.

10 February 2017

ЗА ЦЪРКВАТА, ГЕЙОВЕТЕ И ОЩЕ НЕЩО...

ЗА ЦЪРКВАТА, ГЕЙОВЕТЕ И ОЩЕ НЕЩО...

До всички, които бързат да коментират, чули-недочули каква точно е темата на възбудилите се дискусии тия дни. Темата е: гейовете в църквата. Нека всички дружно да участваме в разискването на тази тема и да загърбим личните си размисли и страсти относно всички други теми, които упорито напират в съзнанието ни и раждат невменяеми въпроси и противоречия. Темата не е: що е то хомосексуализмът и има ли той почва у нас...

09 February 2017

Ако бяхме разстреляли Живков

Ако бяхме разстреляли Живков

Дали, ако в онова повратно за историята и бъдещето ни време бяхме показали зъбите си, демонстрирайки инстинска сила и воля, сега щяхме да сме толкова зле? Може би не чак толкова зле, си мисля аз. Но румънците имат гръбнак… с огромна мъка на сърцето добавям… не като нас. Разстрел – крайно, варварско, нецивилизовано, недемократично? Вижте къде са румънците, вижте къде сме ние сега.

08 February 2017

Жертви имаше не само през „комунизЪма”...

Жертви имаше не само през „комунизЪма”...

Жертвите на "нова" България са много, много повече. Жертви даваме от самото основаване на третата българска държава, та и до ден днешен. Периода на "комунизЪма" е само един, разбира се, доста продължителен период на съветско "присъствие". Преди него са били жертвите на Фердинанд.

01 February 2017

5 въпроса за външната ни политика

5 въпроса за външната ни политика

Отново идват избори. Пак локуми. Пак безумности. Такава е картинката в милата татковина вече няколко години. Според мен въпросите, поставени пред външната ни политика са предпоставка за истински, сериозен и разбираем дебат. В този дебат трябва задължително да отсъстват политическата коректност, нищоправенето, разтягането на локуми и празнодумството. Петте въпроса, на които трябва да отговорят партиите с претенции да управляват, са:

01 February 2017

ПИСМО ДО ТЕБ

ПИСМО ДО ТЕБ

Буден съм и виждам: Една страна, превърната в приют за смълчани бедняци. Един скверен режим на управление, заменя друг не по-малко скверен. Политици, ръководещи мафиотски структури, убиват и грабят малкото останало неограбено. Творци, правещи се на малоумни с дребните си дрязги за стотинки и загърбили, както винаги, тъгите на своя народ.

31 January 2017

Политкоректен речник на историческите термини от османския период

Политкоректен речник на историческите термини от османския период

Въвеждането на термина "съжителство", дефиниращ по нов начин характера и същността на отношенията между българи и османци през вековете на владичество, налага пълна ревизия на историческата терминология от този период в името на евроатлантическата ни политкоректност. Ето примерен речник на историческите термини от османския период, съответстващ по най-коректен начин на евроатлантическите ценности:

28 January 2017

Не са фейк новини. Фейк медии са.

Не са фейк новини. Фейк медии са.

Шведско момиче било изнасилвано в продължение на 3 часа на живо по Фейсбук от трима мюсюлмани. Друго момиче видяло това и се обадило на полицията. Потърсих допълнителна информация. Медиите, разбира се, мълчат по случая. Само Индипендънт съобщава за "трима мъже" по политкоректен начин Не са фейк новини. Фейк медии са.

25 January 2017

Д-р Михайлов: Румен Радев дебютира като победител срещу победени

Д-р Михайлов: Румен Радев дебютира като победител срещу победени

"Радев излъчва независимост. Най-„неприятната“ особеност на този президент е тъкмо неговата независимост, той няма характерното партийно-корпоративно излъчване на „опитен политик“. Реалните или предполагаеми несъвършенства на неговата реч нямат никакво значение. Гербаджийската „елитарна“ ирония по повод на речта издава само едно: мащаба на нарцистично нараняване и болката от отнетия властен монопол. Чувстват се избутани от власт, която им принадлежи по балканско и международно право". Това казва в интервю за "Гласове" д-р Николай Михайлов.

21 January 2017

НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ

НАШИТЕ СЪЮЗНИЦИ

Аз лично ги харесвам. Хубави, вдъхващи доверие момчета. Някакви прости путинисти пищят, че тези групировки искали да наложат Шериат и избивали християни, шиити, алауити, язиди, кюрди. Голям праз, колко му е да турим бурката в името на чудесния ни 500 годишен рахатлък с ислямисти. Нали носителите на експертиза ни казват, че е било много яко?

19 January 2017

Не крадете!

Не крадете!

Вие сте едва вторият човек от 100 години насам, който има такъв удивителен шанс да върне Съединените щати към основните принципи на индивидуалната свобода и лична отговорност. Ние приветстваме декларираната от Вас позиция да използвате тази основа като средство да поставите икономиката на пътя на бърз и устойчив растеж. Също като Рейгън, Вие свършихте отлична работа да си изберете некадърни предшественици, което улеснява задачата Ви. За разлика от него, вие не сте обременен с багажа на обществения сектор.

18 January 2017

Планирана ликвидация

Планирана ликвидация

Като офицер от БА и като гражданин на тази държава, за мен лично това е огромно унижение и потъпкване на суверенитета на България. На всичкото отгоре, същият този Запад ни вменява вина за греховете, които именно той извърши. Не България ограбваше Близкия Изток от времето на Кръстоносните походи до наши дни, а Западът. Не България създаде ислямския тероризъм, а Западът. Не България запали Близкия Изток, а Западът. И докато Русия гаси пожара, Западът продължава да го разпалва.

17 January 2017

Несуверенна демокрация и политическо еничарство

Несуверенна демокрация и политическо еничарство

Ключова характеристика на налаганата отвън неолиберална демокрация е идеята за гражданско общество като неправителствени организации. При това става дума за различни типове, функционално специализирани за въздействие върху различни групи от населението. В България през 2015 г. е имало регистрирани между 34 000 и 38 000 неправителствени организации, но точният им брой не може да се каже точно, защото поради либералното законодателство само около 9000 са вписани в регистъра на Министерството на правосъдието...

14 January 2017

Турско „владичество”?! Я пак...

Турско „владичество”?! Я пак...

ИСТИНАТА. Да не се забравя: • В 1344 - 1421 г. турците поробват българските земи като извършват кланета и опустошения в невиждан мащаб довели до пълно обезлюдяване на цели райони. Исая Серски пише за това, че "Тогава живите облажаваха умрелите по-рано". • В 1352 г. турски нашественици извършват масови кланета в Айтос, Ямбол и Пловдив • В 1359-1364 турски нашественици извършват масови кланета в Стара Загора, Пловдив и Сливен. Тогава е избито и отвлечено в робство цялото население на градовете Венец и Сотирград и те престават да съществуват.

14 January 2017

 1   2   3   4   5   6   7   

322 намерени, страница 1 от общо 19


Специален коментар