Автор - Ангел Джамбазки

Гражданската война – на една ръка разстояние?

Гражданската война – на една ръка разстояние?

И още - председателят на ДПС нагло се възползва от ситуацията, за да защитава „антифашистката” поза на партията, която убедително доказа, че е антиевропейска и антибългарската, като отказа да почете дори с минута мълчание и свеждане на глави милионите жертви на турските кланета по време на турското робство и зверското потушаване на априлското въстание, разорението на тракийските българи през 1913, арменския геноцид от 1915-1923 – всичко това е меко казано лицемерно и нагло.

19 May 2015

След Куманово накъде?

След Куманово накъде?

Целта – отклоняване на вниманието от протестите. От отговорите, които властта на Груевски дължи. За начина, по който управлява вече 9 години. За подслушването. За харчовете в медиите. За смазването на противникови медии и опозиция. За смъртта на журналисти и обикновени хора и за прикриването на действията на властта в тези случаи. Медиите в Македония официално се делят на „владини“ и „невладини“. Не-владините по подразбиране са врагове. Техните редактори се озовават в затвора.

14 May 2015

Продуктово позициониране...на Балканите.

Продуктово позициониране...на Балканите.

„Македонската нация“ и идеята за създаване на отделна от българската „македонска“ нация, самосъзнание и държава е планирана, организирана и осъществена от Комунистическия интернационал, водач на пролетарската революция, разположен в Кремъл и обслужващ идеите и целите на Сталин и СССР. Доказано, недвусмислено. С дати, протоколи, решения и дори обявяване на „рожден“ ден – 2-ри август, 1944, манастира Прохор Пчински, днес на самата граница, не много далеч от Куманово, прочее.

13 May 2015

Македония гори

Македония гори

Братската ни държава стремглаво пропада в окото на урагана на „перфектната буря“, съчетала безпрецедентна вътрешно-политическа криза, протести, сблъсъци и тежко политическо разделение от една страна и геополитически сблъсък, свързан с пренареждането на геополитическата карта в нашата част на света. Какво всъщност се случва в Македония? Причините за последните събития в Македония се коренят в следните няколко обстоятелства...

12 May 2015

Ти би ли се сражавал за Отечеството?

Ти би ли се сражавал за Отечеството?

Разградили са българската нация, българската национална кауза и националната идея до 25 % от българското население. Внушили са на останалите 75 % от българските граждани, че не трябва, не е нужно, не е ценност да се пази Отечеството. Превърнали са тези 75% от българските граждани в "апатриди". Хора без корен. Без дух. Без принадлежност. Без инстинкт за замозащита и самосъхранение. Без съзнанието за национална кауза. За общество и общност. Без национална съвест. Без гражданско съзнание. Превърнали са ги в консуматори. Потребители. На менте-стоки и менте-политика.

08 May 2015

6 май. Ден на честта!

6 май. Ден на честта!

Днес българска войска е в тежко положение. След 45 години антинационален комунизъм, подкопал самите основи на българската нация и повече от 20 години анархия и нихилизъм армията ни далеч не е това, което трябва да е. Но това далеч не значи, че в нея днес не служат достойни български бойци, сержанти, офицери и командири. Хора на честта. Хора на дълга. Достойни български войни. Просто армията е огледало на държавата. Силна държава означава силна армия. И обратното. Както е известно, който не храни своята армия, ще храни чужда.

06 May 2015

Смъртта на ДПС

Смъртта на ДПС

ДПС твърдеше, че е българска политическа партия. Но яростно и недвусмислено брани интересите на чужда държава, на държавата Турция и в българския и в европейския парламент. Доказа, че не е българска политическа партия. Недвусмислено. Какво накара ДПС да се демаскира и да провали лъжливото прикритие на фалшивия защитник на права и свободи с европейски уклон? Огромният страх на управляващите неоосманисти в Турция, че признаването на арменския геноцид ще има освен политически и финансови измерения.

26 April 2015

НАШЕСТВИЕ

НАШЕСТВИЕ

Конкретен виновник в случая има – това са трафикантските мрежи, посредничещи между различните ислямистки организации, корумпираните администрации, тайни служби, европейски мафии. Твърди се, че цената за „доставката“ до Италия през средиземно море, най-често до Лампедуза е между 800-2000 щатски долара. Има и сведения за искани цени до 8000 долара за трафик през Турция до България. Сега си представете 500-800 човека, „средно“ по 1500 долара, колко прави. Един „курс“ донася на трафикантите, без никакъв риск за тях почти един милион долара. Без данъци.

23 April 2015

Какво всъщност се случва в Македония...

Какво всъщност се случва в Македония...

Найс, а? Министър-председател, заместник министър-председател и министър на финансите и съветник на генералния директор на митниците са си братовчед, брат, кум, сват, на булката брат, на шурето познат и прочее, и прочее. Мила родна картинка. Отделно си назначиха президент, чиито правомощия, роля и функции са аналогични на тази на нашия такъв, тоест, да раздава букети и ордени и да не пречи...

22 April 2015

Незабравка.

Незабравка.

И до днес не мога да чета спокойно книгата на проф. Милетич „Разорението на тракийските българи през 1913“ без да се разтреперя от мъка и гняв. Нито свидетелствата на преживелите геноцида. И това нечовешко насилие е причинено на беззащитни и мирни жени, деца и старци. На земеделци и кротки занаятчии. На обикновени хора. Българи и арменци.

16 April 2015

Дискриминация

Дискриминация

Целта на този прелюбопитен „интеграционен“ документ е да построи за сметка на нас, останалите български граждани, безплатни жилища за обитателите на циганския катун в Аспарухово. Същите тези, които в голяма степен са отговорни за унищожителното наводнение, което отне невинни човешки животи...

14 April 2015

Чии са циганските гета?

Чии са циганските гета?

А днес, пред Народното събрание, 30-тина български гражданки от цигански произход протестираха срещу „езика на омразата“, макар и трудно сричайки, предварително написани „хелзински“ мантри, но отказаха да осъдят циганския расистки и ксенофобски вик „Българите на кайма“...

07 April 2015

ДПС рецепти за циганска кайма. Пардон, за гражданска война.

ДПС рецепти за циганска кайма. Пардон, за гражданска война.

Да припомня – пръв Ахмед Доган, преди десетина години, въведе „модата“ циганите да не си плащат тока, когато обяви, че ще бъдат опростени сметките за ток в циганската махала „Столипиново“. И оттогава, та до днес. Ток, вода, социални, здравни осигуровки на обитателите на циганските автономии плащаме всички ние...

31 March 2015

Българите на кайма!

Българите на кайма!

Наглост, дебелоочие, вулгарност, простащина, неуважение към обществото. И най-важният, най-показателния момент – тълпа малки циганета, момичета и момчета, които показваха средни пръсти и, каквото там имат, и крещяха „Българите на кайма“, и „Българите на сапун“. Толкоз. За всички, които си навират главата в задника и се правят, че няма „цигански“ проблем в държавата.

30 March 2015

Хубава си моя горо…

Хубава си моя горо…

Най-малкото, защото безогледната, гола сеч е една от причините за „цунамито“ от наводнения в държавата, причинили милиони лева щети и човешки жертви. И гората е национално богатство. И, защото „зеленото“ е родолюбие. Много пъти сме го казвали и защитавали. „Зеленото“, като опазване на природата е родолюбие.

25 March 2015

Кой създава религиозен анклав в Родопите?

Кой създава религиозен анклав в Родопите?

Но в случая със Сърница има още един важен въпрос. Новата, напълно ненужна община, е почти 100% религиозно „чиста“. И не е християнска. Формира се още една, напълно мюсюлманска община. В Родопите. Напомням – по делото срещу проповедниците на „радикалния“ ислям, по което „либералните“ медии вече гузно мълчат, има и привлечени обвиняеми именно от Сърница.

23 March 2015

ВНИМАНИЕ: НЕЩО НАШЕНСКО!

ВНИМАНИЕ: НЕЩО НАШЕНСКО!

Друго се чудя. Какво ли трябва да ти е в главата, за да си „играеш“ на екзекуция, която да снимаш и публикуваш, когато само на около хиляда километра от тук истински главорези, режат главите на истински живи хора. Наистина. Защото са християни, копти, кюрди, язиди, шиити... Сега малко заглавия от бегъл прелет над днешния електронен „печат“...

17 March 2015

   3   4   5   6   7   8   

122 намерени, страница 6 от общо 8


Специален коментар