Актуално! - Актуални публикации

Тероризмът иска да промени начина ни на живот, а не бива!

Тероризмът иска да промени начина ни на живот, а не бива!

„Тероризмът не трябва да променя начина ни на живот, тъй като подобни действия целят именно това. Нито аз бих спрял да пътувам, нито бих спрял дъщеря си да отиде на концерт“, каза Курумбашев в коментар на терористичния акт в Манчестър от изминалата седмица.

28 May 2017

Пенсиите. Зверският грабеж.

Пенсиите. Зверският грабеж.

Къде са парите? 80 000 лева, без лихвите, стигат един човек да получава средната пенсия от 300 лева в продължение на 22 години. Значи, ако един човек се пенсионира на 65, трябва да живее до 87, за да си вземе всичко, което е внесъл за пенсия. Но мъжете в България получават пенсия средно по 6 години. На 70 умират. За тия 5 години живот след работа средностатистическият български мъж взема около 18 000 лева от своите пари. Останалите 60 000 са за почерпка на управляващите. За Бог да прости.

27 May 2017

Говорителката на руското външно Мария Захарова ексклузивно за Путин и азбуката!

Говорителката на руското външно Мария Захарова ексклузивно за Путин и азбуката!

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова проговори екслузивно пред Борис Анзов Медиа Мост България и за вчерашното изказване на руския президент Владимир Путин, и за азбуката по време на срещата му с македонския президент Георги Иванов.

25 May 2017

Европа, моля те, събуди се!

Европа, моля те, събуди се!

И така някога Велика Европа бе залята от милиони нелегални мигранти. Те отказват да учат езици. Отказват да се впишат в модерната, технологична, изискваща умения и знания икономика. Вместо това те искат да наложат собствените си правила на нашия континент. И така зачестиха престъпленията. Увеличиха се изнасилванията. Помните ли Кьолн, когато навръх новата 2016 г. в тамошната полиция бяха постъпили над 1000 жалби за посегателства върху жени от „клетите“ мигранти?

25 May 2017

И под индигото…Pod igoto

И под индигото…Pod igoto

Въпросът е ние какво ще изгоним с шльокавицата, погаврила се с Вазов? С мръсната вода няма ли да хвърлим и хилавото бебе, което отказва да наддава и да расте и така откак се появи техническа възможност за писане на български в мрежите, и сричащите по онова време станаха законодатели в книгоиздаването и писането на книги.

24 May 2017

Бързи новини 2

Бързи новини 2

Късно снощи, Тереза Мей вдигна нивото на сигурност до последната му степен - критично. Над 1000 военослужещи са мобилизирани и тежковъоръжени ще пазят ключови места от атентати. Не знам какво ще помогне това. Цялата акция ми прилича на „да биеш с чук мравки“.

24 May 2017

Pray for... И после какво?

Pray for... И после какво?

Важното е да отговорим на терора с толерантност, както каза преди година един рядко нелеп БГ президент. Слагайте готините профилни снимки с поредния 'pray for', напишете статус, че сте ужасени, и подкрепете пращането на войски по руската граница. В крайна сметка злото джудже е далеч по-опасно от трето поколение клети мюсюлмани на социални помощи и радикализирани ислямисти, проникнали в сърцето на Европа и избиващи децата й.

24 May 2017

Цацаровите шпиц-бандюги

Цацаровите шпиц-бандюги

Това е от днес. Макар да се крият, не са анонимни, но и макар да не са анонимни са безлични като всеки тъп и груб инструмент: Цацаровите шпиц-бандюги от План Б. Има засилващи се индикации, че са готови да стигнат до край и е издадена команда за свалянето на Лозан Панов от поста му.

23 May 2017

Безмерни идиоти

Безмерни идиоти

Меркел и Макрон били 'шокирани и ужасени', ама от тях друго не очакваме. Те са си все шокирани и ужасени вече трета година, откак започнаха атентатите, така и ще си умрат. Най-много пак да се хванат под ръка и да заявят, че ще отговорят на насилието с толерантност.

23 May 2017

Терорът в Манчестър: 22 убити, над 50 ранени

Терорът в Манчестър: 22 убити, над 50 ранени

Атентат в английскяи град Манчестър окървави концерт в зала Манчестър, Арена. Експлозията се случва вчера вечерта, към момента има вече 19 мъртви и десетки ранени. На концерта са присъствали над 18 000 човека, основно тийнеджъри.

23 May 2017

Първият ни космонавт Георги Иванов - Длъжен да оцелее! (ВИДЕО)

Първият ни космонавт Георги Иванов - Длъжен да оцелее! (ВИДЕО)

Тревожна новина от тази сутрин - първият български космонавт Георги Иванов е приет по спешност във ВМА. От пресцентъра на ВМА съобщиха, че най-вероятно става дума за инсулт, няма данни за травми в главата и мозъка. Екипът на ЛЕНТАТА се надява скоро Георги Иванов да е добре и да се възстановява бързо. Все пак, това е героят на филма - ДЛЪЖЕН ДА ОЦЕЛЕЕ. Един филм на Мартин Карбовски, в който първият български космонавт разказва за живота си, космическите си достижения и какво означава да нямаш право на друго - освен да оцелееш.

22 May 2017

Взеха ни живота, а сега и органите...

Взеха ни живота, а сега и органите...

Изключване на животоподдържащите системи, ако близките на пациент в мозъчна смърт откажат да дарят органите му. Това е идеята на новия заместник-министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков. И ето тук загубих смисъла на цялата идея с даряването... Откога доброволното даряване, било то и на органи, може да има някакви допирни точки със закон, разпоредби или най-малкото с думите – „задължително“ и „ако близките откажат”?

22 May 2017

Г-жо Такева,  аз имам право да знам кой шамаросва детето ми!

Г-жо Такева, аз имам право да знам кой шамаросва детето ми!

Освен срещу тайните записи, г-жа Такева се обяви и срещу поставянето на камери в яслите и градините. Какъв е проблемът да има камери в детските градини, г-жо Такева? Аз все си мисля, че в детската градина най-лошото, което може да се види е как Габи не иска да си изяде супа, а Пенчо пее грешно „Тръгнал кос” Това не Биг Брадър, ние не държим да гледаме псувни и интриги, искаме само да знаем как се възпитават децата ни, докато сме на работа.

21 May 2017

PR на кървав силикон, благотворителност на тъпотата

PR на кървав силикон, благотворителност на тъпотата

Имам новина за вас - дали ръцете, мачкали гърдите на Джулиана Гани ще бъдат същите обаче? Дали мъжете няма да кажат - ми тоя силикон вече съм го мачкал? Не ми е интересн вече, там са ми пръстовите отпечатъци! Вие, госпожице Цицеана Втора Употреба - вие сте богинята на Нехигиеничното и Нецеребралното. Вие сте началото на племето на Анацефалите от Последния ден.

20 May 2017

Връзката между ваксините и човешката глупост

Връзката между ваксините и човешката глупост

Всеки трябва да има право да прецака живота си както намери за добре. Правото да постъпваш глупаво е неделим аспект на свободата. Всяка диктатура обосновава правото си да контролира живота на населението с необходимостта от предотвратяване на глупави грешки. Правото да постъпваш глупаво и във вреда на самия себе си обаче е ограничено от едно фундаментално задължение. Задължението да не вредиш на останалите. И отказът от задължителни ваксини е фрапантно нарушение на това задължение.

19 May 2017

Богатият човек в България...

Богатият човек в България...

Дотогава богат човек в България е този, който минава със седем джипа охрана, има пауни в хола си, изкоренява живи дръвчета, за да ги замени с изкуствени фиданки и подарява на детето си проститутки за 16-ия му рожден ден. На сина. На дъщерята за бала силикон. Естествено, отебал е жена си, за да я смени за скъпохарчеща корица на Плейбой. И да, това е богатият човек в България. Според масовата представа.

18 May 2017

Имаме сериозен проблем

Имаме сериозен проблем

Най-заразното и най-опасното – стои наоколо и наблюдава. Неговото име е безразличие, апатия, страх, безотговорност. Тази зараза поразява хора без значение от пол и възраст и се състои в тотална умствена и емоционална парализа. Превърна се в стандарт да наблюдаваме инциденти и престъпления. Да гледаме безучастно или да снимаме тайно (също и явно). Да не правим нищо, защото не е наша работа, не искаме да се замесваме или очакваме, че някой друг ще се намеси, за да спим по-спокойно, ако още е останала съвест, която да ни буди.

18 May 2017

   1   2   3   4   5   6   7   

1175 намерени, страница 5 от общо 70


Специален коментар