Специален коментар -

На Ментешето всичко е спокойно

На Ментешето всичко е спокойно

Преди няколко години предложих да се върнат старите български имена на местности във Варна, носещи турски имена. Турците платиха огромна кампания по „българските“ медии, турският посланик дойде във Варна, скара се на кмета Портних, който козирува и изпълни заповедта да не се сменят имената. Така и до ден днешен на картата на общината стоят красивите имена Ментеше, Боклук тарлъ, Кофшак чешма, Кокарлъ пунар, Кабакум и т. н.

18 October 2016

Войната на Борисов не е наша война

Войната на Борисов не е наша война

Докато Робърт де Ниро псува Тръмп и докато сал един чужд журналист от "Форбс" посмя да напише на Борисов това, което много българи мислят за него – идва времето на въпросите към човека-държава, заявителя на новия тоталитарен проект. Въпросите, които никой не му задава. А въпросът е прост – в чия война ни вкарвате господин Борисов?

09 October 2016

27 години стигат

27 години стигат

Политиката е елементарна функция на националните мечти. В националните мечти няма място за красив политик. За адекватен политик. За неназначен политик. За умен политик. За ироничен политик. За самоироничен политик. За самостоятелен политик. За достоен политик. За велик политик. На нас ни дайте партия-майка, с ръководител-бащица. Ние сме семейство изроди. Циркът на изродите е наш дом.

03 October 2016

Нахлебници от всички епохи - СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ.

Нахлебници от всички епохи - СЪЕДИНЯВАЙТЕ СЕ.

Това ли ви беше свободата, плешиви курви безебни, едва 25 години минаха от последните конгреси на ресорните интелектуални организации - и вие, копелета без срам ги възстановявате?! Без пазар? Без гласуване, спор, мечтаене, блян?! В страна, където всеки втори си плаща, за да си чете книгата - само това оставаше - награди на Перото, че и награди на общината. После награди на Бъчварова, после на друго ТКЗС и после награди на пожизнения министър-председател.

17 September 2016

"Да изключим Унгария от ЕС!"

"Да изключим Унгария от ЕС!"

Съвсем очевидно наглите и арогантни брюкселски типове не са забравили нищо старо, не са научили нищо ново. Нито от резултата от референдума в Обединеното кралство, нито от тежкия си провал с кризата с нелегалните имигранти. Веселите самоубийци карат с пълна пара към айсберга, надуват свирката и пеят либералните си мулти-култи мантри. Тяхна си работа, ние трябва да гледаме нашия интерес. Вее леден вятър над „европейския“ проект, иде тежка политическа зима.

13 September 2016

Дойче Веле - за трети път фашисти

Дойче Веле - за трети път фашисти

И не ми омръзва. Всички световни беди идват от момента, когато хора като Кудашев и световни медии като „Дойче Веле” започнат да лъжат. Да ентусиазират. Да изкривяват света под ъгъл, удобен за политиката. Те правят това с пари. А истината деца, не струва пари. Няма кой да ви плати за нея. Защото „Дойче Веле”, една световна медия, една медия с история и с основно задължение да не стане отново фашистка, се гърчи в безпринципно противоречие.

31 August 2016

За Крали Марко и турските мекерета

За Крали Марко и турските мекерета

Някаква подобна ирония и пародия се разиграва и в момента и в България, че и в Европа. Турският диктатор Ердоган, кандидат за турски султан, организира своя нов поход за възстановяване на Османската империя. На българска територия, в ролята на акънджъшки отряди, действат брадатите майки с деца, наречени от нашенските клакьори „клети бежанци“, на втора линия изпратените от Ердоган емисари, превзели българското Главно мюфтийство, на трета линия - трите турски партии в България.

31 August 2016

КАРБОВСКИ ВИ ГО КАЗА (07.01.2015): КАК ЗАПАДЪТ ОТГЛЕДА ПАЛАЧА СИ

КАРБОВСКИ ВИ ГО КАЗА (07.01.2015): КАК ЗАПАДЪТ ОТГЛЕДА ПАЛАЧА СИ

Този текст на Мартин Карбовски е публикуван в Lentata.com на 7 януари, 2015-та. Карбовски ви го каза преди 2 години, когато медии като DW – все още ръкопляскаха на бежанците. Днес същите тези медии, обърнаха палачинката и публикуваха заглавието - "Европа отглежда собствените си гробокопачи". Но понякога е твърде късно... защото ТЕ вече са тук. Текстът на Карбовски:

30 August 2016

ОБРЪЩАНЕ НА ПАЛАЧИНКАТА

ОБРЪЩАНЕ НА ПАЛАЧИНКАТА

Слушах днес как председателят на ДСБ, партия част от Реформаторския блок, се „изока“ по темата „Турция-мигранти-ЕС-Меркел“ със следната реплика: "Европейската политика не е да се подчиниш на Меркел. Да не сме им роби на тези европейски лидери? Меркел не е господарка на Европа. В опитите си да играе господарка на Европа тя направи доста грешки". Роби на Меркел? Господарка на Европа? Грешки? Ти да видиш…

30 August 2016

Парадоксалният Борисов

Парадоксалният Борисов

Преди време написах, че Европа е бутилка. Бутилката се напълни. В гърлото на бутилката, наречена Балкани, ще клокочи за всеки от нас, който казваше, че това са просто бежанци. Че не искат да остават в България. Че е е тяхно либерално право да минават нашата граница и - прочие либерални зловещи лъжи. В момента Борисов се поддава на ясния рекет на Турция - или дайте визи, или ви пускаме бежанци. Това не е избор. Това е един и същ геополитически шантаж.

27 August 2016

Турско синя реформаторска шизофрения

Турско синя реформаторска шизофрения

Ако човек направи преглед на печата около свалянето на руския бомбардировач в Сирия, ще види силната реформаторска подкрепа и одобрение за действията на Ердоган и водената от него политика. Същото беше и отношението им към т.нар. „споразумение“, с което Ердоган планираше да изнудва ЕС. Същата беше и подкрепата им към бежанеца в турското посолство Местан. И беше „евроатлантик“, „натовец“, образец и пример за демокрация.

24 August 2016

Реформаторите на Ердоган

Реформаторите на Ердоган

Заместник-председател на "българска" партия, част от т.нар. "Реформаторски" блок, нарича в своя публична изява турското знаме "национален" флаг. И още - "грандиозното" събитие било организизрано "в името за родината и в защита на демокрацията"... И тук важният въпрос е коя е "родината" за господин Дал. Моята е България.

10 August 2016

Лельо Гошка, чуй, чуй...

Лельо Гошка, чуй, чуй...

Та лельо Гошке, чуй сега да знаеш - тия пари са ти много. От сега нататък приятели и роднини няма да имаш. Само банкери ще стават всички около тебе и само счетоводители. Всички ще се обърнат на инвеститори - дори и най-близките ти. Виждаш го вчера шофьор, утре заради тебе ще става инвеститор. С много идеи. Човек като няма пари - няма идеи. Но като има пари - това са 68 милиона идеи, ще видиш.

04 August 2016

Атентаторът Мохамед от Овча купел

Атентаторът Мохамед от Овча купел

Отново се случи това, за което отдавна предупреждавахме. Сириец, получил бежански статут, като „клет бежанец“, се взривява в центъра на Европа. Беше въпрос на време. Следващият важен въпрос е, колко още бойци на „Ислямска държава“, отлично тренирани и обучени на тактика на градски бой и асиметрична война или отделни „саморадикализирали“ се елементи се мотаят из Европа. Колко от тях са в момента в Овча купел. Колко от тях в монета мерят улиците на София или висят на „Пиротска“ и „Цар Симеон“.

02 August 2016

ЮЛИ 2016: Петият петък и след това

ЮЛИ 2016: Петият петък и след това

MERKEL MUSS WEG. Защото целият този културен абсурд, който е на път да стане кървав абсурд - е породен от една изключително некоректна към Европа политика - приемането на чужденци на наша територия без никакъв регламент. И всичко това се случва при безпрецедентен натиск върху свободата на словото в цяла Европа.

25 July 2016

Превратът на Ердоган

Превратът на Ердоган

Но отвратителните и ужасяващи кадри от улиците на Истанбул и Анкара, на които озверели брадати ислямисти бият с камшици, унижават, пребиват и обезглавяват наборни войници показват в каква опасност сме. Пак да повторим - в държава-член на НАТО, озверели ислямисти публично обезглавяват войници на НАТО. Това е много лоша новина за нас. Превратът на Ердоган успя. И за Турския, а и за България и Европа предстоят тежки, мрачни и тревожни времена.

21 July 2016

ТОЛЕРАНТНА КАСАПНИЦА "ЕВРОПА"

ТОЛЕРАНТНА КАСАПНИЦА "ЕВРОПА"

Новината за Париж беше до новината за 400 хиляди емигранти, влизащи в Европа. Новината за Брюксел беше до новината за най-много на брой наведнъж спасени бедстващи северно африканци в Средиземно море. Филмът за бедстващи афганистанци беше до краткото съобщение, че половината европейски страни са щадили и пазили от руското правосъдие човека, взривил Истанбул - Чатаев. Новината за Ница е до реплика на Хилари Клинтън, че ислямът няма нищо общо с тероризма. Нищо. Тези новини не пораждат ли въпроси в белите ни толерантни глави? Никой не пита - как така?

15 July 2016

   1   2   3   4   5   6   7   

681 намерени, страница 4 от общо 41


Специален коментар