Автор - Николай Фенерски

„По-добре турска чалма, отколкото папска тиара“

„По-добре турска чалма, отколкото папска тиара“

Лука Нотарас е последният главнокомандващ флота на Източната римска империя, загива в последните сражения срещу турците, когато те вече завземат Града на градовете. Той е един от малкото достойни първенци на Константинопол по това време. Повечето били продадени на папата. Негови са тези думи, които по-късно стават популярни и сред българското население. Сред онзи народ, който днес толкова презира един ужким български професор по философия.

28 July 2017

Земя на война

Земя на война

Те не са като нас. Ние не сме като тях. Но докато ние ги смятаме просто за екзотика, те нас ни смятат за врагове. Как е нормално да възприемаме хора, които искат нас да ни няма? Или поне да станем като тях – доброволно или доброзорно. Как да ги гледаме? С толерантност и разбиране, може би? С овча усмивка? Те обичат овчите дюнер-кебапи. Ще ни схрускат за закуска.

05 July 2017

Меко и отворено

Меко и отворено

Това мерене на думите е част от играта на сектантите, но на мен не ми пречи да употребявам и други думи, езикът е така многолик и многопластов – това, което те не осъзнават много добре. Искам да кажа, че и на техен терен пак ще ги бием. И на белот ще ги бием, даже модераторите на играта да са им раздали четири валета с четири деветки. Щото са слаби играчи и не разбират докрай какво им казвам. Истината с голямо И може да бъде само една и те не са на нейна страна.

12 June 2017

„Моето тяло – моите избори“

„Моето тяло – моите избори“

На същия Ден на детето няколко медии тиражираха новината, че българин от гей двойка, живеещ в Нова Зеландия със своя дръпнатоок другар по анални удоволствия, си търси сурогатна майка, която да им роди детенце. Представете си колко са се залюбили гълъбчетата, какъв огън гори в тях, какви флуиди струят между техните гейски души, че се е пробудил дори майчинският им инстинкт. Срещу тази статия феминистките не обелиха дума. Това може. Не ги осъждат нито на изнасилване, нито на кастриране...

05 June 2017

Празните утроби на българките

Празните утроби на българките

Утробите на българките са раждали по повече и от пет-шест деца по времето на туберкулозата като защитна реакция и инстинкт за оцеляване. Комунистическата панелка в комбинация с капиталистическия егоизъм се оказаха по-силни от инстинктите. Ако жена във фертилна възраст не роди до 30, значи има някакви отклонения в развитието си като човек или просто не може да си намери подходящия мъж. На 25 ми се роди първото дете. Жена ми тогава беше на 22.

01 June 2017

 1 

6 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар