Автор - Гергана Шумкова

Да тричаме българския комплексар

Да тричаме българския комплексар

След това обаче се отазах, защото това е начинът да си наясно каква е действителността в България. Тя не е „На кафе” с Гала, нито дупарата на Гери- Никол, тя за съжаление не е дори и средният пръст на Сузанита Мурад. Действителността в България е ТБГ (типичният българки комплексар).

29 July 2017

Стефан, който наряза приятелката си с любезното съдействие  на съседите си

Стефан, който наряза приятелката си с любезното съдействие на съседите си

Така продължаваше животът на българина - толерантен към насилието и простотията, които по нашите ширини се предлагат на шведска маса, но той така й не успя да им се насити. Вечер му се случваше да не може да заспи, защото приятелката на Стефан Станев крещи, докато той я биеше и наказваше, заради дрогата, която беше взел и успокоителните, които не беше взел. Докато слушаше писъците на младото момиче, усмихвайки се си казваше на ум „нека младите се обичат”.

03 July 2017

Един преход, който не успяхме да извървим

Един преход, който не успяхме да извървим

Тогава, когато след дългия комунистически режим върнаха правото на българина да МЕЧТАЕ! И той почна да мечтае. Мечташе да бъде Жоро Илиев, а животът му да е „Секс, наркотици и поп-фолк”. И повярвайте ми, до ден днешен можеш да чуеш набор 95 да разказва как е пил с Жоро Илиев на Слънчака. Ма какво точно е пил с Главния, когато е бил на 7 години не се уточнява…

10 June 2017

Един баща ви моли!

Един баща ви моли!

Вчера видях обаче един баща да плаче. От безсилие, гняв, яд и болка. Румен Димитров, баща на малката Никол, която бе жестоко пребита от акушерката Емилия Ковачева. Той разказа в ефира на БТВ, че две години след престъплението няма ефективна присъда срещу жената, която почерни най-хубавите дни, които преживява иначе всяко семейство с новородено дете. И докото постояно му се налага до води малкото си момиченце на прегледи, се надява акушерката да има присъда преди детенцето да започне да разбира.

03 June 2017

Г-жо Такева,  аз имам право да знам кой шамаросва детето ми!

Г-жо Такева, аз имам право да знам кой шамаросва детето ми!

Освен срещу тайните записи, г-жа Такева се обяви и срещу поставянето на камери в яслите и градините. Какъв е проблемът да има камери в детските градини, г-жо Такева? Аз все си мисля, че в детската градина най-лошото, което може да се види е как Габи не иска да си изяде супа, а Пенчо пее грешно „Тръгнал кос” Това не Биг Брадър, ние не държим да гледаме псувни и интриги, искаме само да знаем как се възпитават децата ни, докато сме на работа.

21 May 2017

БЛАГОДАРЯ ТИ, КРИСТИАН КОСТОВ

БЛАГОДАРЯ ТИ, КРИСТИАН КОСТОВ

Благодаря му, защото той даде възможност за няколко минути светът да чуе за България нещо по- различно от проституция, наркотици и корупция. Защото макар да е на 17 успя да остави цялата жлъч и простотия около участието му зад сцената и да ни представи достойно. Защото за част от вас може да е проруски „урод”, изчадие” и т.н., но за мен е повече българче от онези 10-годишни свръх мъжаги, които възпитавате в домоведе си, а накрая я набият, я убият съученика си.

15 May 2017

България. Деца, не сте добре дошли!

България. Деца, не сте добре дошли!

Тук не ни е нужна „Ислямска държава“ - ние сами ще се унищожим. Тук, ако родителят не успее да утрепе детето си у дома, някой негов съученик ще свърши тази работа в клас. Тук, както се родиш - някоя акушерка ти шибва първи шамар ей така, защото има да плаща ток, вода, данъци и осигуровки и за това е принудена да работи, докато мозъка й прегрее. Когато започнеш да живееш в абсурд, се научаваш и да го оправдаваш.

13 May 2017

ЗА РОРО, ММ И ЕДНО ВРЕМЕ, В КОЕТО МОЖЕХМЕ ДА ОБИЧАМЕ

ЗА РОРО, ММ И ЕДНО ВРЕМЕ, В КОЕТО МОЖЕХМЕ ДА ОБИЧАМЕ

Той създаде духа на моите тийнейджърски години. Тогава, когато ММ не беше просто музикална телевизия, а култура. Тогава, когато се събирахме по домовете си и с часове звъняхме само и само да се свържем с Роро в ефир, защото това беше истински празник. Тогава, когато нямаше изпълнители, а артисти. Тогава, когато имаше ясна граница между чалгата и останалата музика, защото днес разликата е доста размита, но за съжаление в повечето случаи в полза на фолка.

24 February 2017

ЗА ЛЮБОВТА, БРАКА И ДРУГИ ЧУДОВИЩА

ЗА ЛЮБОВТА, БРАКА И ДРУГИ ЧУДОВИЩА

Ние създаваме деца, но не й семейство. Ние обзавеждаме къщи, но не може да направим дом. Ние искаме да сме свободни, а става все по-самотни. Днес говорим за брака, като за чудовище, звяр, душевен затвор, създаден от държавата, за да съсипе и без това съсипания ни живот.

14 February 2017

Пепеляшка иска: 2 големи гърди и дебели вежди...

Пепеляшка иска: 2 големи гърди и дебели вежди...

Преди да се научи да пише се е научила да рисува веждите си дебели, като може би е търсила ефекта със загадъчния поглед на Моника Белучи, но по-скоро ги докарва като мустака на Филип Тотю. Устата й също е трябвало да бъде като на Анджелина Джоли, но уви Бубето от кварталния салон за 200 лева не може да направи нещо повече от кокошо дупе, което никак не е малко, защото гарантира първите триста лайка. Така тя вече е готова за пазара на плът.

12 February 2017

БЪЛГАРИЯ - „МАЛКАТА БУЛКА” НА ЕВРОПА

БЪЛГАРИЯ - „МАЛКАТА БУЛКА” НА ЕВРОПА

В България обаче е друго. Тук като в „Малката булка” живеем в дълга, протяжна, меланхолична история, лишена от смисъл и логика, в която след 33 години се случва нещо ужасно „неочаквано”. Тук, когато идиотът срещу нас ни размаже вече се радваме, че има купища актове, защото те са доказтелство за дългия му стаж зад волана, тъй като стана модерно състезателите да хвърчат по европейските пътища на родината без книжка. Тук е по-трудно да влезеш в болница с пръстов отпечатък, отколкото в затвора.

07 February 2017

Игри на смъртта

Игри на смъртта

„Нощни духове”- така се казва най-новата „игра” по родните ни магистрали. И макар името й да звучи леко наивно и глупаво, единственото глупаво в нея са участниците. Те са от онези „глупаци”, за чиято липса на мозък, платиха много невинни хора с живота си. Залогът е следният - трябва да караш в насрещното на някоя магистрала и, ако оцелееш, печелиш между 2000- 3000 лева.

12 August 2015

Евтин филм. И един скъп герой.

Евтин филм. И един скъп герой.

Не ходете на кино. Няма смисъл. Просто си пуснете централната емисия новини, която всяка вечер ви представя филма по действителен случай за България с работно заглавие „Няма смисъл”. Той е като почти всяка родна продукция. Казвам почти, защото държа да отбележа, че има и изключения. Та така филмът, в който живеем и гледаме всяка вечер е с големи субсидии, спечелени по неясен начин.

30 July 2015

„Kъщата с ягодите” – финал по български!

„Kъщата с ягодите” – финал по български!

Има много легенди за името й - „Къщата с ягодите”, като според основната е кръстена така, защото целият двор е бил с ягоди. Днес в двора ягоди няма, а самата къща е на път да се превърне в легенда, макар да е обявена за паметник на културата през 1978 г. През 2004 година емблематичната къща става собственост на Васил Златев. През 2012 година Валентин Златев (собственик на „Лукойл България”) я получава от своя баща. Вече 11- та година „Къщата с ягодите” се руши...

20 June 2015

Голям паметник за дребните ни душици

Голям паметник за дребните ни душици

Днес аз не питам, а крещя: Къде сте всички вие „чувствителни” интелектуалци, които не може да заспите, защото паметникът на цар Самуил наруши естетическия балнс в празните ви души? Къде е и „гуруто” на кърмачките, която осъди мол, защото й отне изконното право да кърми в Меката на заразите? Къде са и всичките й яростни последователки, които правиха протести, нали уж се борехте за правата на бебета или каузата е била - „Да кърмим по време на шопинг”? Къде е Държавна агенция за закрила на детето?

11 June 2015

МЕДИИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ

МЕДИИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ

Цялата тази жестокост, която ни залива постоянно, сякаш притъпи сетивата ни. Живеем като в роман на Стивън Кинг, а се държим като герои от турски сериал (все цъкаме с език под „музикалния” съпровод на поредната трагедия). Днес няма да говоря за изрода, блудствал с дъщеричката си на година и половина – той не е човек, за него нито думите, нито боят ще стигне. Днес ще говоря за медиите в България.

09 June 2015

 1   2   3   

41 намерени, страница 1 от общо 3


Специален коментар