Автор - Соня Момчилова

„Нормалните“ реформи в едно ненормално образование

„Нормалните“ реформи в едно ненормално образование

Кунева, радетелката за нормалност в държавата, съдейки по призивите от клипове на кандидат президентската и кампания отпреди няколко години, прави такива „реформи“ в образованието, че нормалността е последното нещо, с което би могла да се идентифицира. Действията и биха могли да се оприличат по-скоро на отчаяни последни, безразсъдни жестове на жена в хормонален дисбаланс пред отиващия си, неверен, млад и така лъжовен удовлетворител на лични амбиции и властова булимия… мандатът.

11 January 2017

Български неволи по време на БРЕКЗИТ

Български неволи по време на БРЕКЗИТ

И в цялото това европейски стабилно българско лято хора продължават да политат от високите етажите поради липса на стабилност, но строго индивидуална и необвързана с усилията за стабилизация, които няма да секнат, както обеща главният Евроатлантик от най-модерен тип.

30 June 2016

Директна и индиректна абстиненция или...

Директна и индиректна абстиненция или...

Пълна абстиненция му е майката! Пълно мълчание! Гробовно! Тишина като в крипта, като в главата на политик, внезапно забравил за сметки и схеми, глава от която са излетели клишетата, които следва да рецитира пред избиратели. Ей това трябва да се случи в изборния ден, защото отдавна няма избор. Безалтернативно е като пазаруване в търговските вериги. Даже още по-отровно и отвратително, защото може и на вода, и туршия да караш, ама да станеш Иван Рилски не е лесно.

25 October 2015

Евита Перон, Пандора от телевизора и майките на нацията

Евита Перон, Пандора от телевизора и майките на нацията

Луна, жената с псевдоним на Хеката, на женското небесно светило, от екрана да отправи смело и както подобава на българска жена /в стила на гореизброените/ предложение към генерала, министър председател, огнеборец. Гори я огън жената! Като една Евита Перон съща е готова да застане в радост и мъка, в охолство и бедност, и докато смъртта ги раздели или Биг Брадър в най-лошия случай да застане до мъжа с главно М.

20 October 2015

Когато публичната среда загрухти или записки от кланицата...

Когато публичната среда загрухти или записки от кланицата...

Медиите са комерсиален институт. Те са корпоративни структури и се ръководят от това какъв медиен продукт потребява зрителят, читателят и слушателят. Когато предлагаш на всички сергии домати, ако че от различни сортове, то е ясно, че хората ще си купуват домати. Статистиката така и ще сочи - ясно е, че имат нужда от домати! А че са забравили вида и вкуса на друг зарзават, това не е предмет на статистиката.

04 October 2015

 1 

5 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар