Актуално! - Актуални публикации

Защо поколението на 90-те винаги ще превъзхожда новото?

Защо поколението на 90-те винаги ще превъзхожда новото?

Децата на 90-те знаехме как да танцуваме танца на Макарена или Las ketchup, днешните въртят гюбеци, облечени с къси поли и високи токове. Децата на 90-те не започваха половите си контакти от 12 годишни. Днешните дори ги документират. Предполагам, че мога още дълго да продължа с примерите, но едва ли е необходимо. Децата на 90-те имахме детство, днешните нямат.

04 February 2017

Наздраве, г-н Президент!

Наздраве, г-н Президент!

Чакам повече от седмица да ми просветне, та да напиша няколко смислени изречения. Овладяни, аргументирани и уличаващи слугите на народа в най-сериозните от всички престъпления и то по конституция – предателство на националния интерес. Като ми мине, викам си, ще напиша за цялото „убий майка си – пий кръв“ управление. И за идиотщината да си дадеш на чужденци водата, и да си продаваш земята, и тока, и учените, и децата, и здравето, и всичкото.

03 February 2017

Битката, която не ви прожектираха

Битката, която не ви прожектираха

Има неща, за които медиите у нас почти не говорят. Като например, че евродепутат от ДПС иска с помощта на ЕС да наложи агитация на турски език за изборите в България... Помните ли Илхан Кючюк от ДПС, който започна да събира подписи, за да ОТМЕНИ забраната за агитация на майчин език. Тази петиция на пратика се опитва да легализира наш, национален въпрос чрез евроинституциите.

03 February 2017

Жертви.

Жертви.

Ще почета всички, защото знам, че историята е наука за човешкото нещастие. Защото историята никога не е нито черна, нито бяла. Защото насилникът често става жертва, а неговите деца от жертви се превръщат в насилници и така до безкрай. Защото след позорните убийства на Гео Милев и Вапцаров по време на хитлеристка България, идват труповете, хвърлени на прасетата, по време на социалистическа България.

01 February 2017

5 въпроса за външната ни политика

5 въпроса за външната ни политика

Отново идват избори. Пак локуми. Пак безумности. Такава е картинката в милата татковина вече няколко години. Според мен въпросите, поставени пред външната ни политика са предпоставка за истински, сериозен и разбираем дебат. В този дебат трябва задължително да отсъстват политическата коректност, нищоправенето, разтягането на локуми и празнодумството. Петте въпроса, на които трябва да отговорят партиите с претенции да управляват, са:

01 February 2017

Обикновеното народно събрание и кандидатите за хамама

Обикновеното народно събрание и кандидатите за хамама

Народните избраници, обслужващи ламята, която угояваме в къщата с надписа за съединението и силата, ни нокаутираха до степен на дълбока кома още с реакцията си по повод референдума, на който гласуваха два милиона и четиристотин хиляди души. Клетият суверен, като селянина от приказката, който изнемогвал да хрантути ламята се опита да спре законът на фермата, да извади на показ личностите, ако има такива все още...

31 January 2017

БУЛДОЗЕРЪТ ТРЪМП

БУЛДОЗЕРЪТ ТРЪМП

Прочетете пресата от уикенда и ще направите недвусмиленото заключение, че дебютът на Тръмп едва ли не е бил пълен провал. Но така ли беше? Ако проучите какво той направи, въз основа на това, което искаше да направи и игнорирате какво казва, заради шоуто, ще видите, че това беше забележително продуктивно начало. Според „брояча” на Белия дом, той е извършил 13 президентски действия през първата седмица, тясно свързани с обещания от кампанията си.

31 January 2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Толкова много красиви неща имаме като народ – музиката, природата, историята, таланта, децата… Излишно е да ги изброявам. Но има две неща, които си нямаме – справедливост и достойни личности, които да управляват държавата. Много тъжно, нали?!

30 January 2017

Времената се менят: За Клинтън може, а за Тръмп не може?

Времената се менят: За Клинтън може, а за Тръмп не може?

Архивите говорят. Вижте видео с Бил Клинтън от 1995-та, в което той нарича нелегалните мигранти „aliens” (извънземни) и говори за депортирането им и затягане на политиката на влизане в САЩ. Изказването му е посрещнато с аплодисменти. Днес новият президент Доналд Тръмп говори същото и е наричан расист, подиграван и презиран от Холивуд, и обект на медиен присмех плюс протести. Какво се промени за тези години? Защото изказванията са си все същите...

29 January 2017

ПРОЕКТ: ЧАЛГАРИЯ

ПРОЕКТ: ЧАЛГАРИЯ

ПРОЕКТ: ЧАЛГАРИЯ. Кой е виновен за салфетките и щракането с пръсти? И защо по отношение на музиката ние сме ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА? КАРБОВСКИ и ВТОРИЯ ПЛАН: „Смея да твърдя, че държавата е виновна за това. Тодор Живков в биографията си пише, че обича някаква песен за говеда. 30 години след него безсловесните говеда пеят ръга да дъга и се кълчат сякаш някой ги боде с ятагана."...

28 January 2017

Политкоректен речник на историческите термини от османския период

Политкоректен речник на историческите термини от османския период

Въвеждането на термина "съжителство", дефиниращ по нов начин характера и същността на отношенията между българи и османци през вековете на владичество, налага пълна ревизия на историческата терминология от този период в името на евроатлантическата ни политкоректност. Ето примерен речник на историческите термини от османския период, съответстващ по най-коректен начин на евроатлантическите ценности:

28 January 2017

Не са фейк новини. Фейк медии са.

Не са фейк новини. Фейк медии са.

Шведско момиче било изнасилвано в продължение на 3 часа на живо по Фейсбук от трима мюсюлмани. Друго момиче видяло това и се обадило на полицията. Потърсих допълнителна информация. Медиите, разбира се, мълчат по случая. Само Индипендънт съобщава за "трима мъже" по политкоректен начин Не са фейк новини. Фейк медии са.

25 January 2017

Д-р Михайлов: Румен Радев дебютира като победител срещу победени

Д-р Михайлов: Румен Радев дебютира като победител срещу победени

"Радев излъчва независимост. Най-„неприятната“ особеност на този президент е тъкмо неговата независимост, той няма характерното партийно-корпоративно излъчване на „опитен политик“. Реалните или предполагаеми несъвършенства на неговата реч нямат никакво значение. Гербаджийската „елитарна“ ирония по повод на речта издава само едно: мащаба на нарцистично нараняване и болката от отнетия властен монопол. Чувстват се избутани от власт, която им принадлежи по балканско и международно право". Това казва в интервю за "Гласове" д-р Николай Михайлов.

21 January 2017

ИСТИНАТА Е НИКЪДЕ ТУК

ИСТИНАТА Е НИКЪДЕ ТУК

Тежко им е на руските братя, че в Украйна все по-често се появяват заявки за притежание на личности. Достоевски, Чайковски, Иля Муромец и още безброй други руски емблеми са вече „украинци“. Хак им е на братушките, да видят какво ни е на нас с македонците, дето навремето насърчиха тая глупост, подкрепяйки Тито и Димитров. Всъщност, в Скопие нещо са се разсеяли в момента явно, та още не са се усетили, че – Достоевски и Чайковски завършват на „ски“, иначе украинците има да им дишат праха!

20 January 2017

Дайте му сто дни, еничари мили

Дайте му сто дни, еничари мили

Всяко начало се нуждае от неговите сто дни. Би трябвало и приятели, и врагове да оставят президента Радев да работи поне три месеца. Другото е саботаж и преднамереност. Толкова сте значими, че давате шанс дори на Тръмп. Дайте шанс и на българина. Какво искате от него - да си тръгне без да е работил? Да го свалите с протести и подигравки преди да е бил Президент? Не се сещам нещо по-болшевишко от това. ОСТАВЕТЕ ПРЕЗИДЕНТА ДА РАБОТИ.

20 January 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

970 намерени, страница 3 от общо 58


Специален коментар