Автор - Мартин Карбовски

Журналистика. След боя, зад кулисите.

Журналистика. След боя, зад кулисите.

Журналистиката свърши, Ганчева. Те винаги ще те бият и блъскат, докато ти либерално ще правиш сълзливи филми за тях, за бежанците, за проблемите. Снимай циганчета и малки деца-бежанци, както в последния си филм. Но винаги имай едно наум, че едно от децата ще порасне утре, че те бързо растат и ще стане част от играта. И че едната част от играта е едните да те бият, а другата част от играта е другите да те гледат как си бита.

06 October 2015

Старите ветропоказатели

Старите ветропоказатели

Направи ли ви впечатление, в чисто човешки план, как повечето известни и приятни стари ченгета, работили в една или друга степен за комунистическата държавна сигурност днес се държат като много добре платени резиденти на Съединените щати. От тях няма по-големи поддръжници на демокрацията.

06 October 2015

Отборът на Фандъкова ООД

Отборът на Фандъкова ООД

Слоганът на ГЕРБ е ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ. Има чудесни неща, които свърши ГЕРБ последните години. Но на малкия човек видимите резултати са като погледне през прозореца. А там е бетонно гробище. Като излезе на тротоара, видимите резултати са марсиански пейзаж. Видими резултати има на булевард „Витоша”. Крайните квартали са видими дотолкова, че английски пънк групи идват тук, за да заснемат клиповете си, посветени на апокалипсиса. Това е.

05 October 2015

01. 10. 2015 г.: СУВЕРЕНИТЕТЪТ Е МЪРТЪВ

01. 10. 2015 г.: СУВЕРЕНИТЕТЪТ Е МЪРТЪВ

Днес, последният ден на месец септември, след десетилетия отказ от собствена войска и въоръжение, след пропаганда от най-общ характер за безсмислието да обучаваш войници и да купуваш техника, държавата България офицално предлага банкрут на суверенитета си. Това се случва след абдикацията на държавата по сухопътната ни граница - България е на път да сдаде въздушното си пространство.

30 September 2015

ФЕРМАТА НА НАШЕТО БЕЗПОКОЙСТВО

ФЕРМАТА НА НАШЕТО БЕЗПОКОЙСТВО

Модерният човек в Германия днес трябва да се изнесе от жилището си, защото то се дава на бежанци. Старите хора от Родопите трябва да се съобразяват с дистанцията на политиката на Брюксел за Мечките, а немците - с някаква безкрайно неясна идея - идеята да не са шовинисти в собствения си дом. Кой нареди така? И кой позволи в това да се превърне демокрацията?

29 September 2015

И къде ще избягате сега?

И къде ще избягате сега?

Европа ще се постарае да ни върне циганите и ще ни задължи да са си наши, а не общи - както го направи Саркози. Към това се добавя разселването на мигранти, които ще ползват България като гранична гара - малко боклук, малко катун и малки деца. Малки квартали с нови малки джамии, гарантирани от малко неприятни представители на неправителствените организции, които днес идват на власт. Няма да ни питат или чуят какво искаме.

24 September 2015

Войната на утробите

Войната на утробите

Ще загубим войната заради битката на утробите. Едно от достиженията на модерното общество ще го убие. Това са правата и равенството на жените на Запад. Или по-скоро обратното - тоталното безправие на източната ориенталска жена и неиното посвещение на децата. Белите жени не раждат. Техните празни утроби създават кухината в западния социум, която се очаква да бъде запълнена с работническа класа, но ще бъде запълнена с ислямски пролетариат.

20 September 2015

Задръстената държава

Задръстената държава

Не е нужно да си инженер и статистик, за да разбереш - магистралите, които бавно строим са негодни. Не заради асфалта на вълнички и липсата на канавка. Те са морално остарели и нямат нищо общо с трафика, който нараства всеки ден. Радваме се на две ленти и една аварийна, Бойко ги открива по три пъти, струват майка си и баща си. Ама не вършат работа в ден като днешния.

19 September 2015

ЕВРОПА, ЕВРОПА, УЖАСНО ЩЕ МИ ЛИПСВАШ

ЕВРОПА, ЕВРОПА, УЖАСНО ЩЕ МИ ЛИПСВАШ

Смея се. А всъщност плача. Мечтаех моята Балканска страна да бъде в Европа и, както в Бавария - да има кукленски къщи, зелени градинки, истински тротоари, керамични джуджета ей така - до езерцето с истински диви патета, живи и мили. И всички през деня да са на работа. А в петък да се напиват скучно и бързо само с бира, както го правят уморените от работа хора. Вместо това, като една божествена подигравка, Германия бавно започва да прилича на Столипиново. Сами четири пъти са ти обирали гаража, Ханс?

18 September 2015

Колегиална простота

Колегиална простота

Чакам Пеевски да ми се обади. Имам скрита камера. Това ще ме извади от местната журналистическа скука. Макар че на кой му пука, копеле. Такъв страх ви тресе колеги, че дори не може да повярвате, че може да има различни от вас. Няма ли кой да вземе актьора Ненчо Балабанов, да звънне на Пеевски, да се направи на Бойко. Просто е – световна новина.

17 September 2015

Борисов, не пускай бежанците!

Борисов, не пускай бежанците!

Обръщаме се директно към премиера. Господин премиер - не пускайте на българска територия бежанците или гарантирайте коридор за извеждането им, каквото и да ни струва това. Жестоко ще сбъркаме, ако при насъбралите се 50 000 досега у нас хора без документи днес позволим да тръгне втора вълна, вълна, която няма къде да отиде. Досега, предполагам, че и с помощта на дипломацията и държавата тази чаша ни подмина. Но това, което следва, наистина ще е изпитание.

16 September 2015

ОСТАВКА!

ОСТАВКА!

Има Фейсбук група с име, което казва всичко: Немската Езикова гимназия (НЕГ) без Грегъри е само НЕ. Спасете Даскала - има една такава гръцка притча. После той ще спаси вас. Не давайте той да си тръгне. Нека си тръгне Директорката. Защото, когато един чиновник си отива, той просто си тръгва по-малко беден. Когато един учител си отива, ние оставаме много по-бедни.

15 September 2015

Новата фашистка пропаганда

Новата фашистка пропаганда

Защо медиите правят това? Не съм убеден, че някой ги кара. Те се издържат от модерността и опровергаването. Не търсете конспирация. Просто така работят те. Медиите искат да спите. В същото време на мост в Германия се появява следния чаршаф с надпис – euer kinder werden allah beten oder sterben ВАШИТЕ ДЕЦА ЩЕ СЕ МОЛЯТ НА АЛЛЛАХ ИЛИ УМИРАТ Това е новината.

14 September 2015

Европа с глинените крака

Европа с глинените крака

Европа се оказа колос на глинени крака. Тя няма граници. Това е в пълно противоречие с идеала за ред и прогрес на континента. Европа пое проблемните България и Румъния, в които тлеят ориенталски противоречия. И трябваше да спре дотук. Но същата Европа, докато гнусливо връщаше 200 румънски цигани от Париж, реши че един милион непознати мюсюлмани могат да са й приятели. Снимките по агенциите ни подканват към съпричастие и мултикултурализъм отново. Но снимките, които обменят хората неофициално показват друго...

13 September 2015

ЕВРОШИЗОФРЕНИЯ

ЕВРОШИЗОФРЕНИЯ

Това е днешната регистрирана шизофрения на старата блудница Европа, която се държи все по-неприятелски към закъсалата ми Родина. Мести хора като пешки и, ако броят им засега не притеснява никого, то всичко, което се прави за емигрантите всъщност е начало на една рекламна кампания, която спокойно можем да наречем - ЕЛАТЕ У НАС, НИЕ ЩЕ РАБОТИМ ЗА ВАС.

09 September 2015

СТАРИТЕ ЛЕНТИ: Мартин Карбовски каза какво ще се случи още през 2011...

СТАРИТЕ ЛЕНТИ: Мартин Карбовски каза какво ще се случи още през 2011...

Подозирам, че ще станем свидетели на невиждано в човешката история гарантиране на ограниченията на човешките права... заради човешките права. Правото на шериат. Правото на забулени жени. Правото на жените да не карат кола. Да не гласуват. Правото на пребиване на гейове с камшици (те си го заслужават, знаете). Правото на безправие...

07 September 2015

Евалата, Пирогов!

Евалата, Пирогов!

Искам да кажа – евалата, Пирогов! Ще го направя в духа на времето, на езика на времето, в което живеем. Защото е малко де са каже сполай ти, благодаря ти Пирогов! Ама не само за това дете, а за това, че до вас, в Пирогов, опира всичко, което е сбъркано на тая земя наоколо. Всяка обществена грешка, всяка родителска грешка, всеки катаклизъм и катастрофа ние я докарваме до вас и искаме от вас да оправите нещата.

07 September 2015

   3   4   5   6   7   8   9   10   

289 намерени, страница 7 от общо 17


Специален коментар