Актуално! - Актуални публикации

Кадафи, Асад и „борците за свобода”, които носят война

Кадафи, Асад и „борците за свобода”, които носят война

Потресаващото е, че има хора, които до ден днешен си мислят, че сега като свалят и Асад и в Сирия ще настане мир, любов, икономиката ще се вдигне в пъти, ще се излеят милиарди долари и евро в джобовете на обикновените сирийци ....И изобщо няма да стане като в Либия. А Сирия също е една от най-развитите държави в Близкия Изток. Или поне беше.

20 October 2016

Снимай ме, обичам те!

Снимай ме, обичам те!

Емоционалното чукане си заслужава да бъде запазено някъде във Вселената и още по- добре в телефончето на партньора ти. Там си е на сигурно място и можеш да си въобразяваш, колкото си искаш, че човека НИКОГА, ама НИКОГА не би го показал на приятели или в по-популярния случай на всички интернет потребители. Има толкова много примери, че вече чак е банално, но пък когато ти се случи на теб, хич не ти се струва изтъркано.

18 October 2016

ОБЩЕСТВЕНИ ПАТОЛОГИИ

ОБЩЕСТВЕНИ ПАТОЛОГИИ

Без да посочвам конкретен човек, за който би могло да става дума, по принцип ще кажа, че по външния вид (плагиоцефалия – деформиран череп, акутна алопеция – плешивост, физиогномични особености, антропология, телесна конституция, начин на обличане и др.) на една персона, както и по нейния говор, осанка, жестикулации и миманс, а така също и по разсъжденията и мисловната продукция, предлагани в различен контекст – лично общуване и публични изяви, включително и по национални телевизии, – може да се разбере съвсем ясно и точно...

17 October 2016

СБЪРКАНИ МЕЧТИ

СБЪРКАНИ МЕЧТИ

Един брадат човек го е казал още на времето „Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита“. Не се е променило много. Само дето няма турско робство, а Philipp Plein. Нямам нищо против човека, даже му се възхищавам, че създава нови ценности. И Слави Трифонов даже го харесва.

13 October 2016

ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ИДАТ

ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ИДАТ

От ден първи ни казаха, че ще оправят генофонда ни. Апропо, миналата година се сблъсках със Стратегията за демографското развитие на България, приета преди доста години. Ако не се лъжа, пак при номер 1 на сегашното правителство. В нея за излизане от демографската криза, вследствие на високата смъртност и ниска раждаемост, е заложен прием и интеграция на бежанци. Пише го черно на бяло, от преди кризата в Сирия.

11 October 2016

ЕКСКЛУЗИВНО: Вижте документ – как българските кметове ще финансират и интегрират мигранти!

ЕКСКЛУЗИВНО: Вижте документ – как българските кметове ще финансират и интегрират мигранти!

Lentata.com се сдоби с документ, който показва, че август тази година, премиерът Бойко Борисов и министерски съвет са взели решение как точно да се интегрират прииждащите чужденци. Ами как – като кметовете на родните общини се задължават да ги обгрижват. Този докуемнт не е излизал наяве. Наши източници от БСП обаче ни го предоставиха и споделиха следното:

07 October 2016

След кампанията на Lentata.com: Всеки престъпник – с наказание

След кампанията на Lentata.com: Всеки престъпник – с наказание

Месеци след началото на кампанията на Лентата: „ЗАРАДИ ЖИВОТА: Възмездие“, имаща за цел да подкрепи почернените семейства, чиито близки бяха брутално убити, в парламента продължават работните срещи по темата. Стана ясно, че инициираната кампания на Лентата е била повод за още една среща с родителите на убитите български деца – тези на Вероника, на Яна... списъкът е ужасно дълъг...

07 October 2016

Експерт: смяната на Бокова удари авторитета на българските политици

Експерт: смяната на Бокова удари авторитета на българските политици

Промяната на българския кандидат за генерален секретар на ООН в последния момент навреди на авторитета на новия кандидат и на политиците от страната като цяло. Това каза пред РИА "Новости" в четвъртък (6 октомври) председателят на Руския обществен съвет за международно сътрудничество и публична дипломация Сергей Орджоникидзе, помолен да коментира защо не се оправдаха прогнозите на новия пост да застане жена от Източна Европа.

07 October 2016

Западът е на прага на големи промени

Западът е на прага на големи промени

Геополитическата ориентация на Германия ще бъде централен основополагащ въпрос в общите избори догодина. Ако Християндемократическият съюз на канцлерката Ангела Меркел я отстрани заради нейната политика спрямо бежанците, партията вероятно ще се обърне надясно в опит да си върне избирателите, отнети й от антиимигрантската и популистка (нова партия) “Алтернатива за Германия” (АзГ).

06 October 2016

Има ли женската богомолка лош вкус в устата след секс?

Има ли женската богомолка лош вкус в устата след секс?

Глупаво е да се правим на свестни и да си обещаваме, че ще е за последно. Само ми се иска следващия път да си спомним на време, че в подобни деструктивни връзки, винаги единият губи. И ние знаем, кой ще е. Затова има едно малко и старо спасение за напреднали. Никога не си лягай повече от три пъти с някого, с когото нямаш намерение да създаваш по- сериозни взаимоотношения. Толкова. От четвъртия натам е на твоя отговорност. Вампири дебнат навсякъде.

06 October 2016

Разпаднатият свят

Разпаднатият свят

Разцеплението на днешния свят се вижда с просто око. Всеки наш съвременник различава лесно двете световни свръхсили, всяка от които е способна да унищожи изцяло другата. Но осъзнаването на проблема често се и ограничава с тази повърхностна политическа представа: с илюзията, че опасността може да се отстрани с удачни дипломатически преговори или с баланс на въоръженията. В действителност светът е разпаднат и по-дълбоко, и по-болезнено, и с повече пукнатини, отколкото се забелязва от пръв поглед – и това многообразно дълбоко разцепление ни заплашва също и с многообразна гибел. Според древната истина, че не може да устои царство – каквото е и нашата Земя, – разделило се в себе си.

05 October 2016

Минимум образование, максимум претенции

Минимум образование, максимум претенции

Ето я и диагнозата: той не желае фирмите да бъдат отворени към това той да ги обикаля като пчеличка и да си урежда практика още в самото начало, че ако после го бива да го вземат. НЕ! Той очаква фирмата да дойде, да го забележи, да си го набележи, да му се помоли да му даде работа, а той само ще постави условие за заплата.

04 October 2016

Политически фарс, а вие се смеете?

Политически фарс, а вие се смеете?

Цели групи от хора, обитаващи Фейсбук се чувстват мноооо яки, напредничави и умни, щото се шегуват с президентските избори. Ха-ха. Цецка е майка на нацията. Ха-ха, как ли ще произнасят името й извън България. Ха-ха. Цецка е Бойко Борисов в пола. Ха-ха. Тия смешки водят техните автори до самозаблуждението, че имат надмощие. Че са победили тъпите политици, подиграли са ги, осмяли са ги и всичко е вече наред. А е точно обратното. Никого не сте победили.

02 October 2016

„Стандарт”-на гавра с журналисти

„Стандарт”-на гавра с журналисти

Мълчането в тази отровна среда е самоубийство за професията ни. Много спешна е необходимостта от законови регулации в защита на журналистическия труд и СБЖ вече започна активни действия в тази посока. Но е наложително и разбуждане на солидарността в цялата колегия. Онзи ден бяха „Преса” и „Тема”, вчера беше „Новинар”, днес е „Стандарт”, а утре?

01 October 2016

Полугола снимка на изнасилената Мария смути мнозина. Наистина ли е невинна? (СНИМКИ)

Полугола снимка на изнасилената Мария смути мнозина. Наистина ли е невинна? (СНИМКИ)

Полугола снимка на 18-годишната ученичка Мария Гиздева, която уби изнасилвача си Богдан Динев (известен като Боньо Фаса) шокира хората в социалните мрежи. На снимката момичето позира облечено в оскъдни дрешки, заедно със своя приятелка. Това е поредният повод все повече хора да се питат наистина ли е невинна Мария по обвинението в убийство на Боньо Фаса и доколко нейната версия е вярна.

30 September 2016

ТЕ ИСКАТ ПАРИ ОТ ЕВРОПА

ТЕ ИСКАТ ПАРИ ОТ ЕВРОПА

В моя вагон влязоха 5 човека с билети. Седнахме спокойно, все пак влакът беше почти напълно празен. За броени минути обаче се случи нещо невероятно: крясъци, строшено стъкло... Като облак се втурнаха стълпотворение от хора. „Бежанците” си говореха за това дали не си заслужава да ни ограбят – щяло да бъде угодно за Аллах дело. Били сме неверници /кафири/. А за мен конкретно коментираха дали няма да е добре и да ме изнасилят – облечена съм била като непорядъчна жена. Т.е. – нямам хиджаб на главата. Не съм мюсюлманка и вече по силата само на това – лошо.

27 September 2016

Защо българите в ада нямат нужда от дявол

Защо българите в ада нямат нужда от дявол

Когато видим човек, който е по-скъпо облечен от нас, води по-здравословен живот от нашия, умее повече неща или просто е успял там, където ние сме се провалили, то у нас напира една емоция. Завист. Не можем да признаем положените усилия, не знаем какви жертви този човек е дал, за да постигне своите успехи.

26 September 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

914 намерени, страница 5 от общо 54


Специален коментар