Автор - Мартин Карбовски

Колегиална простота

Колегиална простота

Чакам Пеевски да ми се обади. Имам скрита камера. Това ще ме извади от местната журналистическа скука. Макар че на кой му пука, копеле. Такъв страх ви тресе колеги, че дори не може да повярвате, че може да има различни от вас. Няма ли кой да вземе актьора Ненчо Балабанов, да звънне на Пеевски, да се направи на Бойко. Просто е – световна новина.

17 September 2015

Борисов, не пускай бежанците!

Борисов, не пускай бежанците!

Обръщаме се директно към премиера. Господин премиер - не пускайте на българска територия бежанците или гарантирайте коридор за извеждането им, каквото и да ни струва това. Жестоко ще сбъркаме, ако при насъбралите се 50 000 досега у нас хора без документи днес позволим да тръгне втора вълна, вълна, която няма къде да отиде. Досега, предполагам, че и с помощта на дипломацията и държавата тази чаша ни подмина. Но това, което следва, наистина ще е изпитание.

16 September 2015

ОСТАВКА!

ОСТАВКА!

Има Фейсбук група с име, което казва всичко: Немската Езикова гимназия (НЕГ) без Грегъри е само НЕ. Спасете Даскала - има една такава гръцка притча. После той ще спаси вас. Не давайте той да си тръгне. Нека си тръгне Директорката. Защото, когато един чиновник си отива, той просто си тръгва по-малко беден. Когато един учител си отива, ние оставаме много по-бедни.

15 September 2015

Новата фашистка пропаганда

Новата фашистка пропаганда

Защо медиите правят това? Не съм убеден, че някой ги кара. Те се издържат от модерността и опровергаването. Не търсете конспирация. Просто така работят те. Медиите искат да спите. В същото време на мост в Германия се появява следния чаршаф с надпис – euer kinder werden allah beten oder sterben ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА АЛЛЛАХ ИЛИ УМИРАТ Това е новината.

14 September 2015

Европа с глинените крака

Европа с глинените крака

Европа се оказа колос на глинени крака. Тя няма граници. Това е в пълно противоречие с идеала за ред и прогрес на континента. Европа пое проблемните България и Румъния, в които тлеят ориенталски противоречия. И трябваше да спре дотук. Но същата Европа, докато гнусливо връщаше 200 румънски цигани от Париж, реши че един милион непознати мюсюлмани могат да са й приятели. Снимките по агенциите ни подканват към съпричастие и мултикултурализъм отново. Но снимките, които обменят хората неофициално показват друго...

13 September 2015

ЕВРОШИЗОФРЕНИЯ

ЕВРОШИЗОФРЕНИЯ

Това е днешната регистрирана шизофрения на старата блудница Европа, която се държи все по-неприятелски към закъсалата ми Родина. Мести хора като пешки и, ако броят им засега не притеснява никого, то всичко, което се прави за емигрантите всъщност е начало на една рекламна кампания, която спокойно можем да наречем - ЕЛАТЕ У НАС, НИЕ ЩЕ РАБОТИМ ЗА ВАС.

09 September 2015

СТАРИТЕ ЛЕНТИ: Мартин Карбовски каза какво ще се случи още през 2011...

СТАРИТЕ ЛЕНТИ: Мартин Карбовски каза какво ще се случи още през 2011...

Подозирам, че ще станем свидетели на невиждано в човешката история гарантиране на ограниченията на човешките права... заради човешките права. Правото на шериат. Правото на забулени жени. Правото на жените да не карат кола. Да не гласуват. Правото на пребиване на гейове с камшици (те си го заслужават, знаете). Правото на безправие...

07 September 2015

Евалата, Пирогов!

Евалата, Пирогов!

Искам да кажа – евалата, Пирогов! Ще го направя в духа на времето, на езика на времето, в което живеем. Защото е малко де са каже сполай ти, благодаря ти Пирогов! Ама не само за това дете, а за това, че до вас, в Пирогов, опира всичко, което е сбъркано на тая земя наоколо. Всяка обществена грешка, всяка родителска грешка, всеки катаклизъм и катастрофа ние я докарваме до вас и искаме от вас да оправите нещата.

07 September 2015

Страната на кифлите.

Страната на кифлите.

Героят на нашето време е Кифлата. Тя е млада кифла, с кифлено име на течен шоколад, на деветнадесет и е получила бърза кола. Защо е получила бърза кола? Защото я е разменила за детеродните си органи. Не е раждала, дала ги е на консигнация срещу спортно „Ауди”.

04 September 2015

ВАРИАНТЪТ “ЧИНГИЗ ХАН”

ВАРИАНТЪТ “ЧИНГИЗ ХАН”

Идва нова мрачна епоха. Ние, които помним страната мрачна червена епоха с удивление следим бързото хлопване на вратата на свободата на словото, идеите за свобода и възможността да се защитиш от агресия. Помним крясъците за равенство и интернационализъм. Това се провали. Сега обаче провалът ще бъде зловещ и нелеп. Мракът е тук. Отворете вратата си. По-широко, ако обичате. По-широко.

03 September 2015

КАЛТАЦИ

КАЛТАЦИ

Кастрати нещастни, превърнахте в циганско блато и живота, и говоренето, и картинката, и звуците. От тъпота и желание за единственост, го направихте и сега искате паметници. Един чирак и един калфа не признахте, и не изучихте, проклехте себе си с ограниченията на свободата на децата си - за да може днес да ви помете сганта. Те, поколението на Хачо, всъщност един ден ми го казаха в прав текст - след нас, казаха ми, нищо няма да има. Няма да позволим.

30 August 2015

Европа без граници?!?

Европа без граници?!?

Моята Европа не е плацдарм. Не беше разграден двор. Не беше неолиберален експеримент, в който пляскаме с ръце на собствената си демографска екзекуция. Не беше супермаркет, в който всеки взима и излиза, а теб те държат като заложник да платиш сметката. И най-важното : не беше квоти за мюсюлмани на всяка една държавна територия. Това е абсурд, лудост и буре, пълно с мръсни атомни бомби, не с барут.

26 August 2015

МАРТИН КАРБОВСКИ: НЕЩАСТИЯ. ВИДОВЕ НЕЩАСТИЯ. И РАДОСТ ОТ НЕЩАСТИЕТО

МАРТИН КАРБОВСКИ: НЕЩАСТИЯ. ВИДОВЕ НЕЩАСТИЯ. И РАДОСТ ОТ НЕЩАСТИЕТО

Радостта от нещастието е зловещата продукция на свят, в който хората смятат, че едно дете може да изкупи несправедливостите, свършени от родителите. Или техните неадекватности. Това е много черно нещо.

08 August 2015

Пребитото дете на цигуларката

Пребитото дете на цигуларката

Всеки оставя детето си за малко на ДРУГИТЕ. И презумпцията е, че те са нормални. И не ти трябва писмен договор, за да оставиш детето си на някого. Но другите не са нормални. И ще се радват на ненормалната си свобода, докато Христо и Невена ще плачат, защото, мога да се закълна, държвата ще е сто пъти по-жестока към тях, жертвите. А не към Насилниците. Ще се опита ли държавата да раздели работещата жена от пострадалото й дете? Ще бъде ли хвърлена вината отново върху жертвите, какъвто е обичаят тук?!

22 July 2015

Моето мнение за хомосексуализма и къде точно е моята нетърпимост

Моето мнение за хомосексуализма и къде точно е моята нетърпимост

Евгени спи със Стефан. Той е певец. Мисля, че връзката им е експлоатативна. Защото Евгени плаче за Стефан, докато той е влюбен в един турчин на име Сизиф. Защо така се казва турчинът - не е ясно. Но Евгени купи на Стефан бельо от Истанбул и после се поболя по него. Но си го изтърпя и сега е добре.

17 July 2015

Мартин Карбовски: Респект, ГЪРЦИЯ! (+ eng version)

Мартин Карбовски: Респект, ГЪРЦИЯ! (+ eng version)

Ние се надявахме Европа да ни даде въдица. А Европа дотук ни дава рибки, които не стават за ядене. Рибки, касаещи само отделни малцинства, отделни проблеми на парче, рибки погълнати от местната олигархия и власт между мафията и държавата. Гърците показаха как се прави. Европа не е концлагер. Требва сами да решаваме. Трябва да се научим да решаваме. Трябва да се престрашим, осмелим - да решаваме.

05 July 2015

   3   4   5   6   7   8   9   10   

280 намерени, страница 7 от общо 17


Специален коментар