Автор - Милена Янинска

Те няма да изпълнят обещанията си!

Те няма да изпълнят обещанията си!

Предизборните обещания този път счупиха измамомера. Мислех, че след 800-те дни на Царя нито ще има нов така нагъл опит да привлечеш отчаяни хора в капана на алчността си, нито ще има повече наивници, които да вървят с изплезени езици към захарния памук на сбъднатите мечти. Знаете ли... Не е толкова скандално, че сме зле – икономически, социално, политически. Не сме първата страна в тежко положение, освен това не сме сред страните в най-тежко положение, статистически сме скучно обикновени.

19 February 2017

Елин Пелин, нямате право!

Елин Пелин, нямате право!

Нямате право, Елин Пелин, защото живеете зле! Но срещу заплатите си не се бунтувате! Засрамете се. За своите интереси не скачате, но трябва ли да се направи мръсно на някой сте първа писта! Достойнство и мъжество! Да. Страхливо. Много страхливо.

15 February 2017

Молим се за Васко

Молим се за Васко

Нека го кажем, както е – повече от половината родители у нас бият и тормозят децата си, повече от половината деца в България живеят в насилие, болка и мъка. 65 %. Статистиката я съобщиха по телевизията... За Васил научихме от новините, за колко никога няма да разберем? Това са хиляди малки телца и сърчица, които агонизират в ръцете на своите създатели. 65 процента от хората у нас, правят деца, за да ги бият, малтретират, изнасилват, за да ги превърнат в просяци, проститутки, престъпници или в най-добрия случай – простаци.

11 February 2017

Аз обичам Слави Трифонов

Аз обичам Слави Трифонов

Да приемам, че е чалгар. Но това какво отношение има към референдума и вашата мотивация да гласувате. Вие не избирате Слави за Президент, а системата за управление на родината си. И чалга да прави, и мартеници да плете – какво ви пука, когато той организира допитване, което е във ваш интерес?!

08 February 2017

Три милиона глупаци и един референдум

Три милиона глупаци и един референдум

Какво да направим ли? Вижте Румъния? Вижте Гърция! Вижте Македония! (Защото са ни най-близко по география и кръв). Сякаш само в България тегне някакво проклятие, което парализира крайниците ни, докато влакът се приближава! И който си искате друг погледнете. Вижте циганите! Вижте арабите! Протести, панаири, миграции, бомби – всеки се бори да живее добре. Със зъби и нокти, с цената на всичко. Заради себе си го правят, егоизъм, искат да им е добре. НЕ НИ РАЗБИРАМ ТИШИНАТА.

05 February 2017

Защо няма да помогна на майка с 5 деца да ги облече за зимата

Защо няма да помогна на майка с 5 деца да ги облече за зимата

Аз да дам дрехи, защото на някой децата му нямат? Пак ще попитам, защото недоумявам! Защо правите пет деца, които няма как да гледате? Тъпа ли сте, госпожо? Тъпа сте. А може би и луда. Уважавам правото на всяка жена, на всяко семейство да създаде живот – но пет живота, обречени на мизерия? Освен, че е грехота, трябва и да е незаконно. И когато стане ясно, че някъде там има дечица, които студуват, не трябва да се заемам аз, а социалните.

31 January 2017

Владо Кузов – Президент!

Владо Кузов – Президент!

Не разбирам защо Владо Кузов да не стане президент??! Какво като харесва дечица. Много хора харесват деца! Педофилите, уважаеми – и те са хора! И те имат права! Човешки! Защо да си нямат президент? Каква е тази дискриминация? Вие нищо ли не сте разбрали за толерантността до момента?! Я малко по-широко скроено. Я малко по-либерално. Я по-европейски!

14 August 2016

Как бедните стават все по-бедни

Как бедните стават все по-бедни

НЯМА ДА СПЕЧЕЛЯ ОТ ТОТО-ТО. Превърнете това в новата си сутрешна мантра, която повтаряте пред огледалото, ама всяка сутрин с усмивка. АЗ НЕ СЪМ ИДИОТ – добавете и това, ако мислете, че ще помогне. С ВСЯКО СЛЕДВАЩО БИЛЕТЧЕ ГУБЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ... СТАВАМ ВСЕ ПО-БЕДЕН. И ВСЕ ПО-ГЛУПАВ. Защото бедните стават все по-бедни, докато богатите все по-богати, което е необратим всеизвестен процес.

10 August 2016

Експерти по всичко: Какъв е статусът ви за деня?

Експерти по всичко: Какъв е статусът ви за деня?

Докато мислите, че сте открили топлата вода, някой отгоре просто ви е дръпнал кранчето на циничната, но безплодна логорея и започва едно писане, възмущаване, разсъждаване... С шум на канал и отходни води. Виртуално бълбукане, подчинено на сценарии от плът и кръв. В който вие сте... онова, което бълбука. Стадо овце на подстрижка – докато ги разсейват на паша, са им остригали вълната. После що сме голи и боси... Защото се вълнуваме от жирафите на Стоичков, а не виждаме бълхите в Парламента. Например.

10 April 2016

Гавра в ефир: Нови чорапи за стари хора…

Гавра в ефир: Нови чорапи за стари хора…

Ама наистина ли нямате пари за храна? Ама лекарствата ви на месец излизат по 80 лв, нали? И не сте си купували дрехи от 30 години? Колко красиво, колко достойно, колко морално... Колко идиотско, Боже! Издигате мизерията и нещастието до измерения на достойнство и достолепие! Имайте срам... А пенсионерите стоят горди и доволни от признанието, което получават.

09 April 2016

Отчаяни майки или кухи градински лейки?

Отчаяни майки или кухи градински лейки?

От вашия протест хората разбраха, че сте кухи градински лейки, но не и за какво се борите и какви са проблемите ви. Това не ви ли притеснява? С цялото ми уважение и съчувствие към майките на тези дечица и без да защитавам човекa, наранил техните чувства – един сериозен протест мили родители, трябва да бъде на точното време в точното място. Всичко друго е компромисен и безплоден опит. И преди да бързате да се обидите и на мен, разберете – аз съм на ваша страна.

07 April 2016

Философия на тоягата

Философия на тоягата

Какъвто и да е поводът за посегателството над професор Станчев, последствието е натоварено с тежестта на хиляди причини. Човешки причини. Облечени с костюми, не с престилки. Помислете над това! Това са гроздовете на гнева. Бунтът на мравките. Няма мутри. Само мишки. И бухалки. За онези, които още мърдат в света на кастрираната човечност. Бухалки от хора към хора. От невинни към потърпевши. От потърпевши към потърпевши. Няма нито един наказан виновник, обаче. Жертвите стават жертви на жертвите. В това живеем.

05 April 2016

Зверилникът, наречен държава.

Зверилникът, наречен държава.

Ние сме извратено гето. Зверилник. Циганин за брат си ще убие, щото много ги мразите ромите, но българката няма да прости на брат си няколко милиона. Той пък няма да ги подели с нея. Животинки спорят за коричка хляб. А другите животинки стоят и гледат.

28 March 2016

Какво да правим с бежанците? Прегръдка или смърт.

Какво да правим с бежанците? Прегръдка или смърт.

Ако четем и слушаме внимателно – два са възможните варианти – или това е краят на Европа, нейната гибел, безумното й самоубийство, ИЛИ това е просто прекрояване на установения порядък, урок по толерантност, тренировка по широкоскореоност. И бъдещето е повече от розово, и мило в лицето на две култури, които изграждат нова цивилизация ръка за ръка. Все някой греши, нали. Ако не и всички.

20 March 2016

Новите мутри или старите селяндури

Новите мутри или старите селяндури

Новите бабанки са разплути, носят анцузи, броят до 100, пишат на латиница във Фейсбук, изкарват си парите за уиски, ред бул и бело по всевъзможни кокошкарски начини и от тях зависи само дозата на няколко наркоманчета тази вечер. Скандалното обаче е, че същите тези селски момци смеят да раздават правосъдие. Посмяват! Масово.

16 March 2016

Как се интегрира сириец в Европа

Как се интегрира сириец в Европа

Всички го мразят. Всички се страхуват от него. Родителите искат Хани да напусне този клас. Не ги интересува къде ще ходи, как ще се интегрира, дали ще се образова. Те се събират и настояват да бъде осигурена безопасност за децата им. Хани, обаче, е със специален статут и не може да бъде отстранен просто така. Междувременно двамата му братя, също със специална закрила, във възхода на своя пубертет и невиждали открита женска плът, полудяват по етажите на горните класове. Тяхното неуважение и посегателство върху съученичките им ескалира...

10 March 2016

 1   2   3   4   5   

74 намерени, страница 1 от общо 5


Специален коментар