Автор - Ева Истаткова

КОЛЕДАЛИПСИС

КОЛЕДАЛИПСИС

Защо го правите? Кому е нужно да станеш неотменна част от потребителското полудяване по Коледа, когато на практика не можеш да си го позволиш? Защо ни е толкова важно да харчим пари „за Коледа” и даваме ли си сметка, че това реално е празникът – Рождество Христово, който по същността си е нещо противоположно на консуматорските инстинкти и шопингманията? Какво толкова ни „дава” Коледното пазаруване, че сме готови да се набутаме с буквално хиляди левове само и само да не го пропуснем?

20 December 2016

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Докато родните политици и официозни медии не смееха да гъкнат за кошмара – неконтролируема мигрантска вълна - пак тия сайтове бяха отдушник за страховете на хората... И тия страхове се превърнаха в реалност. Защото вие, официозните, много красивите и умните, презрително оставихте проблемите да гноят. И проблемите заляха хората, и хората видяха, че онова, което се пишеше по тия сайтове и уж беше примитивно, несериозно, патриотАрско, и фалшиво, то взе да ни се случва...

19 December 2016

Момичета, това ли избрахте?

Момичета, това ли избрахте?

Заблудиха ни, момичета. По много жалък начин. Че сме много модерни и свободни, и затова не трябва да държим на собствения си консерватизъм. И бавничко, и полека ЧУЖДИТЕ се настаняват у нас. И повече, това няма да бъде „у нас”. Ние си въобразихме, че „нашето” е в безопасност и защо не да пуснем другото да е тука, наоколо?... Само че, зад лъжите на псевдолибералите и псевдотолерантните има една единствена истина – ние се отказваме от себе си и своя свят, а чуждият свят не се отказва, той ни превзема.

07 December 2016

Политически фарс, а вие се смеете?

Политически фарс, а вие се смеете?

Цели групи от хора, обитаващи Фейсбук се чувстват мноооо яки, напредничави и умни, щото се шегуват с президентските избори. Ха-ха. Цецка е майка на нацията. Ха-ха, как ли ще произнасят името й извън България. Ха-ха. Цецка е Бойко Борисов в пола. Ха-ха. Тия смешки водят техните автори до самозаблуждението, че имат надмощие. Че са победили тъпите политици, подиграли са ги, осмяли са ги и всичко е вече наред. А е точно обратното. Никого не сте победили.

02 October 2016

ПРЕЗИДЕНТ ГОУ

ПРЕЗИДЕНТ ГОУ

Ако и вие искате да усетите емоцията от лова на президент – инсталирайте се пред телевизора или пред някое устройство с Интернет и новинарски сайтове, и забавлението може да започне! Президент Гоу отчита местоположението ви в реално време. Вие сте в България! Играта автоматично отчита GPS координатите ви и изпраща сигнал до централния сървър – че вие сте идиот! И следователно можете да сте участник в Президент Гоу!

29 August 2016

Защо България трябва да е ксенофобска страна?

Защо България трябва да е ксенофобска страна?

Но здравият разум на отрудения и непрекъснато затрупван от изискванията на държавата и живота тук човек, му напомня – а за теб кой се грижи? Кой казва колко милиметра да са филиите, които ти ядеш? И ти сам си плащаш? Ако утре отидеш все тая къде – Бейрут, Берлин, Брюксел, някъде в Саудитска Арабия – там кой ще се грижи за доставките на български хляб, за да не страдаш от местните кулинарни особености? И, разбира се, отговорите на здравия разум следват – НИКОЙ.

20 August 2016

Бавно полудява светът

Бавно полудява светът

Трябва да се има предвид, че синдромът „обезмозъчаване” има плодородна почва сред властовите нива в Европа. Меркел призовала бежанците да проявяват търпимост към консумацията на свинско месо като част от кулинарните традиции на германското общество. Този неин акт, сам по себе си, е парадоксална акция, тъй като превръща мнозинството – германското общество и държавата - в ясна жертва на чуждата култура. Да призоваваш и да молиш някого да проявява търпимост към истината, според която живееш, означава, че ти по презумпция допускаш, че си сбъркал.

10 July 2016

„Малаки” и „арсеноки”. Нормално е Църквата да е против гей парада.

„Малаки” и „арсеноки”. Нормално е Църквата да е против гей парада.

А вярата е много интимно нещо. Религиозното чувство е фина материя. Такава, каквато ЛГБТ хората твърдят, че е и сексуалната идентичност и ориентация. Само че виждаме полемики само по гей темата, а някой да отбранява вярата и правото да виждаш света правилен и хетероскесуален? ЛГБТ активистите не се съобразяват. На тях не им пука, че с акциите и пърформънсите си, точно в деня на Задушница, проявяват грубо неуважение към ценностите на мнозина християни у нас.

17 June 2016

ПИНГВИНИТЕ. Искате ли да сте един от тях?

ПИНГВИНИТЕ. Искате ли да сте един от тях?

Този свят не харесва нашия разголен, шоу свят. И не му дава своя ЛАЙК. Докато нашият глупав свят, се спуква да вдига палче за онези с бурките. Имате ли иначе обяснение защо под снимката на Азис има над 900 лайка?!! Кое харесвате? Моля ви, обяснете ми. Кое в тази снимка ви харесва? Защото Азис има и други, по-интересни снимки... Защо одобрявате нещо, в което сами не искате да живеете? Понеже вие искате да си правите селфи, както е направил Азис. Но онези зад него, на тях селфита им не трябват...

31 May 2016

КОЙ Е ВИНОВЕН?

КОЙ Е ВИНОВЕН?

Наджие не е първият случай на изхвърлено дете. Не ми се брои колко са намерените в кофи за боклук и ей така на улицата бебета. Нищо няма да кажа за произхода на тази майка и на останалите, направили същото... Искам простичко да знам: кой точно е виновен в главата на една майка да се случи нещо, че тя да реши да изхвърли собственото си дете. Да го умъртви чрез изоставяне... Какво им има на тези хора? Какво във вътрешния им човешки механизъм е повредено, че да оставят деца като предмети по тротоарите?

10 May 2016

Тя е нашето наказание

Тя е нашето наказание

Жената на снимката е нашето истинско наказание. Тя отдавна вече не е пример за греха ни. Грехът наоколо е ежедневие, баналност. Жената, голата, омазана в шоколад, ближеща себе си, хвалеща се с тази „фотосесия”, пускаща статус във Фейсбук „чувствам се развълнувана” не е пример за развалата на ценностите ни. Не е някаква си курва. Не е просто онова, от което трябва да се срамуваме или да сочим с пръст. Тя е всичко, което заслужаваме.

01 May 2016

Няма нужда да си гений, за да си патриот

Няма нужда да си гений, за да си патриот

Няма нужда пичове интелектуални, да сте изследовател-историк-биограф-и-още-нещо на Левски, за да го разпознавате в себе си. Няма нужда да сте наръчник по фактология на българската история. Това оставете за учените. Те са длъжни да са рационални. Патриотизмът НЕ е рационален. Той борави често с митове и легенди. Той е плод на емоции. И няма нужда от доказателства...разбирате ли? Като вярата в Бог – тя не изисква доказателства, защото ако го прави, сама себе си опровергава. Същото е и тук.

05 April 2016

Наглостта на малцинството. Или нов национален ред.

Наглостта на малцинството. Или нов национален ред.

Няма какво да ни плаши Европа с тероризъм. В България ние живеем терора отдавна. И този вътрешен терор е мургав на цвят. Малцинствен. Терор, наложен от онези, които врещят само за права, но нямат задължения. Терор на неинтегрираните, не по българска вина, а по собствено нежелание. Терор на малокултурните над образованите. Терор на малкото, което вече е много. Твърде много. Ако нарека терора цигански, този текст ще бъде сигнализран в Комисия за защита от дискриминацията...

24 March 2016

Лабораторията на властта: Колко ще издържат българите?

Лабораторията на властта: Колко ще издържат българите?

Разбирате ли, драги българи. Това е тестът на властта. Ще преглътнете ли и тази глупост? Ще се примирите ли и с тази недомислица? Ще махнете ли с ръка, когато въпреки, че изрядно сте изпразнили джоба си за винетка, държавата има ЗАКОНОВОТО право да ви глоби? Примирете се, що да не се примирите. В крайна сметка, какво като винетката, за която сте се скъсали от бачкане, е невалидна? В невалидна държава, невалидната винетка май е най-малкият ни проблем.

02 March 2016

Терор. Мутрите не обичат клаксони.

Терор. Мутрите не обичат клаксони.

Кажете де, кои са тия хора, дайте им снимките, дайте им биографиите, да си ги закачим на стената на срама. Имаме спешна нужда от тая стена, в точно тая държава. Коя е тази фирма охранителна, която си отглежда мутри? За кого работи? Кой плаща на фирма с мутри? Плащат ли си данъците? Кой им използва услугите? Имена искаме. Тия хора трябва да бъдат изнасяни на площада. В 21 век лицемерието на закона няма да ни позволи да ги бесим, но метафорично поне, да опитаме.

25 February 2016

ГАДНИ КОПИЛЕТА

ГАДНИ КОПИЛЕТА

Пичове, тая държава ли смятате да ни завещавате? Точно тази, в която трябва да се правя, че Недялко Йорданов е поет, а Недялко Недялков журналист и издател?! Благодаря, ама не. Не ми се живее с мисълта, че съм получила менте-наследство. Не ми се живее на място, в което значенията на думите са обърнати и нищо не значи, каквото всъщност значи. Не ми се говори на език, на който ти кажеш журналист, пък то се отнася към лъжец и ти кажеш поет, пък то било мерзавец. И ти кажеш общественик, пък то значело предател.

05 February 2016

Убий мъката с лопата.

Убий мъката с лопата.

Понеже в немотията си, във вживотняването ни, в борбата ни за парче хляб и чаша ракия, изтощени от страха да не ни доубият, изоставени от институции и справедливост, мачкани от взелите някаква власт деспоти...вече не помним какво значи сакрално. Защото там, където е изчезнала свободата е дошло робството, а там, където живее страхът, си е тръгнала вярата и там нищо свещено няма. Нищо. Дори човешкият живот.

01 February 2016

 1   2   3   4   5   6   7   

116 намерени, страница 1 от общо 7


Специален коментар