Актуално! - Актуални публикации

Помня.

Помня.

Помня, че внезапно изтрезнях. Помня и усещането за пустош и нереалност, когато наляво, надясно и напред, докъдето ми стига погледа, виждах само гробове, гробове, гробове, стотици хиляди гробове. И седях, гледах тъпо и се опитвах да осмисля какво точно значи 20 милиона убити.

09 May 2017

Брюкселски триумф над суверенитета

Брюкселски триумф над суверенитета

Десетилетия наред промивка на мозъка и резултатът е налице. Франция ще си има нов президент - любящ раздираното от кризи европейско статукво. Човек на банкерското лоби и глобалния финансов елит. Толерантен към етническата подмяна на Франция. Няма място за изненади - населението се обработва още от началното училище, прогимназията, университета и за десерт всичко минава задължително през медиите като финален тест и потвърждаване на „знанията“.

08 May 2017

Двойните журналистически стандарти спрямо Макрон и Тръмп

Двойните журналистически стандарти спрямо Макрон и Тръмп

Това, което прави особено впечатление е снизходителното отношение на американската либерална медийна пропаганда към аферата на Макрон с възрастна женена майка на негова съученичка, която споменава тази интересна история единствено в качеството и на любопитен факт. Без никакви моралистични оценки. Половин година по-рано същите медии разпънаха Доналд Тръмп за признанието, че тъй като е богат и известен, жените му позволяват „ да ги сграби за половите органи“ . Типично медийно отразяване „на две скорости“ .

06 May 2017

Самоизбиването на един народ

Самоизбиването на един народ

В последно време ставаме свидетели на едно много страшно явление – самоизбиването на един народ. Самоизбиването започна да набира скорост със страшни темпове. Дори войните през годините не са взели толкова жертви, колкото ние сами започнахме да правим сега. Майките изпращат децата си на училище, а ги прибират в ковчези. Бащите купуват скъпи телефони на децата си, а те правят с тях селфита, които помагат на патолози да ги разпознаят в някоя морга.

06 May 2017

Искат да ни вземат всичко. Но нея не даваме.

Искат да ни вземат всичко. Но нея не даваме.

Не ме интересува какви „професионални“ доводи ще приведе г-н шефът-на-федерацията. Но онова, което иска той да ни вземе е ВСИЧКО. Всичко, което имаме. Един рекорд и една Стефка Костадинова. И една тиха утеха, че, колкото и зле да живеем, някъде в беднотията наоколо се ражда една дългокрака спортистка-великан и 20 години, целият свят не може да я надмине. Разбира се, тая скромна утеха на нацията, все ще се намери кой да я залее с катран.

05 May 2017

Етикетът „Хейтър“

Етикетът „Хейтър“

Нека се замислим какво би представлявал светът, ако нямаше хора с критично мислене? Та ние дължим почти целия си научно-технически прогрес на такива вечно човъркащи бунтари! Да изискваш, да се стремиш към по-добро не означава, че си хейтър. За съжаление, обаче, модерната опорка е такава – не можеш да критикуваш.

05 May 2017

Учителите, които се присмиват над детската смърт

Учителите, които се присмиват над детската смърт

Защо в класните стаи има насилници?! Децата с рисково, агресивно поведение нямат място наравно с останалите. Мисля, че вече има достатъчно много примери, които доказаха колко е фатално мълчанието и примирението. Наскоро видяхме как съученици удрят момиче по главата – отново директор каза, че това са детски спречквания. Същият директор, който е получавал редица оплаквания от родителите на това момиче. Преди това загина 4-токласничка от ритник в корема.

04 May 2017

Колко струват чантите на Лиляна Павлова?

Колко струват чантите на Лиляна Павлова?

По-долно е в страна като нашата да се разхождаш с ежегодния доход на хората, които са ти гласували доверие, с надежда да им облекчиш живота. И това, забележете, е цената на една чанта. Може би въпросът не е колко струват чантите на Лиляна Павлова, а колко чанти има Лиляна Павлова?! И откъде си ги купува? От магистралите, от санираните кооперации? Подарък ли са? От кого? И ако толкова струват чантите й, каква е цената на костюмите, колата (колите?!) й. Къде живее? Как? И от какво? Не е моя работа?! Напротив.

03 May 2017

Трудна или лесна да е грамотността

Трудна или лесна да е грамотността

Опростяването на правописа и снизходителността при определянето на езиковите норми са хранителна среда за неграмотността. На някого му било трудно да разбере кога се пише пълен член и кога не се пише. И цялата общественост начело с учèните скача да му помага: „Че не мъчете човечеца, де! Какво толкова! Като не знае – да не пише, да пише всичко еднакво, така поне няма да се излага“.

02 May 2017

Защо те не продадоха българския флаг?

Защо те не продадоха българския флаг?

Кубрат Пулев е получавал предложения да стане немски гражданин, подобно на много чуждестранни боксови таланти, които също като него живеят и тренират в Германия. Но за разлика от тях, той е отхвърлил тези предложения. И този негов отказ има много висока цена, и във финансов и в спортен план. Защото, ако Кобрата беше приел германско гражданство и излизаше за мачовете си с германския химн, сега щеше да е изключително желан опонент в сблъсъци за световната титла.

01 May 2017

Орбан Vs. Сорос

Орбан Vs. Сорос

Първо, фактът, че Орбан е учил в Оксфорд със стипендия на Сорос не означава, че е задължен през целия си живот да се въздържа от опониране на Сорос за тези неща, за които менията им се различават. Десетки - може би стотици хиляди източни европейци са ползвали пари на фондация Отворено общество, за да учат и за да работят - което не ги прави доживотно зависими от публичните позиции на Сорос.

01 May 2017

Мост ли е Покритият Мост в Ловеч?

Мост ли е Покритият Мост в Ловеч?

Lentata.com публикува това отворено писмо на местна гражданска инициатива от град Ловеч. Писмото ни бе изпратено от Емилия Герганова, която обяснява, че е направена скандална промяна в статута на Покрития мост в Ловеч - той е създаден като паметник на Кольо Фичето и е под защита на Закона за културно наследство. Герганова твърди, че от общината са направили промяна на статута, за да могат да се усвоят пари като мостът се санира. Но местни хора са против това и против факта, че Мостът е обявен за търговски обект...

30 April 2017

Това е по-неморално от проституция

Това е по-неморално от проституция

Поредицата „Това е по-неморално от проституци“ не засяга хората, полагащи неквалифициран труд. Тя е посветена на три актуални и престижни професии. Представителите на тези професии обикновено имат образование над средното, доходи над средните и претенции да са над средното ниво. Те не само, че не виждат основание да се срамуват от работата си, но дори в повечето случаи се гордеят с нея. Въпреки че това, което вършат обикновено е по-недостойно от проституцията. И ако това твърдение ви се струва твърде силно, замислете се над следващите редове.

29 April 2017

В името на богиня Демокраси – унищожете и тази страна

В името на богиня Демокраси – унищожете и тази страна

Просто няма начин да ги оставим да продължат така своя жалък живот. Нищо, че на никого не пречат, че си стоят вкъщи, че не досаждат на света с присъствието си, ядат каквото си произведат и почукват някакви железа, въобразявайки си строителство на ракети. Нищо, че не са нападнали или обкръжили никого – нали могат да го направят един ден. В нашия свободен свят отдавна не е важно кой какво е правил досега, по-важно е кой какво евентуално може да направи.

27 April 2017

   2   3   4   5   6   7   8   9   

1166 намерени, страница 6 от общо 69


Специален коментар