Автор - Читател

Някои неотложни въпроси, български

Някои неотложни въпроси, български

Не. Не вярвам, че ще оставим страната си на шайка разбойници. Вярвам в народа си. Вярвам на неговия усет за справедливост и на неговата добрина. Вярвам и в силата му да устои на всичко, и вярвам в децата му. Също и в хората по мегданите и тези по границата. В неприязънта му към предателите. Черпя животоспасяваща енергия от планините му и щастие от морето. Вярвам в трудолюбието на народа си и усета му за свое. В гостоприемството, но и в бойния му дух. Но търпението ни е това, което ни спъва.

07 January 2017

„Хитренци”, засрамете се...

„Хитренци”, засрамете се...

За първи път България реагира адекватно в бедствен момент! За първи път хората подкрепят сънародниците си в трудност! Властите правят всичко необходимо да се избегне следващ инцидент, хората дават мило и драго да помогнат… А нашите “хитренци” казват, че: ”Коледа няма да е същата, ако не сме си у дома!”… Забравихте ли взрива? Забравихте ли кръвта? Не помните ли молитвите, които изричахте в този момент?

16 December 2016

ПИСМО ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Аз оставам.

ПИСМО ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ: Аз оставам.

Аз оставам в моята страна, за да променя нещата, тъй като не искам след години България да бъде заличена от световната карта. Ние не сме стадо, което може да водите вечно. Чували ли сте, че е най-лошо, когато слепият прогледне. Настъпи този момент за българския народ – денят, в който всичко ни стана ясно. Достатъчно ни заблуждавахте и бяхте кукловоди. Време е да си ходите – било то доброволно или не.

15 November 2016

Културата на ханша

Културата на ханша

Внезапно шумна и многобройна група тинейджъри нахлува в тясното пространство. Една жена зад мен коментира - Довели са ги от 18 СОУ. С тях има и сенсей. Всички ние ги поглеждаме със съжаление, идват твърде късно, за тях няма да има места. Чува се силен и неприятен глас: - Не пускайте никой да минава покрай вас, защото няма да има къде вие да седнете. Разбираме, че крещи учителката, крещи гадничко, някак си е неприемливо. Та нали в това училище запознават учащите с японската култура, освен с езика.

19 October 2016

Униформените думи в социалните мрежи

Униформените думи в социалните мрежи

С почуда гледам как едновременното общуване на хиляди хора в социалните мрежи (на български) не носи словесно разнообразие. Вицовете също не станаха повече. Някак еднакво общуваме в социалната мрежа. И един от тези лоши резултати е тоталното прецакване на граматиката.

23 September 2016

Страната на неограничените възможности... за отнемане на живот

Страната на неограничените възможности... за отнемане на живот

Отново плачем и ридаем за поредния погубен млад живот. Защото закъсняхме с пробуждането си. Късно осъзнахме, че това не е животът, който искаме да живеем. Късно осъзнахме, че можем и трябва да накараме управляващите да ни чуят и да се вземат в ръце. Иначе няма смисъл да продължат да управляват.

10 September 2016

Пиянската изцепка на века! Или защо трябва да откажете алкохола...

Пиянската изцепка на века! Или защо трябва да откажете алкохола...

Знаем, че се изрича обида към премиера, но тя се квалифицира като такава и може да се назначи разследване само след представяне на частна тъжба. Такава няма! Даже Бойко Борисов не знае за какво става въпрос. Заяви го по време на гостуването си в предаване на БТВ в четвъртък. И тук идва въпросът: Какво разследва прокуратурата след като не е налична такава тъжба? От МВР твърдят, че Бачев е задържан, защото е извършил хулиганска проява на публично място. Добре, а Хамбарджийски за какво е задържан?

04 September 2016

Срам ме е!

Срам ме е!

Срам ме е заради цялото стадо примитиви с автомати в ръце. Защото Омран, Айлян и хилядите други като тях, са най-ужасното обвинение срещу нас. Тези безпомощни, беззащитни жертви са най-красноречивото доказателство за смисъла на войната. Смисъл на войната? Това, уважаеми, е оксиморон. Във войната няма смисъл. Никога не е имало и никога няма да има.

23 August 2016

ПИСМО ДО ГЕОРГИ КАДИЕВ: Да спасим „Студентски град”

ПИСМО ДО ГЕОРГИ КАДИЕВ: Да спасим „Студентски град”

Но най-тъжно от всичко е положението в Студетнски град. Студетните сами явно няма да се седят да го спасят. Защото знаят, че не са оттук и са за малко... Живеят си 4 години и после никога не се връщат, но в Студентски град чудовищната кражба на площи и новите сгради са факт - те ограбват квартала все повече. Всеки ден се ограждат нови и нови петна. Там, където преди имаше паркинги, сега има сгради, големи колкото ЦУМ.

19 August 2016

Писма до Карбовски (02)

Писма до Карбовски (02)

После, ти говориш за доброто у хората. Чувам го през всичката ти критика и арогантност. Обаче ние държим да чуем лошото и да се хванем за него. Него да ползваме, за да ти върнем шамара. Никой не иска да знае дали си добър, колко добро си видял, или си дал. Всички държат Карбовски да е мярката за истинска история, която да нарекат грозна. Много е лесно така, баси...

09 July 2016

Писма до Карбовски

Писма до Карбовски

Хейтът няма да съгради нищо. Положителният пример и разпространението му - много. Моля ви, станете отново част от качествената и положителната журналистика. Проблемите вече са навсякъде познати, покажете решенията! Покажете хората, които не се предават и продължават въпреки всички лайна! Дайте примера, който е така необходим в медийното пространство! Постарайте се, дори да не вярвате силно! Ние вярваме и за Вас.

01 July 2016

"Хабиби" или "Време разделно"?

"Хабиби" или "Време разделно"?

Докато чета за това как турските поробители са изнасилвали българските момичета пред очите на братята и родителите им, някой слуша Азис! Докато чета как приемащите исляма българи биват обрязвани, някой слуша "Хабиби"! Докато чета как в народните песни се е считало, че езикът е не по-малко важен от вярата, някой българин се възторгва от арабска реч! Браво бе! Докъде стигнахме?...

24 May 2016

Мутрите спасиха дъщерите си...

Мутрите спасиха дъщерите си...

Говорете каквото искате за мутрите, но те спасиха дъщерите си - не от алчността, не от меркантилността, не от суетата, но от най-вулгарната последица от тях. Първите три са изпитание, което по нашите географски ширини идва по рождение - то е в нас: войната, че се раждаме роби с очакванията на фараони. И всичките ни Клеопатри - и жените, и гейовете, и травеститите, се снимат от Дубай, защото тук е трудно дори проститутка да бъдеш.

21 May 2016

АД НА КОЛЕЛА.

АД НА КОЛЕЛА.

Все тая, слязах някак си. Момичето даже ми каза "победихме", което не беше далеч от истината, защото си беше като на война. Не ми навреди по никакъв начин случката, не се оплаквам. Просто ме накара да се замисля. За хората. В какви се превръщат за глупави причини. Закъде бързаха всички тези стари хора?

07 May 2016

Срам ме е, че го позволих...

Срам ме е, че го позволих...

Срам ме е. Срам ме е да се оплача от ниската си заплата, срам ме е да се оплача от скапаното си образование, срам ме е да плюя по системата, защото нямам право. Те имат, ето тези възрастни хора, които носят в старите си очи, болката на новото време, което ги изхвърля на улицата, за да продават цветята, зимнината, книгите, душите си. Срам ме е, защото се чувствам виновна, че съм част от това, че го позволявам.

03 April 2016

БЪЛГАРИЯ ООД: Изнася таланти, внася домати.

БЪЛГАРИЯ ООД: Изнася таланти, внася домати.

През последните 10 години основният български износ за Западния свят не е розово масло или пък кисело мляко, а от гимназисти. Според една статистика от май 2014, от 148 страни България е на 142-ро място по задържане на млади таланти от изтичане в чужбина. Защото можещите предпочитат да отидат на запад, където ще бъдат третирани като бели хора и ще живеят в общежития, леглата в които не са тридесетгодишни пружинести кушетки, подът не е разпокъсан балатум, нощем не излизат хлебарки от ръждясалия сифон в банята...

05 March 2016


Концепцията: „Срам ме е от българите”.

Концепцията: „Срам ме е от българите”.

Във всяка такава публикация като заключение задължителен елемент е нападката към аудиторията. Финалните думи са най-разнообразни: „Такива сме добичета‘‘; „Никой нищо не прави, всички стоят и гледат“... „Срам ме е от българите“ и т.н. различни рефрени със сходна идея. Останалите да кажем около 13 броя мои Фейсбук приятели, сред които и аз, не използваме социалната мрежа, за да даваме гласност на разсъжденията си върху манталитета на сънародниците ни, безгласни сме и явно не социално активни овчи душици.

01 March 2016

 1   2   3   4   5   

73 намерени, страница 1 от общо 5


Специален коментар