Автор - Радост Петрова

Как една медия обръща палачинката. Але хоп!

Как една медия обръща палачинката. Але хоп!

Дойче веле държаха на своето – пуснете ги, та пуснете ги. Ето – пуснахме стотици хиляди, милиони бежанци. И? Знаете ли какво написа същият този автор от същата тази медия после?: "Европа отглежда собствените си гробокопачи". Земята ли се завъртя наобратно ли, какво стана. Не знам. Обаче да тръгнеш толкова рязко да скачаш срещу всичко, което си защитавал със зъби и нокти само допреди няколко дни е абсолютно шизофренично.

06 April 2016

ДО ИРАН И НАЗАД

ДО ИРАН И НАЗАД

Една история, която звучи сюрреалистично – на почивка в Иран. Как се съчетава един от най-опасните спортове с това да го практикуваш в една от най-опасните точки в света. 11 дена в Близкия изток. Във време, в което Изтока се втурва към нас, Владимир Павлов и приятелите му решават да заминат на почивка в Иран. За да карат сноуборд. По възможно най-рискования начин – извън зоните на ски пистите, където снегът е неотъпкан, а склоновете....неопитомени.

03 April 2016

Най-добрите мама и тати, които ми подариха цици

Най-добрите мама и тати, които ми подариха цици

Животът ни не е поп-фолк, нещо по-лошо е. Дъщеря ви вече има нови цици. Трябва да е щастлива и явно е, щото си прави селфита, докато още и шевовете не са зарастнали. Пуска голите си снимки в Интернет и разгласява на всеослушание какъв прекрасен, чудесен, невероятен родител сте вие. Честито. Официално влязохте в класацията „Какво се случи, а не трябваше”.

28 March 2016

След КТБ и потоп – самоубийства, депресии, инфаркти

След КТБ и потоп – самоубийства, депресии, инфаркти

„Това което се случва в Българие е геноцид срещу българския народ, ние не трябва да се страхуваме да говорим. Обществото трябва да знае каква е истината за фалита на банката и че пострадалите в болшинството си са интелигентни, образовани, честни и трудолюбиви хора, доверили се на българската държава и на банковата система.”

20 March 2016

Към американците: Не идвайте в България, ако Тръмп стане президент

Към американците: Не идвайте в България, ако Тръмп стане президент

Братя американци, не идвайте в България. Нито ние имаме нужда от вас, нито вие от нас. Страхувам се, че стандартите ни няма да ви задоволят никак. В метрото нямаме седалки за хора с наднормено тегло и като цяло не сме търкаляща се нация. Тук не е за вас. Имаме прекалено малко ресторанти МакДоналдс и от прасетата правим луканки и суджуци, а не бекон. Освен недостига на храна, с който неизбежно бихте се сблъскали, мисля, че културен шок ще изпитате и при вида на жените ни.

18 March 2016

Динко Вълев и три синджира бежанци

Динко Вълев и три синджира бежанци

Динко е герой и експеримент. Разглеждайте го правилно. Имате нужда от него. Децата ви зависят от бабаити като него. Не преиначавайте интересите на нацията си. България е на един дъх живот. Не спорете за легитимността му. И Левски не е бил легитимен.

14 March 2016

Турска Република България

Турска Република България

Винаги са ме побивали тръпки, когато чуя звучния начин, по който турците продължават да наричат нашата страна – Булгаристан. Някак собственически ми е изглеждало винаги. Мислех, че по-плашещо и напомнящо за оная част от нашата история нещо няма да чуя. Да, ама не.

13 March 2016

Залезът на Николета

Залезът на Николета

Питате ли се защо родната красавица НиЛо спря да се снима. Къде потъна, къде залезе, Николета... На снимките, които качва, Николета носи прекалено много грим, защото явно вече пластичните операции са й дошли в повече и неизбежното свличане на телесна маса трябва да бъде все по-замаскирано с всевъзможни плесканици. Не стига това, ами всичко е фотошоп. Каква красота е фотошоп?

12 March 2016

Интернет пропаганда към бежанците: Минавайте през България

Интернет пропаганда към бежанците: Минавайте през България

Страница в социалната мрежа Facebook, кръстена “Orthodox Army”(Православна армия) публикува интерсни карти и послания на стената си. Една от картите е препоръчителен маршрут за мигрантите от Близкия Изток, решили да се отправят към Европа. На нея ясно е показан бежанският канал през Гърция и Македония като силно непрепоръчителен за мигрантите. Вместо това потокът от хора е пренасочен през България...

11 March 2016

Старият мръсник Буковски

Старият мръсник Буковски

Родена съм в свободно време, но сред крайно консервативни хора. Такова е обществото ни все още. Всички признаваме Чарлз Буковски за велик и знаем какво носят на света работите му и че без хора като него капиталистическият свят не би бил поносим. Да, обаче той още се чете тайно.

09 March 2016

По турски: Бой, сълзотворен газ и уволнени журналисти

По турски: Бой, сълзотворен газ и уволнени журналисти

Проблемът е, че в днешното състояние на света, външната и вътрешната сигурност стават във все по-голяма степен взаимозависими и разграничението между тях придобива все по-условен характер.Така случващото се в Турция, действията й в Сирия и неправомерните й нападения над кюрди стават съвсем видима заплаха за нас.

06 March 2016

Ела и си вземи... детето!

Ела и си вземи... детето!

Нека бойкотираме младата изпълнителка, а майка й да идва и да си я взима, че е крайно време. Изявите й са все по-далече от свободата да правиш изкуство независимо от възрастта си. Това си е чиста проба простотия. ДеЦка порнография, която не знам защо трябва да търпим. Гого Лозанов подаде оставка, за да не приема ПИК Тв, а защо позволи една непълнолетна да ходи гола в телевизора? Вече дори не е смешно.

28 February 2016

Майната им на бедните

Майната им на бедните

Бедните и богатите винаги ще говорят на различни езици. Либералите трябва да спрат да повтарят на хората, че всички сме еднакво умни, еднакво устроени и можем да постигнем всичко. Съвсем не. Ако беше вярно, в Китай щеше да има над 7 милиарда гения като Джак Ма, което би довело до срив на системата. Защото ако всички са шефове, тя просто няма да работи. Оставете бедните да бъдат бедни. Майната им. Те толкова си могат.

24 February 2016

Тихо, че съм яхнал метлата!

Тихо, че съм яхнал метлата!

Добрата душа на българската политика – той им дава ресори, назначава ги. А те? Качват му се на главата. Добре, че отишъл на... почивка в Лондон, казва той самият. Там говорил съвсем случайно с някакво момиче и тя му отворила очите. Така веднага щом се прибрал от Острова, решил да стигне до истината за нещата и да измете корупцията от всички етажи на властта.

21 February 2016

Добро утро, г-н Премиер. И само с Орбан да си играеш!

Добро утро, г-н Премиер. И само с Орбан да си играеш!

Добро утро, господин Премиер. Откакто си играете с Виктор Орбан, сте далеч по-симпатичен и най вече - смислен. Взехте да работите за нашите си интереси. Веднъж да изкараме и ние късмет, че тоя път спуснатите заповеди се връзват с доброто за България. Моята идея каква е? Че дружбата между унгареца и нашенеца ще ни се отрази добре не само сега, но и за в бъдеще.

19 February 2016

Секс, наркотици, партита и после?

Секс, наркотици, партита и после?

Откакто се помня всевъзможните образователни институции, през които съм преминала по време на съзряването си като индивид, ме облъчват с безкрайни лекции за това колко опасни са наркотиците и сексът. Как само от мириса на запалена цигара с трева може да ми окапе някой крайник. А на секса като цяло му се приписва грехопадение, което не е особено нов подход, имайки предвид Библията....

07 February 2016

 1   2   3   

46 намерени, страница 1 от общо 3


Специален коментар