Автор - Венци Мицов

 Новата Каварна. Алилуя!

Новата Каварна. Алилуя!

И така, предвид факта, че тази година в Каварна няма да има рок фест, защото хората им е писнАло от некакви с мазни коси да им врекат "Сейтааан, Сейтаааан" из каварненско, а па и на туристите рокът им е много силен и им пречи да пладнуват, предлагам на вниманието на община Каварна проект за пятна програма, която да удовлетвори всички и да направи този славен малък град на северното черноморие притегателен център за...бе за квото се сетите.

07 June 2017

"Яденето на лютеница - неосъзнат порив към сталинизма"

"Яденето на лютеница - неосъзнат порив към сталинизма"

Мога да дам още заглавия, но само да кажа едно - уважаеми говорители на "либералната мисъл", давате ли си сметка, че с вашите концепции сте произвели повече путинисти, отколкото би имало, ако ги нямаше същите тези концепции? Отивам да ям шопска салата, дано с това не нараня някоя изконна ценност...

02 June 2017

Преди чукахме стени с главите си

Преди чукахме стени с главите си

Днес се чудя - какво би станало, ако всичките онези мои приятели - изключително иновативни, креативни, талантливи и честни хора - бяхме останали тук, в малкия град и бяхме имали силата да впрегнем всичката си енергия, за да превърнем тези административни граници в истински град на умните, свободни и смислени хора? И нямам отговор. Ние всички избягахме.

15 April 2017

Пичове, провалихме се.

Пичове, провалихме се.

Пичове, провалихме се. Провалихме надеждите си, провалихме мечтите си, провалихме всичко, което опитахме да променим. Единственото смислено нещо, което създадохме, докато се проваляхме във всичко останало бяха децата ни. И тези деца ще трябва да изградят отново онова, което ние съсипахме със собственото си високомерие, подозрителност, омраза, лицемерие, алчност, ленност и обикновена войнстваща тъпота.

08 April 2017

Надеждата е в мазето под нас

Надеждата е в мазето под нас

Днес четем това и онова в социалните мрежи. Ако трябва да синтезираме всичко, което сме прочели, то положението е хем отчайващо, хем безнадеждно, хем ние такова си го искаме и не даваме да се промени. Всичко е загубено, изобщо - апокалипсиса идва. И всичко това, защото не сте се разходили там, където десктоп корифеите на общественото мнение не ходят - до мазето.

30 October 2016

Децата ни са нашето наказание

Децата ни са нашето наказание

Скъпи мои приятели! Ние се провалихме! Децата ни са нашето наказание. Брадвите заместиха книгите, които не им дадохме. Юмруците заместиха бащинските и майчински съвети, които не им дадохме. Омразата им замести любовта, която не им дадохме. Провалихме се и вместо да си вземем поука, продължаваме да се проваляме. И така, докато някой ден всички вземем по една брадва и с нейна помощ направим една наша уникална брадвена съдебна реформа.

22 July 2016

Кратка и много смешна история

Кратка и много смешна история

И си давам сметка, че сме като Алиса в страната на чудесата. Евтиното е скъпо. Хубавото е лошо. Тъпото е готино. Посредственото е куул. И тогава си спомням, че не съм зареждал нафта в колата... "Не е задължително да сте луд, за да живеете в България, но определено помага“ - би казал Вонегът, докато зарежда нафта на 1.80 литъра...

26 January 2015

Когато изядох зелника...

Когато изядох зелника...

Днес седя на старта на новата седмица и чета всичките ви постове от миналата. „Аз не съм Шарли, защото къде бяхте вие, когато падна бомба в Белград“. „Аз не съм Шарли, щото къде бяхте вие, когато убиваха тюлени в Гренландия“. Е, къде бяхте вие, когато убиваха тюлени? И къде, по дяволите бяхте, когато освен половин кило зелник аз изядох и едно кисело мляко с изтекъл срок...

12 January 2015

Продължаваме назад...

Продължаваме назад...

Истината е, че от 24 декември до тази сутрин си седях у нас. Гледах телевизия, разцъквах в Интернет. И за няколкото празнични дни разбрах, че няма гравитация, че руснаците са готови да поискат автономия на черноморието у нас, че Пауло Коелю се е превърнал в пародиен герой, който произнася фрази като "Бах тоя студ!".

05 January 2015

…Светът е хубав, светът е чудесен…

…Светът е хубав, светът е чудесен…

Според мен вече всичко е казано. Какво повече да се обясняваме. Цветанов ще контролира подслушването, Лъчезар Иванов ще дари мозъка си на комисията по култура, Хафъзов ще ваканцува пак там, а за да компенсират Слави Бинев, скроиха нова комисия, наречена „подкомисия“.

17 December 2014

Зимна приказка

Зимна приказка

На картината Имаше къщичка, пред нея – двор, на който малко дете играеше с куче. А отгоре, с червен маркер бе написана голяма дума. Думата беше с три букви. Започваше с К. Следваше У.И завършваше с Р. Защо ви разказвам тази история? Просто в последните дни, когато чета за култура и неволно посягам да се хвана за КУ…за кобура.

01 December 2014

Не ми се сърдете, ама…

Не ми се сърдете, ама…

Интересува ме само едно – каква е прогнозата за времето. Защото министър Павлова каза, че ако има намек за сняг, не трябва да пътуваме никъде. А аз мислех да отскоча до Африка и, когато се върна, да симулирам ебола. За да може правителството и медиите да ми обърнат внимание.

24 November 2014

 1   2   3   4   5   6   7   

169 намерени, страница 1 от общо 10


Специален коментар