Актуално! - Актуални публикации

„Бебето на Nirvana” – 25 години по-късно, отново на корица

„Бебето на Nirvana” – 25 години по-късно, отново на корица

Албумът, издаден една събота преди 25 години, включва песни като “Smells Like Teen Spirit” и “Come as You Are” и е продаден в над 30 милиона копия по целия свят. „Тази годишнина означава нещо за мен. Странно е, че аз направих това за 5 минути, когато бях на 4 месеца и то се превърна в образ-икона”.

25 September 2016

Карта на местата в Европа, където не бива да ви стъпва кракът

Карта на местата в Европа, където не бива да ви стъпва кракът

Унгарското правителство издаде брошура, с която да подтикне гражданите си да гласуват с НЕ на предстоящия в страната референдум на тема ЕС и квотите за мигранти. Брошурата включва зоните, в които не бива да се ходи, защото там властите са безпомощни да контролират ситуацията и да прилагат социалните норми заради прекомерното количество мигранти и бежанци. Картата изобразява различни градове в Европа със знак „не отивай” (“no go”).

24 September 2016

Париж. Нова Европа. (ВИДЕО)

Париж. Нова Европа. (ВИДЕО)

Париж. 22 септември, 2016. Градът на любовта. Градът на изкуството. Столицата на романтиката и красотата. Сърцето на Европа... Пълно с боклуци. Вече прилича на битак. Стари дивани, потрошени мебели, остатъци, развалини, кола с българска регистрация, последиците от не-европейците, живеещи в новия Париж. Ще позволи ли Европа да загуби аристократизма, историята и себе си? И кой ще победи в сблъсъка на културите - стара Европа или новата мултукултурна генерация със силно източен привкус?

24 September 2016

Съдебният лекар: Малката Ани е била рязана, докато е още жива!

Съдебният лекар: Малката Ани е била рязана, докато е още жива!

В момента в Атина тече делото, десетки свидетели и специалисти са разпитвани. Пред съда, съдебният лекар Николас Каракузи представи своята теза – че медицинските доказателства сочат, че детето е било разфасовано, докато е още живо. Съдебният лекар признава, че за своята 26-годишна практика никога преди не е виждал и чувал подобно нещо – сваряването на труп след разфасоване, цитират разпитвания от съда експерт в гръцките медии.

24 September 2016

Там, където християнството е живо

Там, където християнството е живо

Християнството в Европа умира. Църквите се затварят, защото много европейци изоставят вярата. Но CBN News намери една малка нация, която е противоположност на всичко, което се случва. Благодарение на труда на един човек, християнството не само че е живо, но и напредва сред народа в Грузия. Всяка неделя сутрин ще намерите повечето църкви в Грузия пълни с вярващ народ. И едно от първите неща, които посетителят забелязва е, че няма пейки и столове в повече грузински храмове. Това е така, защото за разлика от църковните събрания, които обичайно се провеждат в Европа, християните тук стоят прави по време на служба.

23 September 2016

Реиндустриализация на потъващия кораб – възможна ли е?

Реиндустриализация на потъващия кораб – възможна ли е?

Някога България също беше индустриална сила, въпреки относително малката си територия страната имаше развито за времето си машиностроене, металургия, военно-промишлен комплекс, хранително-вкусова, текстилна и не на последно място компютърна промишленост. След 1990 г. всичко това бе съзнателно разрушено, а причините са много – грешните макроикономически решения, липсата на политическа идеология и визия за развитието на икономиката, липса на общонационални цели в икономиката и липса на последователност в управлението.

23 September 2016

ПИРАМИДАТА НА СТАТУКВОТО

ПИРАМИДАТА НА СТАТУКВОТО

По същия начин, както са организирани отношенията между тези две пирамиди там, където те се срещат, са урегулирани отношенията и във всяка една от тях, или поне в нашата - тази отдясно, която аз познавам. Само че много по-строго и стегнато. Действа принципът на индулгенцията. Не получиш ли одобрението, подкрепата, съдействието на някой нагоре по пирамидата, общо-взето ти си свършен. За да може системата да действа така, в този пирамидален вид, трябва хората отгоре да упражняват строг контрол. И те го упражняват.

21 September 2016

Обречените европейци

Обречените европейци

Явно в процеса на култивирането на всеки вид, изчезва стремежът му към репродуктивност и инстинкт за самосъхранение... Излиза, че колкото си по-качествен, образован и интелигентен, толкова по-малко желание имаш да се размножаваш и защитаваш от нападение... за разлика от по-първичните породи хора, които нагло се натрапват и агресивно ръсят семето си!...

20 September 2016

                         За грешните и праведните

За грешните и праведните

А Александра, мисля, че ти дължим извинение. Каквото и да си направила, то засяга теб и твоя приятел. Ти пострада, защото си популярна, млада и удобна. Аз всеки ден разказвам за момичета, неизвестни, по-млади от теб, непълнолетни, които правят много лоши неща, срещу много пари, но на тях никой не им скача... това е тънката, лицемерна разлика. И да, имаш моето извинение.

19 September 2016

22 НПО-та в Унгария: Да направим невалиден референдума за бежанците!

22 НПО-та в Унгария: Да направим невалиден референдума за бежанците!

Унгарското правителство отприщи ксенофобска кампания преди референдума за бежанците на 2 октомври. 22 НПО-та се опитват да накарат гражданите да отхвърлят разпвалвания (според тях) от правителството страх и да обезсилят референдума. Унгарците ще отидат до урните на 2-ри октомври, за да отговорят на следния въпрос: "Искате ли Европейският съюз да нарежда задължително настаняване на неунгарски граждани в Унгария без съгласието на парламента?".

19 September 2016

ЕКСКЛУЗИВНО: ЕС няма да даде пари за ограда на българската граница!

ЕКСКЛУЗИВНО: ЕС няма да даде пари за ограда на българската граница!

Българският журналист Георги Готев, зададе въпрос в Брюксел, от чийто отговор стана ясно, че обещаните 160 милиона за охраняване на българската граница не могат да се ползват за строежа на ограда! Европейската комисия потвърди политиката си да не финансира изграждането на преградни съоръжения по границите на страните членки. Вече отпуснатите на България 108 млн. евро не могат да бъдат използвани за тази цел, заяви говорителката на ЕК Наташа Берто, в отговор на въпрос на Готев в Брюксел.

19 September 2016

Светът на ръба

Светът на ръба

Стани́слав Лем (1921-2006) е полски философ и писател (фантаст, есеист, сатирик и критик). Книгите му са преведени на 41 езика. Автор е на фундаменталния философски труд Summa Technologiae, в който се предвижда създаването на виртуалната реалност и изкуствения интелект, а освен това се развива идеята за автоеволюцията на човека.

18 September 2016

Кой е всъщност кандидатът на ГЕРБ?

Кой е всъщност кандидатът на ГЕРБ?

Без да се правим на интересни, можем да кажем, че кандидатът на ГЕРБ е Б.Б. И това, впрочем, винаги е било така. Кандидатът е Биг Брадър. Само че не в ролята на всемогъщ и всевиждащ, а на някой анонимник, сложен, за да спечели процентите на Бойко Борисов. С други думи, кандидатът на ГЕРБ е Бойко Борисов, а с още по-други думи, кандидатът на Бойко, е Бойко. И това винаги е било така (с малки изключения, ама много малки – като например кметът на Пловдив Иван Тотев, който спечели втория си мандат не като кандидат на Бойко, а като на себе си...или на Цветанов).

16 September 2016

Собственикът на потрошения от мигранти автомобил: Пълна пародия на държава!

Собственикът на потрошения от мигранти автомобил: Пълна пародия на държава!

След като стана ясно, че преди ден мигранти са нападнали невинни граждани с ножове и мачете в кв. „Овча купел” в София, а в социалните мрежи се появи сиво ауди с потрошени от нелегалните стъкла, Lentata.com се свързва със собственика на въпросната кола. Както може да видите от снимката – колата е със счупени стъкла. Собственикът Никола Войнов разказва накратко:

15 September 2016

Речта на Перес: Идете и направете политиката честна

Речта на Перес: Идете и направете политиката честна

Повечето хора предпочитат да помнят, вместо да си представят. Това е голяма грешка. Какво искате да помните? Всички грешки, които са били направени? На историята не може да се вярва – историците са глашатаи на кралете, на хората на власт. Те говорят каквото е нужно на властта. Младите днес презират политиците, казват – политиката е корумпирана, тя не е за нас. Аз им казвам – вие сте честни, вие искате честна политика? Идете и направете политиката честна".

15 September 2016

Ще закрият ли Центъра за мигранти в „Овча купел”?

Ще закрият ли Центъра за мигранти в „Овча купел”?

Организаторите припомнят, че настояват от години за закриване на лагерите за бежанци и мигранти на територията на Столична община. И още: „Сега вече положението става нетърпимо. Тези центрове трябва да бъдат незабавно закрити. Тяхното наличие в София става причина хиляди и хиляди мигранти, идващи от Третия свят, да се намират в столицата ни. Жителите на квартал „Овча Купел” от години са подложени на физически и психически терор от въпросните мигранти. Самият център за настаняване е със свободен достъп – превърнал се е в общежитие, спалня и място за пребиваване на всякакви хора.

15 September 2016

Разказът на една майка: Държавата, в която пребиват дъщерите ни...

Разказът на една майка: Държавата, в която пребиват дъщерите ни...

„Какво става? Къде живеем? Накъде вървим? Отвратена съм! И Бог да пази децата ни.”. Това са думите на една българка, решила явно твърде наивно, да роди 3 дъщери на държавата България. В замяна на това, държавата България предлага на Мила от Казанлък – комлексирани „мъже”, агресивни агитки и най-лошото – зверски побой над крехката й 21-годишна дъщеря. Мила се свърза с екипа на Lentata.com, за да разкаже за ужаса, който преживява...

12 September 2016

   2   3   4   5   6   7   8   9   

914 намерени, страница 6 от общо 54


Специален коментар