Автор - Мартин Карбовски

Парадоксалният Борисов

Парадоксалният Борисов

Преди време написах, че Европа е бутилка. Бутилката се напълни. В гърлото на бутилката, наречена Балкани, ще клокочи за всеки от нас, който казваше, че това са просто бежанци. Че не искат да остават в България. Че е е тяхно либерално право да минават нашата граница и - прочие либерални зловещи лъжи. В момента Борисов се поддава на ясния рекет на Турция - или дайте визи, или ви пускаме бежанци. Това не е избор. Това е един и същ геополитически шантаж.

27 August 2016

Лельо Гошка, чуй, чуй...

Лельо Гошка, чуй, чуй...

Та лельо Гошке, чуй сега да знаеш - тия пари са ти много. От сега нататък приятели и роднини няма да имаш. Само банкери ще стават всички около тебе и само счетоводители. Всички ще се обърнат на инвеститори - дори и най-близките ти. Виждаш го вчера шофьор, утре заради тебе ще става инвеститор. С много идеи. Човек като няма пари - няма идеи. Но като има пари - това са 68 милиона идеи, ще видиш.

04 August 2016

ИЗРАЕЛИЗАЦИЯ

ИЗРАЕЛИЗАЦИЯ

Една приятелка в Тел Авив постна във Фейсбук леко злорадото си мнение, че вече не само в Израел трябва да са готови всеки ден за атентат. И Европа трябва да е готова. За съжаление, приятелката е права. След десетилетия кошмарни либерални грешки днес всеки ден е нов атентат. Виновните за това тепърва ще се очертават. Въпросът е какво да се прави. И всичко, което се прави – дали ще мине през кървавото сито на неолибералното обсъждане.

26 July 2016

ЮЛИ 2016: Петият петък и след това

ЮЛИ 2016: Петият петък и след това

MERKEL MUSS WEG. Защото целият този културен абсурд, който е на път да стане кървав абсурд - е породен от една изключително некоректна към Европа политика - приемането на чужденци на наша територия без никакъв регламент. И всичко това се случва при безпрецедентен натиск върху свободата на словото в цяла Европа.

25 July 2016

ТОЛЕРАНТНА КАСАПНИЦА "ЕВРОПА"

ТОЛЕРАНТНА КАСАПНИЦА "ЕВРОПА"

Новината за Париж беше до новината за 400 хиляди емигранти, влизащи в Европа. Новината за Брюксел беше до новината за най-много на брой наведнъж спасени бедстващи северно африканци в Средиземно море. Филмът за бедстващи афганистанци беше до краткото съобщение, че половината европейски страни са щадили и пазили от руското правосъдие човека, взривил Истанбул - Чатаев. Новината за Ница е до реплика на Хилари Клинтън, че ислямът няма нищо общо с тероризма. Нищо. Тези новини не пораждат ли въпроси в белите ни толерантни глави? Никой не пита - как така?

15 July 2016

Най-добре веганите да дойдат

Най-добре веганите да дойдат

Дайте им властта. Те искаха само права, днес искат властта. Дайте на веганите да дойдат. Дайте им право да възпитават децата си на анемия и да бъдат приемни родители на полови сбърканяци, бъдещи турски русалки - нагоре риба, надолу мъж. Защото няма лошо да си веган, русалка, гей или затоплист - но когато упражняваш властта си на гей и веган върху деца - това поне малко не подлежи ли на обсъждане, бе драги розови фашисти?!

12 July 2016

Кой какви журналисти иска, кажете?

Кой какви журналисти иска, кажете?

Кажете кой от какви журналисти има нужда. Ще ги получите. Останалите пратете в затвора или още по-добре - изтормозете ги. Осъдете ги като некоректни хора. Осъдете ги като политически некоректни, икономически некоректни и направо нечовешки некоректни. Глобете ги. Съдете ги. Карайте им се. Бийте ги. Подигравайте им се. Смачкайте ги, занулете ги. ИЗГОНЕТЕ ГИ, ЕМИГРИРАЙТЕ ГИ. Лесно е. Кажете бе, кажете честно - от какви журналисти имате нужда?

06 July 2016

Град на ангели

Град на ангели

Ангелите са едни за всички ни. И за осъдените, и за съдниците, и за жертвите, и за убийците, за влогопритежателите и за притежателите на Слънце, и за жестоките, и за слабите, за нищите и важните, за известните и за издирваните, както и за един черен човек и за един бял човек, които седят на една маса и още не знаят кой от тях ще умре пръв. Ангелите са нежното присъствие на Бога, което се чува само когато е тихо, само когато е светло и само когато наоколо има много деца или малки животни. Ангелите говорят само когато някой разсипе сол или когато някой умира наблизо.

05 July 2016

ИСТОРИЧЕСКИ ОБРЕЧЕНИ

ИСТОРИЧЕСКИ ОБРЕЧЕНИ

Какъв паралел с днешния ден, какво дежа вю! Ние, хората без икономика, без демография, без Нобелови лауреати, без възпитание, без аристокрация, без флот, без изтребители, без бъдеще, без пари и без ум - ние важничим притеснително какво ще стане с Великобритания?! Не само - какво ще стане с Евросъюза, ужас?! Щях да пукна от смях, ако не бях българин! Ужасените ни очи от 1980-та и от 2016-та доказват на мен за последен път колко сме slave-addicted.

26 June 2016

РЕВИЗИЯ НА ПРИОРИТЕТИТЕ

РЕВИЗИЯ НА ПРИОРИТЕТИТЕ

Точно сега е моментът за България да ревизира приоритетите си спрямо онова, което беше излишно посято от Брюксел - а именно да потърсим приоритетите, от които се нуждаем, нещата, които са наша нужда, а не задача на европейската централа. Последните 25 години приоритет станаха не родителите ни, а условията в килиите на рецидивистите. Приоритет бяха не децата ни, а борбата с хомофобията. Приоритет бяха не правата на жертвата, а правото на престъпника.

25 June 2016

ЗА ОТВРАЩЕНИЕТО ОТ ЛИБЕРАЛИЗМА

ЗА ОТВРАЩЕНИЕТО ОТ ЛИБЕРАЛИЗМА

BREXIT не е болест. Той е симптом. Симптом на отвращението към самоцелната идея за свободи без икономика и вмешателство в националния интерес, което стигна до налудности. Защото Меркел се провали, Камерън просто отчете резултата. Следващата стъпка на Меркел ще е забрана на някои ясни свободи - никой не иска повече референдуми, нали? Вместо консервиране на Проекта Европа, заради запазването на мечтата, ще последва истерична реакция – нещото, което храни национализмите.

24 June 2016

ЗАЩО ДА ОСТАВА?!

ЗАЩО ДА ОСТАВА?!

Англия иска рационален съюз. Може да правите всичко в ЕС, но не може да заглушите рефлекса и разума на националните държави. Англия няма да напусне ЕС със затръшване и обида - тя иска да диктува националните си интереси. Което е кошмарът на лудата жена Меркел. Англия иска граници - докъде можете да диктувате на една Англия да не бъде Англия? Докъдето тя каже. И днес тя каза. Не каза, че си отива. Каза просто - защо да оставам? Свободата е достойнство. Свободата е въпрос. У нас обаче няма кой да го зададе.

24 June 2016

КУЛТОВО ОТ КАРБОВСКИ: АЗ, ПЕДОФИЛЪТ

КУЛТОВО ОТ КАРБОВСКИ: АЗ, ПЕДОФИЛЪТ

Lentata.com публикува някои от най-култовите текстове на Мартин Карбовски. Този път ви предлагаме текста „АЗ, ПЕДОФИЛЪТ”, част от книгата на Карбовски – „Нещата”, издадена през 2011-та. Повече за книгите на Карбовски, ТУК. А парче от „Нещата”, тук:

22 June 2016

ОБРАТНАТА НАЦИЯ

ОБРАТНАТА НАЦИЯ

Обратна нация ви казвам, яздят таралежите с гол гъз и са вечно пияни, за да не усещат болката. Вечно пияни и обратни - ту пият водка, за да не ги боли, ту пият уиски, за да забравят болката от таралежа и голия гъз. И не изтрезняха 45 години, докато яздиха Червния таралеж, сега не изтрезняват, докато яздят таралежа на звездички. Това го правят само обратните нации.

17 June 2016

Самосъстаряване

Самосъстаряване

Не искам да съм груб. Не ми е и работа. Но пред очите ми разкошни момичета се обезобразиха. Късметлии бяха тези мъже, които спаха и обичаха първоначалните естествени и непретенциозни версии на жени с прасковен мъх по бузите и разногледи гърди, естествено неестествени и адреналинени. Сега всяка хирургически ъпдейтната версия на тези момичета е страшна, претенциозна и подута. Или е подобие на Анубис. Скули, скули, скули до пубиса.

11 June 2016

Безкръвна скръб

Безкръвна скръб

Няма джаз, няма праз. Ако толкова обичахте джаза, пианистите нямаше да умират от глад. Ако толкова обичахте джаза, добрите пианисти щяха да са богати, а лошите - застреляни. Ама вие имате житейски подход - нищо не обичате. Нищо. Само чекате некой да умре и почвате да го обичате. Скръб. Безкръвна скръб.

23 May 2016

Ако Украйна беше истинска

Ако Украйна беше истинска

Ако Украйна и победата й бяха истински, трябваше Армения да участва на Евровизия с песента "1915", в която се пее : ... "...Геноцид, геноцид, шакадъм шакадъм". Израел трябваше да излезе с песента "Арбайтери" и да се пее тъжно: "... О, ти наш Освиенцим", но да завършва с вдигнат юмрук и на бельото на отявления гей да пише Холокост на шест или седем езика.

15 May 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

314 намерени, страница 4 от общо 19


Специален коментар