Автор - Каролина Касабова

Омразата, без която не можем

Омразата, без която не можем

Мразим политиците, но гласуваме за тях; мразим протестиращите, но искаме промяна; мразим Системата, но я подхранваме с мързела си; мразим контрольори, полицаи, журналисти, лекари, адвокати, илюминати, русофили, русофоби, соросоиди, виртуални тролове, мюсюлмани, евреи, леви, десни, сини, червени, вегани, гейове, хора с бради, с татуси... Всичко, което се сетите, мразим го!

16 August 2016

7 ДНИ ПРЕЗ АВГУСТ

7 ДНИ ПРЕЗ АВГУСТ

Ваканцията е изчислена до стотинка и всяко отклонение от изчисленията може да съсипе всичко. Българската мечта, за разлика от американската, си има точна цена, но нашите семейства имат нужда да я заплатят. Почивката им носи щастието, което е отсъствало над 11 месеца. Жената няма да чисти и готви цели 7 дни, а мъжът ще може да си пие на спокойствие всяка вечер, защото през ваканцията жена му няма да мрънка. И ще са толкова доволни от това, че може дори и да правят секс.

03 August 2016

Фейсбук милостиня

Фейсбук милостиня

Представете си сега колко по-различно щеше да е, ако лайкът беше левче. Тогава щеше да има смисъл от подобни публикации. Щяхме да спасим някого. Но съчувствието на съвременния човек се измерва в like и share, а добрината не се брои, ако не се изфукаме с нея. Ако наистина ви пука, излезте на улицата и се огледайте. Ще видите поне един човек, който има нужда от вашата помощ. Не се налага да правите гръмки публични изяви от това и да се тупате в гърдите. Доброто е тихо.

18 June 2016

Паметта vs. политическата наглост. Кое ще победи?

Паметта vs. политическата наглост. Кое ще победи?

България не е понесла никакви санкции за най-голямото изселване в Европа след Втората световна война. Няма наказани за разбиването на стотици хиляди семейства; за обезлюдените селища и изоставените къщи; за децата, които се събуждат на непознато място с ново име; за мъжете и жените, които са впрегнати като добитък да теглят каруци с покъщнината си; за възрастните хора, които губят правото да издъхнат в домовете си; за цивилните граждани, убити заради желанието да останат в родината си.

31 May 2016

Търсите свобода на словото в държава, в която няма свобода на мисълта

Търсите свобода на словото в държава, в която няма свобода на мисълта

Свободното слово не може да вирее у нас. Вината за това не е в медиите или управниците. Вината е в българина. Той е научен да мълчи, да търпи, да псува наум, да достига пределите си, но да държи устата си затворена на всяка цена. Свобода няма, но и не липсва на никого.

15 April 2016

ЧРД, Цветанов, и да не ти приседне!

ЧРД, Цветанов, и да не ти приседне!

В биографията на Цветанов обаче има много петна, които трудно може да се скрият, макар Ц.Ц. да е под крилото на най-влиятелния българин - Б.Б. Министърът ни е въвлечен в поредица от съмнителни дейности, познати сред обществеността и с термина - престъпления. И тъй като вече надхвърли 50-те, време е за равносметка. Ако не за него, то поне за хората, които дават вота си и правят възможно паразитирането му. А подаръци за рождения му ден май не са нужни, тъй като си ги е осигурил отдавна.

08 April 2016

Как станах съучастник в престъпление

Как станах съучастник в престъпление

„Нали това, което стана днес, ще си остане между нас?“, замоли уплашено мъжът, който можеше да ми е дядо. „Работата е там, че бащата на Каръшев работи при бащата на Ани и затова така се получи...“. Той се страхуваше. Знаеше, че само дума от мен може да съсипе кариерата му. По-късно същия ден се видяхме, за да си взема допълнителните часове, преди да се явя повторно на изпит. Оправдаваше се, че нямало какво да направи и търкаше ръце в дънките си гузно и нервно. Стана ми жал за него.

02 April 2016

СВИДЕТЕЛКАТА: За най-голямата секта в България

СВИДЕТЕЛКАТА: За най-голямата секта в България

„Свидетелите на Йехова“ е името на една от най-големите секти в света. От няколко години съмнителното религиозно учение застигна България и набира все повече популярност. Това се случи благодарение на международния съд в Страсбург, където сектата пусна жалба срещу България, за да се регистрира. Мерси, ЕС, полезен, както винаги! След регистрацията, техните проповденици плъзнаха из цялата страна и повлякоха със себе си няколко хиляди българи. Реших да действам на принципа „С техните камъни по тяхната глава“.

27 March 2016

Как България се потурчи. Отново

Как България се потурчи. Отново

Защото Турция е тумор, който разяжда българския организъм. България е в ремисия от 138 години, но симптомите на болестта започнаха да се връщат. Или никога не са си отивали, просто са чакали удобен момент да се появят отново и да съсипят и без това слабата ни имунна система. Туморните образувания се разрастват и вече засегнаха всеки възможен аспект в държавата. Диагнозата ни е МАСОВО ПОТУРЧВАНЕ.

19 March 2016

"Герои" на нашето време

"Герои" на нашето време

Голи глави, зли погледи, стиснати устни. Широки рамене и неестествено големи мускули. Черни дрехи. Длани, свити в юмруци. Напомпани тела с кухи тикви отгоре им. Движат се бавно, хищно, най-често на групи, защото са прекалено глупави да мислят самостоятелно и оцеляват само в стадо. Екзистенциалното им съществуване има две основни цели – да бият и да ебат. Понякога го правят едновременно. Ако не сте се досетили още, говоря за така наречените охранители....

13 March 2016

„Честити 138 години свобода! Нека се гордеем, че сме българи!“

„Честити 138 години свобода! Нека се гордеем, че сме българи!“

С какво точно трябва да се гордеем, със славната история, която сами опорочаваме? Или с хилядите, загинали за свободата ни, за да можем после доброволно да се поробим отново? С културата, която се изгуби сред многото други европейски култури, или с традициите, които вече никой не спазва? Повод за гордост ли е половината България, която живее под прага на бедността или другата половина, която се издържа, благодарение на роднините си в чужбина?

03 March 2016

Как се става елитна к*рва в чужбина?

Как се става елитна к*рва в чужбина?

Реших да се свържа с работодателя в скайп, който той услужливо бе оставил във Фейсбук профила си. Измислих си име и започнахме да си пишем. Не беше трудно да го заблудя - представих се за 24-годишна пловдивчанка без образование, която иска да изкара пари по лесен начин. Мъжът бе отзивчив – разказа, че става въпрос за работа в Швейцария към модна ескорт агенция VIP Models (официалното наименование на агенцията, която предлага елитни проститутки). Работата се изразява в това да правиш компания на бизнесмени и спортисти...

29 February 2016

Ако Левски имаше Фейсбук...

Ако Левски имаше Фейсбук...

Ако Левски имаше Фейсбук, нямаше да ни добави в приятели. Нямаше да ни пише, за да ни подкани да се присъединим в националноосвободителна чета. Щеше да разгледа профилите ни и да си каже, че не сме надеждни, че сме изменници. И нямаше да сгреши. „Времето е в нас и ние сме във времето“, е казал Апостолът. Но истината е, че Фейсбук е в нас и ние сме във Фейсбук.

22 February 2016

За политиците с любов: Валентинки отпреди годинки! (18+)

За политиците с любов: Валентинки отпреди годинки! (18+)

Любовта е във въздуха! И е толкова много, че не подмина и Lentata.com. Ето защо решихме да отбележим празника подобаващо, като отделим специално внимание на нашите любими политици... Насочихме любовните си стрели към онези от тях, които са позабравили миналото си и колко любо(в)питни спомени имат там. Но тъй като ние ги обичаме, ще им ги припомним. Все пак една от най-баналните любовни максими гласи, че трябва да oбичаме хората такива, каквито са. Но какви са хората, които ни управляват?

14 February 2016

ЗНАНИЯ ЗА СМЕТ. ИЛИ ЗАЩО ОБРАЗОВАНИЕТО НИ Е БОКЛУК.

ЗНАНИЯ ЗА СМЕТ. ИЛИ ЗАЩО ОБРАЗОВАНИЕТО НИ Е БОКЛУК.

Поне от куртоазия да бяхте изхвърлили материалите ни извън сградата, а не редом до фекалиите ни! А този учител би трябвало да ни служи за пример. Би трябвало да ни мотивира да работим и да се учим. Би трябвало поне да уважи труда на студентите си. Би трябвало да ни покаже какъв е смисълът от образованието. Би трябвало...

06 February 2016

Сексплозия: Колко думи за секс има в българския език? (18+)

Сексплозия: Колко думи за секс има в българския език? (18+)

Българският език винаги е имал славата на богат – десетки поети са възхвалявали разнообразието и красотата му. В този текст обаче няма да подходим поетично, затова хората без чувство за хумор да не четат следващите редове. Предупредени сте. След обстойно проучване, от екипа на Lentata.com установихме, че у нас има огромен брой синоними за сексуалния акт. От вулгаризми до метафори, за вас събрахме всевъзможни примери за евфеизми...

14 January 2016

Помашката Коледа: живот в сърцето на Родопите.

Помашката Коледа: живот в сърцето на Родопите.

След Възродителния процес и насилствената смяна на имената им, етническото им самосъзнание се обърква още повече – уж не са съвсем българи, но не са и турци. Вярващи са, но не е ясно в какво. В навечерието на един от най-големите християнски празници – Рождество Христово, екипът на Lentata.com посети дома на семейство помаци от Смолян, за да разберем как празнуват хора, разпнати между две религии.

26 December 2015

 1   2   

25 намерени, страница 1 от общо 2


Специален коментар