Автор - Мария Николаева

Портрет на една българка

Портрет на една българка

Докато си говоря с нея, най-много ме стряска философската й примиреност. До такава степен е свикнала да бъде мамена, блъскана, унижавана, че приема всичко това за нещо съвсем нормално. В България просто така се случват нещата, твърди тя и разказва, че често работодателите усещали колко е отчаяна и намаляли заплатата, знаейки, че няма друг избор и ще остане при тях заради мизерията.

20 April 2016

ОТ ДРУГАТА СТРАНА: Историята на Васил, пребит от група роми...

ОТ ДРУГАТА СТРАНА: Историята на Васил, пребит от група роми...

Първата мисъл, която хрумва на Васил след зверския побой е, че иска да се махне от България. С еднопосочен билет. Казва, че се чувства безсилен. Объркан. Ядосан. Обезверен. „Изригвах! Ако имах пари, щях да си резервирам еднопосочен билет, казвам ви го в прав текст! Защото когато ти се случи нещо такова, първата работа е да намериш решението. А аз нямам решение. Не искам да си отмъщавам, няма нужда, но просто искам да живеем спокойно”, признава Васил пред LENTATA.COM.

18 April 2016

Убиецът на Александра – „the best narkoman”

Убиецът на Александра – „the best narkoman”

„Конкуренцията ражда победители, братле!”. Това е последното, което Красимир, убиецът на Александра от Провадия пише на профила си във Фейсбук. По това време 13-годишното момиче отдавна е мъртво, а трупът му е скрит в порутеното мазе на „Ловния дом” в града. Красимир твърди, че изповядва философията за живот на любимеца си – рапъра 2pak и цитира Макиавели, макар и едва ли да е чел нещо от трудовете му.

17 April 2016

 1 

4 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар