Автор - Лидия Делирадева

Дано Ви приседне, г-н премиер

Дано Ви приседне, г-н премиер

За сланината и премиера ли? Защо се учудвате? Човек, който помни само филии с мас и е прочел една книга в живота си, не може да има друг маниер. Той не е виновен за това, дотолкова му стига емоционалната интелигентност. Бедният духом не е способен на велики дела, нито на смислени послания. Проблемът не е него, а в нас. Гласувайки за бедните духом, ние се приравняваме на тях, заприличваме на тях, допускаме филията с мас и Винету да бъдат единствената ни житейски мъдрост.

03 December 2015

Швейцария - без минарета. България с 1300 джамии... Защо?

Швейцария - без минарета. България с 1300 джамии... Защо?

В Швейцария само 4 от всички джамии имат минарета. А забраната за строителство на нови минарета е била въведена през 2009 г., когато на референдум 22 от общо 26 кантона и 57,5% от гласувалите граждани са гласували „За” забраната към джамиите да се изграждат минарета. Швейцарците винаги отстояват правото си на решения.

25 November 2015

Воня на страх и опорни точки

Воня на страх и опорни точки

Откога да критикуваш малоумието в парламента е руска пропаганда? Толкова ли ви свършиха опорните точки, та правите „списъци” със сайтове, които публикуват различни от удобното за вас мнения? Не ви ли омръзна да ни делите на русофили и русофоби, в ситуация, в която повече отвсякога се нуждаем от единение и българщина, а не от прокламиране на руски или американски интереси? Безсилието на аргументите ви диктува списъци.

23 November 2015

Европейски аборт

Европейски аборт

Старата госпожа абдикира от разума. Вехтата й капела се прокъсва все повече от набезите на милиони молци и през дупките прозира управленческата й немощ. Толерантността й е фалшива. И, оправдавайки се със старческата си деменция, госпожа Европа реши да се свие и освободи от проблема с бежанците, като отхвърли ненужните доведени деца от изтока.

21 November 2015

Как ще ги стигнем румънците?

Как ще ги стигнем румънците?

Как ще ги стигнем румънците? Ами, няма да ги стигнем. С това репресивно управление в България, което се старае хазната да се пълни за сметка на и без това покрусения от бедност народ, а не чрез намаляване на данъчната тежест, за да се увеличи потреблението, няма да има икономически растеж, а задълбочаващо се отчаяние. Търпението на народа към глупостта и дебелоочието обаче също има своя предел. И мисля, че той е прехвърлен.

19 November 2015

Дойдох да ти кажа, Господи...

Дойдох да ти кажа, Господи...

Снежинките се трупат по запотеното стъкло на таванската стая, сякаш за да скрият самотата. Уличната лампа протяга студената си светлина и рисува с изкуствени лъчи дантелени нишки върху снега. Ти си една от многото, живеещи вечерите си сами. Сякаш, за да потърсиш в това насилствено уединение спомена за едно далечно българско лято – босоного и горещо като детство.

10 November 2015

Срам ме е. Тоталитаризмът се завърна.

Срам ме е. Тоталитаризмът се завърна.

Тази сутрин, за пръв път в съзнателния ми живот, България, която толкова много обичам, ми се стори безкрайно грозна и тъжна. Грозна с избора си, с маанетатата на победата в Кърджали, с 38 % избирателна "активност" във Варна, обявена за победа, а всъщност е поражение, тъжна с хората на Ценко Чоков в Галиче, друсащи кючек, с извращенията на Сидеров над студентите...

26 October 2015

Как да се защитим, ако ни безпокоят от колекторска фирма?
(Част 1)

Как да се защитим, ако ни безпокоят от колекторска фирма? (Част 1)

Колекторските фирми обаче имат право да кореспондират с вас само в писмен вид, но не и да ви безпокоят по телефон. ТЕ НЯМАТ ПРАВО ДА ПРИТЕЖАВАТ ЛИЧНИТЕ ВИ ДАННИ. Това е и становище на омбудсмана, дори в договора ви с фирмата, към която дължите и която е прехвърлила вземането на колекторска фирма, да има клауза за предоставяне на личните ви данни на трети лица, то тази клауза е нищожна, защото противоречи на Закона за защита на личните данни.

20 September 2015

Малката кибритопродавачка от „Люлин”. Омагьосаният кръг.

Малката кибритопродавачка от „Люлин”. Омагьосаният кръг.

Майката и две прекрасни български деца остават на улицата. Но сякаш тази болка не е достатъчна – тя ще дължи на банката останалата сума, тъй като продажбата не покрива дълга в пълния му размер, заедно с всички лихви, такси, комисиони и такси за частния съдебен изпълнител. Сметката е направена така, сякаш тя никога не е внасяла и стотинка по този кредит. Робството е доживотно. И най-страшното – ако нещо се случи с нея, длъжници ще станат децата й.

14 September 2015

ТРИТЕ ТАЙНИ

ТРИТЕ ТАЙНИ

През 1957 г. Ватикана изисква цялата документация на сестра Лусия, включително третата тайна. Когато пликът е доставен в Рим, папа Пий XII го поставя в специална дървена кутия, която носи надпис SECRETUM SANCTI OFFICIO – „Тайна на светия кабинет”. В продължение на две години сандъчето лежи в писалището на папата, но той така и не прочита съдържанието му...

10 September 2015

СЛЪНЧОГЛЕДИ

СЛЪНЧОГЛЕДИ

Разделяме се и си тръгвам с усещането, че по-добрата част от нас е останала в тази далечна втора родина, а аз всеки път се връщам във второкачествения и евтин бордей, понесла куфар със спомени и щрихи от истинската, прекрасна и просперираща България. Те няма никога да се върнат тук. Защото в зоната на лешоядите хората посърват като слънчогледи, оставени в тъмнина.

02 September 2015

За лачените цървули и грозните мухи

За лачените цървули и грозните мухи

И в двата случая сме свидетели как Крисия се употребява. За да се бият в гърдите кой крив, кой прав, кой демократ, а кой путинист. И кой по-голям родолюбец. На фона на този общонационален делириум талантливото дете се връща отново с награда. Да, болни сте. И не сте никакви родолюбци. Талантът на българските деца няма граници.

23 August 2015

 1 

13 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар