Автор - Адриана Аврамова

Защо заминахте?

Защо заминахте?

Не искам да обърна гръб на родината си, с всички спомени, и да отида да градя живот на друго място. Не искам децата ми да учат чужда култура и език. Искам да ги възпитам на любов и уважение към Родината, на желание да познават миналото и да искат да променят историята. Да бъдат горди и непреклонни българи и да се борят за своето. Защото един ден моята България ще бъде и тяхна.

30 December 2016

Тя ли ви е виновна?

Тя ли ви е виновна?

Имам странното чувство, че след няколко годинки Гери-Никол ще пробие навън и се чудя тогава, лицемери, дали пак ще я хейтвате, щото била много дръзка и гола, или вече рязко ще я заобичате ... Нея и готиния и задник. Не я защитавам, повярвайте, но уважам труда й и амбицията да успява.

11 December 2016

Защо българинът заприлича на талибанин

Защо българинът заприлича на талибанин

Обикновено големите проблеми започват от дребни неща, обикновено започват като мода... Това течение дойде някъде от Близкия изток и трайно, и бързо се наложи във визията на българския мъж. Мъж, който доскоро не се славеше с особена суетност, но сега прекарва повече време пред огледалото от гаджето си. Мъжете ни, българите, се изпедерастяват все повече, в опитите си да ...приличат на мъже, на страшни, на силни, на сексапилни мачовци. И дори напомпаните анаболни тела не могат да скрият женствените им черти.

22 November 2016

По-добре да НЯМА такава държава

По-добре да НЯМА такава държава

А всичко е много просто- този референдум, макар и наречен от мнозина „популистки” е един тест за това колко още можем да търпим. Дали сме мазохисти, дали сме ок едни хора да ограбват държавата, в която живеем, дали ни харесва да гледаме неприятните физиономии на онези 240, които диктуват живота ни - такива неща. Когато следващият път отворите хладилника и той е празен, когато отворите пощенската кутия и ви затрупат сметките, когато вземете заплата и сте на минус...

08 November 2016

Даваш ли, даваш...хубава българка на турска вяра?

Даваш ли, даваш...хубава българка на турска вяра?

Всички, които сме слушали като деца в часовете по история (докато още нямаше цензура) знаем, че по време на турското робство БЪЛГАРКИТЕ са предпочитали смъртта пред това да се отдадат на поробителя. Днес, наследничките на тези горди българки от едно време, се чукат безпризорно и съвсем пожелателно с нашите турски съседи, които може би пък са наследници на поробителите ни. И си мисля, че в цялата ситуация има нещо нередно.

15 September 2016

Това е баба Надка...

Това е баба Надка...

Това е баба Надка. На 91 години, родом от София. Видях я, докато похапвах с приятелки джънк фууд на „Витошка”. И ми приседна. Защото се сблъскаха два свята. Нашият - млади момичета, весели, животът е пред нас и нейния. Мрачен, беден, живот в мизерия и сълзи. Баба Надка ни помоли да използва мястото на пейката до нас. Плачеше.

13 September 2016

КАЗАХ ЛИ ВИ АЗ!?

КАЗАХ ЛИ ВИ АЗ!?

И така до днес, когато лудият репортер сподели във Фейсбук, че Алекс вече е бивша, защото ... разбрал, че му изневерявала. След което допълва ...”не с един и двама”... И уточнява, че изневярата е била продиктувана от желанието на манекенката да се къпе в пари и слава. Като доказателство Даниел прилага и две снимки на Александра, минути преди да кацне на родна земя от поредната си ''екскурзия" (фотосите е намерил в телефона й).

05 September 2016

Нешка Робева: Момичетата се състезаваха от името на нацията!

Нешка Робева: Момичетата се състезаваха от името на нацията!

След еуфорията около спечелването на бронзов медал от златните ни момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на олимпиадата в Рио, LENTATA.COM потърси Нешка Робева, за да ни разкаже – колко струва успехът, как се създава спортен дух и ще имаме ли нови златни момичета.

26 August 2016

СЕЛЯНДУРИ

СЕЛЯНДУРИ

Сякаш повечето от интелигентните и възпитани хора осъзнаха, че тук не е за тях, хванаха си куфарите и заминаха надалеч. Някъде, където ще живеят по-добре и по-спокойно. И по-цивилизовано. А в милата ни родина останаха предимно селяндурите - хора без зрънце култура, възпитание и уважение. Как иначе да си обясня фасовете из цяла София - по всички тротоари, като на повечето места има през пет метра малки кошчета за боклук...

11 August 2016

СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ: Мистериозната смърт на Веси. Разказ на майката.

СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ: Мистериозната смърт на Веси. Разказ на майката.

Веси беше намерена мъртва след падане от тересата на дома й в Габрово. Снимката на тревата, където лежи тя, заобиколена от трима души, бе качена впоследствие от бившия й приятел във Фейсбук. По-късно се разбра и за мистериозен смс до неин познат, изпратен от Веси часове преди смъртта й, който гласи: „Помни имената Велизар и Лора”. Месеци по късно, все още няма яснота около случилото се. Но съмнителните следи са факт. Lentata.com разговаря с Магдалена – майка на загиналата Веси.

03 August 2016

Покемон! Хората сигурно са полудели

Покемон! Хората сигурно са полудели

Колкото до самата игра - продължавам да се питам - сериозно ли единствената сила на света, която може да ви изкара навън, на въздух, са покемоните?! Няма ли нещо по-приятно за правена сред младите, извън забиването в телефона? И честно - играта е идиотска. Вие, които я играете, допускам, че също сте идиоти, щом позволихте на покемони да ви превърнат в зомбита.

01 August 2016

Да си жена в България (част 2)

Да си жена в България (част 2)

Какво говорим, в България изнасилват баби на по 70-80 години, смешно е да си помислим, че на момиче на 18-20 ще й се размине. Та да. Аз ходя с нож в чантата. Не знам дали при нужда ще успея да реагирам, но ми дава известна сигурност. Защото не искам да бъда на мястото на Мария. И защото смятам, че заслужавам спокоен живот в страната, която много обичам, но напоследък все по-трудно живея в нея.

31 July 2016

Новият бизнес: Кльощави плеймейтки

Новият бизнес: Кльощави плеймейтки

Та чудя се, защо девойки, не кажете какво наистина ви коства слабото тяло? С какво се поддържа? Спорт? Диети? Наркотици? Кажете ни какво е дневното ви меню и били ли сте някога по-тежки от 50 килограма? И колко точно пари прибирате, за да залъгвате фенките си, момичета на по 20 години, че рецептата за вашите тела са някакви хапове, а не глад и коремни преси?

27 July 2016

Калоян Методиев: „На Европа й предстои гражданска война”

Калоян Методиев: „На Европа й предстои гражданска война”

Във война са с нас, а ние дали сме във война е въпрос на зрялост, политическа воля и взимане на тежки решения. Смятам, че на Европа й предстои гражданска война. Цяло чудо ще е при тези демографски процеси, религиозния подем, завръщането към традиционните култури на новите европейци и злобата към всичко местно от страна на цели нови поколения имигранти да не се стигне до тежки конфликти. В страни като Франция, Белгия това вече изглежда почти неизбежно. Властта там удържа милиони свои граждани със силови мерки.

25 July 2016

Нека замълчим

Нека замълчим

После се сетих как медиите постъпиха с родителите на на убитата Вероника, разпространиха снимки на трупа й, после използваха семейството й, а когато случая отшумя, просто ги захвърлиха... като стари дрехи, на които им е минал сезонът. Предполагам, че така до седмица-две ще постъпят и с Цвети, но дотогава ще се опитат да разкостят личния й живот, останалото от него, на показ. Защото ... хората това искали да знаят.

17 June 2016

Бартер: Куче за Айфон

Бартер: Куче за Айфон

Гледам си телефона, по ирония на съдбата Айфон 5, втора ръка, купен след като гръмна предходния ми, и си мисля, че това парче метал някой някъде е готов да го размени за кучето си. Хванах телефона с желанието да се обадя на тъпака, решил да си разменя кучето за телефон, че да се хвали с него по петричките улици (иначе не виждам причина за разменната монета), но за жалост липсва телефон за контакт. Ако познавате Божидар от Петрич, който си разменя кучето за Айфон, моля ви, напишете ми телефона му. Имам нещо да му кажа.

16 June 2016

 1   2   3   4   5   6   7   

229 намерени, страница 1 от общо 14


Специален коментар