Автор - Радост Даскалова

Бързи новини. „Смърт за превратаджиите!“

Бързи новини. „Смърт за превратаджиите!“

ЕС смъмри Ердоган относно смъртното наказание. Ердоган усилено се опитва да го наложи. „Нас не ни интересува какво мисли Ханс, а какво мисли Ахмет за смъртното наказание.“ - заяви той на многохилядния митинг в Истанбул. Лошото е не в завръщането на смъртното наказание - не се и съмнявам, че изроди, педофили и убийци не заслужават живот. Лошото е, че то ще бъде използвано от Ердоган да се разправи с участниците в преврата. Горките войничета! Тълпата е ревала: „Смърт за превратаджиите!“

17 July 2017

Бързи новини. Човекът от Третия свят.

Бързи новини. Човекът от Третия свят.

Първата гейска, мюсюлманска сватба се състоя в Обединеното Кралство. Двамата млади, от бангладешки произход, оттогава насам са обсипани с гневни писма на мюсюлмани - те смятат, че такъв брак е несъвместим с тяхната религия. Получава се парадокс - мюсюлманите се стремят към тази държава, ползват облагите й, но не приемат правосъдието й, нито демокрацията, нито нравите й. Получава се, че е лесно да извадиш човека от третия свят, но не можеш да извадиш третия свят от него. А, когато държава и религия са в сблъсък, нищо добро няма да произлезе.

12 July 2017

Бързи новини. Фиш енд чипс.

Бързи новини. Фиш енд чипс.

Тази седмица Германия гласува за гей-браковете. Това, на фона на милионите мюсюлмани, живеещи в Германия, си е източник на бъдещи проблеми, но засега още е рано. Партията на Меркел предизборно обещава и да ликвидира безработицата. Сега остава и да накара бежанците да работят и всичко ще е цветя и рози.

03 July 2017

Бързи новини. Понятието „Меркрон“.

Бързи новини. Понятието „Меркрон“.

Шегата на седмицата е понятието „Меркрон“. Визира се бъдещият тандем Меркел-Макрон, които щели да поведат Европа напред, след брексита. След като британците вече не им се мотаят в краката и пречат - тандемът ще отправи европейските бъднини в едно светло русло. Е, „ще поживеем, ще видим“ - както обичат да казват руснаците.

25 June 2017

Бързи новини. „Ще избия всички мюсюлмани“.

Бързи новини. „Ще избия всички мюсюлмани“.

Късно снощи, бял микробус се е врязал в коленичилите по тротоара за рамаданска молитва мюсюлмани, пред джамията във Финсбъри парк, Лондон. Резултатът е един убит и десетина ранени. Инцидентът се третира като терористична атака. Британските мюсюлмани осъдиха случилото се и особено са възмутени от виковете на шофьора на микробуса: “Ще избия всички мюсюлмани!“.

19 June 2017

Бързи новини. Мей, Макрон и пуйки за Коледа.

Бързи новини. Мей, Макрон и пуйки за Коледа.

Движението „Гейове против шарията“ е организирало честване на годишнина от стребата в Орландо. Активисти на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и травестити) са заявили, че това е проява на ислямофобия. Очаква се яростен отпор, чрез контра-протест, на движението „Обединени против омразата“. Съм в трепетно очакване шариатът да бъде широко наложен, за да стана наблюдател, как пуйките гласуват за Коледа - времето, когато печени украсяват празничната трапеза.

12 June 2017

Бързи новини. Висящ парламент.

Бързи новини. Висящ парламент.

Тереза Мей е заявила, че няма да подаде оставка, но денят още не е свършил. Очаква се в 12.30 по Гринуич, тя да се срещне с Кралицата, за да получи одобрение за ново правителство. „Висящ“ Парламент, неясно бъдеще за брексита, разединеност, надвиснала опасност от ежедневен тероризъм и всичкото това, защото една жена предпочете да погали егото си, с победа на парламентарни избори, вместо да запретне ръкави и да работи за държавата си и народа си.

09 June 2017

Бързи новини 4

Бързи новини 4

"За да изпълня дълга си за защита на Америка и гражданите ѝ обявявам, че САЩ ще се оттеглят от Парижкото споразумение... " - започна Тръмп и бе прекъснат от бурни аплодисменти. С две думи - Тръмп отказа да си играе с глобалните чичковци и да я вкарва в пътя тая планета (главно чрез данъци и такси), дето си прави каквото си иска и не се съобразява с планове и програми. "Аз бях избран, за да представлявам хората на Питсбърг, не на Париж!" - каза Тръмп. Ех, ще доживея ли български политик да каже, че е бил избран да представлява хората на Хасково, примерно, или Козлодуй, а не на Брюксел, пак примерно. ---

02 June 2017

Бързи новини 3. Един госпож знае какво ни чака...

Бързи новини 3. Един госпож знае какво ни чака...

Снимката на съпругите на европейските съюзници на НАТО, предизвика немалко интерес в социалните мрежи. Особено коментиран беше тоалетът на съпругата на Ердоган, ревностна мюсюлманка, и присъствието на мъж сред дамите. Партньорът от гей-брака на ръководителя на Люксембург, внесе объркване в медиите. Предполагам, не е далеч времето, когато за статуса на дами от този вид, ще бъде наложена титлата „госпож“.

29 May 2017

Бързи новини 2

Бързи новини 2

Късно снощи, Тереза Мей вдигна нивото на сигурност до последната му степен - критично. Над 1000 военослужещи са мобилизирани и тежковъоръжени ще пазят ключови места от атентати. Не знам какво ще помогне това. Цялата акция ми прилича на „да биеш с чук мравки“.

24 May 2017

Бивши и настоящи скъпоценности

Бивши и настоящи скъпоценности

През диктатурата на пролетариата: Или учиш, или работиш - трето положение няма. Нямаш право на частна собственост - само на лична. Партията не греши - човек може да сгреши, но партията - никога. Империализмът, капитализмът, монополизмът, милитаризмът - са лоши. Социализмът, комунизмът - са добри.

14 May 2017

 1 

15 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар