Автор - Жулияна Стоянова

Ще ви кажа колко струва истината…

Ще ви кажа колко струва истината…

Моят опит в професията е много по-кратък от този на мнозина от вас, но разбрах едно – ИСТИНАТА НЯМА ЦЕНА! Преди години професията ЖУРНАЛИСТ беше авторитетна, а днес… Днес има хора, които я използват не по предназначение. Да имаш глас, който се чува от обществото е голяма отговорност, която много от вас не могат и не трябва да носят.

18 August 2017

Полиция с белезници на ръцете

Полиция с белезници на ръцете

За огромно съжаление думите - "можеше да бъде предотвратено" отново бяха изречени. Изрекоха ги хората, които са се обърнали за помощ към институциите, преди да бъде заклано 29-годишно момиче в София… Тази безпомощност, с която живеем ме върна към историята, която ми разказа един полицай.

27 June 2017

За мъртвия Даниел от Шумен. И как оставихме един живот да си отиде…

За мъртвия Даниел от Шумен. И как оставихме един живот да си отиде…

Не ми стана ясно какво още е нужно, освен това, че Даниел виси от 6-ти етаж, за да решат, че има намерения да скочи... Разбрах, че 100 метра от блока, в който е Даниел стои баба му. Възрастната жена беше седнала на един стол, който и бяха дали съседите и плачеше. Плачеше и се молеше тя да умре, а внукът и да слезе жив и здрав. Огледах се дали под самия блок няма пожарникари, които да са в готовност с платнище, но не видях никой.

13 June 2017

Надежда всяка оставете.

Надежда всяка оставете.

„Сега за Надежда започва бавното умиране на апарата. След 3 дни ще я изпишем от болницата, защото ние направихме за нея, това, което можахме. Тя е с диагноза, която е хронична, а болниците са за активно лечение. Т.е. нейното място не е тук, но и в лудницата не е. Там персонала не е с квалификация, която може да я обслужва. Ето защо това младо момиче ще лежи завързано за някое болнично легло, ще ходи до тоалетна през катетър, ще се храни със сонда и ще вика, докато се разлага от раните си … И така, докато умре…"

29 May 2017

 1 

6 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар