Актуално! - Актуални публикации

„Моето тяло – моите избори“

„Моето тяло – моите избори“

На същия Ден на детето няколко медии тиражираха новината, че българин от гей двойка, живеещ в Нова Зеландия със своя дръпнатоок другар по анални удоволствия, си търси сурогатна майка, която да им роди детенце. Представете си колко са се залюбили гълъбчетата, какъв огън гори в тях, какви флуиди струят между техните гейски души, че се е пробудил дори майчинският им инстинкт. Срещу тази статия феминистките не обелиха дума. Това може. Не ги осъждат нито на изнасилване, нито на кастриране...

05 June 2017

АРГУМЕНТИ НА МОДЕРНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО

АРГУМЕНТИ НА МОДЕРНОТО ПРЕДАТЕЛСТВО

Пиша това след поредния атентат. Нашата вяра, нашето бъдеще и нашето разбиране за света е предадено. Направиха го политиците, с помощта на хората, които смятат, че няма граници. Които не познават злото и го отричат. Дори да го срещнат това зло - пак го отричат, сякаш е частно, случайно зло. Сякаш не познават комунизма и фашизма, и тълкуват исляма и либерализма като бъдеще, което "засега" дава грешки. Направиха го най-добрите ни приятели, защото - или взеха пари, или просто оглупяха от медиите.

05 June 2017

Има какво да се направи.

Има какво да се направи.

Гръмнете се. На ваша територия обаче. А в Европа, все още има какво да се направи. И това правене включва депортация и принудителна интеграция. И го твърдя, въпреки че ще ме обвините в расизъм, всичко-фобия, фашизъм. Не ми пука. Честно. Пука ми за това, че сме едва началото на юни, а вече 20 пъти Европа умира, заради Аллах. Но последователите му не умират, нито живеят заради нас, децата на Европа.

04 June 2017

АНТИУТОПИЯ: СБЪДНАТА

АНТИУТОПИЯ: СБЪДНАТА

От днес, Лондон е в най-високата степен на терористична заплаха. Това ниво означава, че службите очакват атентат или поредица от такива във всеки един момент. Последният път, когато нивото е било такова, са взривени няколко станции на метрото. Военни части вече са разположени на ключови места в столицата и патрулират заедно с местната полиция. Бъдете подготвени за изненадващи, щателни и време-поглъщащи проверки. Ако ви се налага да летите, отидете по-рано, за да сте сигурни, че ще минете навреме през проверките за сигурност.

04 June 2017

ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

„Знам какво ще стане“ е текст на Мартин Карбовски, който публикуваме вече три пъти. Публикувахме го за първи път на 5 септември, 2015-та. После отново на 24 септември 2016-та. Като припомняне и урок на историята, която някак не забелязваме, че ни се случва… Днес, след поредния тероричстичен атентат в Лондон, го публикуваме пак. За трети път. ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ.

04 June 2017

ИЗВЪНРЕДНО: Бус се вряза в пешеходци на Лондон Бридж! „Инцидент“ или нов терор?

ИЗВЪНРЕДНО: Бус се вряза в пешеходци на Лондон Бридж! „Инцидент“ или нов терор?

Микробус е ударил няколко пешеходци на Лондон Бридж в центъра на английската столица, съобщават от полицията. Очевидци свидетелстват за това, че въоръжени полицаи са били на мястото на събитието, след като бял бус се е качил на тротоара преди да се вреже в пешеходците.

04 June 2017

Неолибералният полк срещу българщината

Неолибералният полк срещу българщината

Потресаващи времена. Всички тези антибългарщини са една малка част от умнокрасивата либерална помия, която ни залива всеки ден. Тя неслучайно удря по най-здравите устои на нашето общество - писменост, история, традиции, култура, бит. Тези ценности определят нашето национално самосъзнание. От тях зависи дали ще сме горди и достойни. И съвсем естествено това е голяма пречка пред установяването на мултикултурния им халифат - там няма място за националности, за независимост, за почитане на историята и националните герои.

03 June 2017

Един баща ви моли!

Един баща ви моли!

Вчера видях обаче един баща да плаче. От безсилие, гняв, яд и болка. Румен Димитров, баща на малката Никол, която бе жестоко пребита от акушерката Емилия Ковачева. Той разказа в ефира на БТВ, че две години след престъплението няма ефективна присъда срещу жената, която почерни най-хубавите дни, които преживява иначе всяко семейство с новородено дете. И докото постояно му се налага до води малкото си момиченце на прегледи, се надява акушерката да има присъда преди детенцето да започне да разбира.

03 June 2017

Бързи новини 4

Бързи новини 4

"За да изпълня дълга си за защита на Америка и гражданите ѝ обявявам, че САЩ ще се оттеглят от Парижкото споразумение... " - започна Тръмп и бе прекъснат от бурни аплодисменти. С две думи - Тръмп отказа да си играе с глобалните чичковци и да я вкарва в пътя тая планета (главно чрез данъци и такси), дето си прави каквото си иска и не се съобразява с планове и програми. "Аз бях избран, за да представлявам хората на Питсбърг, не на Париж!" - каза Тръмп. Ех, ще доживея ли български политик да каже, че е бил избран да представлява хората на Хасково, примерно, или Козлодуй, а не на Брюксел, пак примерно. ---

02 June 2017

Народът вчера, днес и утре

Народът вчера, днес и утре

Нашият народ има свой особен живот, особен характер, особна физиономия, коя го отлича като народ - дайте му да се развива по народните си начала, и ще видите каква част от обществения живот ще развие той, дайте му или поне не бъркайте му да се освободи от това варварско племе, с кое той няма нищо общо, и ще видите как ще той да се устрои. Или не видите семето, зародиша в неговите общини без всяка централизация, в неговите еснафи, дружества мъжки, женски и детински? Или не видите в него и това, що казахме по-горе?...

02 June 2017

"Яденето на лютеница - неосъзнат порив към сталинизма"

"Яденето на лютеница - неосъзнат порив към сталинизма"

Мога да дам още заглавия, но само да кажа едно - уважаеми говорители на "либералната мисъл", давате ли си сметка, че с вашите концепции сте произвели повече путинисти, отколкото би имало, ако ги нямаше същите тези концепции? Отивам да ям шопска салата, дано с това не нараня някоя изконна ценност...

02 June 2017

Празните утроби на българките

Празните утроби на българките

Утробите на българките са раждали по повече и от пет-шест деца по времето на туберкулозата като защитна реакция и инстинкт за оцеляване. Комунистическата панелка в комбинация с капиталистическия егоизъм се оказаха по-силни от инстинктите. Ако жена във фертилна възраст не роди до 30, значи има някакви отклонения в развитието си като човек или просто не може да си намери подходящия мъж. На 25 ми се роди първото дете. Жена ми тогава беше на 22.

01 June 2017

Ако все още бяхме варвари и ги бесехме

Ако все още бяхме варвари и ги бесехме

Ако бяхме старите варвари, вече щяхме да сме забравили къде точно сбутахме гробовете на тези момчета. Ние обаче сами се отказахме да бесим и да стреляме между очите на разбойниците. Но не и преди това да са счупили няколко кирки при прокопаването на Прохода на републиката, не и преди да са поработили нещо наистина трудно и толкова мръсно, че да пожелаят сами бесилката. Сами се отказахме от смъртното наказание, за да не ни помислят за изостанали хора.

01 June 2017

Да помогнем да се раждат български деца като увеличим възрастта при донорството

Да помогнем да се раждат български деца като увеличим възрастта при донорството

В България двойките с репродуктивни проблеми, които се нуждаят от донор са над 50 000, а тяхната ин витро процедура не се финасира от държавния фонд „Ин витро” (ЦАР). Необходимостта от жени – донори расте с всеки изминал ден, така както расте и броя на семействата, които се нуждаят от донорство за да имат дете.

30 May 2017

   3   4   5   6   7   8   9   10   

1232 намерени, страница 7 от общо 73


Специален коментар