Автор - Соня Момчилова

Домашно порно за умствено изоставащи или политическо риалити

Домашно порно за умствено изоставащи или политическо риалити

Най-сетне се усетиха западните наблюдатели, че у нас алъш веришът с вота и изборните измами са достигнали сияйни върхове! Как едно не се намери ни от нашите, ни от чуждите НПО-та, наблюдатели, блюстители на демократичните права и ценности да реагира с една дума, с един ред поне, когато държаха няколко денонощия членовете на секционни комисии в Арена Аремеец на предишните избори. Като че сме в Чили на Пиночет!

20 March 2017

Естественият имунитет на фалшивите новини

Естественият имунитет на фалшивите новини

Канят ме в телевизия да коментирам битката срещу фалшивите новини, които една медия тури на мушка и създаде сайт, тури му архаично, весело име, съответно изписано на жълт фон, и даде шанс на потребяващите и препатилите от фалшиви информации да ползват на воля, като стимулира креативността им да продуцират недостоверност. Поучително, забавно, благородно, просветителско, хем смях да пада, хем да се учим!

09 March 2017

Постистината „3 март“

Постистината „3 март“

И тогава няма да има значение, че по голите бърда и каменяка на дивите Балкани, дедите ти са падали с Отче наш на уста. Няма да означава абсолютно нищо нищетата и неразумността на юродите, с които съвършено случайно си проговорил на един и същи език. Можеш спокойно да го забравиш. Свободен си да забравиш и обратния път.

03 March 2017

За помадата на един дипломат

За помадата на един дипломат

Увесила нос, че с болни хора е най-сложно да се оправяш още повече при пълно отсъствие на здравеопазване и хигиена, в която и да било сфера, по силата на някакъв зловещ синхронизъм, чух в колата новината за скъпата козметика, озовала се в чантата на висш български дипломат.

02 March 2017

Глад му е майката!

Глад му е майката!

И не ние тях, те нас ще изплюскат. Те, продуктите на либералния пазар. Децата на свободната търговия. Галениците на дългата ръка на корпоративните споразумения – нашите насъщни, неизменни, Made in Bulgaria политици! Като Хронос децата си ще ни изгълтат. Защото те пак като зловещия митичен Бог Време не вярват, че им е минало времето. Искат да са вечни. Радват се, че огладняваме за надежди и отваряме усти преди да отворим старите досиета в ума си, а като отворим усти и хоп, взели ни гласа! И така ставаме безгласни.

24 February 2017

Ние - индианците на Европа

Ние - индианците на Европа

То като сме демокрация и светът толкова се вълнува от темата СЕТА, не е ли редно да се започне разговор защо подминахме опцията референдум? Това е един от най-важните въпроси за икономиката и бъдещето на страната все пак… Но за разлика от индианците, които държали да умрат на земята си, ние лесно се мятаме на самолета в поиск на по-достъпно ГМО и по-голяма плазма.

20 February 2017

Днес значки за бременните, утре орден за осеменителите

Днес значки за бременните, утре орден за осеменителите

Само дето с табели с кратка ретроспекция на битието си не сме тръгнали на врата. За да започнем да се уважаваме. Хвърляш по диагонал един поглед на житието и страданието на спътника ти по седалка и по-друго вече започваш да го възприемаш. Затова и бременните ще си бучат значки на ревера като едни самолетоносачи. „Бебе на борда“!

17 February 2017

200 000 месечна заплата на доверие

200 000 месечна заплата на доверие

Заплата от 200 000 на месец. Прочетох заглавието два пъти. Поогледах сайта, на който беше качена новината. Видях, че Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов съобщил умопомрачителната новина за месечната заплата на главен изпълнителен директор на пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ и че не е съгласен това да става с парите за пенсии.

13 February 2017

Заупокойно

Заупокойно

Колко струва 20 км трасе без осветление? Имам предвид в какъв размер са икономиите от липсващото електричество в угасналите улични лампи? Къде отиват средствата от данъците ни за поддръжка на улично осветление? Кой калкулира с каква мощност светят уличните лампи и светят ли изобщо? Какви са разходите на Столична община за електрификация и какви отчисления се правят от бюджета на общината за светло? Не може само на мен да ми е интересно. И усещането, че нещо не ми е наред с приоритетите и причините за тревога става все по-напрягащо.

10 February 2017

Жаби гурме

Жаби гурме

Без пари ги дават опростачването и амнезията - за всички на кило! Само защо ги ядохме жабите? И докога ще ги преглъщаме, че и Бон апети ще си подвикваме в социалните мрежи през дуварите, защото сме идейно убедени демократи и евроатлантици. Като наративите от едно време, ония за дружбата насъщна като слънцето и въздуха за всяко живо същество. Така си е, дружбата с Клуба на богатите ще ни направи същински хитърпетровци.

06 February 2017

Наздраве, г-н Президент!

Наздраве, г-н Президент!

Чакам повече от седмица да ми просветне, та да напиша няколко смислени изречения. Овладяни, аргументирани и уличаващи слугите на народа в най-сериозните от всички престъпления и то по конституция – предателство на националния интерес. Като ми мине, викам си, ще напиша за цялото „убий майка си – пий кръв“ управление. И за идиотщината да си дадеш на чужденци водата, и да си продаваш земята, и тока, и учените, и децата, и здравето, и всичкото.

03 February 2017

Обикновеното народно събрание и кандидатите за хамама

Обикновеното народно събрание и кандидатите за хамама

Народните избраници, обслужващи ламята, която угояваме в къщата с надписа за съединението и силата, ни нокаутираха до степен на дълбока кома още с реакцията си по повод референдума, на който гласуваха два милиона и четиристотин хиляди души. Клетият суверен, като селянина от приказката, който изнемогвал да хрантути ламята се опита да спре законът на фермата, да извади на показ личностите, ако има такива все още...

31 January 2017

Елховският Херодот от школата на Волдемор

Елховският Херодот от школата на Волдемор

Такива работи с тези нови либерални факлоносци на знанието и прометеевци, разсейващи мъглите на патриотарските самозаблуди - не хора – идейно убедени рупори на Новия световен ред, в който България все не успява да се дореди, за което разбира се сами сме си виновни, както най-обичат да казват и тук трябва да се съгласим с тях. И да ги изхвърлим на първо време от класните стаи и от училищата.

23 January 2017

„Нормалните“ реформи в едно ненормално образование

„Нормалните“ реформи в едно ненормално образование

Кунева, радетелката за нормалност в държавата, съдейки по призивите от клипове на кандидат президентската и кампания отпреди няколко години, прави такива „реформи“ в образованието, че нормалността е последното нещо, с което би могла да се идентифицира. Действията и биха могли да се оприличат по-скоро на отчаяни последни, безразсъдни жестове на жена в хормонален дисбаланс пред отиващия си, неверен, млад и така лъжовен удовлетворител на лични амбиции и властова булимия… мандатът.

11 January 2017

Български неволи по време на БРЕКЗИТ

Български неволи по време на БРЕКЗИТ

И в цялото това европейски стабилно българско лято хора продължават да политат от високите етажите поради липса на стабилност, но строго индивидуална и необвързана с усилията за стабилизация, които няма да секнат, както обеща главният Евроатлантик от най-модерен тип.

30 June 2016

Директна и индиректна абстиненция или...

Директна и индиректна абстиненция или...

Пълна абстиненция му е майката! Пълно мълчание! Гробовно! Тишина като в крипта, като в главата на политик, внезапно забравил за сметки и схеми, глава от която са излетели клишетата, които следва да рецитира пред избиратели. Ей това трябва да се случи в изборния ден, защото отдавна няма избор. Безалтернативно е като пазаруване в търговските вериги. Даже още по-отровно и отвратително, защото може и на вода, и туршия да караш, ама да станеш Иван Рилски не е лесно.

25 October 2015

Евита Перон, Пандора от телевизора и майките на нацията

Евита Перон, Пандора от телевизора и майките на нацията

Луна, жената с псевдоним на Хеката, на женското небесно светило, от екрана да отправи смело и както подобава на българска жена /в стила на гореизброените/ предложение към генерала, министър председател, огнеборец. Гори я огън жената! Като една Евита Перон съща е готова да застане в радост и мъка, в охолство и бедност, и докато смъртта ги раздели или Биг Брадър в най-лошия случай да застане до мъжа с главно М.

20 October 2015

 1   2   

18 намерени, страница 1 от общо 2


Специален коментар