Автор - Ева Истаткова

Текст на омразата

Текст на омразата

Как стана така, че се появи изискване да съм толерантна към целия свят? Как? Искате да съм толерантна към Ислямска република Пакистан, която мъчи жени, докато аз трябва да меря с линийка дължината на краставицата и да осигурявам свобода на кокошките, докато там някъде едно момиче е изнасилвано пред майка си и баща си, заради провиненията на брат си? Наистина ли искате това от мен?! Няма да стане.

29 July 2017

Обладани ли сте?

Обладани ли сте?

Така че, тоя вой до небесата - как ни е заляла простотията - дето ви е обладал – е невероятно лицемерен. Направо се чудя как се ражда това светоусещане – да се възмущаваш, сякаш живееш в кралския двор, докато не забелязваш, че животът ни прилича на обор. И само за справка – песента „Луцифер и Буда“ е пусната на 17 юли. Днес сме 22 юли. За 5 дни – гледанията са над 860 000.

22 July 2017

Защо не питате за милионите?

Защо не питате за милионите?

Най-тъжно от всичко е, че на управляващите не им пука. Толкова дебелокожие не знаех, че е посилно. Не им дреме да разиграват тоя пърформънс, защото знаят и то се вижда – няма да има последствие. И то няма. Няма дори въпрос – къде са милионите, за които спомена Лили? Къде са? Къде са? Треперя от погнуса, казвам ви. Искам само да видите защо не е нормално да бъде върнат Боршош като шеф.

28 June 2017

Има какво да се направи.

Има какво да се направи.

Гръмнете се. На ваша територия обаче. А в Европа, все още има какво да се направи. И това правене включва депортация и принудителна интеграция. И го твърдя, въпреки че ще ме обвините в расизъм, всичко-фобия, фашизъм. Не ми пука. Честно. Пука ми за това, че сме едва началото на юни, а вече 20 пъти Европа умира, заради Аллах. Но последователите му не умират, нито живеят заради нас, децата на Европа.

04 June 2017

На кого му пука, че Борисов бие на тенис…

На кого му пука, че Борисов бие на тенис…

Чета тия дни заглавия от новините. Бойко Борисов спечелил супер финал на тенис турнир… Аплодисменти. Голяма радост, голям жар, цели подробни и пребогати репортажи, разкази в детайли, щастливи снимки с „трофеи“, приповдигнати хвалебствия към участниците – политици. Премиерът бил първи. Премиерът, та премиера. Ура, ура, ура. Радостта е задължителна. Гледам тая стъклена еуфория и рязко се сещам за романа „Фермата на животните“. Помните, там дето животните, водени от свинете, които се самообявиха за най-най умните и завзеха властта в ръце.

29 May 2017

Искат да ни вземат всичко. Но нея не даваме.

Искат да ни вземат всичко. Но нея не даваме.

Не ме интересува какви „професионални“ доводи ще приведе г-н шефът-на-федерацията. Но онова, което иска той да ни вземе е ВСИЧКО. Всичко, което имаме. Един рекорд и една Стефка Костадинова. И една тиха утеха, че, колкото и зле да живеем, някъде в беднотията наоколо се ражда една дългокрака спортистка-великан и 20 години, целият свят не може да я надмине. Разбира се, тая скромна утеха на нацията, все ще се намери кой да я залее с катран.

05 May 2017

Следващият път ще се родиш другаде

Следващият път ще се родиш другаде

В ямболско училище с името на Христо Смирненски, четвъртокласници с маски бият шамари и налагат своя съученичка. И ритници в корема имало. Друго момиче снимало видео, за да докаже системен тормоз в училището си. Иначе няма кой да повярва. След това същото момиченце е заплашвано, че а се появи в даскалото, а ще бъде пребито. Класната ръководителка, жена на име Таня Йовчева, с погнуса говори пред репортер – „сега да правим от мухата слон ли?“. Губите енергия, казва даскалицата, и на мен, и на обществото. Шамарите били „незначителни неща“.

22 April 2017

Родолюбието не е изчезнало

Родолюбието не е изчезнало

Тия деца не са със срязан корен. Учат български, празнуват нашите празници, за които ние най- често вместо да слушаме химна – спорим по ТВ студиата трябва ли ни 3 март или не… Тия деца се чувстват свързани с България. Разбира се, това не се дължи на държавата. Която ме е срам дори да споменавам какво прави за българските общности по тези места…Кажи речи – нищо.

30 March 2017

Не ви ли…

Не ви ли…

Не ви ли дразни, че медии като – 24 часа, ПИК, Блиц, а списъкът сигурно е и по-дълъг, с това нарушение ви казват – не ни пука, ИМАМЕ ПАРИ, (какво са за нас 10 бона!) да си платим глобите, дреме ни за законите ви? Не забелязвате ли, че в социалните мрежи няма възмущение по тоя повод? Не се ли сещате, че в държава, в която медиите се държат като мутри, няма скоро правилата и редът да бъдат на почит?

26 March 2017

Новите гробища

Новите гробища

Тя е като дух в тая страна. Хем навсякъде, хем - невидима за нас. Тя е на всяко място, където можеше да има живот, и къща, и дом, но няма, защото някой е отишъл в чужбина или вече е умрял. Тя е във всяко нещо, което е можело да бъда полезно за общия ни живот, но никой не е преодолял апатията и мързела си да го направи.

13 March 2017

Защо ви пречи трибагреникът?

Защо ви пречи трибагреникът?

Не можело човек да се гордее, че е българин само в един ден, викат от статусите. Трябвало всеки божи ден и всяка божа секунда от твоя живот да демонстрираш българщината си и никога, ама никога да не недоволстваш от живота си. И особено да не даваш примери, че животът в чуждите държави е по-хубав. В противен случай, ти си обявен в тия статуси за жалък псевдо-патриот и да си го кажем направо – псевдо-човек. Я, по-добре си изтрий Фейсбука и си мълчи завинаги, нежели да си постнеш трибагреника българския, на българския празник – 3 март – Освобождението.

03 March 2017

Защо мълчахте?

Защо мълчахте?

Опитах се да си обясня мълчанието на тия агнета с някаква теория. Даже не държа да е супер правдоподобна. Някакво обяснение да има. Защо едни хора, обърнете внимание на думата хора – мълчат, когато става дума за убито дете. От друго, по-голямо дете. На обществено място. В центъра на София. Отнет е живот. Полицията търси и пита. Дава ви снимки. Вие ги виждате и подозирате, дори може би сте сигурни, кой е тоя, вероятният убиец. И нито един едничък човек не е посмял да каже...

25 February 2017

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

И на пръв поглед е доста безсърдечно случващото се, нали? Гражданите на Елин Пелин не искат семейство, избягало от войната. Казват – НЕ на бежанците. А това наистина тоя път е семейство, мъж и жена, които на всичкото отгоре са получили хуманитарен статут за бежанци. Но местните, барабар с кмета като говорител на тяхното мнение, категорично ги отхвърлят. Защо? Защото българите са много лоши хора? Щото са примати? Щото са жестоки? Щото шопите пък са най-гадните българи от цялото племе?

13 February 2017

Чалга в кръвта

Чалга в кръвта

Но обнадеждаващото е, че туй видео точно, все пак провокира творческата мисъл у мнозина нещастници, имали тежката участ да попаднат на тия сцени...Мда. Зрителите също избухват в енергични благопожелания за бъдещето на участниците във видеоклипа, а именно с хрумки като тези: „Да ви изкарат сливиците с тесла, да ви наръгат с гайчен ключ в сърцата”! Е, не може да ни се отрече, оригинални сме по балкански!

11 February 2017

Останалото е манипулация

Останалото е манипулация

Само че – знаете ли колко минимален процент от всички аутисти се намират в т.нар. висока част на аутистичния спектър? Просто казано – пренебрежим процент от аутистите са аутисти-гении като Рейнман – блестящата роля на Дъстин Хофмън в едноименния филм. Не, не са рейнмановци всичкия тия хора, които имат СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ. И, докато ги наричате така, вие подценявате проблемите им. Заблуждавате и близките на тия хора, че няма кой знае какъв проблем, че се среща често...И така, опасностите се оставят настрана.

07 February 2017

Светлината, която убива

Светлината, която убива

Светлината убива... Тогава, когато някой е бил мърляв и отговорен за поддържането на тунел „Ечемишка” на маистрала „Хемус”, но престъпно е зарязал опасни лампи да дебнат над преминаващите шофьори. Тогава, когато си роден и живееш в държава, за която човешкият живот няма особена стойност. Тогава, когато многократно граждани са звъняли на тел. 112, за да кажат, че нещо в шибания тунел „Ечемишка” не е наред и някой може да пострада. Ама никой не им е обърнал внимание.

05 February 2017

Абортирана държава

Абортирана държава

За последните 60 години в България са направени над 6 000 000 (шест милиона!) аборта. Цяла една държава не се е родила. 6 милиона бели дробове не са си поели въздух. Защо? Проблемът е по-известен като „демографска катастрофа” и от вестникарските заглавия най-често звънтят като мантра думите - „българката не ражда”. Тука е много важно да се обясни следното: българката НЕ Е сама виновна за националната ни катастрофа.

18 January 2017

 1   2   3   4   5   6   7   

133 намерени, страница 1 от общо 8


Специален коментар