Автор - Милена Янинска

Владо Кузов – Президент!

Владо Кузов – Президент!

Не разбирам защо Владо Кузов да не стане президент??! Какво като харесва дечица. Много хора харесват деца! Педофилите, уважаеми – и те са хора! И те имат права! Човешки! Защо да си нямат президент? Каква е тази дискриминация? Вие нищо ли не сте разбрали за толерантността до момента?! Я малко по-широко скроено. Я малко по-либерално. Я по-европейски!

14 August 2016

Как бедните стават все по-бедни

Как бедните стават все по-бедни

НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯ ОТ ТОТО-ТО. Превърнете това в новата си сутрешна мантра, която повтаряте пред огледалото, ама всяка сутрин с усмивка. АЗ НЕ СЪМ ИДИОТ – добавете и това, ако мислете, че ще помогне. С ВСЯКО СЛЕДВАЩО БИЛЕТЧЕ ГУБЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ... СТАВАМ ВСЕ ПО-БЕДЕН. И ВСЕ ПО-ГЛУПАВ. Защото бедните стават все по-бедни, докато богатите все по-богати, което е необратим всеизвестен процес.

10 August 2016

Експерти по всичко: Какъв е статусът ви за деня?

Експерти по всичко: Какъв е статусът ви за деня?

Докато мислите, че сте открили топлата вода, някой отгоре просто ви е дръпнал кранчето на циничната, но безплодна логорея и започва едно писане, възмущаване, разсъждаване... С шум на канал и отходни води. Виртуално бълбукане, подчинено на сценарии от плът и кръв. В който вие сте... онова, което бълбука. Стадо овце на подстрижка – докато ги разсейват на паша, са им остригали вълната. После що сме голи и боси... Защото се вълнуваме от жирафите на Стоичков, а не виждаме бълхите в Парламента. Например.

10 April 2016

Гавра в ефир: Нови чорапи за стари хора…

Гавра в ефир: Нови чорапи за стари хора…

Ама наистина ли нямате пари за храна? Ама лекарствата ви на месец излизат по 80 лв, нали? И не сте си купували дрехи от 30 години? Колко красиво, колко достойно, колко морално... Колко идиотско, Боже! Издигате мизерията и нещастието до измерения на достойнство и достолепие! Имайте срам... А пенсионерите стоят горди и доволни от признанието, което получават.

09 April 2016

Отчаяни майки или кухи градински лейки?

Отчаяни майки или кухи градински лейки?

От вашия протест хората разбраха, че сте кухи градински лейки, но не и за какво се борите и какви са проблемите ви. Това не ви ли притеснява? С цялото ми уважение и съчувствие към майките на тези дечица и без да защитавам човекa, наранил техните чувства – един сериозен протест мили родители, трябва да бъде на точното време в точното място. Всичко друго е компромисен и безплоден опит. И преди да бързате да се обидите и на мен, разберете – аз съм на ваша страна.

07 April 2016

Философия на тоягата

Философия на тоягата

Какъвто и да е поводът за посегателството над професор Станчев, последствието е натоварено с тежестта на хиляди причини. Човешки причини. Облечени с костюми, не с престилки. Помислете над това! Това са гроздовете на гнева. Бунтът на мравките. Няма мутри. Само мишки. И бухалки. За онези, които още мърдат в света на кастрираната човечност. Бухалки от хора към хора. От невинни към потърпевши. От потърпевши към потърпевши. Няма нито един наказан виновник, обаче. Жертвите стават жертви на жертвите. В това живеем.

05 April 2016

Зверилникът, наречен държава.

Зверилникът, наречен държава.

Ние сме извратено гето. Зверилник. Циганин за брат си ще убие, щото много ги мразите ромите, но българката няма да прости на брат си няколко милиона. Той пък няма да ги подели с нея. Животинки спорят за коричка хляб. А другите животинки стоят и гледат.

28 March 2016

Какво да правим с бежанците? Прегръдка или смърт.

Какво да правим с бежанците? Прегръдка или смърт.

Ако четем и слушаме внимателно – два са възможните варианти – или това е краят на Европа, нейната гибел, безумното й самоубийство, ИЛИ това е просто прекрояване на установения порядък, урок по толерантност, тренировка по широкоскореоност. И бъдещето е повече от розово, и мило в лицето на две култури, които изграждат нова цивилизация ръка за ръка. Все някой греши, нали. Ако не и всички.

20 March 2016

Новите мутри или старите селяндури

Новите мутри или старите селяндури

Новите бабанки са разплути, носят анцузи, броят до 100, пишат на латиница във Фейсбук, изкарват си парите за уиски, ред бул и бело по всевъзможни кокошкарски начини и от тях зависи само дозата на няколко наркоманчета тази вечер. Скандалното обаче е, че същите тези селски момци смеят да раздават правосъдие. Посмяват! Масово.

16 March 2016

Как се интегрира сириец в Европа

Как се интегрира сириец в Европа

Всички го мразят. Всички се страхуват от него. Родителите искат Хани да напусне този клас. Не ги интересува къде ще ходи, как ще се интегрира, дали ще се образова. Те се събират и настояват да бъде осигурена безопасност за децата им. Хани, обаче, е със специален статут и не може да бъде отстранен просто така. Междувременно двамата му братя, също със специална закрила, във възхода на своя пубертет и невиждали открита женска плът, полудяват по етажите на горните класове. Тяхното неуважение и посегателство върху съученичките им ескалира...

10 March 2016

Няма пари, няма къмпинг. Или как не сме изгодни на държавата.

Няма пари, няма къмпинг. Или как не сме изгодни на държавата.

Няма абсолютно никаква логика да спирате хората, които милеят за природата и припознават плажа със свой дом, а онези, които превърнаха българското Черноморие в бунище с лайна и без пясък, да ги оставяте необезпокоявани. Пренощуването на плажа обаче остава позволено! Вероятно по изгрев слънце трябва да бягаме бързо? Така ли да направим и на Джулай Морнинг?

01 March 2016

Бели Оскари за черни дни

Бели Оскари за черни дни

И при първата наченка на нарушаване на изграденото статукво – бунт! Под формата на Оскари... Но защо така, братя негри? Нали сме равни? Нали за това се борихте? Какъв е този вопъл за привилегии. Не ви дават Оскари? Квоти за чернокожи актъори ли трябва да има? А не допускате ли, че не би било заслужено?! Честно казано аз не виждам кой от вас е действително ощетен откъм признание в професията си...

29 February 2016

А вие въоръжихте ли децата си?

А вие въоръжихте ли децата си?

Някога родителите ни слагаха ябълка в раниците. Днес в най-безопасния случай, получаваме бокс. Съседите не можели да повярват какво е накарало такова добро момче отличник да вземе пистолет. Толкова по-зле за съседите и за всички онези, които все още не могат да повярват. И отказват да разберат какво става. Децата ни са във война. Ние ги въоръжаваме. Те се избиват. Ние се съдим. Присъдата така или иначе е за нас. А животът не продължава.

27 February 2016

Византийски номера

Византийски номера

КОЙ, КОГА и КАК взе решението именно нашата граница да бъде терен на тяхното недоволство. И защо не блокират турската, например... Или пък... Защо не закарат модерните си трактори пред гръцкия Парламент?! За по-близка и ефективна връзка с Ципрас... С който не успяват да се разберат. Или той се е ориентирал и разбрал много добре, всъщност: „Отидете в покрайнините на Гърция – на границата с най-жалката и безгласна евро-страна и си протестиратайте и блокирайте на воля, изразходвайте си напрежението, не ми пречите...“.

23 February 2016

Като гърците

Като гърците

Хиляди граждани от южната ни съседка ежедневно стоят на площадите и отстояват онова, което считат за свое право. Ние пък им се дразним. Че нямали това право. Че е наглост. Че не бива така добре да са живяли през всичките тези години, от които ние помним глад и мизерия. И че – нека им!!! Нека им след толкова много мързел и изхарчени пари - сега да им резнат крилцата и да видят те. Нека ни и на нас...може би.

14 February 2016

Гордостта да си курва

Гордостта да си курва

Едно момиче предложи на зрителите да се изхвърли кокошка в ефир или да се даде на кучето, а други две й се подиграваха. Борба за титли. Войната на титлите. Резултатът обаче беше, че цялата аудитория се възмути от пустосаната кокошка, но на никой не му направи впечатление гноясалата простотия, която извираше на масата. От „дами” на българския елит. Дами със самочувствие, наглост и арогантност, като че ще каже човек – има на какво отгоре...

11 February 2016

За котка – в затвора, за човек – на свобода. Три пъти – ура!

За котка – в затвора, за човек – на свобода. Три пъти – ура!

Крещя срещу несправедливостта, която се настанява като траен член на семейството в толкова много български домове. Нов член, който замества онзи, който никога няма да се завърне. Несправедливостта застава до кучето или котката. Още едно нелепо сравнение? Не до домашните любимци. Несправедливостта сяда на масата. До хората... Стои и получава своите ежедневни порции... Човешко. С това се храни тя. С човешка душа на гранули.

09 February 2016

 1   2   3   4   

67 намерени, страница 1 от общо 4


Специален коментар