Автор - Борислав Боев

ЗАБРАВЕНИЯТ ПЕТРОЛОПРОВОД МЕЖДУ ИРАК И СИРИЯ

ЗАБРАВЕНИЯТ ПЕТРОЛОПРОВОД МЕЖДУ ИРАК И СИРИЯ

Сирийско-иракските отношения остават хладни през по-голямата част от 90-те години. Това е така, защото Дамаск оказваше подкрепа за Иран в Ирано-Иракската война през 80-те години на 20 век. Сирия подкрепи и кампанията на международната коалиция срещу Саддам Хюсеин през 1991 г.

06 August 2017

ИКОНОМИКАТА ЛИ ЩЕ СКАРА ГОЛЕМИТЕ?

ИКОНОМИКАТА ЛИ ЩЕ СКАРА ГОЛЕМИТЕ?

Най-важният въпрос, който трябва да се зададе за ефективността и резултатността от едни санкции е дали постигат стратегическия си замисъл. Санкциите срещу Русия бяха въведени още през 2014 г. Заради поведението й в Източна Украйна и Крим. Целта беше ясна – да се упражни икономически и политически натиск върху Москва с цел тя да се откаже от кампанията си. Това е стратегическата цел на всички санкции, и европейски, и американски.

30 July 2017

ПРОБЛЕМЪТ С БАНКИТЕ В ИТАЛИЯ Е ПРОБЛЕМ ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА

ПРОБЛЕМЪТ С БАНКИТЕ В ИТАЛИЯ Е ПРОБЛЕМ ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА

Трудните решения тепърва предстоят, а те са пряко свързани с политическата обстановка не само в страната, но и в целия Европейски съюз. Банковите проблеми на Италия са проблем на цялостната концепция за създаване на единен банков съюз в рамките на Еврозоната. Случващото се на „Ботуша“ засилва съмненията дали изобщо новите банкови правила ще проработят.

26 July 2017

Фалшива битка срещу фалшиви „тирани“

Фалшива битка срещу фалшиви „тирани“

Тези дни четох „Медиите под контрол. Забележителните постижения на пропагандата“ от Ноам Чомски. Там се разказва за това как целият медиен арсенал е впрегнат, за да осигури обществена подкрепа за военните операции на САЩ при първата война в Залива през 1990-91 г. В днешния свят, 25 години по-късно, тенденцията не се е променила. Само се усъвършенстваха методите, изчистиха се дребните детайли, запушиха се малките пробойни, които можеха да застрашат разпространението на „правилното мнение“.

21 July 2017

 1 

6 намерени, страница 1 от общо 1


Специален коментар