Автор - Екатерина Дачкова

На познатите – всичко. На непознатите – колкото нищо.

На познатите – всичко. На непознатите – колкото нищо.

Познанствата и връзкарството се предават по полов път, по приятелски път и по роднински – ако не си нечия любовница, съпруга, приятелка, дъщеря, братовчедка, позната на правилния човек, даже на правилниТЕ хора, нямаш шанс да работиш това, което искаш. В най-позитивния и добър случай – ще те поизползват да свършиш малко работа. Това е.

25 September 2016

Ракът не е черно-бял, а е черен!

Ракът не е черно-бял, а е черен!

Стига вече! Мамка му, спрете се! И за Бога, ако на практика не можете да помогнете, то, поне замълчете! Имайте малко свян пред болните и пред близките им! И болните и техните семейства са ядосани на целия свят, ако щете и на Господ даже, защото се чувстват наказани и безсилни, и живеят в черен свят. Разбирате ли защо така яростно ви нападат за така нареченото ви предизвикателство?

12 September 2016

Не лъжете! Чалгата ви идва отвътре.

Не лъжете! Чалгата ви идва отвътре.

Играете, събличате се, качвате се по масите, викате, лазите по земята под звуците на циганския кючек, обаче само вечерта. На другия ден пак сте си вирнали носовете и се правите на големи националисти и моралисти. Гледа ги колегата циганин, гледам ги и аз... Той, циганинът се обръща към мен и ми казва: – Гледай какви сте българите. Иначе много плюете циганите, обаче им слушате музиката, гледай, гледай какво става!

02 September 2016

ДОБРИ НОВИНИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ

ДОБРИ НОВИНИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ

Да се пренесем в измислен свят, в който журналистите са добри и мили... Започваме с една типична централна новинарска емисия в този свят. 19:00 – Добра, много добра вечер, многоуважаеми и любими зрителчета! И така, милички, започваме с водещата новина днес – наши многообични сънародници ле-е-екичко са поупоявали възрастни хора и после съвсем деликатничко са претърсвали къщите им и случайно са попаднали на техни вещи и пари, и са решили да ги вземат назаем временно.

01 September 2016

За живите – нищо. За мъртвите – краткотрайно добро.

За живите – нищо. За мъртвите – краткотрайно добро.

Автоматично, по български, всеки починал известен човек, СЛЕД смъртта си става велик, единствен, неповторим и още куп лицемерни клишета. Къде бяхте, вие, бе, докато живееше този човек? Що не говорихте тогава колко велика личност е? Ще ви кажа къде бяхте и какво правихте – или го плюехте, или бяхте забравили за неговото съществуване.

26 August 2016

ЗАБУЛЕНА ИСТИНА: Вие ги уважавате, а те вас?

ЗАБУЛЕНА ИСТИНА: Вие ги уважавате, а те вас?

Ето я тънката разлика между нас – те ходят с дълги дрехи и със забрадки навсякъде: в обществения транспорт, по улиците, дори и на плажа, понеже това било част от религията им. Аз обаче не съм съм си сложила, например, огромен кръст на врата и на никого не натрапвам вярата и убежденията си. Не мисля, че има нужда. Не смятам, че вярата, в който и да е Бог трябва да включва демонстрации.

16 August 2016

Роби на нищетата...

Роби на нищетата...

Вярвате, не вярвате, жените, които днес слугуват и мият задници на съседите ни са грамотни, образовани и мислещи хора. Сред тях има бивши телевизионни водещи, има писатели, инженер-химици и още много други. Истина е. Срещнах се с тях. Гледам ги и се чудя как са стигнали дотук...

15 August 2016

За българите и пчелите – оптимистично?

За българите и пчелите – оптимистично?

Дори, така наречените законни кошери, набиращи пчели за работа, работят незаконно, защото мълчаливото съгласие на добрите пчели им е дало това право. Дали, всъщност главният проблем не е, че българските пчели се доверяват на други български пчели? Във времена, в които има подробна информация за начина, по който действат българските агенциите за работа в Гърция ти, въпреки това прибягваш до техните услуги на сляпо, без да се замислиш.

12 August 2016

 1 

8 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар