Актуално! - Актуални публикации

АВТОБУС 604

АВТОБУС 604

Аз / не можейки да скрия изненадата си / -"Ама наистина му спряхте! И то съвсем малко преди спирката?!" Отговор няма. Жената до мен -" То ако беше за някой нормален, нямаше да спре, ама за той пияндурник ...спря! И пари му даде! За нас с вас, примерно, нямаше да спре! За 99 процента от хората нямаше да го направи..." Отговор няма.

12 September 2016

Патриотично или цинично

Патриотично или цинично

Всъщност това е битка между 2 избора, 2 ценностни системи. Не преувеличавам. Битка на простотията в ОКОТО на Брадъра и срещу опита да се говори за изконни ценности, завръщане към земята, към труда, родовите връзки и ей такива неща, за които човек се сеща, когато е сред природата. Не, че защитавам Фермата, за мнозина тя навярно е скучна. Разбирам ги донякъде. Но вече години ми се насажда някакво много ниско ниво в тоя Брадър – хора, които ожесточено спорят за тоалетната хартия. А аз не искам такъв свят. Далече от мене!

11 September 2016

17-годишният Александър: Използвайте Фейсбук за Словото Божие

17-годишният Александър: Използвайте Фейсбук за Словото Божие

Затова се обръщам и аз към Вас! Нека всеки, който има мобилни данни на смартфона си, да включва този стрийминг, т.е. поточното предаване, и да предава на живо богослуженията, в който и храм да се намира! Разбира се, предаването никак не може да измести живото присъствие в храма пред Бога (дума да не става!), но ще спомогне на болните, които поради своите немощи не могат да присъстват на богослужбите; ще спомогне, щото те да се докоснат косвено до цялото молитвено настроение...

06 September 2016

Не е една. Хиляди са.

Не е една. Хиляди са.

Но не е професия, начин на живот е. Няма кой да ги спре. Не говоря за курвите. Говоря за мъжете, които ги купуват. После удрят по масата и викат - каква е тая липса на морал. Как можахте. Всички знаят всичко. Някак си се съчетават нещата - Фейсбук е пълен с любов, ангажименти и ангажиращи връзки. Пълен е Фейсбук с призиви за любов и съвети за истинския мъж. Обикновено съветът за истинския мъж е - имай пари, копеле.

05 September 2016

КАЗАХ ЛИ ВИ АЗ!?

КАЗАХ ЛИ ВИ АЗ!?

И така до днес, когато лудият репортер сподели във Фейсбук, че Алекс вече е бивша, защото ... разбрал, че му изневерявала. След което допълва ...”не с един и двама”... И уточнява, че изневярата е била продиктувана от желанието на манекенката да се къпе в пари и слава. Като доказателство Даниел прилага и две снимки на Александра, минути преди да кацне на родна земя от поредната си ''екскурзия" (фотосите е намерил в телефона й).

05 September 2016

Меркел се държи като провинциален турски политик

Меркел се държи като провинциален турски политик

Забележете. 3 турски флага – два от тях големи, колкото човешки бой и един мъничък - германски. Огромен полумесец и звезда се виждат зад президента Реджеп Таип Ердоган. Същото стои и зад Ангела Меркел. Сякаш канцлерът е турски управник. Малкият германски влаг на масата зад канцлера като че ли изразява точно това. Срещата между германския канцлер и турския президент се случи в китайския град Ханчжоу. На неутрална територия, между натовски партньори – теоритично. Но всъщност изглеждаше като изкупление на Меркел пред Султана в Анкара.

05 September 2016

ЕКСКЛУЗИВНО: Меркел губи изборите! Моли се на Ердоган...

ЕКСКЛУЗИВНО: Меркел губи изборите! Моли се на Ердоган...

провинция Мекленбург-Предна Померания. И, докато стана ясно, че в китайския град Ханчжоу канцелрът Меркел буквално е молила турският президент Ерджеп Ердоган да посети военната си база в Инджирлик, германците казват своята категорична дума за политиката на Меркел. А именно – Меркел губи изборите. Според екзитполовете на германските телевизии Меркел губи в „политическата си родина” срещу Алтернатива за Германия.

04 September 2016

Пиянската изцепка на века! Или защо трябва да откажете алкохола...

Пиянската изцепка на века! Или защо трябва да откажете алкохола...

Знаем, че се изрича обида към премиера, но тя се квалифицира като такава и може да се назначи разследване само след представяне на частна тъжба. Такава няма! Даже Бойко Борисов не знае за какво става въпрос. Заяви го по време на гостуването си в предаване на БТВ в четвъртък. И тук идва въпросът: Какво разследва прокуратурата след като не е налична такава тъжба? От МВР твърдят, че Бачев е задържан, защото е извършил хулиганска проява на публично място. Добре, а Хамбарджийски за какво е задържан?

04 September 2016

ДОБРИ НОВИНИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ

ДОБРИ НОВИНИ ЗА ЧЕРНИ ДНИ

Да се пренесем в измислен свят, в който журналистите са добри и мили... Започваме с една типична централна новинарска емисия в този свят. 19:00 – Добра, много добра вечер, многоуважаеми и любими зрителчета! И така, милички, започваме с водещата новина днес – наши многообични сънародници ле-е-екичко са поупоявали възрастни хора и после съвсем деликатничко са претърсвали къщите им и случайно са попаднали на техни вещи и пари, и са решили да ги вземат назаем временно.

01 September 2016

Закъснял текст от DW: "Европа отглежда собствените си гробокопачи"

Закъснял текст от DW: "Европа отглежда собствените си гробокопачи"

Преди 2 години Мартин Карбовски ви го каза - КАК ЗАПАДЪТ ОТГЛЕДА ПАЛАЧА СИ. Текстът беше публикуван в Lentata.com на 7 януари, 2015-та. Тогава медии като DW – все още ръкопляскаха на бежанците. Днес същите тези медии, обърнаха палачинката и публикуваха заглавието - "Европа отглежда собствените си гробокопачи". 2 години след Карбовски... Но понякога е твърде късно. Текстът от Дойче Веле:

30 August 2016

ПРЕЗИДЕНТ ГОУ

ПРЕЗИДЕНТ ГОУ

Ако и вие искате да усетите емоцията от лова на президент – инсталирайте се пред телевизора или пред някое устройство с Интернет и новинарски сайтове, и забавлението може да започне! Президент Гоу отчита местоположението ви в реално време. Вие сте в България! Играта автоматично отчита GPS координатите ви и изпраща сигнал до централния сървър – че вие сте идиот! И следователно можете да сте участник в Президент Гоу!

29 August 2016

КИЧ И ИСТОРИЯ: Едно от двете е мъртво.

КИЧ И ИСТОРИЯ: Едно от двете е мъртво.

И ето, всеки ден аз слушам за невероятните неща в този замък, винаги последвани с коментара "там са наляти много пари". Да, защото това е критерият за култура и история на българина. Защото шаренийката винаги ще впечатлява повече от безинтересното поле на истинската ни славна история.

28 August 2016

МИГРАЦИЯТА В ЕВРОПА: КАРТА НА ПРОБЛЕМА

МИГРАЦИЯТА В ЕВРОПА: КАРТА НА ПРОБЛЕМА

Знаехте ли, че поляците представляват най-големият процент от родените в Норвегия мигранти? А, знаехте ли, че най-многобройните мигранти в Ирландия пристигат от Обединеното кралство? Тези 4 карти, създадени от Jakub Marian, чешки езиковед, математик и художник, се основават на проучване на Организацията на бединените нации за международна миграция, проведено през 2015 година. Те показват европейска миграционна карта, разделена на 4 по-малки карти.

28 August 2016

ПРОУЧВАНЕ: Гей хората не се раждат така, сексуалната ориентация не е фиксирана.

ПРОУЧВАНЕ: Гей хората не се раждат така, сексуалната ориентация не е фиксирана.

Различията в мозъчните структури на гей хората и на хетеросексуалните не са непременно вродени и могат да са в резултат на околната среда и психологические фактори. Авторите на проучването твърдят също, че ЛГБТ лицата са статистически с по-голям риск от развиване на психични проблеми в сравнение с всички останали.

27 August 2016

За живите – нищо. За мъртвите – краткотрайно добро.

За живите – нищо. За мъртвите – краткотрайно добро.

Автоматично, по български, всеки починал известен човек, СЛЕД смъртта си става велик, единствен, неповторим и още куп лицемерни клишета. Къде бяхте, вие, бе, докато живееше този човек? Що не говорихте тогава колко велика личност е? Ще ви кажа къде бяхте и какво правихте – или го плюехте, или бяхте забравили за неговото съществуване.

26 August 2016

МОТОРИСТИ ПИШАТ ПИСМО ДО СУЛТАНА

МОТОРИСТИ ПИШАТ ПИСМО ДО СУЛТАНА

1. Писмо до Министерство на правосъдието, изискващо информация относно предприетите мерки срещу Недялка Николова и адекватно наказание, заради аморалнато и безсъвестно отсъждане, довело до бягството на убиеца Фарук. 2. Писмо до МВР, изискващо информация за предприетите действия по издирването и залавянето на Фарук, както и резултатите от тях (и за чия сметка се извършва издирването). 3. Писмо до Министър-председателя на Република България, изискващо личната му ангажираност и съдействие (тъй като институциите видимо не си вършат работата).

25 August 2016

12 или 20. Числа на справедливостта.

12 или 20. Числа на справедливостта.

А относно съдебните заседатели - гледайте някой американски филм и вижте как функционира. Дори се сещам и за един руски - "12" на Никита Михалков. 12 или 20 съдебни заседателя трудно се купуват, избират се от хората и не са съдии - за всяко дело са различни и представляват обществото. По-добре е хората да са в съда, отколкото на улицата. Да видим тогава, дали ще има пуснат с условна присъда шофьор, убил дете на пешеходна пътека или отървал се политик, за който цялото общество знае, че е виновен.

25 August 2016

   3   4   5   6   7   8   9   10   

914 намерени, страница 7 от общо 54


Специален коментар