Актуално! - Актуални публикации

ГОЛЯМ АНАЛИЗ

ГОЛЯМ АНАЛИЗ

Ако последните стотина години прогресивните либерални сили са се борили за такива основополагащи неща като политическо равенство на гражданите, правото на аборт и правото да определиш сексуалната си идентичност, то в последните 10 години бяха минати всякакви граници и смело се нагази в тресавището на глупостта. Изведнъж се оказа, че е адски важно да имаме 31 пола и 73 вида сексуалност, че носенето на хиджаб от европейките е „секси”, че християнската черква няма право да бъде по-висока от мюсюлманската джамия...

06 February 2017

Жаби гурме

Жаби гурме

Без пари ги дават опростачването и амнезията - за всички на кило! Само защо ги ядохме жабите? И докога ще ги преглъщаме, че и Бон апети ще си подвикваме в социалните мрежи през дуварите, защото сме идейно убедени демократи и евроатлантици. Като наративите от едно време, ония за дружбата насъщна като слънцето и въздуха за всяко живо същество. Така си е, дружбата с Клуба на богатите ще ни направи същински хитърпетровци.

06 February 2017

Светлината, която убива

Светлината, която убива

Светлината убива... Тогава, когато някой е бил мърляв и отговорен за поддържането на тунел „Ечемишка” на маистрала „Хемус”, но престъпно е зарязал опасни лампи да дебнат над преминаващите шофьори. Тогава, когато си роден и живееш в държава, за която човешкият живот няма особена стойност. Тогава, когато многократно граждани са звъняли на тел. 112, за да кажат, че нещо в шибания тунел „Ечемишка” не е наред и някой може да пострада. Ама никой не им е обърнал внимание.

05 February 2017

ЧЕСТИТО НА РУМЪНЦИТЕ!

ЧЕСТИТО НА РУМЪНЦИТЕ!

На този ден – 5 февруари, но 1859 г. – Княз Александру Йоан Куза е избран за владетел на Княжество Молдова и поставя основите на съвременна Румъния. Днес, на същата дата, но 158 години по-късно, надявам се отново да положиха някакви основи на поредна своя държавност. За тяхно здраве ще направя един качамак с пръжки и ще изпия една цуйка!

05 February 2017

Три милиона глупаци и един референдум

Три милиона глупаци и един референдум

Какво да направим ли? Вижте Румъния? Вижте Гърция! Вижте Македония! (Защото са ни най-близко по география и кръв). Сякаш само в България тегне някакво проклятие, което парализира крайниците ни, докато влакът се приближава! И който си искате друг погледнете. Вижте циганите! Вижте арабите! Протести, панаири, миграции, бомби – всеки се бори да живее добре. Със зъби и нокти, с цената на всичко. Заради себе си го правят, егоизъм, искат да им е добре. НЕ НИ РАЗБИРАМ ТИШИНАТА.

05 February 2017

МОРАЛЕН ПРОЕКТ

МОРАЛЕН ПРОЕКТ

Днес в „Карбовски: Втори план” има сблъсък – на либералното с консервативното. Вие коя история ще изберете? Тази, либералната, за която Карбовски разказва: „Става дума за един млад мъж, който търси своята сексуалност и религия. Много е готин Стоян – той от малък расте някак либерално – харесва примерно и двата пола. Всичко което се е случило с него се е случило защото Стоян е имал свобода. Което е разкошно. Защото трябва да си свободен за да си признаеш че си бил гей, станал си мормон и си се оженил. За жена, обаче.”.

04 February 2017

Защо поколението на 90-те винаги ще превъзхожда новото?

Защо поколението на 90-те винаги ще превъзхожда новото?

Децата на 90-те знаехме как да танцуваме танца на Макарена или Las ketchup, днешните въртят гюбеци, облечени с къси поли и високи токове. Децата на 90-те не започваха половите си контакти от 12 годишни. Днешните дори ги документират. Предполагам, че мога още дълго да продължа с примерите, но едва ли е необходимо. Децата на 90-те имахме детство, днешните нямат.

04 February 2017

Наздраве, г-н Президент!

Наздраве, г-н Президент!

Чакам повече от седмица да ми просветне, та да напиша няколко смислени изречения. Овладяни, аргументирани и уличаващи слугите на народа в най-сериозните от всички престъпления и то по конституция – предателство на националния интерес. Като ми мине, викам си, ще напиша за цялото „убий майка си – пий кръв“ управление. И за идиотщината да си дадеш на чужденци водата, и да си продаваш земята, и тока, и учените, и децата, и здравето, и всичкото.

03 February 2017

Битката, която не ви прожектираха

Битката, която не ви прожектираха

Има неща, за които медиите у нас почти не говорят. Като например, че евродепутат от ДПС иска с помощта на ЕС да наложи агитация на турски език за изборите в България... Помните ли Илхан Кючюк от ДПС, който започна да събира подписи, за да ОТМЕНИ забраната за агитация на майчин език. Тази петиция на пратика се опитва да легализира наш, национален въпрос чрез евроинституциите.

03 February 2017

Жертви.

Жертви.

Ще почета всички, защото знам, че историята е наука за човешкото нещастие. Защото историята никога не е нито черна, нито бяла. Защото насилникът често става жертва, а неговите деца от жертви се превръщат в насилници и така до безкрай. Защото след позорните убийства на Гео Милев и Вапцаров по време на хитлеристка България, идват труповете, хвърлени на прасетата, по време на социалистическа България.

01 February 2017

5 въпроса за външната ни политика

5 въпроса за външната ни политика

Отново идват избори. Пак локуми. Пак безумности. Такава е картинката в милата татковина вече няколко години. Според мен въпросите, поставени пред външната ни политика са предпоставка за истински, сериозен и разбираем дебат. В този дебат трябва задължително да отсъстват политическата коректност, нищоправенето, разтягането на локуми и празнодумството. Петте въпроса, на които трябва да отговорят партиите с претенции да управляват, са:

01 February 2017

Обикновеното народно събрание и кандидатите за хамама

Обикновеното народно събрание и кандидатите за хамама

Народните избраници, обслужващи ламята, която угояваме в къщата с надписа за съединението и силата, ни нокаутираха до степен на дълбока кома още с реакцията си по повод референдума, на който гласуваха два милиона и четиристотин хиляди души. Клетият суверен, като селянина от приказката, който изнемогвал да хрантути ламята се опита да спре законът на фермата, да извади на показ личностите, ако има такива все още...

31 January 2017

БУЛДОЗЕРЪТ ТРЪМП

БУЛДОЗЕРЪТ ТРЪМП

Прочетете пресата от уикенда и ще направите недвусмиленото заключение, че дебютът на Тръмп едва ли не е бил пълен провал. Но така ли беше? Ако проучите какво той направи, въз основа на това, което искаше да направи и игнорирате какво казва, заради шоуто, ще видите, че това беше забележително продуктивно начало. Според „брояча” на Белия дом, той е извършил 13 президентски действия през първата седмица, тясно свързани с обещания от кампанията си.

31 January 2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

Толкова много красиви неща имаме като народ – музиката, природата, историята, таланта, децата… Излишно е да ги изброявам. Но има две неща, които си нямаме – справедливост и достойни личности, които да управляват държавата. Много тъжно, нали?!

30 January 2017

Времената се менят: За Клинтън може, а за Тръмп не може?

Времената се менят: За Клинтън може, а за Тръмп не може?

Архивите говорят. Вижте видео с Бил Клинтън от 1995-та, в което той нарича нелегалните мигранти „aliens” (извънземни) и говори за депортирането им и затягане на политиката на влизане в САЩ. Изказването му е посрещнато с аплодисменти. Днес новият президент Доналд Тръмп говори същото и е наричан расист, подиграван и презиран от Холивуд, и обект на медиен присмех плюс протести. Какво се промени за тези години? Защото изказванията са си все същите...

29 January 2017

ПРОЕКТ: ЧАЛГАРИЯ

ПРОЕКТ: ЧАЛГАРИЯ

ПРОЕКТ: ЧАЛГАРИЯ. Кой е виновен за салфетките и щракането с пръсти? И защо по отношение на музиката ние сме ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА? КАРБОВСКИ и ВТОРИЯ ПЛАН: „Смея да твърдя, че държавата е виновна за това. Тодор Живков в биографията си пише, че обича някаква песен за говеда. 30 години след него безсловесните говеда пеят ръга да дъга и се кълчат сякаш някой ги боде с ятагана."...

28 January 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

1010 намерени, страница 5 от общо 60


Специален коментар