Актуално! - Актуални публикации

КАРБОВСКИ ВИ ПРЕДУПРЕДИ: ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

КАРБОВСКИ ВИ ПРЕДУПРЕДИ: ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

На 5 септември миналата година Мартин Карбовски написа текста "Знам какво ще стане". И то стана. Днес сме свидетели на бунта на мигрантите в Харманли, безредиците, беззащитието на обикновените българи, отсъствието на държава и тоталната невъзможност да се изправим срещу "историческото безумие, което ни се е паднало като жребий на епохата". Публикуваме отново този текст, защото преди цяла една година той предвижда това, което живеем днес. Но ние не обърнахме внимание. Тогава.

24 November 2016

Харманли гори. Бунт на бежанците в лагера! (ВИДЕО)

Харманли гори. Бунт на бежанците в лагера! (ВИДЕО)

Затворените под карантина мигранти в лагера в Харманли се вдигнаха на бунт! Това събра на крак полиция, жандармерия и предизвика яростни реакции на местните харманлии. Мигрантите искат да бъдат пуснати навън...хвърлят камъни, палят и горят контейнери за смет, наложи се намеса и на пожарната. Какво още се случва в лагера с бунта на мигрантите?- очавайте подробности.

24 November 2016

Чувате ли тишината?

Чувате ли тишината?

И след всичко това НЯМА НИТО ЕДНА национална електронна медия, която да е отразила казаното, да е анонсирала, че ще работи по случая, ще направи собствено разследване на изнесените факти. И след всичко това НЯМА НИТО ЕДНА национална институция, която да е обявила, че започва разледване по казаното, по изнесените факти. Няма прокуратура, няма НАП, няма ДАНС, няма финансово разузнаване. НЯМА НИЩО. Само оглушителната тишана на прикованата в хватката на мафията държава.

22 November 2016

Краят на либерализма на идентичността

Краят на либерализма на идентичността

Но фиксацията върху многообразието в училищата и в пресата произведе цяло поколение на либерали , прогресивно и нарцистично неосъзнаващи какви са условията извън техните самодефинирани групи и безразлични към задачата да се достигне до американците във всяка една сфера на живота. В много ранна възраст нашите деца са окуражавани да говорят за тяхната индивидуалност, дори още преди да я имат.

20 November 2016

Джон Пилджър в интервю с Джулиан Асанж - Ужасяващата истина за Хилъри Клинтън (видео)

Джон Пилджър в интервю с Джулиан Асанж - Ужасяващата истина за Хилъри Клинтън (видео)

Интервюто на известния разследващ журналист Джон Пилджър с основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асанж е направено преди изборите в САЩ и е посветено на фактите, които се разкриват в публикуваните имейли на Хилъри Клинтън. В западни, както и в основните български медии съдържанието на писмата бе премълчано, а скандалът бе манипулиран така, че публиката да остане с впечатлението, че единственото нарушение на бившия държавен секретар на САЩ е, че е държала служебни и класифицирани имейли на личния си сървър и е водила служебна кореспонденция от личния си телефон.

19 November 2016

ПЛАЧЪТ НА ЛИБЕРАЛИТЕ

ПЛАЧЪТ НА ЛИБЕРАЛИТЕ

И докато математиката наистина е желязна и неоспорима наука, технократите не могат да управляват само по цифри – трябва да усещат и пулса на народите си. Те не го усещат - затова търпят поражение след поражение. През всичките тези години на либерален триумф, защитниците на либерализма успяха да отслабят държавата дотолкова, че тя спря да бъде фактор в живота на хората. Създадоха си идеалните условия за пазарен, хищнически фундаментализъм.

17 November 2016

А сега накъде?

А сега накъде?

Та, радваме се, че Бойко подаде оставка, крайно време беше да го няма. Но сега какво? А сега накъде? Както знаем, желанията на народа са последното, с което управляващи (наши, а и техните собствени) биха се съобразявали. Въпреки това, днес в цялата страна беше ветровито, иска ми се да вярвам, че Скорпиънс имат закриващ концерт на турнето на промяната, в което участвахме с тях на уста. Баба казваше: като видиш хубаво, не се радвай, като видиш лошо, не се плаши.

14 November 2016

ФЕОДАЛИЗМЪТ СИ ОТИВА.

ФЕОДАЛИЗМЪТ СИ ОТИВА.

Я да видим какви ПРАВА има всъщност българският президент? И защо ГЕРБ толкова са се нацупили, че не искаме да им дадем И президентсвото, че ни заплашват с предсрочни избори, които ние да им платим, понеже сме много богати. Сред трите най-важни права на президента според мен са: 1) назначаване на върховните съдии! 2) спиране на конфликтни сделки и закони!! 3) защита на границите!!!

11 November 2016

Гражданите срещу ГЕРБ. Случаят "Младост"

Гражданите срещу ГЕРБ. Случаят "Младост"

И в документите лъсват скандални данни. Оказва се, че строител на „общежитието“ ще е фирма, в която преди време управител е бил зетът на кметицата Авджиева. Било уж с конкурс, а как от 5000 строителни фирми е избрана точно тази, никой не обяснява смислено. Георги Кадиев вдига скандал за конфликта на интереси и иска от ГЕРБ да уволнят кметицата, защото „кметът разрешава, зетът строи“.

10 November 2016

Тръмп. Какво се случи?

Тръмп. Какво се случи?

Тръмп спечели повече от необходимите 271 електорални гласа, за да бъде избран за президент формално през декември. Клинтън изглежда ще има малка преднина в „народния“ вот – ще вземе под 200 хиляди гласа повече. Световното левичарство вече дава редовната заявка за това колко несправедлива е електоралната система в САЩ и как не била демократична. За съжаление аргументите им са доста слаби. Първо, това не е прецедент и ще е петият път в историята на САЩ, в който избраният президент не е спечелил народния вот.

10 November 2016

Пост Апокалиптичното бъдеще без ГЕРБ

Пост Апокалиптичното бъдеще без ГЕРБ

ТОЙ положи първия асфалт в българската история. ТОЙ водеше преговорите и отряза лентичките за влизането ни в ООН, НАТО и ЕС. Ако не беше ТОЙ да изгаси големия лондонски пожар от 66-та (1666) ... ТОЙ даде навремето акъл на Хелиос да почне да се върти около центъра на Вселената, който се намира в двора на една къща в Банкя и самият център на Вселената има уникалното свойство да гравитира около един конкретен жител на Банкя , дори ако този човек се движи с джипка по магистралата или върви, почесвайки се с едната ръка, която вечно стои в джоба.

09 November 2016

Слави: Уважаеми зрители, спите ли, ЦИК извършва чудовищна манипулация

Слави: Уважаеми зрители, спите ли, ЦИК извършва чудовищна манипулация

Много и много български граждани не можаха да гласуват, защото ЦИК прекрати изборния ден преди да гласуват всички хора. ЦИК махна печата от бюлетините. ЦИК махна видеонаблюдението. ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получил заповед да саботира референдума. Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата - политическата класа и техните слуги!

08 November 2016

По-добре да НЯМА такава държава

По-добре да НЯМА такава държава

А всичко е много просто- този референдум, макар и наречен от мнозина „популистки” е един тест за това колко още можем да търпим. Дали сме мазохисти, дали сме ок едни хора да ограбват държавата, в която живеем, дали ни харесва да гледаме неприятните физиономии на онези 240, които диктуват живота ни - такива неща. Когато следващият път отворите хладилника и той е празен, когато отворите пощенската кутия и ви затрупат сметките, когато вземете заплата и сте на минус...

08 November 2016

Не продавайте бъдещето си

Не продавайте бъдещето си

Това е тотална война! Война обявена на обикновения и честен български гражданин. Война срещу имуществото, здравето и достойнството ни! Отрича ни се правото на спокойствие и сигурност, на достойно и нормално съществуване, отрича ни се правото на свобода на мислите ни! И в крайна сметка – отрича ни се дори правото на живот! Това е систематичен и целенасочен геноцид срещу нас. Не продавай гласа си - ти имаш достойнство и си свободен човек. Ако го продадеш , ти продаваш своето бъдеще и бъдещето на своите деца за следващите 4 години.

05 November 2016

ПРОЕКТ: НАПРАВИ ДОБРО. Да изгоним ли циганите от село Ветрен?

ПРОЕКТ: НАПРАВИ ДОБРО. Да изгоним ли циганите от село Ветрен?

Селяните са категорични – махайте семейството на Сашка от селото ни, провалиха ни живота. Екипът на Карбовски пък се натъкна на ужасна гледка – две от малките деца в това семейство, оставени самички, заключени, плачещи, голи на цимента в стара барака, без вода и храна, в продължение на часове... После дойде и полиция, и линейка и социалните, които взеха децата временно, за да преценяват родителския капацитет на майката, зарязала ги в тази мизерия... И след всичко това се появи най-голямата дилема на Карбовски и екипа: КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?

04 November 2016

   3   4   5   6   7   8   9   10   

975 намерени, страница 7 от общо 58


Специален коментар