Актуално! - Актуални публикации

БАНКЕТИ

БАНКЕТИ

Само като видя физиономията на Благой Рагин и веднага си представям маса с бяла покривка, върху нея подредени плата и куверти с кьопоолу, снежанка, руска и редена салата, луканка, шпек, къдраво нарязан кашкавал, и сирене, поръсено с червен пипер. Алкохол: чашки с високо столче, в тях искрят празнично – 50 гр. държавна ракия, тук-таме коняче, по предварителна заръчка, щото счетоводителката не обича ракия.

21 December 2016

КОЛЕДАЛИПСИС

КОЛЕДАЛИПСИС

Защо го правите? Кому е нужно да станеш неотменна част от потребителското полудяване по Коледа, когато на практика не можеш да си го позволиш? Защо ни е толкова важно да харчим пари „за Коледа” и даваме ли си сметка, че това реално е празникът – Рождество Христово, който по същността си е нещо противоположно на консуматорските инстинкти и шопингманията? Какво толкова ни „дава” Коледното пазаруване, че сме готови да се набутаме с буквално хиляди левове само и само да не го пропуснем?

20 December 2016

Според РИА Новости: Руският посланик в Турция – убит след викове „Аллах Акбар”

Според РИА Новости: Руският посланик в Турция – убит след викове „Аллах Акбар”

Съобщенията гласят, че Карлов е бил на откриването на изложба на съвременното изкуство, държал е няколко минути реч, но внезапно мъж запчнал да крещи – „Аллах Акбар” и открил огън – поне 8 изстрела са се чули, според фотограф на агенция "Асошиейтед прес".

19 December 2016

Руският посланик в Турция – прострелян!

Руският посланик в Турция – прострелян!

Руският посланик в Анкара е бил сериозно ранен в понеделник при атаката на арт галерия в турската столица и отведен в болница – съобщиха турски медии. Все още официално непотвърдената информация твърди, че Андрей Карлов присъствал на откриването на изложба на съвременни творби, където бил ранен. Вестник „Хюриет” твърди, че Карлов е отведен в болницата със сериозни наранявания.

19 December 2016

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Провалената пропаганда. На умните и красивите.

Докато родните политици и официозни медии не смееха да гъкнат за кошмара – неконтролируема мигрантска вълна - пак тия сайтове бяха отдушник за страховете на хората... И тия страхове се превърнаха в реалност. Защото вие, официозните, много красивите и умните, презрително оставихте проблемите да гноят. И проблемите заляха хората, и хората видяха, че онова, което се пишеше по тия сайтове и уж беше примитивно, несериозно, патриотАрско, и фалшиво, то взе да ни се случва...

19 December 2016

НЕПОЗВОЛЕН ЕВРОПЕЙСКИ РОПОТ

НЕПОЗВОЛЕН ЕВРОПЕЙСКИ РОПОТ

Парадоксът е, че именно обявилите се за фарисеи на обществото, "готините", "различните", криещи се зад абстракциите на "мултикултурализма", "човешките права", "толерантност", са тези които най-яростно дискриминират, обиждат, иронизират, неглижират и провеждат целенасочена словесна агресия спрямо всеки дръзнал се да се осъмни в правотата на техния Брюкселски монотеизъм.

18 December 2016

МЕЧТИ В КУБИЦИ

МЕЧТИ В КУБИЦИ

Минаха няколко години и като че ли от силикона ми нямаше и следа, гърдите промениха формата си, иглеждаха сякаш съм раждала поне два пъти. Не можех да повярвам, какво се случва. Нещо, което явно не става при жените, които преди това не са имали никакъв бюст, за разлика от мен. Отидох при същия този д-р, който е направил купища популярни жени, а коментара беше - отслабнала си, затова така става… A и ти казах да си сложиш от по-скъпите импланти, за да стоят по-добре. Простак. При това некадърен.

17 December 2016

Най-тъпите въпроси на "журналисти" за трагедията в Хитрино

Най-тъпите въпроси на "журналисти" за трагедията в Хитрино

Битката за най-тъп журналистически въпрос относно трагедията в Хитрино - 2016. Не ги степенуваме, защото конкуренцията между тях за най-кофти въпрос е огромна. Просто вижте резултатите от няколко години антиселекция в журналистическата професия:

14 December 2016

ФАШИЗЪМ и ПРОПАГАНДА

ФАШИЗЪМ и ПРОПАГАНДА

Тъй като е рисковано да се шофира, дайте да сложим етикети на автомобилите "ШОФИРАНЕТО УБИВА" и снимки на черепи, кокали и размазани и разчленени бебета...?! Да сложат надпис върху опаковките на пържолите "ЩЕ ВИ ПОРАСНАТ ЦИЦИ", защото са фрашкани с хормони?! Пушенето е личен избор и отказването му зависи единствено от личната воля на човек. Тези снимки по-скоро показват истинското лице на политиката ни.

13 December 2016

За Хитрино: Толкова ли сме грешни?! Да, ние сме много грешни.

За Хитрино: Толкова ли сме грешни?! Да, ние сме много грешни.

Чета коментарите на някои християни, които отчаяно молят Бога да помогне на страдащите от Хитрино. Един например пише така: "Толкова ли сме грешни, Боже, че се случи такава трагедия". Какво значи "толкова ли сме грешни"?! Да, ние сме много грешни. И да "степенуваме" "толкова", пак не можем да опишем своята греховност, поради нейната безкрайност. Ние сме толкова грешни, че Бог, по Своята велика милост, ни смирява само с това (малко ни е).

11 December 2016

Хроника на българските апокалипсиси, останали неразследвани и неотмъстени

Хроника на българските апокалипсиси, останали неразследвани и неотмъстени

Спомнете си за загиналите седем деца в дискотека „Индиго“ на 21 декември 2001 г., три дни преди Бъдни вечер и четири – преди Рождество Христово. И за петимата войници загинали в Кербала, също преди Рождество Христово 2003 г.. За потъналите при Босфора седемнадесет моряци на кораба „Хера”, ден преди св. Трифон (Трифон Зарезан) 2004 г.. За дванадесетте български деца от град Свищов, които се удавиха в реката Лим, на 4 април 2004 г., дни преди Възкресение Христово.

10 December 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

914 намерени, страница 2 от общо 54


Специален коментар