Автор - Велизар Велков

Страшният съд на псевдохуманността

Страшният съд на псевдохуманността

Съдът, чието име предполага защита на правата на човека третира десетмесечно бебе като добиче. Софистичният плеоназъм на съдиите, избрани да отстояват правата на човека прикрива същността на тяхното чудовищно решение, която се свежда до едно-единствено изречение – Убийте го да не се мъчи!

09 July 2017

Каква е разликата между Османската империя и Ислямска държава ?

Каква е разликата между Османската империя и Ислямска държава ?

Османската империя разрушава множество сгради и вещи с изключителна културно-историческа стойност. Това се практикува и от Ислямска държава. Османската империя не е национална държава. Тя е конституирана на теократичен принцип и множество чужденци заемат високопоставени политически и военни длъжности в нея. Единственото условие за това е да приемат Исляма. Ислямска държава функционира по абсолютно същия начин.

25 June 2017

ЗЕЛЕНА ИСТЕРИЯ

ЗЕЛЕНА ИСТЕРИЯ

Саботирането на строежи на лифтове в зимните ни курорти е голям повод за гордост сред родните зелени. В техните представи комфортът на туристите и най-вече поминъкът на местните стои несравнимо по-ниско от опазването на няколко хектара дървета и хабитата на някои дребни животни. Рационални предложения като задължаването на концесионерите да засадят двукратно повече дървета, за да компенсират за изсечените, срещат неумолимата съпротива на зелените. Животът на дървото е висша ценност, която не биха могли да жертват заради прехраната на местните жители.

07 June 2017

      Медийните лъжи относно Тръмп

Медийните лъжи относно Тръмп

ЛЪЖА N:1 – ДОНАЛД ТРЪМП Е ЖЕНОМРАЗЕЦ Това е една от първите и най-големи лъжи, които либералните медии в духа на Гьобелсовите пропагандни аксиоми пуснаха в обръщение срещу Тръмп. Целта на този ход бе напълно очевидна – да предизвика възмущение сред жените от мизогиниста Тръмп и да ги убеди да гласуват за шумно рекламираната като защитник на женските права и повод за женска гордост Хилъри Клинтън. Постиженията на последната в областта на женските права включват измъкване на доказан изнасилвач педофил...

29 May 2017

Връзката между ваксините и човешката глупост

Връзката между ваксините и човешката глупост

Всеки трябва да има право да прецака живота си както намери за добре. Правото да постъпваш глупаво е неделим аспект на свободата. Всяка диктатура обосновава правото си да контролира живота на населението с необходимостта от предотвратяване на глупави грешки. Правото да постъпваш глупаво и във вреда на самия себе си обаче е ограничено от едно фундаментално задължение. Задължението да не вредиш на останалите. И отказът от задължителни ваксини е фрапантно нарушение на това задължение.

19 May 2017

Двойните журналистически стандарти спрямо Макрон и Тръмп

Двойните журналистически стандарти спрямо Макрон и Тръмп

Това, което прави особено впечатление е снизходителното отношение на американската либерална медийна пропаганда към аферата на Макрон с възрастна женена майка на негова съученичка, която споменава тази интересна история единствено в качеството и на любопитен факт. Без никакви моралистични оценки. Половин година по-рано същите медии разпънаха Доналд Тръмп за признанието, че тъй като е богат и известен, жените му позволяват „ да ги сграби за половите органи“ . Типично медийно отразяване „на две скорости“ .

06 May 2017

Защо те не продадоха българския флаг?

Защо те не продадоха българския флаг?

Кубрат Пулев е получавал предложения да стане немски гражданин, подобно на много чуждестранни боксови таланти, които също като него живеят и тренират в Германия. Но за разлика от тях, той е отхвърлил тези предложения. И този негов отказ има много висока цена, и във финансов и в спортен план. Защото, ако Кобрата беше приел германско гражданство и излизаше за мачовете си с германския химн, сега щеше да е изключително желан опонент в сблъсъци за световната титла.

01 May 2017

Това е по-неморално от проституция

Това е по-неморално от проституция

Поредицата „Това е по-неморално от проституци“ не засяга хората, полагащи неквалифициран труд. Тя е посветена на три актуални и престижни професии. Представителите на тези професии обикновено имат образование над средното, доходи над средните и претенции да са над средното ниво. Те не само, че не виждат основание да се срамуват от работата си, но дори в повечето случаи се гордеят с нея. Въпреки че това, което вършат обикновено е по-недостойно от проституцията. И ако това твърдение ви се струва твърде силно, замислете се над следващите редове.

29 April 2017

 1 

10 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар