Автор - Мартин Карбовски

Как ги настигнахме американците

Как ги настигнахме американците

Да си човечен като приемаш врага в къщата си. Да си нормален като - мъжът търси мъж, за да осиновяват дете. И да си българин, който стреля в училище. Това никога не се е случвало в България. Но вие ни го докарахте. Настигнахме ги. Получихме най-страшното божие наказание. Сбъднаха се мечтите ни. Настигнахме ги.

06 November 2015

Хората на годината са убийци на българи

Хората на годината са убийци на българи

Когато Български Хелзинкски комитет издигат убиец от Варненския затвор за човек на годината - вие какво чувствате? Какви са условията, за да станеш човек на годината? Трябва да си англичанин? И да си убил българин? Наистина ли трябва да се дава шанс на всеки човек? Нека да дадем шанс тогава на българския граничар, убил бежанец.

05 November 2015

ЗАВИЖДАЙТЕ, МЪРШИ...

ЗАВИЖДАЙТЕ, МЪРШИ...

Какво празнувате бе, гадове, че чак кифлите ви се превъзбудиха? Аз знам какво празнувате - празнувате вопиющата езда на народа-овца, който измира, а вие се забавлавате под звуците на чалгата? Празнувате като побеснял овчар смъртта на стадото? Празнувате като лош стопанин пожара в къщата си? Дори пише къде ще празнуват. Еха, престижно.

03 November 2015

ЦАР БОРИСов IV

ЦАР БОРИСов IV

Но не за ЦАР БОРИСов IV ми е думата. Думата ми е за тия дето не могат да живеят на свобода и е заплаха за тях да има две мнения в живота им и две посоки да има. Тоя народ не може да избира едно от две или едно от много, трудно му е, той си обича да избира едно от едно - иначе се обърква или преяжда. Не за ЦАР БОРИСов IV ми е думата, а за свободата на избора и алтернативата.

02 November 2015

ДПС И МАГАРЕТО

ДПС И МАГАРЕТО

Вие сте идиоти, ако не разбирате какво се случва. Всички скачат на Сидеров, искат му децата и искат да спят с него, докато бият жена му. Вдигат паметник и дават пенсия на човека, ударил Сидеров - какво ще реши това за утрешния ни живот?! Това не е темата на тези избори. Спрете се, моля ви. Случват се системни неща, които обръщат живота ни. Това не бяха избори. Това беше процес по абдикация на демокрацията.

27 October 2015

Европа - вавилонската блудница

Европа - вавилонската блудница

Ние губим доверие в Европа. Разкъсвани от дребни ежедневни страсти сме на път да не забележим, че губим държавата си в една либерална джунгла без цел. И още по-лошо, че надеждата, наречена модерна Европа е всъщност капан за наивници. Европа днес създава неравнопоставеност между най-бедните си граждани и непознатото зло, което вече отдавна си личи, че не бяга от война.

26 October 2015

Фандъкова ООД (втора част)

Фандъкова ООД (втора част)

Питам, защото в София се говори, че каквото и да се прави за града, то минава в една схема, в която от всеки четири лева - един се взима от партиите, вторият се взима от посредника, третият се краде по време на работата и четвъртият е за изпълнителя на проекта. Това е схема за цялата държава, където безкритичните избиратели се радват на три километра околовръстно, все едно са проститутки, на които не им се налага да пътуват много. Затова кметът Фандъкова се нуждае от опозиция.

23 October 2015

Писмо: До Министъра на вътрешните работи

Писмо: До Министъра на вътрешните работи

Госпожо Бъчварова! От медиите научаваме, че представители на БХК (Български Хелзинкски Комитет) са имали достъп до групата афганистанци, член от която беше убит от наш граничар. БХК са разпитали голям брой членове на групата, както и брата на убития. Бихме искали да получим информация...

20 October 2015

Мъже на годината

Мъже на годината

Кои са мъжете на годината? Тези, които искат България да няма граница и да унижава гражданите си, тези, които се подмазват на Европа само, за да крадат - или тия, които са лепилото на духа и цимента на националното? Тия, които убиват цели футболни отбори или тия, които се обединиха и без тях не можем? Хероите от риалити предаванията, пеещите по площадите за партии или идиотите от предизборните плакати? Имаме мъже на годината. Да не съм чул други имена. Константинов, благодарим ти, момче. Ти си.

18 October 2015

Отвращение и любов към статуквото

Отвращение и любов към статуквото

Статуквото вече прилича на социализъм от 1979 година. Всички го мразим, но дори не помисляме да го променим. Статуквото вече прилича на жена ви - искате да я убиете, но се мъчите с нея. Статуквото мразите като курва, но й давате последното си доверие и последните си пари. Страх и омраза в Грудово е положението.

17 October 2015

Фронт в защита на Ботев и Вазов, и Шекспир

Фронт в защита на Ботев и Вазов, и Шекспир

Какво е човек без Ботев и Хамлет? Нито българин ще е, нито световен човек. Това искат Настрадин ходжите във властта, еврочалмите на релативизма и либералния диктат. Искат да сме цигани, на които Ботев им е враг, а Хамлет - ненужник?!?

15 October 2015

Битката за София 2015

Битката за София 2015

На никой не му се занимава със сериозни неща и ГЕРБ се опитват да покажат битката като предрешена. В момента имаме адекватността на Кадиев срещу желязната усмивка на Фандъкова и това е мечтаната кампания на ГЕРБ, позната ни единствено от времената на Тодор Живков. Слава Богу Мирчев е адски интересен във Фейсбук, където е решил да прави пърформанс с новата медия – някой управлява кампанията му оттам като паралитик в начална форма на Алцхаймер.

14 October 2015

ИЗБОРИ В СЕЛО КЛИМЕНТ

ИЗБОРИ В СЕЛО КЛИМЕНТ

Мъртвите приятели, съселяни се връщат, за да помагат на живите. Между некролозите се мяркат обяви за самодейност. Некролози и самодейност. Това е липсата на държава. Картинката на политическото безочие. И картинката на търпежа. Така свършва животът в тази страна. В пенсионерския клуб, който живва, само когато има избори. И след това – нищо ли?!

12 October 2015

НЕ Е ВАЖНО

НЕ Е ВАЖНО

Всъщност, някой избирател, поне един, знае ли колко деца имат кметове и кандидат кметове? Знаят ли се любовниците им и колко деца имат от тях? Не е важно, въобще не е важно това - и то в страната, в която жълтата преса е основната преса. Във вялата кампания за предизвестени кметове явно вече приехме не да избираме, а да ни назначават управляващите. Назначават ни ги, без да ги познаваме, заедно с купения вот, заедно с липсата на избор и тихи медии.

07 October 2015

Журналистика. След боя, зад кулисите.

Журналистика. След боя, зад кулисите.

Журналистиката свърши, Ганчева. Те винаги ще те бият и блъскат, докато ти либерално ще правиш сълзливи филми за тях, за бежанците, за проблемите. Снимай циганчета и малки деца-бежанци, както в последния си филм. Но винаги имай едно наум, че едно от децата ще порасне утре, че те бързо растат и ще стане част от играта. И че едната част от играта е едните да те бият, а другата част от играта е другите да те гледат как си бита.

06 October 2015

Старите ветропоказатели

Старите ветропоказатели

Направи ли ви впечатление, в чисто човешки план, как повечето известни и приятни стари ченгета, работили в една или друга степен за комунистическата държавна сигурност днес се държат като много добре платени резиденти на Съединените щати. От тях няма по-големи поддръжници на демокрацията.

06 October 2015

Отборът на Фандъкова ООД

Отборът на Фандъкова ООД

Слоганът на ГЕРБ е ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ. Има чудесни неща, които свърши ГЕРБ последните години. Но на малкия човек видимите резултати са като погледне през прозореца. А там е бетонно гробище. Като излезе на тротоара, видимите резултати са марсиански пейзаж. Видими резултати има на булевард „Витоша”. Крайните квартали са видими дотолкова, че английски пънк групи идват тук, за да заснемат клиповете си, посветени на апокалипсиса. Това е.

05 October 2015

   3   4   5   6   7   8   9   10   

303 намерени, страница 7 от общо 18


Специален коментар