Автор - Любен Спасов

Фейсбук емоции. А вие, разплакахте ли се за нещо днес?

Фейсбук емоции. А вие, разплакахте ли се за нещо днес?

И най-вече, народе, ние много СТРАДАМЕ във Фейсбук. Съпричстни сме към всякакви трагеди – атентати, убийства на деца, почит на герои, смърт на писатели, певци, актьори и т.н., и т.н. Сигурен съм, народе, че това ще е най-използваният бутон от нас. Плачещото човече... Защото сме съпричстни. Защото се правим, че много ни пука. Защото го има като опция. И за финал - искам да се обърна към Марк Зукърбърг.

26 February 2016

Колко от вас са Левски?

Колко от вас са Левски?

Герой ли е Левски? Този въпрос не е странен. Живеем във време и на място, в което ВСИЧКО се подлага на съмнение. Дори несъмненото. Но, аз експериментално ви питам – герой ли е още Левски? За вас. За мен. Ще разберем след два дни, когато почитаме паметта на Апостола. Ще видим колко от вас „ще бъдат Левски”.

17 February 2016

Къде ни е фолклорът? Урок по родолюбие.

Къде ни е фолклорът? Урок по родолюбие.

И въпреки че у нас имаме прекрасна природа, богат фолклор и красиви жени, като гледам тези грузинки си мисля, че те имат всичко онова, което на нас ни липсва. Лиспсва ни самосъзнание. Лиспсва ни почитане на българското. Липсва ни кураж. Кураж да покажем на света кои всъщност сме.

13 February 2016

Изгубени в тормоза

Изгубени в тормоза

Да те хвърлят в контейнера, защото си дребен. Да те набутват в женската тоалетна, защото си гей. Да ти измислят прякор, който да те преследва цял живот. Да ти се подиграват, защото си с увреждане. Да те изолират, защото си различен. Да, за някои деца училището не е най-щастливата и безгрижна част от живота...

18 January 2016

Ботев – расист? Левски – на боклука. Или как се заличава миналото...

Ботев – расист? Левски – на боклука. Или как се заличава миналото...

На точно тези управляващи не им трябват Ботев или Левски. Не им трябват хора, които да се борят. На тях им трябват хора, които дори и недоволни от положението само да мрънкат, но да продължават да чакат. Да чакат друг да им защитава правата. Да чакат новия Левски или Ботев. Но как да се появи този Ботев, като постепенно ние го изтриваме? Първо от учебниците, а така – от паметта. А портрета на Левски изхвърляме от дома си...

12 January 2016

ОФИЦИАЛНО: Чалгата купи БГ рапа

ОФИЦИАЛНО: Чалгата купи БГ рапа

И стигаме до 2016-та. Бумът на БГ рапа в чалготеките! Годината започна с дуетното изпълнение на Гери-Никол и Галин на някакво общо участие. Новата звезда на бг уж поп музиката показва завидни умения в орнаментиката на поп-фолка, като доста умело приглася на Галин в неговата песен. Тя започна своите клубни участия едва преди 2 месеца, но вече и предстои такова в една от най-вървежните чалготеки в Студентски град. И сега стигаме до изненадата. Спенс с участие в Плаза! Скандално!

08 January 2016

Ретро чалгата като диагноза. Изпяха ни живота, ама фалшиво.

Ретро чалгата като диагноза. Изпяха ни живота, ама фалшиво.

„Ах, банана! Ох, банана! Кеф ми става, щом го хвана“ – този популярен рефрен е от зората на чалгата и всички си знаем - смисълът е нулев. Така звучаха повечето текстове тогава... През 90-те всичко беше простичко. Възпяваха се мутрите, парите, купоните, жените.

01 January 2016

Спенс: „Всички български политици са българоубийци!”

Спенс: „Всички български политици са българоубийци!”

И аз вече не искам да живея в такава държава. Писна ми да чакам да ме оправят американците. Те никога няма да ме оправят, най-много ще направят така, че руските газ и нефт да стават все по-скъпи. А няма какво да се лъжем – не само ние, а цяла Европа зависи от Русия. И ако някой си мисли, че на Америка й пука да оправи ситуацията – напротив! Америка винаги ще рови тука, за да не може Русия и Европа да си работят и да се развиват.

24 October 2015

Из дневника на студента-дискотека.

Из дневника на студента-дискотека.

И още - студентът-дискотека е интересно явление. За него дори седмицата е с различна дължина. 1-ви ден. Неделя. Пристигане в Студентски. Тагване, че си там. След малко снимка. Цитат от поп-фолк песен над нея. Евентуално излизане. 2-ри ден. Понеделник. Кафе. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТАГВАНЕ! Малко лекции. Но, колкото да се тагне или снима от лекциите. Вечерта - 100% излизане и 100% тагване. Отново цитат на поп-фолк песен.

05 September 2015

Евгений Дайнов: „Политическата клика не е по-силна от народа”!

Евгений Дайнов: „Политическата клика не е по-силна от народа”!

Евгений Дайнов е един от най-уважаваните политолози в държавата. Освевн това е доцент и професор по политически науки в НБУ, главен редактор на списание „The Insider“ от 1993 и директор на Центъра за социални практики в София. Специално за читателите на Lentata.com той даде коментар по въпроса за референдума и разразилото се недоволство след решението на политиците ни.

22 August 2015

 1 

13 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар