Специален коментар -

За Крали Марко и турските мекерета

За Крали Марко и турските мекерета

Някаква подобна ирония и пародия се разиграва и в момента и в България, че и в Европа. Турският диктатор Ердоган, кандидат за турски султан, организира своя нов поход за възстановяване на Османската империя. На българска територия, в ролята на акънджъшки отряди, действат брадатите майки с деца, наречени от нашенските клакьори „клети бежанци“, на втора линия изпратените от Ердоган емисари, превзели българското Главно мюфтийство, на трета линия - трите турски партии в България.

31 August 2016

КАРБОВСКИ ВИ ГО КАЗА (07.01.2015): КАК ЗАПАДЪТ ОТГЛЕДА ПАЛАЧА СИ

КАРБОВСКИ ВИ ГО КАЗА (07.01.2015): КАК ЗАПАДЪТ ОТГЛЕДА ПАЛАЧА СИ

Този текст на Мартин Карбовски е публикуван в Lentata.com на 7 януари, 2015-та. Карбовски ви го каза преди 2 години, когато медии като DW – все още ръкопляскаха на бежанците. Днес същите тези медии, обърнаха палачинката и публикуваха заглавието - "Европа отглежда собствените си гробокопачи". Но понякога е твърде късно... защото ТЕ вече са тук. Текстът на Карбовски:

30 August 2016

ОБРЪЩАНЕ НА ПАЛАЧИНКАТА

ОБРЪЩАНЕ НА ПАЛАЧИНКАТА

Слушах днес как председателят на ДСБ, партия част от Реформаторския блок, се „изока“ по темата „Турция-мигранти-ЕС-Меркел“ със следната реплика: "Европейската политика не е да се подчиниш на Меркел. Да не сме им роби на тези европейски лидери? Меркел не е господарка на Европа. В опитите си да играе господарка на Европа тя направи доста грешки". Роби на Меркел? Господарка на Европа? Грешки? Ти да видиш…

30 August 2016

Парадоксалният Борисов

Парадоксалният Борисов

Преди време написах, че Европа е бутилка. Бутилката се напълни. В гърлото на бутилката, наречена Балкани, ще клокочи за всеки от нас, който казваше, че това са просто бежанци. Че не искат да остават в България. Че е е тяхно либерално право да минават нашата граница и - прочие либерални зловещи лъжи. В момента Борисов се поддава на ясния рекет на Турция - или дайте визи, или ви пускаме бежанци. Това не е избор. Това е един и същ геополитически шантаж.

27 August 2016

Турско синя реформаторска шизофрения

Турско синя реформаторска шизофрения

Ако човек направи преглед на печата около свалянето на руския бомбардировач в Сирия, ще види силната реформаторска подкрепа и одобрение за действията на Ердоган и водената от него политика. Същото беше и отношението им към т.нар. „споразумение“, с което Ердоган планираше да изнудва ЕС. Същата беше и подкрепата им към бежанеца в турското посолство Местан. И беше „евроатлантик“, „натовец“, образец и пример за демокрация.

24 August 2016

Реформаторите на Ердоган

Реформаторите на Ердоган

Заместник-председател на "българска" партия, част от т.нар. "Реформаторски" блок, нарича в своя публична изява турското знаме "национален" флаг. И още - "грандиозното" събитие било организизрано "в името за родината и в защита на демокрацията"... И тук важният въпрос е коя е "родината" за господин Дал. Моята е България.

10 August 2016

Лельо Гошка, чуй, чуй...

Лельо Гошка, чуй, чуй...

Та лельо Гошке, чуй сега да знаеш - тия пари са ти много. От сега нататък приятели и роднини няма да имаш. Само банкери ще стават всички около тебе и само счетоводители. Всички ще се обърнат на инвеститори - дори и най-близките ти. Виждаш го вчера шофьор, утре заради тебе ще става инвеститор. С много идеи. Човек като няма пари - няма идеи. Но като има пари - това са 68 милиона идеи, ще видиш.

04 August 2016

Атентаторът Мохамед от Овча купел

Атентаторът Мохамед от Овча купел

Отново се случи това, за което отдавна предупреждавахме. Сириец, получил бежански статут, като „клет бежанец“, се взривява в центъра на Европа. Беше въпрос на време. Следващият важен въпрос е, колко още бойци на „Ислямска държава“, отлично тренирани и обучени на тактика на градски бой и асиметрична война или отделни „саморадикализирали“ се елементи се мотаят из Европа. Колко от тях са в момента в Овча купел. Колко от тях в монета мерят улиците на София или висят на „Пиротска“ и „Цар Симеон“.

02 August 2016

ЮЛИ 2016: Петият петък и след това

ЮЛИ 2016: Петият петък и след това

MERKEL MUSS WEG. Защото целият този културен абсурд, който е на път да стане кървав абсурд - е породен от една изключително некоректна към Европа политика - приемането на чужденци на наша територия без никакъв регламент. И всичко това се случва при безпрецедентен натиск върху свободата на словото в цяла Европа.

25 July 2016

Превратът на Ердоган

Превратът на Ердоган

Но отвратителните и ужасяващи кадри от улиците на Истанбул и Анкара, на които озверели брадати ислямисти бият с камшици, унижават, пребиват и обезглавяват наборни войници показват в каква опасност сме. Пак да повторим - в държава-член на НАТО, озверели ислямисти публично обезглавяват войници на НАТО. Това е много лоша новина за нас. Превратът на Ердоган успя. И за Турския, а и за България и Европа предстоят тежки, мрачни и тревожни времена.

21 July 2016

ТОЛЕРАНТНА КАСАПНИЦА "ЕВРОПА"

ТОЛЕРАНТНА КАСАПНИЦА "ЕВРОПА"

Новината за Париж беше до новината за 400 хиляди емигранти, влизащи в Европа. Новината за Брюксел беше до новината за най-много на брой наведнъж спасени бедстващи северно африканци в Средиземно море. Филмът за бедстващи афганистанци беше до краткото съобщение, че половината европейски страни са щадили и пазили от руското правосъдие човека, взривил Истанбул - Чатаев. Новината за Ница е до реплика на Хилари Клинтън, че ислямът няма нищо общо с тероризма. Нищо. Тези новини не пораждат ли въпроси в белите ни толерантни глави? Никой не пита - как така?

15 July 2016

Най-добре веганите да дойдат

Най-добре веганите да дойдат

Дайте им властта. Те искаха само права, днес искат властта. Дайте на веганите да дойдат. Дайте им право да възпитават децата си на анемия и да бъдат приемни родители на полови сбърканяци, бъдещи турски русалки - нагоре риба, надолу мъж. Защото няма лошо да си веган, русалка, гей или затоплист - но когато упражняваш властта си на гей и веган върху деца - това поне малко не подлежи ли на обсъждане, бе драги розови фашисти?!

12 July 2016

Кой какви журналисти иска, кажете?

Кой какви журналисти иска, кажете?

Кажете кой от какви журналисти има нужда. Ще ги получите. Останалите пратете в затвора или още по-добре - изтормозете ги. Осъдете ги като некоректни хора. Осъдете ги като политически некоректни, икономически некоректни и направо нечовешки некоректни. Глобете ги. Съдете ги. Карайте им се. Бийте ги. Подигравайте им се. Смачкайте ги, занулете ги. ИЗГОНЕТЕ ГИ, ЕМИГРИРАЙТЕ ГИ. Лесно е. Кажете бе, кажете честно - от какви журналисти имате нужда?

06 July 2016

Град на ангели

Град на ангели

Ангелите са едни за всички ни. И за осъдените, и за съдниците, и за жертвите, и за убийците, за влогопритежателите и за притежателите на Слънце, и за жестоките, и за слабите, за нищите и важните, за известните и за издирваните, както и за един черен човек и за един бял човек, които седят на една маса и още не знаят кой от тях ще умре пръв. Ангелите са нежното присъствие на Бога, което се чува само когато е тихо, само когато е светло и само когато наоколо има много деца или малки животни. Ангелите говорят само когато някой разсипе сол или когато някой умира наблизо.

05 July 2016

ИСТОРИЧЕСКИ ОБРЕЧЕНИ

ИСТОРИЧЕСКИ ОБРЕЧЕНИ

Какъв паралел с днешния ден, какво дежа вю! Ние, хората без икономика, без демография, без Нобелови лауреати, без възпитание, без аристокрация, без флот, без изтребители, без бъдеще, без пари и без ум - ние важничим притеснително какво ще стане с Великобритания?! Не само - какво ще стане с Евросъюза, ужас?! Щях да пукна от смях, ако не бях българин! Ужасените ни очи от 1980-та и от 2016-та доказват на мен за последен път колко сме slave-addicted.

26 June 2016

РЕВИЗИЯ НА ПРИОРИТЕТИТЕ

РЕВИЗИЯ НА ПРИОРИТЕТИТЕ

Точно сега е моментът за България да ревизира приоритетите си спрямо онова, което беше излишно посято от Брюксел - а именно да потърсим приоритетите, от които се нуждаем, нещата, които са наша нужда, а не задача на европейската централа. Последните 25 години приоритет станаха не родителите ни, а условията в килиите на рецидивистите. Приоритет бяха не децата ни, а борбата с хомофобията. Приоритет бяха не правата на жертвата, а правото на престъпника.

25 June 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

675 намерени, страница 4 от общо 40


Специален коментар