Автор - Гост-автор

Афганистанци завоеватели и безсилието на правната система в Европа срещу престъпленията на мигранти

Афганистанци завоеватели и безсилието на правната система в Европа срещу престъпленията на мигранти

Стъпиш ли веднъж в Европа, е почти невъзможно да се отърват от теб; всъщност, буквално можеш да извършиш убийство. Ако съдът те признае за виновен за изнасилване, достатъчно е да го оспориш с довода, че ако те изпратят у дома, консервативното ти общество ще те убие за този срамен акт и тогава не могат да те върнат, защото европейският закон забранява екстрадирането, ако с него се застрашава живота на индивида. И убийци не мога да бъдат връщани в държави, които имат смъртно наказание или се знае, че съдебната им система е сурова.

15 August 2017

Рентабилни ли са „Северен поток-2” и „Турски поток”?

Рентабилни ли са „Северен поток-2” и „Турски поток”?

Другата опасност е, че Унгария при наличието на междусистемна връзка с Австрия и със Сърбия, може да получава газ от „Баумгартен” и да транзитира към Сърбия, вместо да купува от България, а целият обем газ от „Турски поток” през Гърция да влиза в Италия.

14 August 2017

ВРЕМЕТО ЛИ Е СПРЯЛО, НИЕ ЛИ СМЕ ТРЪГНАЛИ НА ЗАДЕН ХОД?

ВРЕМЕТО ЛИ Е СПРЯЛО, НИЕ ЛИ СМЕ ТРЪГНАЛИ НА ЗАДЕН ХОД?

Факт е обаче, че чалгарската кючекчийница се шири по шантаните, както в София, така и по Черноморието, че и по цяло българско. Кой е казал и кога, че този 21 век за нас, българите, трябва да бъде чалгаджийски век? Кой е казал, че простофилията и мутризацията на държавата ни е средата, в която ще трябва да живеем?

14 August 2017

ДЕМОГРАФСКИ АРМАГЕДОН

ДЕМОГРАФСКИ АРМАГЕДОН

Дори и с невъоръжено око е лесно да забележим десетките опразнени офиси и магазини по централната улица с лепенки по прозорците: „Дава се под наем“. По-възрастните шуменци разказват истории за драматичните футболни срещи пред 25 хил. зрители на стадион „П.Волов“, за петъчните и съботни дни, в които хиляди граждани и селяни пъплят като мравки към пазарите и битаците. Всичко това е минало! Шумен обаче не е изолиран случай от цялата картинка на всеобщ упадък.

07 August 2017

Не ни е виновен Дяволът, когато сами отиваме при него

Не ни е виновен Дяволът, когато сами отиваме при него

Не ме гледайте, че псувам. Аз пример за подражание НЕ СЪМ, няма и да бъда. Не искам. От толкова богословстване не ни остана време за Бога ве, хора-а-а. БПЦ не е активна, не развива социална дейност, не изразява становища, не помага на бедните. Какво, пари ли няма?! Ха, ха, ха...! Като някакъв спален вагон е, който дори не се и проветрява...

01 August 2017

До „кота нацизъм” ни доведе розовият либералофашизъм

До „кота нацизъм” ни доведе розовият либералофашизъм

Хора, които се борят за толерантност, против расизъм, против вредни стереотипи, с такава охота стереотипират белите, хетеросексуални, православни мъже от български произход като простаци, насилници, биячи, и толкова обичат да лепят на хората етикетчета, окончаващи на „ист” или „фоб”.

28 July 2017

Ще поведе ли президентът Тръмп Америка на война с Иран?

Ще поведе ли президентът Тръмп Америка на война с Иран?

Ясно е, че Тръмп никак не обича Иран. Ако си спомняте, 45-ят президент каза, че ще поднови преговорите по време на кампанията си през 2016 г., след което свика екип от съветници, които гласно изказаха омразата си към Иран. Сред тях беше и Държавният секретар на отбраната, Джеймс „Лудото Куче“ Матис -човекът, който твърди, че Иран дружи с ИДИЛ.

27 July 2017

Краят на приказката за европейците

Краят на приказката за европейците

Накрая те обвиняват в расизъм, защото си се изказал, че не могат да определят правилата в твоето село и, че не е нормално ти да се съобразяваш с всички техни искания, а те да не зачитат нито едно местно правило или закон. И порицан от местните леви и либерални хорица, под насмешливия поглед на ,,горките бежанци,, влизаш в затвора за език на омразата, а имуществото ти се конфискува в полза на страдащите, които ще дойдат от Бангладеш и Сенегал според закона за събиране на семействата.

26 July 2017

Сузанита - шамарът по слепите ни очи и една все още незагубена битка.

Сузанита - шамарът по слепите ни очи и една все още незагубена битка.

Всъщност Сузанита е съвсем очакваното и планирано дете на всички ни. „Покръстена” от прекалено рано в лоното на пошлостта и арогатността, нейната звезда изгря, за да ни подскаже, че някъде сме сбъркали. И то много. Защото ако някога младежката смелост се е тълкувала като наивна дързост, породена от идеалите в някоя прочетена книга, то днес тя е нищо повече от една 14-годишна хлапачка, облечена в черен мрежест чорапогащник, с изкуствени нокти и тежък грим.

25 July 2017

За София с любов

За София с любов

А, бе, най-лош бил.... да го духат! В кой друг град от ЕС в 2.30 през нощта можеш да си поръчаш храна, такси? В кой друг град от ЕС има толкова много и достъпни театри и музеи? В кой друг град от ЕС можеш без предупреждение да наминеш да видиш приятел или да приемеш гости?

19 July 2017

Превръща ли се в реалност новговорът на Оруел?

Превръща ли се в реалност новговорът на Оруел?

Аз обаче ще се фокусирам само върху т. нар. “новговор”, за който се говори в романа. Оруел описва новговора като изкуствен език, създаден от управляващата партия, който има за цел да ограничи мисленето и да спомогне за по-лесното манипулиране на хората. Най-важната цел на новговора е да унищожава думи и да стеснява значението на думи. В романа подробно се описва как новговорът прави така, че с думата “свободен” да обозначим свободно място. Но абсолютно невъзможно би било някой да каже, че е политически или интелектуално свободен.

17 July 2017

„Плача за Левски.“

„Плача за Левски.“

Този текст за Левски е изпратен в редакцията на Lentata.com от Моника Иванова, на 15 години, от Варна. Ето как обяснява тя причината за написването му: "Трябва да се борим със забравата на миналото, за да не бъде забравен някога и нашия народ! Огорчена от това, с което се сблъсквам всеки ден, написах есе за Левски, с което участвах в Националния литературен ученически конкурс „Паметта за Левски днес", организиран от Община Карлово и МОН. За моя радост есето ми спечели първа награда...

15 July 2017

Ако имате късмет...

Ако имате късмет...

Ако имате късмет, ще почувствате болката. Толкова ще ви боли, че тая болка ще ви накара да умирате, за да може да се преродите отново. Ако имате късмет, ще плачете. И тези сълзи никой и нищо не ще може да спре. С тях ще дойде освобождението, а после – истинският живот.

05 July 2017

Павлик Морозов срещу Milena F

Павлик Морозов срещу Milena F

Цинизмът на американофилката Милена обаче няма граници. Тя има за задача да претапицира биографията, да си направи камуфлажно минало. Като с майка й са били анти СССР и американофилки – защо не напуснаха Дико Фучеджиев – този твърд комунист? А ползваха неговите изключителни облаги...

05 July 2017

Разломът на Европа

Разломът на Европа

Чудно ли е тогава, че поляци, унгарци, чехи и българи не желаят да инсталират подобна бомба в своите страни? Каква част от мизерната пенсия на старците, от социалните помощи за хората с увреждания и от детските надбавки да отрежем, за да поемем разходите за натурализация на юнкеро-брюкселските квоти от нарастващите вълни имигранти в Европа?

05 July 2017

По паметниците им ще ги познаете

По паметниците им ще ги познаете

Това е много важен въпрос: за какво ще го ползват. Мисля, че трябва изчерпателно да обяснят, преди да им го отдадем. И апартамент да даваш под наем, пак искаш да знаеш какво ще прави наемателят вътре. Може да направи бардак, може да направи нелегална явка за опасни луди, добре е тези неща да се знаят за всеки имот, камо ли пък за такъв с национално значение, какъвто е паметникът на Бузлуджа!

02 July 2017

 Нашественици и наследници

Нашественици и наследници

Последните 20-30 години, обаче Европейската, цивилизация претърпя огромни промени. Хубавите медицински грижи и технологиите осигуриха възможност за ниска смъртност сред децата, но и хубава кариера за жените. Ако едно време основното занимание на жената е било да отгледа децата, днес често пъти за нея е важно на колко приеми ще отиде и кой и е фризьора.

02 July 2017

 1   2   3   4   5   6   7   

399 намерени, страница 1 от общо 24


Специален коментар