Актуално! - Актуални публикации

Разломът на Европа

Разломът на Европа

Чудно ли е тогава, че поляци, унгарци, чехи и българи не желаят да инсталират подобна бомба в своите страни? Каква част от мизерната пенсия на старците, от социалните помощи за хората с увреждания и от детските надбавки да отрежем, за да поемем разходите за натурализация на юнкеро-брюкселските квоти от нарастващите вълни имигранти в Европа?

05 July 2017

Кенеф, а не държава...

Кенеф, а не държава...

Една държава, в която се бият лекари и учители е кенеф, не държава. Не знам кога точно всеки нещастник си повярва, че може безнаказано да вдигне ръка срещу онзи, който спасява живота му или учи детето му, но повсевместната разруха на ценностите тук е особено видима.

04 July 2017

Стефан, който наряза приятелката си с любезното съдействие  на съседите си

Стефан, който наряза приятелката си с любезното съдействие на съседите си

Така продължаваше животът на българина - толерантен към насилието и простотията, които по нашите ширини се предлагат на шведска маса, но той така й не успя да им се насити. Вечер му се случваше да не може да заспи, защото приятелката на Стефан Станев крещи, докато той я биеше и наказваше, заради дрогата, която беше взел и успокоителните, които не беше взел. Докато слушаше писъците на младото момиче, усмихвайки се си казваше на ум „нека младите се обичат”.

03 July 2017

Бързи новини. Фиш енд чипс.

Бързи новини. Фиш енд чипс.

Тази седмица Германия гласува за гей-браковете. Това, на фона на милионите мюсюлмани, живеещи в Германия, си е източник на бъдещи проблеми, но засега още е рано. Партията на Меркел предизборно обещава и да ликвидира безработицата. Сега остава и да накара бежанците да работят и всичко ще е цветя и рози.

03 July 2017

По паметниците им ще ги познаете

По паметниците им ще ги познаете

Това е много важен въпрос: за какво ще го ползват. Мисля, че трябва изчерпателно да обяснят, преди да им го отдадем. И апартамент да даваш под наем, пак искаш да знаеш какво ще прави наемателят вътре. Може да направи бардак, може да направи нелегална явка за опасни луди, добре е тези неща да се знаят за всеки имот, камо ли пък за такъв с национално значение, какъвто е паметникът на Бузлуджа!

02 July 2017

 Нашественици и наследници

Нашественици и наследници

Последните 20-30 години, обаче Европейската, цивилизация претърпя огромни промени. Хубавите медицински грижи и технологиите осигуриха възможност за ниска смъртност сред децата, но и хубава кариера за жените. Ако едно време основното занимание на жената е било да отгледа децата, днес често пъти за нея е важно на колко приеми ще отиде и кой и е фризьора.

02 July 2017

НДК е Кремиковци на културата

НДК е Кремиковци на културата

НДК е Кремиковци на културата. Пролетарско изделие. Струг на социалистическото въображение. Място, което не може да те привлече с дух. Материален остатък от амбицията на правешкото семейство, което диктуваше всичко в България в продължение на 35 години. Тодор Живков е феномен на комунистическата диктатура от селски тип, какъвто е българския контекс. Дъщеря му е разбрала, че има и други светове извън Правец, и е дала всичко от себе си още на първата си среща с духовността.

30 June 2017

ЦИГАНИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА НИ УНИЖАВАТ, изкрещете го

ЦИГАНИ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА НИ УНИЖАВАТ, изкрещете го

Познавам ви и знам, че все още не сме загубили напълно балканския си ум, макар и да сме поизгубили смелост. Затова и имаме нужда от държавник, който да ни даде клетва, че повече няма да бъдем унижавани - от цигани и от тяхната неправителствена прислуга. Държавник, който сам да предизвика сравнения с Милошевич и да не се страхува от тях. Времето е бременно с него и е въпрос на време да го роди. Дотогава - Бог да поживи рокерите и футболните агитки.

29 June 2017

Защо не питате за милионите?

Защо не питате за милионите?

Най-тъжно от всичко е, че на управляващите не им пука. Толкова дебелокожие не знаех, че е посилно. Не им дреме да разиграват тоя пърформънс, защото знаят и то се вижда – няма да има последствие. И то няма. Няма дори въпрос – къде са милионите, за които спомена Лили? Къде са? Къде са? Треперя от погнуса, казвам ви. Искам само да видите защо не е нормално да бъде върнат Боршош като шеф.

28 June 2017

Пяна за ксилофона, пяна за децата!

Пяна за ксилофона, пяна за децата!

И така – някой решава да направи нещо хубаво за малкото ни останали дечица. Музикална площадка. Нещо полезно, различно от катерушка, пързалка и люлка, нещо весело, интересно... И веднага се намира на кого да попречи тази дръзка иновация.

27 June 2017

Политкоректните либерални болшевики са жадни за кръв

Политкоректните либерални болшевики са жадни за кръв

Вирусът на „розовия прогресивен фанатизъм“ се промъква бързо и лесно в обществения организъм и работи отвътре за разрушаването му. Един цитат приписван на Чърчил описва ситуацията с тревожна точност – „Бъдещите фашисти ще се наричат анти-фашисти!“

27 June 2017

Полиция с белезници на ръцете

Полиция с белезници на ръцете

За огромно съжаление думите - "можеше да бъде предотвратено" отново бяха изречени. Изрекоха ги хората, които са се обърнали за помощ към институциите, преди да бъде заклано 29-годишно момиче в София… Тази безпомощност, с която живеем ме върна към историята, която ми разказа един полицай.

27 June 2017

СИЛАТА НА КЕША

СИЛАТА НА КЕША

Забранявайки кеша правим нещо много опасно за икономиката — поставяме ВСЯКА икономическа транзакция в ръцете на много малка група играчи. Реално въвеждаме второ ДДС, което плащаме с всяка покупка, само дето не получаваме магистрали, училища и болници срещу него, нямаме народни представители, които да определят размера му и не можем да си го вземем обратно от държавата, ако сме фирма. Ако иска, банката може да направи таксата онлайн превод и 100 лв — какво ще правиш, ще платиш в кеш ли? Или ще пазаруваш от супера в криптовалути?

26 June 2017

Когато искаме линч за децата си

Когато искаме линч за децата си

Ние сме лицемери. Преди всичко пред себе си. Ние сме фейсбук активисти с богати фантазия и речник, щедри на закани и присъди, бедни на разум и сила. Ние не можем да приемем вината за грешките на нашите деца. Не можем да преглътнем отговорността, че те са наше логично продължение. Възпитахме неграмотни, безчувствени насилници и сега отново с агресия и злоба искаме да ги превъзпитаме. Няма да стане.

26 June 2017

Бързи новини. Понятието „Меркрон“.

Бързи новини. Понятието „Меркрон“.

Шегата на седмицата е понятието „Меркрон“. Визира се бъдещият тандем Меркел-Макрон, които щели да поведат Европа напред, след брексита. След като британците вече не им се мотаят в краката и пречат - тандемът ще отправи европейските бъднини в едно светло русло. Е, „ще поживеем, ще видим“ - както обичат да казват руснаците.

25 June 2017

„Разкажи ми за Левски“ или как се промиват мозъците на българчетата

„Разкажи ми за Левски“ или как се промиват мозъците на българчетата

Няма съвременен българин, който да не е чувал за Васил Левски. Това е най-големият български национален герой на съвременната ни, трета поред българска държава, който се е борил срещу турското робство и за свободата на България и българският народ. Горе-долу това е минималното, което знае и трябва да знае всеки един от нас. Ако четете обаче една сравнително нова книга, излязла през миналата година, няма да получите тази информация. Тази книга се казва „Разкажи ми за Левски“.

24 June 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

1234 намерени, страница 4 от общо 73


Специален коментар