Автор - Мария Маркова-Марчела

Жълти котенца, секс има ли?

Жълти котенца, секс има ли?

Да работиш в медия е мисия равна на тази лекарите. Това никога не е било, нито ще бъде „просто бизнес“. От най-дребния драскач до най-големия медиен магнат – всички по веригата носят отговорност за живота на хората. Това явно трябва да се повтаря всеки ден, защото доста от нас, писачите, не приемаме достатъчно сериозно идеята, че тровим всеки ден обществото, твърдейки, че го лекуваме. Журналистиката не е професия, а мисия.

17 February 2016

Недялко яде лайна

Недялко яде лайна

Скандалът на седмицата е между Слави Трифонов и Недялко Недялков (собственик на ПИК). Този скандал ме впечатли изключително много, защото за пореден път потвърди убеждението ми, че колкото и зле да изглежда положението, няма абсолютно никаква причина да не продължи да се влошава. В ПИКливия си сайт Недялко пуснал интервю с Ицо Петрофф, който ЕКСКЛУЗИВНО САМО ПРЕД ПИК споделил, че Трифонов е гей, с което видиш ли, няКОЙ май си мисли, че ще му спре политическата кариера, която той още дори не е започнал.

31 January 2016

Даваш ли? Даваш.

Даваш ли? Даваш.

Затворете очи. Дишайте дълбоко и си представете, че стоите на празна улица. Рано сутринта е. Зима е. Има мъгла. От нея в далечината изниква голяма група от хора, която се движи право към вас. Не са бежанци – не си правете прибързани статуси. Това са премиерът, жена му Москов, всички останали министри, президентът, разни депутати, няколко културтрегери, Гери Никол, Доган, Делян, Дони и Момчил, Гица от Исперих, Калин Терзийски, Пешо от Етрополе, Петя от София и сестра й Есмералда от Пазарджик.

30 January 2016

Ела и си НИ вземи!

Ела и си НИ вземи!

Лозанов не е жертвено агне, нито вълшебна фея, нито Христо Бисеров. Не е и Волтрон. А СЕМ не е Батман, нито Робин. Вземете прочетете малко кой – кой е, за какво отговаря, какви са му правомощията, трудовите характеристики, колко, какво, как – абе четете, бе! Особено вие, госпожо Закрилник Надетето a.k.a. Мариана Илиева - държавен експерт в държавната агенция за закрила на детето, която в сутрешния блок на NOVA вчера поискахте СЕМ да се произнесе моментално дали е вредно за психичното здраве на Гери-Никол да участва в собствения си клип.

01 December 2015

Родната ни полиция ЛАЗИ!

Родната ни полиция ЛАЗИ!

Наричат ви мафия, бе? Хубаво ли ви е? А ние плащаме на СОТ да ни пази къщите, на застрахователи да ни гарантират, че ще ни върнат колите, ако ни ги откраднат, на врачки да ни кажат кой е крадецът и кой ни утрепа детето, на психиатри да ни лекуват стреса, на частна охрана да ни пази от Наглите, Жадните, Червеите и не знам още какви си там боклуци. Дайте да ви ги даваме тези пари на вас, а? Ама се стегнете малко!

04 November 2015

Борисов, верно ли?

Борисов, верно ли?

Сериозно ли, господин премиер, се прибрахте по спешност от място, на което „големите началници“ са ви изпратили да рецитирате наизуст опорни точки? Наистина ли цял премиер се върна да опее трупа на един престъпник? Верно ли една незаконна намеса в държавните ни граници вдигна на крак цялото правителство и вместо да спим спокойно, ние се потим в срам и угризения? И се държим като насрани. Като изнасилена жена, която е виновна, че изрично не е споменала поне три пъти, с изнесен глас, че не желае да я насилват.

16 October 2015

Отворено писмо до Волен Сидеров

Отворено писмо до Волен Сидеров

Не може, Волене, да ни биеш шамари, да ни подритваш, да ни пращаш проверки, защото нещо не си си доспал или, защото напоследък нещо не те отразяват много медиите. Не може, бате, да ни тормозиш, заплашваш, да ни лъхаш на говна. Не може да си правиш, каквото си искаш, защото не си си у вас. Ти си някъде другаде. Живееш в пародия, в пръдня, която вещае лайно. В кенеф, който помни всичките си посетители.

13 October 2015

Яшар Мустафа: „Щом не искате да се изгубите като нация, раждайте!”

Яшар Мустафа: „Щом не искате да се изгубите като нация, раждайте!”

Чували сте за прочутото дело срещу 13 имами в Пазарджик, които бяха обвинени в радикален ислям и разпространение на антидемократични идеи. Разговорям с Яшар Мустафа, който е председател на джамийското настоятелство в ромския квартал "Изток", от който тръгна скандала. Говорим си за бежанци, политика и тероризъм.

30 September 2015

Съединението прави бебетата

Съединението прави бебетата

Съединението прави бебетата, а бебетата и те са хора. Хора, които без ЕДИНЕН граждански номер все едно не съществуват. Да, рестарт на системата ни трябва. Правилно сте разбрали. Защото засега сме като тяло, попаднало в оковите на детския паралич. Всеки нанякъде дърпа конците на тази кукличка България. Ако не си синхронизираме движенията, този куклен театър, в който така и така участваме, няма да разкаже никаква история.

06 September 2015

Бойко, обичам те

Бойко, обичам те

Златен премиер си имаме. Толкова е сладък, пухкав и миличък. Винаги прилежно загащен, изгладен и къпан. Секси, но не чак да припаднеш и да си счупиш главата у некой бордюр. Красив, но не прекалено. Умен, но, без да дразни и обезсърчава. Хем лидер, хем човек от народа. Хем тигър, хем дракон, хем котенце, хем мишленце. Хем простак, хем романтик. Хем перде, хем театрална завеса. Хем е тук, хем не е бил той, ама сега ше ни оправи. Как да не го обича човек?

31 August 2015

Жълти некролози

Жълти некролози

Мислих си... не им ли е кофти на хората, които работят там през ден да споменават името на детето на Президента? Не им ли е неудобно да пишат с мръсните си ръце СЕНЗАЦИОННИ разкрития, да пускат скапаните си, вмирисани БОМБИ върху една трагедия. Сигурно така се почита паметта на децата тук в България... Не случайно никъде не прочетох и как още скърбим за децата, които измряха по пътищата ни през последните дни.

27 August 2015

Циганите на сапун или българите на кайма?

Циганите на сапун или българите на кайма?

Както казва една ромка в репортажа на Бенатова: „Сексът е демокрация. По телевизора дават сексове и децата ни от малки ги гледат!“ Излиза обаче, че „децата ни“ са много по-добри от „децата ви“. Защото никой не си е направил труда да вземе позволение от майката на майката на майката да излъчи лицето на детето й – особено в сливенската махала, където присъствието на Бенатова се оказа повече от нежелано. В ромските махали редовно се снимат деца на килограм без изричното съгласие на родителите им.

04 May 2015

Валя Войкова: „Защо уволниха полицаи, които са изпълнявали нареждания?”

Валя Войкова: „Защо уволниха полицаи, които са изпълнявали нареждания?”

"Истината е, че г-жа Бъчварова лично дойде в телевизията, истината е, че има двама уволнени висши полицаи, веднага след случая. Но аз питам – защо уволниха тези хора при положение, че те са изпълнявали нареждания?!? Защо имаше 100 души полиция, при положение, че говорим за търговско-частни отношения и всичко уж е законно. Не е имало неподчинение, а само съдействие от наша страна и камери. Журналистите и полицията в общия случай работят заедно и са от една и съща страна на барикадата. Вчера бяха поставени от различни страни. Защо?"...

30 April 2015

Антони Тренчев и троловете

Антони Тренчев и троловете

"Искам, ако реша да налагам системен тормоз над Кубрат Пулев в мрежата, да ме захапе законът, който не позволява, например, в печатните издания да се редят клевети. Искам също, ако реша да го тормозя скрит зад никнейм Krasiva, да има как да се разбере, че не съм красива, а красив. Искам също да си имам пространство, в което мога да захапя всеки, както и, където си поискам."

05 April 2015

КонтраБАНДА от идиоти

КонтраБАНДА от идиоти

И умират разни скандали като птиците – сами, и отиват незнайно къде – в страната на изгубените чорапи може би? Всички така сме свикнали да ни изчезват чорапи, че дори не се ядосваме вече. Къде отиде Бисеров? А Емел Етем преди него? Къде точно на топло ще лежи Вальо Топлото? Къде ще си почива Цветанов от напрегната си политическа кариера? А...а...?

11 March 2015

Обичам те, Шиши!

Обичам те, Шиши!

Но проблемът не е в курвалъка. Сделката секс срещу храна е древна като света. Проблемът е, че медиите ни се занимават предимно с това да правят професията проститутка сладка, вкусна и щастлива. Налагат се модели на поведение, които раждат чудовища. Чудовища, които ще осерат и райската градинка на КОЙ.

22 February 2015

20 лева

20 лева

Ежедневно, пак по навик, не сме спокойни, ако не сме преебали поне с 20 лева онази тъпата – държавата, която е виновна на всеки Гошо, на всеки Тошо и на всяка Гергана, че са непрокопсаници. Не спазваме законите. Не винаги сме абсолютно сигурни какво точно удоволствие ни носи да покараме малко в насрещното, но го правим. По навик.

05 February 2015

 1   2   3   4   

56 намерени, страница 1 от общо 4


Специален коментар