Автор - Мария Николаева

Тероризмът ни разделя

Тероризмът ни разделя

Досега Европа беше безопасно място. Вече не е. Отдавна не е, защото никой не може да ме убеди, че това, което се случва в Лондон, Париж, Барселона, Финландия е процес, който е започнал отсега. Войната отдавна не се води само в Сирия или друга гореща точка на планетата и в тази война е впрегната цялата манипулативна машина на няколко избрани лидери по света, за които загиналите в тези прекрасни, европейски градове се вписват именно в статистиката и графата "допустим риск".

22 August 2017

Портрет на една българка

Портрет на една българка

Докато си говоря с нея, най-много ме стряска философската й примиреност. До такава степен е свикнала да бъде мамена, блъскана, унижавана, че приема всичко това за нещо съвсем нормално. В България просто така се случват нещата, твърди тя и разказва, че често работодателите усещали колко е отчаяна и намаляли заплатата, знаейки, че няма друг избор и ще остане при тях заради мизерията.

20 April 2016

ОТ ДРУГАТА СТРАНА: Историята на Васил, пребит от група роми...

ОТ ДРУГАТА СТРАНА: Историята на Васил, пребит от група роми...

Първата мисъл, която хрумва на Васил след зверския побой е, че иска да се махне от България. С еднопосочен билет. Казва, че се чувства безсилен. Объркан. Ядосан. Обезверен. „Изригвах! Ако имах пари, щях да си резервирам еднопосочен билет, казвам ви го в прав текст! Защото когато ти се случи нещо такова, първата работа е да намериш решението. А аз нямам решение. Не искам да си отмъщавам, няма нужда, но просто искам да живеем спокойно”, признава Васил пред LENTATA.COM.

18 April 2016

Убиецът на Александра – „the best narkoman”

Убиецът на Александра – „the best narkoman”

„Конкуренцията ражда победители, братле!”. Това е последното, което Красимир, убиецът на Александра от Провадия пише на профила си във Фейсбук. По това време 13-годишното момиче отдавна е мъртво, а трупът му е скрит в порутеното мазе на „Ловния дом” в града. Красимир твърди, че изповядва философията за живот на любимеца си – рапъра 2pak и цитира Макиавели, макар и едва ли да е чел нещо от трудовете му.

17 April 2016

 1 

5 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар