Актуално! - Актуални публикации

Закъсня ли пак държавата в Хитрино?

Закъсня ли пак държавата в Хитрино?

„Пожарникарите бяха пияни, всичките, а сега, кой ще върне мойта жена??!”. Жената е била с 90 % изгаряния. Отчаяният мъж се заканва на управляващите, които така и не отговориха на въпросите му и обясниха, че не е имало закъснение.. .”С един калашник ше реша всичко” – каза почерненият мъж. Закъсняла ли е пожарната? Защо свидетелствата на хората от селото се разминават с твърденията на властите? – тези въпроса чакат отговори.

10 December 2016

ХИТРИНО – СЛЕД ЕКСПЛОЗИЯТА (ОБЗОР)

ХИТРИНО – СЛЕД ЕКСПЛОЗИЯТА (ОБЗОР)

Има разрушени сгради. Не можем да изключим хипотезите, че под тях има вероятност да има и затрупани граждани. Всички сигнали се проверяват. Рано е да коментираме каквото и да е. Долната половина на село Хитрино е напълно евакуирана.

10 December 2016

Кога се раждат поетите

Кога се раждат поетите

На 7 декември. 1909-та година в град Банско. С името Никола Йонков Вапцаров. Животът му е на поет. Труден. По волята на баща си завършва Морското машинно училище във Варна. Иска да учи литература по после, обаче на – обстоятелствата (бедността) му налагат да работи като огняр и механик във фабрика в село Кочериново. Така е трябвало вероятно. Иначе как щеше да напише – „и стиховете дето пишем, когато краднем от съня си, парфюмен аромат не дишат, а са навъсени и къси”.

07 December 2016

Бясното куче Матис - или кой е новият военен министър на САЩ?

Бясното куче Матис - или кой е новият военен министър на САЩ?

Ето и по-известните му фрази, с които е добил популярност отвъд света на военните: „Отиваш в Афганистан и виждаш мъже, които бият жените си с години, защото не покривали лицето си. Такива хора нямат нищо мъжко в себе си и е истинско забавление да стреляш по тях“...

02 December 2016

ФЕНОМЕНЪТ "БОГДАНЯНКО" И НАЦИОНАЛНИЯТ ГЕНОФОНД

ФЕНОМЕНЪТ "БОГДАНЯНКО" И НАЦИОНАЛНИЯТ ГЕНОФОНД

Един от най-страшните проблеми на България е състоянието на нейния генофонд. Това отдавна е табуирана тема, подобно на темата за етническата структура на населението и на темата за Чернобил. Няма никакви данни за разпространението и динамиката на вродените аномалии, дефекти и хромозомни аберации, няма данни за децата с увреждания, няма изследвания на кръвосмесителните връзки при определени етнически общности, няма точна статистика...

30 November 2016

Код – Бяло

Код – Бяло

Какво ни шашкат с тези кодове напоследък. Вече няма – дъжд, а код – жълто. Вятърът бил код – оранжево, а бурята..код – червено. Представям си, ако Шекспир беше наш съвременник, вероятно трябваше да озаглави последната си пиеса, за да бъде политически коректен към природните стихии, вместо – „Бурята“ – „Код – Червено“… Все едно е филм с Арнолд Шварценегер!

29 November 2016

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ

КАКВО ДА СЕ ПРАВИ

Понеже професионално се занимавам с обезпечаване на събития и разработвам модели на поведение и реакции при извънредни ситуации и кризи, то ето малко съвети за заспалите и улисани в избори лица, от които зависи явно професионалното отношение на службите за сигурност: - засилете охранителните мерките по входовете на моловете и вътре в тях, както и по учебни заведения, болници и културни сборни пунктове на множество хора. - хотелите и ресторантите с чужденци да бъдат с по-високо ниво на охрана - явни униформени да са на визуална дистанция един от друг

25 November 2016

КАРБОВСКИ ВИ ПРЕДУПРЕДИ: ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

КАРБОВСКИ ВИ ПРЕДУПРЕДИ: ЗНАМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ

На 5 септември миналата година Мартин Карбовски написа текста "Знам какво ще стане". И то стана. Днес сме свидетели на бунта на мигрантите в Харманли, безредиците, беззащитието на обикновените българи, отсъствието на държава и тоталната невъзможност да се изправим срещу "историческото безумие, което ни се е паднало като жребий на епохата". Публикуваме отново този текст, защото преди цяла една година той предвижда това, което живеем днес. Но ние не обърнахме внимание. Тогава.

24 November 2016

Харманли гори. Бунт на бежанците в лагера! (ВИДЕО)

Харманли гори. Бунт на бежанците в лагера! (ВИДЕО)

Затворените под карантина мигранти в лагера в Харманли се вдигнаха на бунт! Това събра на крак полиция, жандармерия и предизвика яростни реакции на местните харманлии. Мигрантите искат да бъдат пуснати навън...хвърлят камъни, палят и горят контейнери за смет, наложи се намеса и на пожарната. Какво още се случва в лагера с бунта на мигрантите?- очавайте подробности.

24 November 2016

Чувате ли тишината?

Чувате ли тишината?

И след всичко това НЯМА НИТО ЕДНА национална електронна медия, която да е отразила казаното, да е анонсирала, че ще работи по случая, ще направи собствено разследване на изнесените факти. И след всичко това НЯМА НИТО ЕДНА национална институция, която да е обявила, че започва разледване по казаното, по изнесените факти. Няма прокуратура, няма НАП, няма ДАНС, няма финансово разузнаване. НЯМА НИЩО. Само оглушителната тишана на прикованата в хватката на мафията държава.

22 November 2016

Краят на либерализма на идентичността

Краят на либерализма на идентичността

Но фиксацията върху многообразието в училищата и в пресата произведе цяло поколение на либерали , прогресивно и нарцистично неосъзнаващи какви са условията извън техните самодефинирани групи и безразлични към задачата да се достигне до американците във всяка една сфера на живота. В много ранна възраст нашите деца са окуражавани да говорят за тяхната индивидуалност, дори още преди да я имат.

20 November 2016

Джон Пилджър в интервю с Джулиан Асанж - Ужасяващата истина за Хилъри Клинтън (видео)

Джон Пилджър в интервю с Джулиан Асанж - Ужасяващата истина за Хилъри Клинтън (видео)

Интервюто на известния разследващ журналист Джон Пилджър с основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асанж е направено преди изборите в САЩ и е посветено на фактите, които се разкриват в публикуваните имейли на Хилъри Клинтън. В западни, както и в основните български медии съдържанието на писмата бе премълчано, а скандалът бе манипулиран така, че публиката да остане с впечатлението, че единственото нарушение на бившия държавен секретар на САЩ е, че е държала служебни и класифицирани имейли на личния си сървър и е водила служебна кореспонденция от личния си телефон.

19 November 2016

ПЛАЧЪТ НА ЛИБЕРАЛИТЕ

ПЛАЧЪТ НА ЛИБЕРАЛИТЕ

И докато математиката наистина е желязна и неоспорима наука, технократите не могат да управляват само по цифри – трябва да усещат и пулса на народите си. Те не го усещат - затова търпят поражение след поражение. През всичките тези години на либерален триумф, защитниците на либерализма успяха да отслабят държавата дотолкова, че тя спря да бъде фактор в живота на хората. Създадоха си идеалните условия за пазарен, хищнически фундаментализъм.

17 November 2016

А сега накъде?

А сега накъде?

Та, радваме се, че Бойко подаде оставка, крайно време беше да го няма. Но сега какво? А сега накъде? Както знаем, желанията на народа са последното, с което управляващи (наши, а и техните собствени) биха се съобразявали. Въпреки това, днес в цялата страна беше ветровито, иска ми се да вярвам, че Скорпиънс имат закриващ концерт на турнето на промяната, в което участвахме с тях на уста. Баба казваше: като видиш хубаво, не се радвай, като видиш лошо, не се плаши.

14 November 2016

ФЕОДАЛИЗМЪТ СИ ОТИВА.

ФЕОДАЛИЗМЪТ СИ ОТИВА.

Я да видим какви ПРАВА има всъщност българският президент? И защо ГЕРБ толкова са се нацупили, че не искаме да им дадем И президентсвото, че ни заплашват с предсрочни избори, които ние да им платим, понеже сме много богати. Сред трите най-важни права на президента според мен са: 1) назначаване на върховните съдии! 2) спиране на конфликтни сделки и закони!! 3) защита на границите!!!

11 November 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

914 намерени, страница 3 от общо 54


Специален коментар