Автор - Веселин Диманов

Държава, управлявана от снега...

Държава, управлявана от снега...

Тази година Павлова категорично заяви, че над 3200 снегорина, 100 хиляди тона сол и 300 хиляди тона пясък чакат зимата да дойде. Следи се прогнозата за времето - техниката ще излезе 24 часа преди трайното застудяване. Питаме ви някой да видя 3200 снегорина да са разпределени така, че да се гарантира сигурността на пътя и нормалното придвижване на данъкоплатците?

04 January 2016

ЩО Е ТО ПОЛИТИЧЕСКА КИФЛА?

ЩО Е ТО ПОЛИТИЧЕСКА КИФЛА?

Политическите кифли, обаче, имат други навици, мечти и желания, които имат общо с тези на типичните улични кифли. За политическите кифли също са важни парите, но тук не говорим за дребни суми, а за хиляди, дори милиони. Те също държат много на визията си, облеклото, прическата, циците, но най-вече на мъжа до тях. Ако при обикновената кифла мъжът е баДка, то при политическата кифла важна роля играе – мутрата. Жените в политиката са образовани и изключително фокусирани в гонените от тях желания и цели.

29 December 2015

БЕЗДОМНА КОЛЕДА. ИЛИ ИСТОРИЯ, КОЯТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА МУ СЕ СЛУЧИ...

БЕЗДОМНА КОЛЕДА. ИЛИ ИСТОРИЯ, КОЯТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА МУ СЕ СЛУЧИ...

Това е историята на едно бездомно семейство, живеещо в бивша будка за билети до стадион Пловдив. Животът на Валя е живот на бездомник – ден за ден. Болести, няколко буркана със зимнина, един стенен часовник, кучи студ зад ламарините на будката, през повечето време глад...Така живеят Ваня и другарят и по съдба. Изоставени. И от държава, и от „близките”.

06 December 2015

ЩО Е ТО БОЙКОВИЗЪМ?

ЩО Е ТО БОЙКОВИЗЪМ?

Целта на тоталитарната партия е да проникне във всички държавни структури, да ги подчини и резултатът е партия-държава или държава, изцяло ръководена и подчинена от една партия. На практика, в момента положението на страната е точно такова - една партия управлява (държи юздите) в големите градове. Една е партията, която управлява и в парламента - всички знаем коя е тя.

06 December 2015

Къде е кенефът на Европа?

Къде е кенефът на Европа?

Някак си г-н Черни, без да иска е отгатнал в какво ще се превърне България след 8 години членство в ЕС и още 20 години „демократичен преход” преди това... От този колаж мене ме боли, както и много от вас предполагам, но това е действителността. За да не навлизаме в подробности, погледнете през шибания си балкон, разходете се из крайните квартали на София, Пловдив, Варна, посетете едно село в северна България и ще видите, че държавата ни се е превърнала в кенеф или другояче - дупка с две места за краката!

29 November 2015

Джигитите с бухалки дебнат отвсякъде...

Джигитите с бухалки дебнат отвсякъде...

Това са те „джигитите с бухалки” – нахални селяндури, които са готови при най-малката конфронтация да ви пребият или убият. Подобен случай имаше отново в София преди 1 седмица, когато шофьор излезе от колата си и нападна майка, водеща за ръка петгодишното си дете. Отново причината беше - забележка! Истината, е че в тази държава нищо не функционира правилно. Правиш забележка – бият те, оплакваш се в полицията и ти викат – ще направим нещо, но не обещаваме...

08 November 2015

Страх ли ви е от циганите в гетата?

Страх ли ви е от циганите в гетата?

Питам сериозно. Страх ли ви е от циганите? Задавам този въпрос по повод зачестилите престъпления, извършени от цигани, които остават безнаказани. Колко от вас могат спокойно да се разходят в циганско гето? Като изключим факта, че една голяма част от българите влизат във въпросните гета само, за да си купят контрабандни стоки. Това, естествено, не е проблем за циганите. Все пак, когато говорим за далавера или покупка, ние не срещаме агресия, напротив – срещаме едни отзивчиви, любезни и готови на всичко хора, да ви вземат парите.

02 November 2015

Референдумът – нужното оръжие на българина

Референдумът – нужното оръжие на българина

Референдумът е модерното оръжие на българина, което ние трябва да използваме като общество в борбата за една истинска демокрация. Референдумът е основната форма на пряката демокрация. Чрез него народът може да осъществи държавна власт, а ние имаме крещяща нужда от това! Организирането на един референдум дава сила на гражданите да изразят мнението си под формата на гласуване – пряко или тайно, като с това да наложат своята воля по-важен проблем за страната.

25 October 2015

В България справедливост НЯМА!

В България справедливост НЯМА!

Докога ще осакатяват и убиват хора по пътищата, а вие ще се оправдавате? Докога ще чакаме да има справедливост за всички жертви на безразсъдните джигити, а вие ще ни викате да имаме търпение? Търпението ни се изчерпа отдавна. Накрая – въпрос към читателя: Ако това беше детето на депутат, съдия или прокурор, според вас такава ли щеше да бъде присъдата?

18 October 2015

Абе, къде са „Ранобудните” студенти?

Абе, къде са „Ранобудните” студенти?

Къде бяхте, когато Делян Пеевски завзе пазара на малкия и среден бизнес с недоразумението, наречено „Лафка“? Защо не подкрепихте малкия и среден бизнес в протестите си срещу монопола, който наложи въпросната верига? Знаете ли колко семейства останаха без препитание? Но, иначе, много скачахте, много викахте против Пеевски, а при този проблем някак си отново нямахте силно присъствие. Отново факт!

09 October 2015

 1 

15 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар