Автор - Мария Петрова

Какво се случва с референдума в област Ямбол?

Какво се случва с референдума в област Ямбол?

"За жалост на кметовете на общините в област Ямбол и част от общинските им съветници, които заедно отхвърлиха местното допитване, показаха само едно - според тях от Народа не трябва нищо да зависи. За тях хората са "важни" само по време на избори, важни са когато трябва да си платят данъците, които своевременно могат И да се изхарчат И да се откраднат.

25 July 2017

Ямбол срещу мигрантите

Ямбол срещу мигрантите

Какво се случва с референдума в област Ямбол? Това е разговор с председателя на Изпълнителния комитет, инициирал местния референдум - Цветан Ревански пред fakti.bg. След като ямболии поискаха да има местно допитване по въпроса за нелегалните мигранти – съдът им го спря. Те обаче обжалваха.

14 July 2017

Защо не ви питат?

Защо не ви питат?

В Ямбол има едни млади хора, чиято дейност няма да я видите в много национални медии. Изненадващо е с какво са се заели - още миналата година законно са инициирали първия местен референдум против настаняването и разселването на нелегални мигранти в област Ямбол. Събрали са подкрепата на 21 000 граждани от областта, които са се подписали за инициирането на референдум, ямболии ги подкрепят и твърдо стоят зад настояването да има местно допитване.

06 July 2017

Българското самосъзнание няма граници

Българското самосъзнание няма граници

Не трябва и не може да се отказваме от цели наши общности, като ги оставяме да се оправят сами, отвъд границите на България. Тези хора учат и знаят езика ни, чувстват се част от историята ни и няма никаква причина вие да се вълнувате, когато почитате Левски и с химна ни, а те не. Но щеше да е страшно глупаво, ако нямаше кой да се грижи да приобщава тези хора. И не става дума единствено за Алабния и българите там. Това е само пример.

09 June 2017

Новите еничари срещу патриотизма

Новите еничари срещу патриотизма

Има нещо гнило, ама не в Дания. В България. Феномен, който спокойно можем да наречем „новото еничарство“. То работи по следния механизъм – добре платени, финансирани от чужбина организации, под предлога на неолибералната защита на всеобщи човешки ценности и „права“, работи срещу отделни достойни българи. И срещу България.

23 March 2017

 1 

6 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар