Актуално! - Актуални публикации

Гражданите срещу ГЕРБ. Случаят "Младост"

Гражданите срещу ГЕРБ. Случаят "Младост"

И в документите лъсват скандални данни. Оказва се, че строител на „общежитието“ ще е фирма, в която преди време управител е бил зетът на кметицата Авджиева. Било уж с конкурс, а как от 5000 строителни фирми е избрана точно тази, никой не обяснява смислено. Георги Кадиев вдига скандал за конфликта на интереси и иска от ГЕРБ да уволнят кметицата, защото „кметът разрешава, зетът строи“.

10 November 2016

Тръмп. Какво се случи?

Тръмп. Какво се случи?

Тръмп спечели повече от необходимите 271 електорални гласа, за да бъде избран за президент формално през декември. Клинтън изглежда ще има малка преднина в „народния“ вот – ще вземе под 200 хиляди гласа повече. Световното левичарство вече дава редовната заявка за това колко несправедлива е електоралната система в САЩ и как не била демократична. За съжаление аргументите им са доста слаби. Първо, това не е прецедент и ще е петият път в историята на САЩ, в който избраният президент не е спечелил народния вот.

10 November 2016

Пост Апокалиптичното бъдеще без ГЕРБ

Пост Апокалиптичното бъдеще без ГЕРБ

ТОЙ положи първия асфалт в българската история. ТОЙ водеше преговорите и отряза лентичките за влизането ни в ООН, НАТО и ЕС. Ако не беше ТОЙ да изгаси големия лондонски пожар от 66-та (1666) ... ТОЙ даде навремето акъл на Хелиос да почне да се върти около центъра на Вселената, който се намира в двора на една къща в Банкя и самият център на Вселената има уникалното свойство да гравитира около един конкретен жител на Банкя , дори ако този човек се движи с джипка по магистралата или върви, почесвайки се с едната ръка, която вечно стои в джоба.

09 November 2016

Слави: Уважаеми зрители, спите ли, ЦИК извършва чудовищна манипулация

Слави: Уважаеми зрители, спите ли, ЦИК извършва чудовищна манипулация

Много и много български граждани не можаха да гласуват, защото ЦИК прекрати изборния ден преди да гласуват всички хора. ЦИК махна печата от бюлетините. ЦИК махна видеонаблюдението. ЦИК реално е в услуга на политическата класа и очевидно е получил заповед да саботира референдума. Уважаеми зрители, спите ли? Колко още доказателства трябва да получим, че сме изправени едни срещу други?! От едната страна народът, от другата - политическата класа и техните слуги!

08 November 2016

По-добре да НЯМА такава държава

По-добре да НЯМА такава държава

А всичко е много просто- този референдум, макар и наречен от мнозина „популистки” е един тест за това колко още можем да търпим. Дали сме мазохисти, дали сме ок едни хора да ограбват държавата, в която живеем, дали ни харесва да гледаме неприятните физиономии на онези 240, които диктуват живота ни - такива неща. Когато следващият път отворите хладилника и той е празен, когато отворите пощенската кутия и ви затрупат сметките, когато вземете заплата и сте на минус...

08 November 2016

Не продавайте бъдещето си

Не продавайте бъдещето си

Това е тотална война! Война обявена на обикновения и честен български гражданин. Война срещу имуществото, здравето и достойнството ни! Отрича ни се правото на спокойствие и сигурност, на достойно и нормално съществуване, отрича ни се правото на свобода на мислите ни! И в крайна сметка – отрича ни се дори правото на живот! Това е систематичен и целенасочен геноцид срещу нас. Не продавай гласа си - ти имаш достойнство и си свободен човек. Ако го продадеш , ти продаваш своето бъдеще и бъдещето на своите деца за следващите 4 години.

05 November 2016

ПРОЕКТ: НАПРАВИ ДОБРО. Да изгоним ли циганите от село Ветрен?

ПРОЕКТ: НАПРАВИ ДОБРО. Да изгоним ли циганите от село Ветрен?

Селяните са категорични – махайте семейството на Сашка от селото ни, провалиха ни живота. Екипът на Карбовски пък се натъкна на ужасна гледка – две от малките деца в това семейство, оставени самички, заключени, плачещи, голи на цимента в стара барака, без вода и храна, в продължение на часове... После дойде и полиция, и линейка и социалните, които взеха децата временно, за да преценяват родителския капацитет на майката, зарязала ги в тази мизерия... И след всичко това се появи най-голямата дилема на Карбовски и екипа: КАКВО ДА СЕ ПРАВИ?

04 November 2016

Слави към противниците на референдума: Няма да избягате от болката

Слави към противниците на референдума: Няма да избягате от болката

"А искам и лично нещо да кажа на хората, които пищят в момента. Най-силно пищи тоя, дето много го боли. Знам, че много ви боли. Разбирам защо ви боли. Но в случая не ми е мъчно за вас, въпреки че няма да избягате от болката".

04 November 2016

От какво бягаш и къде отиваш?

От какво бягаш и къде отиваш?

Реалността в България си е за бягство: на път за Банско тази зима свалете розовите очила на изхода на София. Огледайте се - вижте как живеят хората по селата, вижте какви коли изпреварва вашата собствена, вижте беднотията, която се е заселила в съгражданите ви, не само материално, но и душевно. Чалгата не е нещо, което носим в нас. Чалгата е място, където отиваме, когато не ни е оставен друг избор. Тя не е причина да потърсим алтернативи навън. Причината е друга, както и за това, така и за този обратен завой към нея.

03 November 2016

Надеждата е в мазето под нас

Надеждата е в мазето под нас

Днес четем това и онова в социалните мрежи. Ако трябва да синтезираме всичко, което сме прочели, то положението е хем отчайващо, хем безнадеждно, хем ние такова си го искаме и не даваме да се промени. Всичко е загубено, изобщо - апокалипсиса идва. И всичко това, защото не сте се разходили там, където десктоп корифеите на общественото мнение не ходят - до мазето.

30 October 2016

Честито! Нямаме шеф на ООН, нямаме еврокомисар

Честито! Нямаме шеф на ООН, нямаме еврокомисар

Накрая нямаме нито шеф на ООН нито еврокомисар на ключов пост, всъщност изобщно нямаме и няма да имаме вече еврокомисар. Лисабонският договор е ясен - не на всяка страна членка и е гарантирано място в Комисията. Ето защо премиерът ни се беше почуствал толкова важен и че гласът му толкова се чувал в ЕС, да бил е важен - трябвало е да освободим ключов ресор в Комисията, е вече не е.

28 October 2016

ВИНАГИ ГОТОВИ: За корпоративен фашизъм

ВИНАГИ ГОТОВИ: За корпоративен фашизъм

Ситуацията е абсурдна, защото засяга дори социални дейности. Например така наречените „детски кухни“ чисто формално са търговско дружество. Ако земетресението потроши обектите, в които се готви храната, то очевидно държавата ще трябва да ги възстанови. За да има храна за децата. Но това, което струва примерно няколко стотин хиляди за цяла София, ще породи задължение да се покрият щети за милиарди в други области.

27 October 2016

Германски професор: Приемането на мигранти грубо наруши законодателството ни! (ВИДЕО)

Германски професор: Приемането на мигранти грубо наруши законодателството ни! (ВИДЕО)

Според проф. Шолц е нарушено не само Дъблинското споразумение, но и Шенгенският договор. Той смята, че ако провинция Бавария подаде жалба срещу бежанците, приети с редица нарушения, жалбата ще бъде успешна. Страшното от тези изводи обаче засяга и България. Защото проф. Шолц много ясно обяснява, че никой не може да получи политическо убежище в Германия, ако идва от трета, сигурна държава. Познайте, от каква държава пристигат бежанците, преди да стигнат до Германия?...

23 October 2016

Пари има, желание няма

Пари има, желание няма

Поради несвоевременното планиране (или бог знае защо), не е дадена нито стотинка за оформяне на щанда (макар самият щанд да струва майка си и баща си). Резулатът е, че разполагаме с 1) Най-скъпия щанд, който някога сме имали във Франкфурт; 2) Най-големия щанд, който някога сме имали във Франкфурт; 2) Най-постния щанд, който някога сме имали във Франкфурт; 3) Най-кухия, невзрачния, безхарактерния, безмисления щанд, който някога сме имали във Франкфурт.

21 October 2016

Безумия от новините

Безумия от новините

И още едно безумие от новините (този път не говорим за журналистическа агресия и целенасочено уронване на нечий престиж): Клошарят от Пловдив, набеден за подпалването на прочутите тютюневи складове, ще бъде съден за 15 милиона лева. Ако загуби делото, освен 15-те милиона, ще трябва да плати и съдебните разходи. Ми... що не го осъдят за 150 милиона? Да престрои и части от центъра на Пловдив? А може и за милиард да го съдят - да плати и нещо по провалената атомна централа...

21 October 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

914 намерени, страница 4 от общо 54


Специален коментар