Актуално! - Актуални публикации

Набийте го на кол, просто е

Набийте го на кол, просто е

Трябва да го знаете това, поне хората в образованието трябва да са наясно. Че когато утре във вашия час циганин ви извади кол, вероятно ще да сте го предизвикали с лошо дискриминационно отношение. Вероятно го мразите само защото е циганин, а той всъщност е възпитано и интелигентно момче. Просто е изключително честолюбиво и лесно пали. Но заради това не трябва да му проваляме живота, нали. Да го оставим да се изучи на спокойствие, като му създадем подкрепяща среда.

21 September 2017

Кой преби учителя от Садово?

Кой преби учителя от Садово?

Засега със сигурност се знае, че Атанас Георгиев е нанесъл удар, а намесата на другите момчета още не е изяснена. Те са от ромски произход и живеят в село, съседно на Садово. Училището им е осигурило безплатен транспорт от селото до Садово, защото те живеят в бедност!

20 September 2017

КОД: ЖЕЛАНИЯ

КОД: ЖЕЛАНИЯ

Притеснителна мисъл: ако се намажа с този крем, кое по-точно ще ми се увеличи? И как? Може би разни неща ще почнат да се подуват? Ама кои?... Мисълта става злокобна. Представям си епизодите от Пришълеца, и там разни чуждоземни неща изрстват от най-неочаквани места, но искат ли жените да експериментират наитина с това? Следва успокоителна мисъл: сигурно кремът за увеличаване на бюст просто не върши работа. Обикновен крем. Нищо няма да последва, ако се намажеш с него...

20 September 2017

И сърбите ни задминаха по магистрали...

И сърбите ни задминаха по магистрали...

Докато премиерът ни обясняваше колко са зле шахтите на американците, сърбите пуснаха магистралата от Пирот до границата с България. Предстои до месеци да пуснат и отсечката от Ниш до Пирот. И всичко това е направено с пари от бюджета на Република Сърбия...

20 September 2017

Гробището Европа е затворено

Гробището Европа е затворено

Цялата история на Запада, цялата история на 20-ти век - това дори не е история на залеза /и тук Освалд Шпенглер е бил голям оптимист/, е по-скоро път към гробището, към това тихо местенце за упокой на всякакъв смисъл и ценности, и само нацизмът /1933-1945г./ разтревожва тези мъртъвци.

19 September 2017

Последният чистоплътен българин

Последният чистоплътен българин

На детската площадка освен деца, се срещат основно родители или други кръвни на децата роднини. Най-често срещаните боклуци са опаковки от храни, кутии от цигари, фасове, бутилки. Срещат се и кучешки изпражнения. Има. Това са отпадъците от консумацията на най-близките на децата. Хора, които няма как да не знаят, че това е „мястото, където играят децата ни.“

19 September 2017

Паметници на раздора

Паметници на раздора

Затова Lentata.com ви предлага обзор – какво се случва с „неудобните“ паметници в САЩ, където под претекста на „правата и дискриминацията“ - Движението за справедливост на чернокожите поиска да се махнат множество паметници на знакови за историята на САЩ личности, като Томас Джеферсън, например.

18 September 2017

За веру и освобождения

За веру и освобождения

Днес западните шизофреници твърдят, че всички ние тук на Изток сме совки – хомо совиетикуси, които живеят единствено в спомена от доброто комунистическо време. Тъпа мисъл. Че аз да не се казвам Станишев? Щото ние можем да четем. И Симеон Радев четем. И други неща също така. И там хората са написали какво е Русия, какво е русофил и какво е либерал. Това, което не постигнаха с Берлинския договор, ще го постигнат днес чрез НАТО и антибългарските си министри на България. Мене никой не ме пита тогава искам ли НАТО.

18 September 2017


КОЛКО ПЪТИ СЕДМИЧНО СЕ ГОТВИ НА ЕКРАНА

КОЛКО ПЪТИ СЕДМИЧНО СЕ ГОТВИ НА ЕКРАНА

Новият герой на нашето време е готвач. Ама не е кашавар, а е шеф. Той е в национален ефир и е като супергерой. Това политика, национали проблеми, външна политика, религия, социални дейности - това го няма, сготвено е между готвеното.

18 September 2017

София за мен

София за мен

За мен София бе градът на първата любов. На първите целувки. На първото напиване, на първата запалена цигара, но и на първия голям класически концерт, на първата страхотна театрална постановка. Градът на големите приятелства, градът на големите предателства. Градът, в който през 1989 година всички бяхме на улицата...

17 September 2017

Теодосий Теодосиев – мисионерът сред диваците

Теодосий Теодосиев – мисионерът сред диваците

Може би сте чували за Теодосий Теодосиев, учител по физика от Казанлък, който подготвя повечето ни успешни отбори от млади физици за международни състезания. Той много пъти е ставал обект на медиен интерес, но аз искам да привлека вниманието ви към едно интервю, което Теодосиев даде на 16 септемри за документален филм на Мартин Карбовски.

17 September 2017

Учителко любима

Учителко любима

Не помня 15-ти септември, но ще ви разкажа за най-добрата учителка, която имах и знам, че тези от вас, които ще прочетат тази статия са имали поне един такъв учител в живота си, на когото дължат много. Моята класна (в трети и четвърти клас) преподаваше в кварталната гимназия. Беше различна, респектираща, изискваща. Помня, че в началото това не ни се нравеше никак.

15 September 2017

 1   2   3   4   5   6   7   

1301 намерени, страница 1 от общо 77


Специален коментар