Актуално! - Актуални публикации

200 000 месечна заплата на доверие

200 000 месечна заплата на доверие

Заплата от 200 000 на месец. Прочетох заглавието два пъти. Поогледах сайта, на който беше качена новината. Видях, че Президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов съобщил умопомрачителната новина за месечната заплата на главен изпълнителен директор на пенсионно-осигурителна компания „Доверие“ и че не е съгласен това да става с парите за пенсии.

13 February 2017

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

И на пръв поглед е доста безсърдечно случващото се, нали? Гражданите на Елин Пелин не искат семейство, избягало от войната. Казват – НЕ на бежанците. А това наистина тоя път е семейство, мъж и жена, които на всичкото отгоре са получили хуманитарен статут за бежанци. Но местните, барабар с кмета като говорител на тяхното мнение, категорично ги отхвърлят. Защо? Защото българите са много лоши хора? Щото са примати? Щото са жестоки? Щото шопите пък са най-гадните българи от цялото племе?

13 February 2017

ПИСМО ОТ ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ

ПИСМО ОТ ПОЧЕРНЕНИТЕ РОДИТЕЛИ

Далеч сме от мисълта, че вие или друг, който не е преживял нашата загуба, може да се постави на нашето място. Но смятаме, че би било добре за момент всеки родител да помисли какво би правил, ако разбере в една спокойна нощ, че детето му е било убито по най-жестокия начин. Едва ли има болка на света, която да се сравни с тази, когато видим мъртвите тела на децата ни. Без възможност дори за последни думи, дори за сбогом...

12 February 2017

ПРОСТО БЪЛГАРИЯ
(1000 лв. за затворник, 160 лв. за пенсионер...)

ПРОСТО БЪЛГАРИЯ (1000 лв. за затворник, 160 лв. за пенсионер...)

Държавата не мисли за жертвите. Мисли за убийците. Държавата не мисли за невините, мисли за грешните. Не помага на нуждаещите се, дава на убийците. Държавата ни, в която НИЕ бедните, невинните, с чисто досие, плащаме, за да живеят ДОБРЕ престъпниците. Да преживяват с повече от един БГ пенсионер (160лв.). От една самотна майка.(150 лв). От едно болно дете. От учител (660лв). От доктор. От пожарникар. От всички нас.

12 February 2017

ПРОЕКТ: ФАТАЛНИ ЖЕНИ

ПРОЕКТ: ФАТАЛНИ ЖЕНИ

Карбовски: „Велики бабички. 50 години работят, обаче не са забогатели. Помнят немските войници, после руските войници, после американските войници, после социализма, после падането на Стената, после демокрацията – бабите Фокенс са живата история на Европа. Но историята има и друга страна. Друг тип живот. Животът на нашенската бойна баба. Той няма нищо общо с живота в Холандия. Баба Занка е ловец. Боец и убиец на вълци. Казах ви – няма нищо общо с предишната европейска история.”

12 February 2017

На летището

На летището

Шумен и натрапчив диалог между две руси мацки с екстеншъни и твърде много грим в 5 сутринта: - Начииии, едва издържах една седмица в тая кочина. Добре, че всяка вечер бръмчахме с мойте хора. - Кошмар! Вече въобще не ми се идва в българия! Не мога да им гледам тъпите мутри! - Мани ги бе! Селяндури прости. Байганьовци.

11 February 2017

Молим се за Васко

Молим се за Васко

Нека го кажем, както е – повече от половината родители у нас бият и тормозят децата си, повече от половината деца в България живеят в насилие, болка и мъка. 65 %. Статистиката я съобщиха по телевизията... За Васил научихме от новините, за колко никога няма да разберем? Това са хиляди малки телца и сърчица, които агонизират в ръцете на своите създатели. 65 процента от хората у нас, правят деца, за да ги бият, малтретират, изнасилват, за да ги превърнат в просяци, проститутки, престъпници или в най-добрия случай – простаци.

11 February 2017

ПОТРЕС

ПОТРЕС

Дори аз - това обсесирано политическо същество, не знам за кого да гласувам, защото реално и в двете претендентки за моя глас има хора, на които вярвам, и в едното има хора, които не харесвам - и в другото, и двете си поставят еднакви цели, които съвпадат с моите. Те, в крайна сметка, се припокриват. Защо обаче не са ЕДНО и НЕ СА ЗАЕДНО е въпрос, на който до тук никой не успява да ми отговори на ясен, български език. Ми, пробвайте на друг! Говоря 5.

10 February 2017

Заупокойно

Заупокойно

Колко струва 20 км трасе без осветление? Имам предвид в какъв размер са икономиите от липсващото електричество в угасналите улични лампи? Къде отиват средствата от данъците ни за поддръжка на улично осветление? Кой калкулира с каква мощност светят уличните лампи и светят ли изобщо? Какви са разходите на Столична община за електрификация и какви отчисления се правят от бюджета на общината за светло? Не може само на мен да ми е интересно. И усещането, че нещо не ми е наред с приоритетите и причините за тревога става все по-напрягащо.

10 February 2017

Ако бяхме разстреляли Живков

Ако бяхме разстреляли Живков

Дали, ако в онова повратно за историята и бъдещето ни време бяхме показали зъбите си, демонстрирайки инстинска сила и воля, сега щяхме да сме толкова зле? Може би не чак толкова зле, си мисля аз. Но румънците имат гръбнак… с огромна мъка на сърцето добавям… не като нас. Разстрел – крайно, варварско, нецивилизовано, недемократично? Вижте къде са румънците, вижте къде сме ние сега.

08 February 2017

Аз обичам Слави Трифонов

Аз обичам Слави Трифонов

Да приемам, че е чалгар. Но това какво отношение има към референдума и вашата мотивация да гласувате. Вие не избирате Слави за Президент, а системата за управление на родината си. И чалга да прави, и мартеници да плете – какво ви пука, когато той организира допитване, което е във ваш интерес?!

08 February 2017

Гришо, дай нещо ново за еб.не!

Гришо, дай нещо ново за еб.не!

Откакто е в София с новото си гадже Никол (поредното ни завоевание), той не спира да повтаря колко е горд, че е българин. Няма лошо и така да е наистина. Но как да не го повтаря човекът, при положение, че цялото семейство се е вторачило в него с отворена уста и чака да го каже. Я не го е направил, леля му в Хасково ще я е срам да излезе на улицата, дядо му в Гарваново ще получи бъбречна криза, а на чичо му в Меричлери ще се качи кръвната захар.

07 February 2017

Останалото е манипулация

Останалото е манипулация

Само че – знаете ли колко минимален процент от всички аутисти се намират в т.нар. висока част на аутистичния спектър? Просто казано – пренебрежим процент от аутистите са аутисти-гении като Рейнман – блестящата роля на Дъстин Хофмън в едноименния филм. Не, не са рейнмановци всичкия тия хора, които имат СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ. И, докато ги наричате така, вие подценявате проблемите им. Заблуждавате и близките на тия хора, че няма кой знае какъв проблем, че се среща често...И така, опасностите се оставят настрана.

07 February 2017

БЪЛГАРИЯ - „МАЛКАТА БУЛКА” НА ЕВРОПА

БЪЛГАРИЯ - „МАЛКАТА БУЛКА” НА ЕВРОПА

В България обаче е друго. Тук като в „Малката булка” живеем в дълга, протяжна, меланхолична история, лишена от смисъл и логика, в която след 33 години се случва нещо ужасно „неочаквано”. Тук, когато идиотът срещу нас ни размаже вече се радваме, че има купища актове, защото те са доказтелство за дългия му стаж зад волана, тъй като стана модерно състезателите да хвърчат по европейските пътища на родината без книжка. Тук е по-трудно да влезеш в болница с пръстов отпечатък, отколкото в затвора.

07 February 2017

Настоящето е минало бъдеще

Настоящето е минало бъдеще

Цели два космонавта изстреляхме горе от Байконур. Космическа нация бяхме. А сега, най-много некоя туба с микс от мусака и таратор да пратим на астронавтите в МКС! Но, едно е сигурно. Ако ни приемат в НАСА, то до година-две, нема да ги има. Не знам що така, ама явно сме на кутсуз.

06 February 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

1010 намерени, страница 4 от общо 60


Специален коментар