Автор - Гергана Шумкова

ЗА РОРО, ММ И ЕДНО ВРЕМЕ, В КОЕТО МОЖЕХМЕ ДА ОБИЧАМЕ

ЗА РОРО, ММ И ЕДНО ВРЕМЕ, В КОЕТО МОЖЕХМЕ ДА ОБИЧАМЕ

Той създаде духа на моите тийнейджърски години. Тогава, когато ММ не беше просто музикална телевизия, а култура. Тогава, когато се събирахме по домовете си и с часове звъняхме само и само да се свържем с Роро в ефир, защото това беше истински празник. Тогава, когато нямаше изпълнители, а артисти. Тогава, когато имаше ясна граница между чалгата и останалата музика, защото днес разликата е доста размита, но за съжаление в повечето случаи в полза на фолка.

24 February 2017

ЗА ЛЮБОВТА, БРАКА И ДРУГИ ЧУДОВИЩА

ЗА ЛЮБОВТА, БРАКА И ДРУГИ ЧУДОВИЩА

Ние създаваме деца, но не й семейство. Ние обзавеждаме къщи, но не може да направим дом. Ние искаме да сме свободни, а става все по-самотни. Днес говорим за брака, като за чудовище, звяр, душевен затвор, създаден от държавата, за да съсипе и без това съсипания ни живот.

14 February 2017

Пепеляшка иска: 2 големи гърди и дебели вежди...

Пепеляшка иска: 2 големи гърди и дебели вежди...

Преди да се научи да пише се е научила да рисува веждите си дебели, като може би е търсила ефекта със загадъчния поглед на Моника Белучи, но по-скоро ги докарва като мустака на Филип Тотю. Устата й също е трябвало да бъде като на Анджелина Джоли, но уви Бубето от кварталния салон за 200 лева не може да направи нещо повече от кокошо дупе, което никак не е малко, защото гарантира първите триста лайка. Така тя вече е готова за пазара на плът.

12 February 2017

БЪЛГАРИЯ - „МАЛКАТА БУЛКА” НА ЕВРОПА

БЪЛГАРИЯ - „МАЛКАТА БУЛКА” НА ЕВРОПА

В България обаче е друго. Тук като в „Малката булка” живеем в дълга, протяжна, меланхолична история, лишена от смисъл и логика, в която след 33 години се случва нещо ужасно „неочаквано”. Тук, когато идиотът срещу нас ни размаже вече се радваме, че има купища актове, защото те са доказтелство за дългия му стаж зад волана, тъй като стана модерно състезателите да хвърчат по европейските пътища на родината без книжка. Тук е по-трудно да влезеш в болница с пръстов отпечатък, отколкото в затвора.

07 February 2017

Игри на смъртта

Игри на смъртта

„Нощни духове”- така се казва най-новата „игра” по родните ни магистрали. И макар името й да звучи леко наивно и глупаво, единственото глупаво в нея са участниците. Те са от онези „глупаци”, за чиято липса на мозък, платиха много невинни хора с живота си. Залогът е следният - трябва да караш в насрещното на някоя магистрала и, ако оцелееш, печелиш между 2000- 3000 лева.

12 August 2015

Евтин филм. И един скъп герой.

Евтин филм. И един скъп герой.

Не ходете на кино. Няма смисъл. Просто си пуснете централната емисия новини, която всяка вечер ви представя филма по действителен случай за България с работно заглавие „Няма смисъл”. Той е като почти всяка родна продукция. Казвам почти, защото държа да отбележа, че има и изключения. Та така филмът, в който живеем и гледаме всяка вечер е с големи субсидии, спечелени по неясен начин.

30 July 2015

„Kъщата с ягодите” – финал по български!

„Kъщата с ягодите” – финал по български!

Има много легенди за името й - „Къщата с ягодите”, като според основната е кръстена така, защото целият двор е бил с ягоди. Днес в двора ягоди няма, а самата къща е на път да се превърне в легенда, макар да е обявена за паметник на културата през 1978 г. През 2004 година емблематичната къща става собственост на Васил Златев. През 2012 година Валентин Златев (собственик на „Лукойл България”) я получава от своя баща. Вече 11- та година „Къщата с ягодите” се руши...

20 June 2015

Голям паметник за дребните ни душици

Голям паметник за дребните ни душици

Днес аз не питам, а крещя: Къде сте всички вие „чувствителни” интелектуалци, които не може да заспите, защото паметникът на цар Самуил наруши естетическия балнс в празните ви души? Къде е и „гуруто” на кърмачките, която осъди мол, защото й отне изконното право да кърми в Меката на заразите? Къде са и всичките й яростни последователки, които правиха протести, нали уж се борехте за правата на бебета или каузата е била - „Да кърмим по време на шопинг”? Къде е Държавна агенция за закрила на детето?

11 June 2015

МЕДИИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ

МЕДИИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ

Цялата тази жестокост, която ни залива постоянно, сякаш притъпи сетивата ни. Живеем като в роман на Стивън Кинг, а се държим като герои от турски сериал (все цъкаме с език под „музикалния” съпровод на поредната трагедия). Днес няма да говоря за изрода, блудствал с дъщеричката си на година и половина – той не е човек, за него нито думите, нито боят ще стигне. Днес ще говоря за медиите в България.

09 June 2015

ВИЕ ни направихте „етнически нетолерантни”!

ВИЕ ни направихте „етнически нетолерантни”!

С течение на годините „демокрацията” в България ме превърна в тесногръд, етнически нетолерантен човек. Аз имам проблем с ромите, не защото са от друг етнос, а защото решиха, че България им е бащиния, в която могат да си правят, каквото си искат. Защото всеки месец от моята заплата се взимат пари, с които се покриват техните социални помощи. Защото те на 20 години имат вече няколко деца, които отглеждат с моите осигуровки. Защото аз съм на 26 години и в моето обкръжение са хора с няколко висши образования, които работят от сутрин до вечер за 600 лева...

30 May 2015

Принцесата и граховото зърно...

Принцесата и граховото зърно...

Сега сме в сезона на баловете и Интернет ни залива със снимки на абитуриентки, които съдейки по облеклото им не мисля, че празнуват края на ученическите години, а световния ден ексхибиционизма. Разглеждайки снимките на подрастващите дами се чудя – как е възможно с толкова малко плат по тялото да се постигне такава удивителна безвкусица? Това е талант! Талант по български!

23 May 2015

ДЪРЖАВАТА НА НАГЛИТЕ

ДЪРЖАВАТА НА НАГЛИТЕ

И не на последно място - никъде в Конституцията на България не се споменава, че белите мерцедеси се ползват със специален статут. Като жена на министър трябва добре да е запозната със законите, но по разказа на потърпевшата, оставам с впечатлението, че единственото, което знае наглата шофьорка е песента на фолк певицата Нелина от далечните 90-те, в която се пее „Бял Мерцедес ме преследва”. Този случай ми напомни за наглия шофьор, който преди няколко седмици нарочно блъсна колоездач и започна да го заплашва, че е прокурор. След това се изясни, че е излъгал.

17 May 2015

КОМУНИЗЪМ, ЛИПСВАШ МИ!

КОМУНИЗЪМ, ЛИПСВАШ МИ!

Никога няма да мога да си обясня, обаче, как е възможно голяма част от хората живели в тази „уродлива” система да си спомнят с носталгия за нея, за опашките, на които са се редили за два банана, за бай Тошо, за това, че имало два канала по телевизията – националният и руски, за учителките, които записвали имената на „наглите ” ученици, дръзнали да отидат на Великден на църква, за цялата избита интелигенция, която е била партиен враг и всички останали „блага” на комунизма.

10 May 2015

Гледаме ви с широко затворени очи, дечица

Гледаме ви с широко затворени очи, дечица

Един от трагичните случаи е с момиче, за което целият персонал на дома е знаел, че проституира, но никой не е взел мерки. Момичето е било открито в изключително тежко физическо състояние от експерти извън работещите в заведението, в което тя е била настанена. Малко по-късно починала, а персоналът в дома изтъкнал, че тя се държала свръхсексуално. Всичко това е статистика, но тази статистика един ден ще бъде пълнолетен човек, който ще краде, изнасилва, а в най-добрия случай ще се реализира като проститутка в чужбина.

01 May 2015

За една акушерка и любовта към сеира...

За една акушерка и любовта към сеира...

На нас, обаче, не ни стигна да слушаме за жестокостта към едно бебе, което не може да се каже, че е дошло на бял свят от четири дни, защото България е всичко друго, но не и „бял свят”, и за това медиите „любезно” ни предоставиха запис с цялата гавра. Вчера този близо двуминутен клип беше едно от най- споделяните неща в Интернет. Защо питам аз? Какво печелиш, след като изгледаш тази жестокост, дори и „целомъдрените” коментари над шернатия клип не те праят по-малко сеирджия.

26 April 2015

Цената на живота. Криворазбраната БГ цивилизация.

Цената на живота. Криворазбраната БГ цивилизация.

Аз не мисля, че 20 години е адекватна присъда за убийство, но смятам, че 13 са вулгарна подигравка с човешкия живот. В нашата страна явно на престъпленията се гледа като на детска игра - ако си признаеш, че си убил другарчето, съдебната система ще ти прости „белята”. Странно ми е как може обаче, обществото да остава равнодушно към това беззаконие...

18 April 2015

МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО, НО БЪЛГАРИНЪТ Е БЕДЕН ЧОВЕК

МЪЛЧАНИЕТО Е ЗЛАТО, НО БЪЛГАРИНЪТ Е БЕДЕН ЧОВЕК

В България трябва да си скромен, мълчалив и мирен, това се е превърнало в наше верую. И понеже свикнахме да мълчим след всяка несправедливост се превърнахме в емоционално ленив народ. Яда и несправедливостта, в които живеем ни превърнаха в комплексари. Само в България може да срещнеш рядката комбинация от човек, който живее на квартира в Люлин за 200 лв...

10 April 2015

 1   2   

33 намерени, страница 1 от общо 2


Специален коментар