Автор - Костадин Костов

Измамите на онлайн търговията. В България.

Измамите на онлайн търговията. В България.

Въпросният артикул беше посочен в обявата като нов и неупотребяван. Трябваше да дойде с куриерска фирма. Няколко дни по-късно, моят приятел получи своя уред. Не се възползвал от услугата за тест-преглед и си занесъл хладилника у дома. Когато го отворил - той въобще не отговарял на снимките, публикувани в обявата. Ръждив, стар, употребяван.

19 April 2016

И аз ще се барикадирам!

И аз ще се барикадирам!

Барикадирам се и заради лечението, което уж е безплатно, но винаги си плащаме. Заради телефон 112, където трябва да се надяваш някой да ти вдигне и да има наблизо молив, за да запише, защото иначе си загубен. Барикадирам се и заради градския транспорт в София, където билета става 1.60 лв., а когато се качиш в автобуса - отгоре те вали дъжд. Или пък припадаш от непоносима жега. Барикадирам се и заради учителите, които взимат колкото една продавачка в софийски мол...

31 March 2016

Интервю за работа по български

Интервю за работа по български

В България хората не се научиха, че започването на нова работа е двустранен процес. Не само работодателите да те харесат, но и ти да харесаш техните условия. Ако парите, които ми предлагат, работното им време или други, вътрешно фирмени условия, не допаднат на служителя, то той е загубил цялото си време. Време, в което е можел да отиде на друго интервю, вместо да чака някакво обаждане и одобрение.

21 March 2016

Бърза ли е бързата помощ в България?

Бърза ли е бързата помощ в България?

Линейката е пристигнала със закъснение, по думите на очевидци, повече от 20 минути. На мястото е изпратен не лекар, а фелдшер. Хората, които са били на мястото на събитието са се разбунтували срещу медиците заради закъснението, но жената вече е била издъхнала. Те изразили и сериозното си възмущение от тона на диспечерката, приела сигнала на телефон 112. Случайно преминаващ лекар само констатирал смъртта на жената.

10 March 2016

Българите може би са католици

Българите може би са католици

Интересното е, че в една католическа държава като Испания например не се отделя толкова внимание на този празник. Да, почита се светецът, но не идеята за романтика и любов в един ден... Като се сети човек с какъв възторг в България се празнува и Хелоуин - наистина започвам да вярвам, че може би българите искат да бъдат католици. Да вярват в това, в което вярват другите... И явно вече всички се опитват да подражават – с други думи, приличаме на чуждопоклонници.

17 February 2016

Да пребият родителите ти...

Да пребият родителите ти...

За съжаление, много българи не се чувстват защитени в собствената си държава. Може би проблемът е по-голям. Трябва да си представим колко беден е един човек, че да заплашва друг с оръжие за 9лв? Колко нещастен и презрян от всички трябва да си, за да нападнеш беззащитен възрастен човек? И каква е тази държава, в която живееш толкова зле, че да убиваш за стотинки?

03 February 2016

Държавата България: Да работиш и все да си беден.

Държавата България: Да работиш и все да си беден.

Ако приемем, че прагът на бедността е 300 лв... Тогава един човек получава по 10 лв. на ден за един месец. Разбира се, тези 10 лв. са, ако той не плати нито една сметка, нито един разход и нито едно потребление, което е имал през този месец. Какво можеш да си купиш с 10лв - за един ден: закуска, обяд и вечеря? Как да пътуваш до работа, как да се почувстваш нормален човек: как да излезеш с приятели, да отидеш на кино или на обикновено кафе? Какво се случва обаче, когато паднем зад тази граница?

27 January 2016

Сняг се сипе, вино има…

Сняг се сипе, вино има…

И така - снегът вали, а правосъдието в България се стопява по-бързо от снежинките наоколо. Докато българинът гледа снега, взима 400 лв. заплата и се примирява с този живот. Приема липсата на почивка, заплатата под и над масата, липсата на осигуровки, адекватни условия на труд. Вярва, че е нормално да не взимаш компенсации, бонуси или добавки, а трябва да си благодарен, че въобще взимаш заплата. И докато българите бяха благодарни за условията, в които живеят….те пиеха вино...

20 January 2016

Българите си заминаха

Българите си заминаха

Няколко дни след началото на новата годината се наблюдава засилено движение към Летище София. Деца се прибират към страните, в които учат. Други пътуват, за да се върнат към своята работа. Трети просто към нормалния си живот. Дошли, за да изкарат празниците със семействата си. Отиващи си към живота, който са изградили…само че не в България. И така всяка година.

07 January 2016

Бабата и пазарът

Бабата и пазарът

Присъствах на много показателна сцена. На едно малко пазарче седеше една баба. Продаваше всичко, което беше изкарала и направила със собствените си ръце. Малко кисело зеле, буркани, сурвачки, дюли, орехи. Всичко беше в малки количества. Температурата сигурно е била 1 или 2 градуса, защото бабата беше със шапка, ръкавици и шал. И всички я подминаваха.

30 December 2015

ГОЛЯМОТО КОЛЕДНО ПАЗАРУВАНЕ. СПРЕТЕ СЕ!

ГОЛЯМОТО КОЛЕДНО ПАЗАРУВАНЕ. СПРЕТЕ СЕ!

От другата страна е вторият тип българин. Той пазарува като обсебен от моловете. Чака намаления и граби с пълни пазарски чанти. Неслучайно, в последната една седмица е изключително трудно да паркираш пред големите софийски търговски центрове. Коли с всевъзможни регистрации са заели всички паркоместа и хората се придвижват едвам едвам с големите си чанти.

23 December 2015

Бързи кредити на килограм

Бързи кредити на килограм

Явно, за да получиш 1000 лв. с ниска лихва от бърз кредит, трябва реално да ги имаш в банката. Но защо някой, който ги има…би теглил бърз кредит? И точно когато си мислех, че вече никой няма да се възползва от тази услуга, забелязах усилената телевизионна, печатна и онлайн реклама.

17 December 2015

Пияното бъдеще на България

Пияното бъдеще на България

Костадин Костов за студентския празник и пияното бъдеще на България:8-ми декември не е празник. Аз не го приемам за такъв. Не виждам някаква логика в него. Би било интересно, ако живеехме във време, в което на студентите е забранено да посещават дискотеки и клубове по време на учебната година. В някои страни нощните заведения са забранени на километри от общежитията. Там има вечерен час. Там има пропускателен режим.

08 December 2015

Мистерията "надомна" работа

Мистерията "надомна" работа

Обявата е следната: „Предлагам работа, която може да се върши у дома, в удобно за вас време.”. Трябва да сглобявам кутии, които впоследствие щели да се продават в Гърция. Една сглобена кутия ми носи 0.40 стотинки. Според обявата, ако направя 100 на ден, ще получа 40 лв. Първоначално трябва да изпратя 20лв., нещо като депозит. Така те щели да ми изпратят първите няколко кутии. След това аз им ги връщам, за моя сметка, и при одобрение ми заплащат сумата и ми пращат нова, по-голяма партида. Включвам се в играта.

01 December 2015

Ходи ли българинът на театър?

Ходи ли българинът на театър?

Въпросът в случая е - защо хората се отказват от театъра и кога той излезе от мода? Българинът обича по-народните прояви: посещение на кръчма с жива музика, където може да си поръча една ракия и една салата и да се забавлява с приятели. Или петък вечер в хитова дискотека, където алкохолът е менте, но пък изживяването е на ниво. Да отиде на кино – естествено на нашумяла продукция, за която всички пишат или говорят. Или пък неделя следобед в мола...

24 November 2015

Заблудените българи

Заблудените българи

Сега, когато целият свят е разтърсван от конфликти, именно българите са тези, които най-добре се набъркват в ситуацията и дават своето мнение. 13 Ноември. Световна трагедия във Франция, десетки убити. Стотици ранени. Ситуация, която трябва да те накара да се замислиш - в какво време живееш и какво ще се случи? Броени минути след като всички световни медии съобщиха новината, социалната мрежа заваля от статуси на будни българи с пълна анализа на положението.

17 November 2015

 1   2   3   4   5   6   7   

111 намерени, страница 1 от общо 7


Специален коментар