Автор - Любен Дилов-син

Трудностите на либералния дебат

Трудностите на либералния дебат

Председателят на СЕМ, доцент Георги Лозанов сподели в социланата мрежа възгледите и за мигрантския проблем. Последвалият дебат под неговия постинг, недвусмислено показва, че – очевидно, колкото по-малки са пенсиите в едно общество, толкова по-голяма обществена ценност представлява самата пенсия. Изглежда пазарният механизъм на търсенето и предлагането не действа единствено в сферата на идеите, или поне не по тези географско-духовни ширини.

03 October 2015

Тропика на Алцхаймер

Тропика на Алцхаймер

Не трябва ли децата ни да знаят, че Нюрнбергския съд постановява 14 смъртни присъди, а Народният съд в България - 2730?! Не е нужно децата да наизустяват имената на десетките хиляди жертви на политическия терор, но е добре да знаят, че конниците от едноименното стихотворение на Фурнаджиев нямат политически цвят. Те са просто кървави конници, предвестници на апокалипсиса, който редовно брат на брата устройва по тези земи.

01 October 2015

Слави събира и разделя

Слави събира и разделя

Едни я приемат, други я оплюват, истината е, че почти няма безразлични. Освен оригиналните парчета, да припомня - “Кога зашумят буките”, “Назад, назад, моме Калино”, “Лудо младо сън засънило”, “Къде си вярна ти, любов народна”, “Вземи огин, запали ме”...Слави, Евгени, Годжи и останалите момчета и момичета, върнаха в сърцата на българите куп македонски и революционни народни песни, тихо гаснещи дотогава под демократичната шума.

26 September 2015

Синонимен идиотизъм

Синонимен идиотизъм

В България не възставаме срещу безсмислието. В България се вдигаме на бунт, само, ако ни бръкнат в джоба. В това отношение задаващият се пореден протест на работодатели и индустриалци срещу поскъпването на електроенергията за производствени цели е учебникарски пример. От 19 лв. тя стана 38 и това предизвиква буря от негодувание. Срещу самото наименование - такса “задължение към обществото” се чуват само отделни промърморвания. А там е заровено кучето.

15 September 2015

 1 

4 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар