Автор - акад. Петър Иванов

Убиецът с брадвата в Дюселдорф

Убиецът с брадвата в Дюселдорф

Дали не изпълнява в най-реален и примитивен вид низпослани свише заръки на Корана? Коранът, освен и”, "госновите на исляма, съдържа още и норми, практически наставления и предписания за праведен живот (Шариат). Характерни за исляма са както неистовата себеотдаваща се вяра, така и особеното отношение към тези, които изповядват друга религия, към така наречените „неверницяури", към които спадат всички европейци, включително и ние, християните-българи, вярващи в Светата Троица и в нашия мил Бог Иисус Христос

11 March 2017

ФЕНОМЕНЪТ "БОГДАНЯНКО" И НАЦИОНАЛНИЯТ ГЕНОФОНД

ФЕНОМЕНЪТ "БОГДАНЯНКО" И НАЦИОНАЛНИЯТ ГЕНОФОНД

Един от най-страшните проблеми на България е състоянието на нейния генофонд. Това отдавна е табуирана тема, подобно на темата за етническата структура на населението и на темата за Чернобил. Няма никакви данни за разпространението и динамиката на вродените аномалии, дефекти и хромозомни аберации, няма данни за децата с увреждания, няма изследвания на кръвосмесителните връзки при определени етнически общности, няма точна статистика...

30 November 2016

ОБЩЕСТВЕНИ ПАТОЛОГИИ

ОБЩЕСТВЕНИ ПАТОЛОГИИ

Без да посочвам конкретен човек, за който би могло да става дума, по принцип ще кажа, че по външния вид (плагиоцефалия – деформиран череп, акутна алопеция – плешивост, физиогномични особености, антропология, телесна конституция, начин на обличане и др.) на една персона, както и по нейния говор, осанка, жестикулации и миманс, а така също и по разсъжденията и мисловната продукция, предлагани в различен контекст – лично общуване и публични изяви, включително и по национални телевизии, – може да се разбере съвсем ясно и точно...

17 October 2016

Плачевното психично здраве...на кандидат-президентите

Плачевното психично здраве...на кандидат-президентите

Да станеш квартален полицай или водач на мотопед се изисква психична пригодност, която по закон се установява със специални тестове, лабораторни мероприятия и др. Да станеш държавен глава не се изисква нищо, даже и проста бележка от Психото, че не си вътре в него на лечение или не се водиш там на отчет като психично болен (луд). Това дава възможност на странни персони с очевидни психични проблеми и страдания предизборно да украсят навсякъде фасади и билбордове с гротескните си, издаващи психопатология, физиономии.

15 October 2016

ИСЛЯМИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ

ИСЛЯМИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ

В сайта на Висшия ислямски институт има кандидат-студентско помагало със заглавие „Основни ислямски познания”, в него пише, че „истинна религия е само религията, низпослана от Аллах, нарича се ислям” и, че „който търси друга религия освен исляма, тя не ще му се приеме и в отвъдния живот, той ще е от губещите”. В тези кандидат-студентски текстове, според мен, се вижда непримиримо отношение спрямо християнството (източното православие), което според чл. 13, ал. 3 на нашата Конституция е „традиционна религия в Република България”.

21 August 2016

Страната на неограничената корупция

Страната на неограничената корупция

Според изследвания на Евробарометър към Европейската комисия, страната ни е на челно място по корупция в много сектори: митници, полиция, обществени поръчки, съдебна система и държавна администрация, данъчния сектор и т.н. А доверието в съдебната система е най-ниското в ЕС, 3-4 пъти по-ниско в сравнение с другите европейски страни. На практика то е толкова ниско, че не е възможно да пада повече, няма накъде. Подобно нещо не е известно в рамките на Европейския съюз за цялата му история.

20 February 2016

Скъпи съотечественико, личната ти карта е сгрешена!

Скъпи съотечественико, личната ти карта е сгрешена!

Скъпи съотечественико, погледнете личната си карта. При най-голямо снизхождение, и ако сте наистина образован, би трябвало да видите около 10-15 всякакви грешки, а при по-голяма прецизност – много повече. Ето някои от грешките: 1. Във Вашата лична карта задължителният по цял свят за лични документи реквизит „Nationality” („Националност”) е преведен като „Гражданство”, а преводът на този термин на английски език е съвсем друг – „Citizenship”. Защо?

16 February 2016

Ислямизирането на България

Ислямизирането на България

В петата сура на Корана се заповядва на мюсюлманите: „О, вярващи, не взимайте юдеите и християните за ближни!” (5:51) В друга сура се казва: „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23). Нещо повече, още във втората сура по отношение на неверниците се настоява: „И се сражавайте с тях, докато не ще има заблуда и религията ще е на Аллах” (2:193). Заповядва се: „Сражавайте се с онези от дарените с Писанието, които не вярват в Аллах… и не изповядват правата вяра – докато не дадат налога (джизя) безусловно и с покорство” (9:29).

13 February 2016

САМОУБИЙСТВАТА СА НАЦИОНАЛНО БЕДСТВИЕ

САМОУБИЙСТВАТА СА НАЦИОНАЛНО БЕДСТВИЕ

Как се самоубиват българите? Като изключим спорните самоубийци при автокатастрофи по пътищата, повечето от самоубийците (55%) се хвърлят от високо, този начин все повече се използва, самозастрелват се 14%, обесват се 10%, отравят се 9%, ползват нож или друго режещо средство 7%, хвърлят се под движещо се транспортно средство 3%, самозапалват се 1%, други начини – 2%.

06 February 2016

Нарича се „турско робство”. Толкоз!

Нарича се „турско робство”. Толкоз!

Според мен доста цинично стигате до извод, че „съжителството” ни с поробилите ни турци имало „позитивни страни”. Какви са те? Хайде кажете ги. Може би кючекът или имам баялдъто? Излиза тогава, че Априлското въстание е било срещу позитивни неща и е било голяма грешка, а тези, които са участвали, са били тъпанари. Говорите, че турското робство било „неразривна част от нашата обща история” с турците. Каква обща история с турците, бе холан, те нали са наши поробители, клали са ни под път и над път (Велико Търново, Батак, Стара Загора и т.н.)?

01 February 2016

ИМА ЛИ МЕСТАН СИНДРОМ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН?

ИМА ЛИ МЕСТАН СИНДРОМ НА БАРОН МЮНХАУЗЕН?

Има и по-прости методи за разпознаване на лъжата и лъжеца, известни на приложните психолози, като например, засичане броя на миганията на говорещ човек за една минута. Ако те са до най-много 30 мигания за една минута, можем са сме сигурни, че говорещият казва истината. Ако са повече, между 30 и 50, той със сигурност лъже. В диапазона 50-70 човекът лъже нахално. От 70 до 90 мигания вече имаме съчетаване на безобразно лъгане с притеснения, че лъжата е ясна за лъгания (лъганите). Над 90 мигания в минута ни дават вече...

08 January 2016

НОВА МОДА: ПРАВИШ СКАНДАЛ И ВЕДНАГА СЕ КАНДИДАТИРАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ

НОВА МОДА: ПРАВИШ СКАНДАЛ И ВЕДНАГА СЕ КАНДИДАТИРАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ

Българските пиармени, по-точно пиардами, защото по понятни съображения те все са жени (тук таме някой женоподобен епилиран мъж), учили журналистика в СУ, знаят добре, че у нас общественото внимание може да бъде привлечено единствено и само от "ексклузивни скандали". Вероятно плътните взаимодействия с хора на пиара от двата гореописани типа са стимулирали бай Стефан и Раданчо да си разработят всеки по един по-така скандал за начало (PR opening) на предизборната си кампания за президент на Република България.

14 December 2015

НОВИТЕ СТАРИ ВНУШЕНИЯ НА СОВА ХАРИС

НОВИТЕ СТАРИ ВНУШЕНИЯ НА СОВА ХАРИС

По белия свят допустимата стохастична грешка в нормално социологическо изследване е 2-3%, Най-много с толкова може да се сгреши, ако сгрешиш с повече, изгонват те от гилдията, зарязваш компютрите и отиваш да садиш компири. Значи, налице са основания да не очакваме достоверни данни и сега. Така е. Първо, според изследването изборната активност в момента би била с 2,5% по-висока от предходните парламентарни избори, въпреки че в анализа си Тончев говори за нарастваща "значителна апатия в обществото ни".

12 December 2015

МОТИВИТЕ ЗА ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ

МОТИВИТЕ ЗА ИСЛЯМСКИЯ ТЕРОРИЗЪМ

Затова, заради тези криво разбрани права, стигнахме дотук: ние европейците вече да се плашим и от сянката си в собствените си домове, убийци-имигранти да ни избиват насред Париж, да сме обект на насилие от страна на хора, които мразят християните, но нагло ползват постиженията на нашата християнска цивилизация, хора, на които плащаме издръжката да живеят с десетина пъти по-висок стандарт на живота, отколкото са живели в собствените си мизерни и нищо непроизвеждащи страни из Азия и Африка.

25 November 2015

НОВО БЕЗУМИЕ НА КЪРТИЦИТЕ В МОН

НОВО БЕЗУМИЕ НА КЪРТИЦИТЕ В МОН

У нас бакалаври и магистри стават млади хора, които никога в живота си не са били обучавани как да мислят логично, не знаят основните норми на морала, нямат представа за възвишеното и красивото и т.н. Помним как при управлението на ДПС и БСП подводниците и къртиците на догановото движение в МОН и БАН се пробваха да премахнат текстове на най-българските творци: Ботев, Вазов, Яворов, Алеко Константинов и др. Били антибрюкселски автори. Били вредни. Пречи им на къртиците и националната ни икона Васил Левски.

05 November 2015

 1   2   3   4   

52 намерени, страница 1 от общо 4


Специален коментар