Автор - Милена Янинска

ЗВЕРИЛНИЦА

ЗВЕРИЛНИЦА

Например – виждаш как малките населени места са се превърнали в зверилници. Резервати за изродени човекоподобни с полови органи, които отделят заразна лепкава воняща слуз, която създава нови видове. Виждаш еволюцията на бедността. Когато мизерията прекалено дълго ебе бащата, той започва да ебе лели.

15 August 2017

Не е изгодно да сме живи

Не е изгодно да сме живи

България. Не бързаме с паниката и възмущението. Успокояват ни, че шофьорите си знаят пътя и адресите. И че 112 и преди е давала грешки, така че... колко по-лошо може да стане? Успокояват ни, че е временно. Всичко е временно. И всички ще умрем. Особено в България. Тук е скъпо да си жив. Не е изгодно за системата. И за нас няма далавера. Живите пречат. И болните пречат. Системата се връща в изходна позиция, тя вече е работила по този начин. И това не е болка за умиране. Освен, разбира се, за онези, които умират веднага и нямат търпение да дочакат спешния екип.

14 August 2017

А вашият принос какъв е?

А вашият принос какъв е?

Попаднах на жестоки коментари, свързани с интервюто й. Неодобрението е инстинкт на масата, но не е справедливо да спрем до толкова евтино обяснение. Нана има рак. Минава през този ужас за втори път. Опитва се да бъде силна и успява. И споделя с нас начините, по които го прави. И не разбрах съвсем ясно – упреквате я, че иска да бъде красива или че има възможността да си го позволи и не го крие?

01 August 2017

Фалшивите хора

Фалшивите хора

Всичко ни е фейк. Зеленчуците са фейк, сиренето ни е фалшиво, гърдите са от силикон, устните от хиалурон, зъбите са протези. Тенът е от солариум. Настроението зависи от наркотика. И оплождането е изкуствено! Съзнателно заменяме всяко нещо с негов алтернативен еквивалент.

23 July 2017

Опетняване.

Опетняване.

И не можем да простим. Малките грешки на големите хора. Защото у нас всеки ден стават катастрофи – далеч по-сериозни и фатални от тази. Защото у нас всеки втори използва алкохол и наркотици, а всеки трети сяда зад волана след това. Но новините за жервите на тези престъпления не ни възмущават отдавна. Не ги съдим, щото – те така си правят. То си е стандарт. Докато виж – на един лекар, спасил стотици животи – не можем да простим!

21 July 2017

Наистина ли обвинихте ромите?

Наистина ли обвинихте ромите?

Какво ще правим след като убиецът на Алекс влезе в затвора? Когато се появи следващият убиец? Което ще бъде много скоро. Какво ще правим, ако не е ром? Кого ще обвиним? Какво ще стане, ако и той влезе в затвора и след него се появи нов престъпник? Нещо у нас произвежда жестоки деца, деца-убийци. И докато търсим на грешното място, ще намираме единствено следващите трагедии.

18 July 2017

Пяна за ксилофона, пяна за децата!

Пяна за ксилофона, пяна за децата!

И така – някой решава да направи нещо хубаво за малкото ни останали дечица. Музикална площадка. Нещо полезно, различно от катерушка, пързалка и люлка, нещо весело, интересно... И веднага се намира на кого да попречи тази дръзка иновация.

27 June 2017

Когато искаме линч за децата си

Когато искаме линч за децата си

Ние сме лицемери. Преди всичко пред себе си. Ние сме фейсбук активисти с богати фантазия и речник, щедри на закани и присъди, бедни на разум и сила. Ние не можем да приемем вината за грешките на нашите деца. Не можем да преглътнем отговорността, че те са наше логично продължение. Възпитахме неграмотни, безчувствени насилници и сега отново с агресия и злоба искаме да ги превъзпитаме. Няма да стане.

26 June 2017

Моля, оповръщайте ни Черноморието

Моля, оповръщайте ни Черноморието

Няма друга държава, в която така изобщо да не виреят правила и забрани. Няма друг свят, в който така да се поощрява съсипията. Това лято пак ще четем за туристи в болница, летящи телевизори, пребити тийнейджъри, запалени палми и какво ли още не. Това са ни атракциите. Като за без пари... Моля, оповръщайте ни Черноморието и тази година. Има две баби, които гледат внуци и няколко бизнесмени, които събират за остров. Не се безпокойте. Морето ще изчисти.

14 June 2017

Концерти и атентати – това е Европа.

Концерти и атентати – това е Европа.

„Ние няма да се предадем.“ „Те няма да ни победят.“ „Няма да позволим на страха да спечели.“ А какво? Ще умираме с песен на уста ли? Поп-културата ни е отнела и инстинкта за самосъхранение. Книгите за позитивно мислене не са ни казали, че в живота се случват и гадни неща и че само медитация не е достатъчна, за да ги спрем. Те ни побеждават постоянно. И страхът трябва да ни победи. За да си опазим лозето.

06 June 2017

Имаме сериозен проблем

Имаме сериозен проблем

Най-заразното и най-опасното – стои наоколо и наблюдава. Неговото име е безразличие, апатия, страх, безотговорност. Тази зараза поразява хора без значение от пол и възраст и се състои в тотална умствена и емоционална парализа. Превърна се в стандарт да наблюдаваме инциденти и престъпления. Да гледаме безучастно или да снимаме тайно (също и явно). Да не правим нищо, защото не е наша работа, не искаме да се замесваме или очакваме, че някой друг ще се намеси, за да спим по-спокойно, ако още е останала съвест, която да ни буди.

18 May 2017

По-висока заплата, по-добър учител.

По-висока заплата, по-добър учител.

Вече рядко се среща наем под 500. Вече рядко има сметки под 75 лв. Но и да няма, ангажимент към наем - кажете ми, ако човек разчита само на този доход, как по-точно, би живял? За храна и текущи разходи. Никаква възможност за странични разходи и ненужни харчове като дрехи, завдения, театри, разходки, екскурзии. Малко радост извън рамките на хола и телевизора. Хайде сега кажете ми – как човек, който работи за битовия си минимум, очаквате да бъде отдаден и удовлетворен от работата си?

12 May 2017

Учителите, които се присмиват над детската смърт

Учителите, които се присмиват над детската смърт

Защо в класните стаи има насилници?! Децата с рисково, агресивно поведение нямат място наравно с останалите. Мисля, че вече има достатъчно много примери, които доказаха колко е фатално мълчанието и примирението. Наскоро видяхме как съученици удрят момиче по главата – отново директор каза, че това са детски спречквания. Същият директор, който е получавал редица оплаквания от родителите на това момиче. Преди това загина 4-токласничка от ритник в корема.

04 May 2017

Колко струват чантите на Лиляна Павлова?

Колко струват чантите на Лиляна Павлова?

По-долно е в страна като нашата да се разхождаш с ежегодния доход на хората, които са ти гласували доверие, с надежда да им облекчиш живота. И това, забележете, е цената на една чанта. Може би въпросът не е колко струват чантите на Лиляна Павлова, а колко чанти има Лиляна Павлова?! И откъде си ги купува? От магистралите, от санираните кооперации? Подарък ли са? От кого? И ако толкова струват чантите й, каква е цената на костюмите, колата (колите?!) й. Къде живее? Как? И от какво? Не е моя работа?! Напротив.

03 May 2017

Бухалките са нормални. Ние – не.

Бухалките са нормални. Ние – не.

Подобни ситуации отдавна са в графа – „нещата от живота”. След някоя и друга седмица именно там ще изпратим и атентатите на ислямистите – далеч по жестоки, крайни, кървави, унищожителни. Но редовни и ритмични. Така се свиква, така се приема реалността – с постоянство и ритъм. Мисълта ми е, че светът кърви, а вие се възмущавате от малко бухалки. А те отдавна са в реда на нещата. Харесва ли ни, или не. В тази история обаче все пак има нещо недопустимо.

23 April 2017

Не! Това не е най-големият идиот в София.

Не! Това не е най-големият идиот в София.

Колко струва една поправка на навес – мили ми смехурковци – около 130 лв./на кв.м/. Да кажем, че навесът на този човек по груби сметки ще струва по три – т.е. 390 лв. Този човек изглежда възрастен. Ако е пенсионер – това е средно една негова пенсия. Ако е работещ човек, средно това е половината му заплата. Другата половина вероятно отива за парно, ток и лекарства. Смешно си е!

09 April 2017

 1   2   3   4   5   6   

97 намерени, страница 1 от общо 6


Специален коментар