Автор - Костадин Костадинов

Средиземноморска България

Средиземноморска България

Защото ако за гърците и до сега тези техни земи си остават просто едни неразвити и по-бедни покрайнини в сравнение с другите гръцки области, за българите те имат особена историческа и емоционална стойност, която ще ги кара да се връщат отново и отново там. Блясъкът и омаята на Бялото море ще продължат да властват с особена сила над българското съзнание независимо от превратния ход на историческите събития.

09 July 2017

„Разкажи ми за Левски“ или как се промиват мозъците на българчетата

„Разкажи ми за Левски“ или как се промиват мозъците на българчетата

Няма съвременен българин, който да не е чувал за Васил Левски. Това е най-големият български национален герой на съвременната ни, трета поред българска държава, който се е борил срещу турското робство и за свободата на България и българският народ. Горе-долу това е минималното, което знае и трябва да знае всеки един от нас. Ако четете обаче една сравнително нова книга, излязла през миналата година, няма да получите тази информация. Тази книга се казва „Разкажи ми за Левски“.

24 June 2017

На Ментешето всичко е спокойно

На Ментешето всичко е спокойно

Преди няколко години предложих да се върнат старите български имена на местности във Варна, носещи турски имена. Турците платиха огромна кампания по „българските“ медии, турският посланик дойде във Варна, скара се на кмета Портних, който козирува и изпълни заповедта да не се сменят имената. Така и до ден днешен на картата на общината стоят красивите имена Ментеше, Боклук тарлъ, Кофшак чешма, Кокарлъ пунар, Кабакум и т. н.

18 October 2016

Германци, събудете се!

Германци, събудете се!

Вижте какво пише авторът Андреас Клут, виден германски продажник, американски слуга и поради тази причина шеф на бюрото на американското списание в Берлин. Първо, той въвежда нов термин - биогерманци. С него той обозначава германците от германски произход (да, абсурдно звучи, но е факт), защото прилагателното volkish (народен) запазвало "глупавите расистки асоциации с нацизма". Следователно, ако използваш думите народ и народен, вероятно си неонацист.

25 March 2016

Наглостта на румънците. Или как ни превземат.

Наглостта на румънците. Или как ни превземат.

За сметка на това обаче в старите български земи в Северна Добруджа, Банат и Влашката равнина (в днешна Румъния) живеят повече от 500 000 българи, говорещи класически български език, и които румънската държава не признава за такива. Тя признава за българи само няколко хиляди наши сънародници в Банат. Затова България би следвало да постави с пълно основане въпроса за спазването на техните права, които Румъния не зачита и не спазва. Ако не последва подобна реакция, очевидно действията на Маковей ще бъдат напълно оправдани...

11 March 2016

Как се подменя историческата памет?

Как се подменя историческата памет?

Мислите, че е трудно? Въобще не се заблуждавайте, няма нищо по-лесно от това. Трябва ви само едно нещо - власт, и проблемът ви е решен. Искате да подмените историческата памет, да смените националното самосъзнание на хората, да измислите нова история и да създавате нови народи? Нямате проблем. Само използвайте властта си да мачкате и да тъпчете народa си до пълното му оскотяване и резултатът ви е в кърпа вързан.

05 March 2016

Изпират мозъците на децата ни

Изпират мозъците на децата ни

Защо „Родинознание“ беше заменен от „Човекът и обществото“? Зададох този въпрос на експерт от министерството и вижте какво ми каза тази „специалистка“: „Думата Родина е натоварена с негативни конотации“. Разбирате ли за какво говоря?...

19 February 2016

Затваряйте си устата. Или емигрирайте.

Затваряйте си устата. Или емигрирайте.

По години България е била на следните места: 2002 - 38 място 2003 – 35 място 2004 – 36 място 2005 – 48 място 2006 – 36 място 2007 – 51 място 2008 – 59 място 2009 – 68 място 2010 – 71 място 2011 – 80 място 2012 – 80 място 2013 – 87 място 2014 – 106 място. Тези дни трябва да излезе класацията за 2015 г. Тръпна в очакване на кое място ще бъдем...

18 February 2016

Революция

Революция

Хора, които нямат какво да ядат, хора, докарани до ръба на оцеляването, хора, принудени да емигрират, за да могат да работят някъде, където и да било, са готови да късат от залъка си и да помагат за възраждането на България. Същевременно се замислям за всички мазни, охранени и угоени мутри, които всеки ден надзъртат в къщите ни през телевизионните екрани. Говоря за министрите, депутатите, евродепутатите, кметовете и други подобни отрепки. Говоря за тези, които убиват всеки ден страната ни.

31 January 2016

През 2025 г. България може да не е българска държава

През 2025 г. България може да не е българска държава

При първото преброяване на населението в Княжество България през 1881 г. са отбелязани 70 000 раждания през предходната 1880 г. За сравнение - тогава в княжеството живеят малко повече от 2 млн души. Пак за сравнение - през 2014 г. 6,9 млн души, живеещи в България, са родили 67 000 деца, а година по-късно родените деца са едва 58 000. Вторият, още по-важен проблем е, че броят на българчетата не надвишава 47% от общия брой на новородените деца у нас.

10 January 2016

За ползите и вредите от общественото недоволство...

За ползите и вредите от общественото недоволство...

Контраатака срещу недоволните: а вие защо не си почистихте пред вас, а? Само на общината и държавата ли чакате, търтеи долни? Ако някой контрира, че е слаб, болен и възрастен и не може да рине сняг, му се забива железният аргумент - ми като си толкова зле къде си тръгнал по улиците, да си счупиш някой крайник и да си в тежест на здравната каса, а? Стой си вкъщи и не се оплаквай.

05 January 2016

Помен за българската военна авиация

Помен за българската военна авиация

Само преди 26 години бойните машини на българската авиация бяха 194. Днес те са 36, от които са изправни едва 15. България вече не може, на практика, да гарантира своя въздушен суверенитет. Българската войска все повече се превръща в нещо, за което говорим в минало време. Срамно наведените глави на ставащите все по-малко български военни пилоти не могат да скрият унижението, на което са подложени.

20 December 2015

Българското образование умира, мерки да се спаси - няма!

Българското образование умира, мерки да се спаси - няма!

За периода 2007-2014 са били предвидени за закриване 30 училища, но се оказва, че са закрити два пъти повече - 55. Това са тенденциите. А какви са перспективите с такива тенденции? След 10 години селските училища вече ще са почти напълно изчезнали. Там, където ги има, в тях ще учат само цигани, а качеството на учебния процес ще е под всякаква критика.

17 December 2015

Ще има ли автономия за българите в Украйна?

Ще има ли автономия за българите в Украйна?

Кое е важното за нас, българите? Погледнете картата в началото на статията и ще разберете. Докато страната ни се занимава с водевилния скандал в управляващата коалиция и докато домораслите ни политици коментират пародийната съдебна реформа, в една толкова важна за нас и почти съседна нам държава вървят процеси, за които няма да срещнете и дума по медиите. Нито ред, нито вопъл, нито стон. Разбираемо е - това въобще не е евроатлантическо...

11 December 2015

Македонистка пропаганда в националния ни ефир

Македонистка пропаганда в националния ни ефир

Предаването „Хоризонт преди обед“ на Българското национално радио, излъчено на 9 декември, се превърна, съзнателно или не, в поле за изява на македонистка пропаганда. Амбицията на българските журналисти да представят двама водещи македонски автори, гостуващи в София, в рамките на Международния панаир на книгата, доведе до абсурдни последици.

10 December 2015

 1   2   3   4   5   

82 намерени, страница 1 от общо 5


Специален коментар