Актуално! - Актуални публикации

Една грешна жичка и…бум!

Една грешна жичка и…бум!

Обяснете ми защо човек на Бога е свидетел как цяла една държава се изправя срещу вълната от пришълци със страх и гняв. Вижда как малки градчета въстават срещу семейства от емигранти. Това не е просто неприемане и неодобрение, това е категоричен отказ, непримирим отпор срещу нашествениците от изтока – основателен или не – не е това въпросът – важното е, че настроенията са такива и са явни!

12 March 2017

Убиецът с брадвата в Дюселдорф

Убиецът с брадвата в Дюселдорф

Дали не изпълнява в най-реален и примитивен вид низпослани свише заръки на Корана? Коранът, освен и”, "госновите на исляма, съдържа още и норми, практически наставления и предписания за праведен живот (Шариат). Характерни за исляма са както неистовата себеотдаваща се вяра, така и особеното отношение към тези, които изповядват друга религия, към така наречените „неверницяури", към които спадат всички европейци, включително и ние, християните-българи, вярващи в Светата Троица и в нашия мил Бог Иисус Христос

11 March 2017

Западните медии и как България я няма на картата

Западните медии и как България я няма на картата

И така драги зрители, какво се случи по света днес? Това продължава години. Тотална информационна депривация. В следствие на това има поне 2 поколения, които неглижират ставащото по света. Не за друго, а защото за тях това е светът – UK, USA и бившите колонии, донякъде. Информационните канали са много, но винаги манипулирани, завоалирани, лимитирани. Създават нация от непукисти.

10 March 2017

f ЕU ck - в кръвта, синята европейска

f ЕU ck - в кръвта, синята европейска

Запазете спокойствие и демонстрирайте самочувствие, дори арогантност, дори вулгарност. Да ти го начукаме, госпожо високоскоростна Европа, в кръвта, в синята европейската. Малки сме, бедни сме и с какви ли не малформации по европейско рождение, но поне горди можем да бъдем. Иначе ще е обикновен човешки позор да сме най-страхливите и в без това толкова страхливия Европейски съюз.

09 March 2017

Естественият имунитет на фалшивите новини

Естественият имунитет на фалшивите новини

Канят ме в телевизия да коментирам битката срещу фалшивите новини, които една медия тури на мушка и създаде сайт, тури му архаично, весело име, съответно изписано на жълт фон, и даде шанс на потребяващите и препатилите от фалшиви информации да ползват на воля, като стимулира креативността им да продуцират недостоверност. Поучително, забавно, благородно, просветителско, хем смях да пада, хем да се учим!

09 March 2017

Честит 8-ми март и извинявайте.

Честит 8-ми март и извинявайте.

Ние приветствахме това поведение и визия, тези момичета ...защото са като извадени от филм за възрастни. Хубави, гримирани, с перфектни форми и ... истории, които искаме да чуем... Те просто показват това, до което така искахме да се докоснем, когато нямахме свобода. А сега ...да му мисли бъдещето.

08 March 2017

NA ORAJIE BRATQ…

NA ORAJIE BRATQ…

Чета разни експерти, които твърдят, че в момента се заражда нов патриотизъм. Хич не съм сигурна, да ви кажа. За патриотизъм не знам, но със сигурност виждам нарастваща вълна от ксенофобия, расизъм и див популизъм, която разни тарикати се опитват да яхнат. Както не ме кефи безмозъчната политика „клети бежанци, елате всички, нищо, че 90% от вас не са бежанци и че сред вас има и ислямистка паплач“, точно толкова не ме кефи и ‘NA ORAJIE BRATQ BEJAMCITE POSEGNAHA NA MAJKA BALGARIQ’. В този ред на мисли, атаката срещу конкретно публично лице доста смърди.

08 March 2017

ДЕБАТЪТ Е ИЗЛИШЕН, РЕЗУЛТАТЪТ Е ИЗВЕСТЕН

ДЕБАТЪТ Е ИЗЛИШЕН, РЕЗУЛТАТЪТ Е ИЗВЕСТЕН

Винаги, когато съм правил по-дългосрочни прогнози, никой не ми е вярвал или не се е интересувал. Още през август, миналата година, написах в столичен всекидневник, че след президентските избори ще имаме и предсрочни парламентарни изори , а след тях и „голяма коалиция“. Тогава името на генерал Радев едва се бе споменало, за Цецка Цачева не се знаеше, Бойко Борисов не бе казал, че ще подава оставка и т.н. Първата част от прогнозата вече се сбъдна, а сега всички коментират възможна ли е версията и за „голяма коалиция“.

05 March 2017

И преди, и сега, Левски значи свобода. Да, бе, да. Добре.

И преди, и сега, Левски значи свобода. Да, бе, да. Добре.

Споделих прибирането си с агитката на Левски. Една доста колоритна, твърде експанзивна част от нея. В метрото бяхме. Крещяха. Скачаха. Блъскаха. Миришеха на алкохол и пот. И на нещо диво и опасно. По очите на другите пътници около мен, съдя, че се чувстваха не по-малко изплашени и възмутени.

04 March 2017

Постистината „3 март“

Постистината „3 март“

И тогава няма да има значение, че по голите бърда и каменяка на дивите Балкани, дедите ти са падали с Отче наш на уста. Няма да означава абсолютно нищо нищетата и неразумността на юродите, с които съвършено случайно си проговорил на един и същи език. Можеш спокойно да го забравиш. Свободен си да забравиш и обратния път.

03 March 2017

Защо ви пречи трибагреникът?

Защо ви пречи трибагреникът?

Не можело човек да се гордее, че е българин само в един ден, викат от статусите. Трябвало всеки божи ден и всяка божа секунда от твоя живот да демонстрираш българщината си и никога, ама никога да не недоволстваш от живота си. И особено да не даваш примери, че животът в чуждите държави е по-хубав. В противен случай, ти си обявен в тия статуси за жалък псевдо-патриот и да си го кажем направо – псевдо-човек. Я, по-добре си изтрий Фейсбука и си мълчи завинаги, нежели да си постнеш трибагреника българския, на българския празник – 3 март – Освобождението.

03 March 2017

3 март. Голямата битка.

3 март. Голямата битка.

Голямата битка е била спечелена първо от нашите възрожденски деятели и революционери. Онези, които са били извън мейнстрийма на тогавашните комсомолци с фесове, покорно преклонили глава пред османлията и отрекли се от идеята за собствена идентичност в името на кравата, кокошката и собствения рахатлък. Лека им пръст на момчетата, на всички загинали за свободата ни. Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Честит 3 март.

03 March 2017

За помадата на един дипломат

За помадата на един дипломат

Увесила нос, че с болни хора е най-сложно да се оправяш още повече при пълно отсъствие на здравеопазване и хигиена, в която и да било сфера, по силата на някакъв зловещ синхронизъм, чух в колата новината за скъпата козметика, озовала се в чантата на висш български дипломат.

02 March 2017

Случаят Елена Поптодорова. Хвърлете камък…

Случаят Елена Поптодорова. Хвърлете камък…

По-ужасяваща за мен е реакцията на болшинството, което побърза да изяви възмущение, без дори да си зададе простички въпроси - защо имената й станаха известни толкова бързо, защо новината за ареста й на летището бе разпространена мълниеносно, защо точно сега... За мен това са интересните въпроси.

01 March 2017

Дълбокото европейско разделение

Дълбокото европейско разделение

Сегашният европейски „елит“ в лицето на Юнкер и свитата около него години наред създаваше илюзията, че „Европа е твърде голяма, за да се реформира“. Европа не трябва да се променя, дори и да води самоубийствена политика. Системата беше ясна – Европейската комисия спуска решения, с които държавите са длъжни да се съобразяват.

01 March 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

1010 намерени, страница 2 от общо 60


Специален коментар