Автор - Дилян Вълев

Германци да се подиграват на турци с образа на Хитлер?!

Германци да се подиграват на турци с образа на Хитлер?!

Вече в супертолерантната Германия има засилваща влиянието си крайнодясна партия. Тръгнаха и паравоенни отряди като тези на Динко Вълев. И е само въпрос на време да започнат не да осмиват чужди диктатори с образа на Хитлер, а да издигат портретите му по митингите. Защото на много от тези, които не обичат да ги изнасилват, ще им кипне. И ще стано едно мазало – за трети път. Ей я къде е Полша!

18 May 2016

Вече летим: От Любимец чааак до гръцката граница

Вече летим: От Любимец чааак до гръцката граница

Навремето си спомням, че много се забавлявах, когато прочетох в комунистическия таблоид през онези години - БТА Паралели, че в богатата на птичи тор Науру имало най-голямата концентрация на ролс ройси в света. Проблемът обаче бил, че на острова имало само двайсетина километри пътища. И става едно разминаване на ролс ройси, не ти е работа. А се сетих за това след прочитането днес на една иначе добра новина...

15 May 2016

За политическото лицемерие и още нещо...

За политическото лицемерие и още нещо...

И в един момент по иронията на съдбата и заради глупостта на бабите, гласували за него, се оказа в положението на новия Сидеров. На неговия златен пръст сега се крепи стабилността на правителството. И той не се поколеба да си завре златния пръст под гърба на въпросното правителство в първия момент, когато усети, че повече няма да има полза от участието си във властта. Ще видим как ще го обясни.

11 May 2016

България засега продължава да е лайно

България засега продължава да е лайно

И в резултат се получи нещо, което доста прилича на един остатъчен продукт, ама на човек със стомашни проблеми. Трябвало да е роза, но това може да го разбере само някой с много развито чувство за абстрактност. Както и да е, тия дни все пак са решили да заменим лайното с нещо друго. Били представени 15 проекта. Компетентно жури ги разгледало всичките и знаете ли какво решило? Нищо. Нито един проект не бил одобрен. Защо е толкова трудно да се представи тази държава чрез една стилизирана рисунка?

30 April 2016

Плевнелиев може да се окаже пич?!

Плевнелиев може да се окаже пич?!

Със сигурност Росен Плевнелиев е най-семплият ни президент в новата история. Чак жена му не иска да я съпреживява с него. Аз лично съм водил спорове с жената (моята), която кой знае защо пък хептен не го понася и ми изтъква предимствата на... Георги Първанов!!! Най-голямата политическа курва, която като председател прееба собствената си партия! Така че Плевнелиев може да е всякакъв, но чак Първанов не е. Знаем чий човек е...

29 April 2016

Да набиеш циганин не е непременно нещо хубаво

Да набиеш циганин не е непременно нещо хубаво

Но вчера видях едно нещо, което надвишаваше дори и моя праг на търпимост. Един българин, очевиден олигофрен, говорещ на хасковски диалект, пребиваше и унижаваше един циганин, защото му бил казал, че е равен с него. Дори и го заснел на видео и се похвалил. С тоя питекантроп равен може да бъде само някой лишей, ама това май е обида за лишеите.

18 April 2016

За нежното сърце на една българска мутра

За нежното сърце на една българска мутра

Мутрите не са това, което бяха. Димитър Вучев – Демби написа мемоарите си, а после регистрира търговско дружество „Дядо Мраз-681”. Вероятно, за да радва малките дечица по празниците. Соченият за наркобос №1 на Европа Евелин Банев – Брендо излезе от затвора, покри се в чужбина и създаде потресаващата творба със заглавие „Съзирам душата на България”, „излята” в стилистиката на пенсионирана учителка по литература.

13 April 2016

Самозабравата на един премиер

Самозабравата на един премиер

В комфорта на собствената си недосегаемост Бойко Борисов размаха пръст дори и над тези, които се обявиха срещу абсолютно безумните реформи в МВР, които ще досъсипят една и без това съсипана система. Със същата истерия на дете, на което е отказана играчка, премиерът се тръшна и заговори за предсрочни избори, убеден, че ще ги спечели. И този път. Както всеки път.

11 April 2016

Който налага мир с „Шок и ужас”, получава шок и ужас

Който налага мир с „Шок и ужас”, получава шок и ужас

И вследствие на всичко горепосочено, терорът нахлу в Европа и й показа колко е беззащитна. Честно казано, малко е нечестно, че точно тези, които бяха против мирната война, сега го отнасят най-яко. Като французите, чието вино уж американците щели да спрат да пият. А ястребите, сред които сме и ние, засега минават метър. Но да не се притесняваме - очертани сме в кръгчето. Като им омръзне да пердашат големите, ще подпукат и третостепенните. Защото е казано: Всяко действие има противодействие.

22 March 2016

Защо "му се наложи" на Антон да убие навремето?

Защо "му се наложи" на Антон да убие навремето?

Какво "наложи" пък да бъде пребита зверски баба на 93 години? Отговор на този въпрос дава съпругата на Антон, която на 15-16 години вече е родила две деца. "За децата е нормално," отговаря тя на въпроса нормално ли е да се пребива беззащитна баба. Навярно "се е наложило" тя да бъде пребита заради сериозния отпор, който е дала? Сигурно е владеела източни бойни изкуства. Не, без да съм бил там, ми е пределно ясно как точно е станало.

14 March 2016

Циганите – назад към Индия. Ще си ги вземат ли наистина?

Циганите – назад към Индия. Ще си ги вземат ли наистина?

„Вие сте синове на Индия, които сте мигрирали и живели в трудни условия в чужди краища в продължение на много векове, но въпреки това сте поддържали вашата индийска идентичност. Огромната 20-милионна ромска общност живее в повече от 30 държави в Западна Азия, Европа, Америка и Австралия, и всички са потомци на наши съотечественици“, заяви индийският външен министър Сушма Сварадж тази седмица. Какво ли накара индийското правителство изведнъж да се загрижи за циганите по света?

02 March 2016

“Нормална държава“? И ненормалните партии

“Нормална държава“? И ненормалните партии

4. Официална партия на чудовища и лунатици. Една от най-известните и учудващо успешно партия в Англия. Тя е основна от музиканта Дейвид Съч през 80-те. Сред исканията й е Ози Озбърн да получи рицарска титла. 3. Партията на Изненадата. Тя е създадена през 1940 г. От известната комичка Грейси Алън. Мотото й е „дотук с добрия вкус“. Тя призовава американците да се гордеят с външния си дълг, „който е най-големият на света“ и използва за партиен символ кенгуру, наречено Лаура. Неин представител изненадващо става кмет на град в Мичиган.

16 February 2016

 1 

15 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар