Автор - Ева Истаткова

Новите гробища

Новите гробища

Тя е като дух в тая страна. Хем навсякъде, хем - невидима за нас. Тя е на всяко място, където можеше да има живот, и къща, и дом, но няма, защото някой е отишъл в чужбина или вече е умрял. Тя е във всяко нещо, което е можело да бъда полезно за общия ни живот, но никой не е преодолял апатията и мързела си да го направи.

13 March 2017

Защо ви пречи трибагреникът?

Защо ви пречи трибагреникът?

Не можело човек да се гордее, че е българин само в един ден, викат от статусите. Трябвало всеки божи ден и всяка божа секунда от твоя живот да демонстрираш българщината си и никога, ама никога да не недоволстваш от живота си. И особено да не даваш примери, че животът в чуждите държави е по-хубав. В противен случай, ти си обявен в тия статуси за жалък псевдо-патриот и да си го кажем направо – псевдо-човек. Я, по-добре си изтрий Фейсбука и си мълчи завинаги, нежели да си постнеш трибагреника българския, на българския празник – 3 март – Освобождението.

03 March 2017

Защо мълчахте?

Защо мълчахте?

Опитах се да си обясня мълчанието на тия агнета с някаква теория. Даже не държа да е супер правдоподобна. Някакво обяснение да има. Защо едни хора, обърнете внимание на думата хора – мълчат, когато става дума за убито дете. От друго, по-голямо дете. На обществено място. В центъра на София. Отнет е живот. Полицията търси и пита. Дава ви снимки. Вие ги виждате и подозирате, дори може би сте сигурни, кой е тоя, вероятният убиец. И нито един едничък човек не е посмял да каже...

25 February 2017

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

И на пръв поглед е доста безсърдечно случващото се, нали? Гражданите на Елин Пелин не искат семейство, избягало от войната. Казват – НЕ на бежанците. А това наистина тоя път е семейство, мъж и жена, които на всичкото отгоре са получили хуманитарен статут за бежанци. Но местните, барабар с кмета като говорител на тяхното мнение, категорично ги отхвърлят. Защо? Защото българите са много лоши хора? Щото са примати? Щото са жестоки? Щото шопите пък са най-гадните българи от цялото племе?

13 February 2017

Чалга в кръвта

Чалга в кръвта

Но обнадеждаващото е, че туй видео точно, все пак провокира творческата мисъл у мнозина нещастници, имали тежката участ да попаднат на тия сцени...Мда. Зрителите също избухват в енергични благопожелания за бъдещето на участниците във видеоклипа, а именно с хрумки като тези: „Да ви изкарат сливиците с тесла, да ви наръгат с гайчен ключ в сърцата”! Е, не може да ни се отрече, оригинални сме по балкански!

11 February 2017

Останалото е манипулация

Останалото е манипулация

Само че – знаете ли колко минимален процент от всички аутисти се намират в т.нар. висока част на аутистичния спектър? Просто казано – пренебрежим процент от аутистите са аутисти-гении като Рейнман – блестящата роля на Дъстин Хофмън в едноименния филм. Не, не са рейнмановци всичкия тия хора, които имат СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ. И, докато ги наричате така, вие подценявате проблемите им. Заблуждавате и близките на тия хора, че няма кой знае какъв проблем, че се среща често...И така, опасностите се оставят настрана.

07 February 2017

Светлината, която убива

Светлината, която убива

Светлината убива... Тогава, когато някой е бил мърляв и отговорен за поддържането на тунел „Ечемишка” на маистрала „Хемус”, но престъпно е зарязал опасни лампи да дебнат над преминаващите шофьори. Тогава, когато си роден и живееш в държава, за която човешкият живот няма особена стойност. Тогава, когато многократно граждани са звъняли на тел. 112, за да кажат, че нещо в шибания тунел „Ечемишка” не е наред и някой може да пострада. Ама никой не им е обърнал внимание.

05 February 2017

Абортирана държава

Абортирана държава

За последните 60 години в България са направени над 6 000 000 (шест милиона!) аборта. Цяла една държава не се е родила. 6 милиона бели дробове не са си поели въздух. Защо? Проблемът е по-известен като „демографска катастрофа” и от вестникарските заглавия най-често звънтят като мантра думите - „българката не ражда”. Тука е много важно да се обясни следното: българката НЕ Е сама виновна за националната ни катастрофа.

18 January 2017

КОЛЕДАЛИПСИС

КОЛЕДАЛИПСИС

Защо го правите? Кому е нужно да станеш неотменна част от потребителското полудяване по Коледа, когато на практика не можеш да си го позволиш? Защо ни е толкова важно да харчим пари „за Коледа” и даваме ли си сметка, че това реално е празникът – Рождество Христово, който по същността си е нещо противоположно на консуматорските инстинкти и шопингманията? Какво толкова ни „дава” Коледното пазаруване, че сме готови да се набутаме с буквално хиляди левове само и само да не го пропуснем?

20 December 2016

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Докато родните политици и официозни медии не смееха да гъкнат за кошмара – неконтролируема мигрантска вълна - пак тия сайтове бяха отдушник за страховете на хората... И тия страхове се превърнаха в реалност. Защото вие, официозните, много красивите и умните, презрително оставихте проблемите да гноят. И проблемите заляха хората, и хората видяха, че онова, което се пишеше по тия сайтове и уж беше примитивно, несериозно, патриотАрско, и фалшиво, то взе да ни се случва...

19 December 2016

Момичета, това ли избрахте?

Момичета, това ли избрахте?

Заблудиха ни, момичета. По много жалък начин. Че сме много модерни и свободни, и затова не трябва да държим на собствения си консерватизъм. И бавничко, и полека ЧУЖДИТЕ се настаняват у нас. И повече, това няма да бъде „у нас”. Ние си въобразихме, че „нашето” е в безопасност и защо не да пуснем другото да е тука, наоколо?... Само че, зад лъжите на псевдолибералите и псевдотолерантните има една единствена истина – ние се отказваме от себе си и своя свят, а чуждият свят не се отказва, той ни превзема.

07 December 2016

Политически фарс, а вие се смеете?

Политически фарс, а вие се смеете?

Цели групи от хора, обитаващи Фейсбук се чувстват мноооо яки, напредничави и умни, щото се шегуват с президентските избори. Ха-ха. Цецка е майка на нацията. Ха-ха, как ли ще произнасят името й извън България. Ха-ха. Цецка е Бойко Борисов в пола. Ха-ха. Тия смешки водят техните автори до самозаблуждението, че имат надмощие. Че са победили тъпите политици, подиграли са ги, осмяли са ги и всичко е вече наред. А е точно обратното. Никого не сте победили.

02 October 2016

ПРЕЗИДЕНТ ГОУ

ПРЕЗИДЕНТ ГОУ

Ако и вие искате да усетите емоцията от лова на президент – инсталирайте се пред телевизора или пред някое устройство с Интернет и новинарски сайтове, и забавлението може да започне! Президент Гоу отчита местоположението ви в реално време. Вие сте в България! Играта автоматично отчита GPS координатите ви и изпраща сигнал до централния сървър – че вие сте идиот! И следователно можете да сте участник в Президент Гоу!

29 August 2016

Защо България трябва да е ксенофобска страна?

Защо България трябва да е ксенофобска страна?

Но здравият разум на отрудения и непрекъснато затрупван от изискванията на държавата и живота тук човек, му напомня – а за теб кой се грижи? Кой казва колко милиметра да са филиите, които ти ядеш? И ти сам си плащаш? Ако утре отидеш все тая къде – Бейрут, Берлин, Брюксел, някъде в Саудитска Арабия – там кой ще се грижи за доставките на български хляб, за да не страдаш от местните кулинарни особености? И, разбира се, отговорите на здравия разум следват – НИКОЙ.

20 August 2016

Бавно полудява светът

Бавно полудява светът

Трябва да се има предвид, че синдромът „обезмозъчаване” има плодородна почва сред властовите нива в Европа. Меркел призовала бежанците да проявяват търпимост към консумацията на свинско месо като част от кулинарните традиции на германското общество. Този неин акт, сам по себе си, е парадоксална акция, тъй като превръща мнозинството – германското общество и държавата - в ясна жертва на чуждата култура. Да призоваваш и да молиш някого да проявява търпимост към истината, според която живееш, означава, че ти по презумпция допускаш, че си сбъркал.

10 July 2016

„Малаки” и „арсеноки”. Нормално е Църквата да е против гей парада.

„Малаки” и „арсеноки”. Нормално е Църквата да е против гей парада.

А вярата е много интимно нещо. Религиозното чувство е фина материя. Такава, каквато ЛГБТ хората твърдят, че е и сексуалната идентичност и ориентация. Само че виждаме полемики само по гей темата, а някой да отбранява вярата и правото да виждаш света правилен и хетероскесуален? ЛГБТ активистите не се съобразяват. На тях не им пука, че с акциите и пърформънсите си, точно в деня на Задушница, проявяват грубо неуважение към ценностите на мнозина християни у нас.

17 June 2016

ПИНГВИНИТЕ. Искате ли да сте един от тях?

ПИНГВИНИТЕ. Искате ли да сте един от тях?

Този свят не харесва нашия разголен, шоу свят. И не му дава своя ЛАЙК. Докато нашият глупав свят, се спуква да вдига палче за онези с бурките. Имате ли иначе обяснение защо под снимката на Азис има над 900 лайка?!! Кое харесвате? Моля ви, обяснете ми. Кое в тази снимка ви харесва? Защото Азис има и други, по-интересни снимки... Защо одобрявате нещо, в което сами не искате да живеете? Понеже вие искате да си правите селфи, както е направил Азис. Но онези зад него, на тях селфита им не трябват...

31 May 2016

 1   2   3   4   5   6   7   

124 намерени, страница 1 от общо 8


Специален коментар