Автор - Кристияна Цонева

Оптимизъм по време на тероризъм

Оптимизъм по време на тероризъм

Става въпрос за Нур Мохамед. Едно момче, дошло от Сирия, без гумена лодка, без да бяга от войната, дори без амбицията да използва България като по-лесен път към Германия, където да получава пари от Меркел. Защото, когато безнадеждността е повече от надеждата, а новините за атентати и отвлечени самолети са ежедневие, това, от което имаме остра нужда, е капка оптимизъм. Нур Мохамед е от Сирия, от гр. Алепо. Идва в България преди четири години.

05 April 2016

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ.

БЕЗ ВЪЗМЕЗДИЕ.

Така в глупави оправдания и увъртания, делото не тръгва една година, а изстрадалата майка на Мариян, чиито кости гният в земята, чака някакво възмездие за убийството на сина си. Крайно наложително е институциите да спрат да си затварят очите и да си вършат работата, а не да харчат хиляди левове, без да има ефект от съществуването им. Дължите отговори на наболели въпроси, които в един момент ще се превърнат в бухалки, защото нали знаете, че когато няма правосъдие и държава, улицата взима нещата в свои ръце.

21 March 2016

Момчето си отива: „Ще се откажа от българското гражданство”!

Момчето си отива: „Ще се откажа от българското гражданство”!

„Не се интересувам от новините в България, гледам само местните новини. Впрочем плановете ми са в следващите няколко години да продам всички мои имоти в България и вероятно да се откажа от българското си гражданство (семейството ми живее в САЩ от много години)”. Политическата и обществената реалност в България е разочароваща, особено за един юрист. А като се има предвид и колко по-лесно е човек да се реализира в град като Лондон е по-добре човек да направи такъв избор”.

24 February 2016

POSHлaта Коледа

POSHлaта Коледа

Един бърз поглед във Фейсбук е достатъчен, за да си направим добра представителна извадка, за това как празнуваме Коледа днес. По това време на годината всички стават набожни, вярват в чудеса, чувстват се прекарасно, развълнувано, изненадано, но не и НЕУДОБНО! Фейсбук започва да прелива от сарми, боб, ошафи и украсени коледни дръвчета, под които подаръците са добре продуктово позиционирани, а надписът на скъпата известна марка, изключва коледна опаковка.

26 December 2015


Обреченото детство

Обреченото детство

Детските площадки са абсолютен дефицит, а дори и да ги има, те са пример за отбиване на номер. Пример за малоумно архитектурно или институционално решение. Новите места за игра са разположени на колкото се може по-малка площ, да не би да се пропусне уникалната възможност да се построи още един долепен до другия блок. Съоръженията освен нефункционални, в повечето случаи са и опасни.

29 November 2015

 1 

7 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар