КУЛТ - “no comment” публикации

Трябва ли да се бият жените?

Трябва ли да се бият жените?

Ето какво казва в интервю известен имам от Египет: „Аллах почита жените като им дава наказанието на боя. Пророкът Мохамед казва: „Не я бий в лицето, и не я прави да изглежда грозна.”. И виждате ли: Тя вече е почетена. Ако съпругът бие жена си, не трябва да я бие в лицето. А докато я бие, не трябва да я псува. Това е невероятно! Той я бие, за да я дисциплинира. Като допълнение, не трябва да има повече от десет боя на ден и той не трябва да й чупи костите, да я наранява тежко, да й избива зъбите и да й бърка в очите.”...

10 February 2017

Някои хора обичат змии.

Някои хора обичат змии.

В летните дни момичето много обичало да ходи по скалите край брега, да дреме на нагретите камъни и да се слива с природата така че дори стършелите кацали по нея и после отлитали. Там също имало приятели водни змии. Момичето дълго съзерцавало техния живот - как излизат от морето с уловена малка рибка, как я млатят в някой камък за да се омаломощи и после бавно и спокойно я поглъщат, как накрая - издути като боата, глътнала слон от Малкият принц...

29 December 2016

ПРъДПРАЗНИЧНО

ПРъДПРАЗНИЧНО

Едно момче с поддържани вежди и виолетова риза изнесе вегетарианска проповед в една от телевизиите. Повод за поканата му в медията се оказа проява на вегетарианския съюз пред НДК, където членовете плискаха изкуствена кръв със свински маски на главите. Според думите му се оказа, че месоядните не сме просто – месоядни, а убийци осъществяващи „свински геноцид“. От това изказване се сетих за случай от тридесетте години, с една моя баба, останала вдовица, която помолила съседа да заколи по празниците прасето й.

19 December 2016

Размисли на Антоан дьо Сент-Екзюпери от „Военни записки”

Размисли на Антоан дьо Сент-Екзюпери от „Военни записки”

„Не ценя особено физическата смелост, а животът ме е научил какво значи истинска смелост: това е способността да се противостои на присъдата на обкръжението. Зная, че когато фотографирах от въздуха Майнц или Есен, от мен се искаше смелост, различна от онази, която ми позволи да понеса две години оскърбления и клевети, без да се отклоня от пътя, който ми чертаеше съвестта.

03 December 2016

Преглед на пАчата

Преглед на пАчата

Нещо се разприказваха за мажоритарни избори. Започнаха да поясняват какво означавало. Какво ще ни обясняват, всички знаем какво е мажоретка. Мома в късо поле с пръчка у ръката. Нямаме много традиции в това. При нас трябва да са – мижитуриални избори. Произлизащи от – мижитурка.

28 November 2016

Кастро. Победата е упорство.

Кастро. Победата е упорство.

За Фидел Кастро тепърва ще се говори, пише и коментира много. Все пак, той е човекът, запомнен с речта си от 1953-та година - „Историята ще ме оправдае“ прозинесена преди да получи присъдата от 15 години затвор след нападението на казармата Монкада, което цели преврат срещу Батиста. И понеже думите за Кастро са твърде много, днес ви предлагаме само някои ключови цитати. Защото историята и нейните големи фигури, трябва да се помнят:

26 November 2016

Черен петък за бели дни

Черен петък за бели дни

Ето, сега разбрах, какво значат и празничните „отстъпки“ - това е, когато ти кажат цената на касата, да отстъпят крачка-две назад, за да не бъдат ударени от клиента... Между другото, като гледам тези огромни МОЛ-ове, в които има всичко, в тия черни петъци, защо по случай Бъдни Вечер и Коледа да не направят там някъде между бижутерийния магазин и щанда за понички – Черквица... Все ще я сместят. Ще е доста удобно! Защото, после гражданите, натоварени с толкова много покупки за празниците, нямат възможност да минат през някоя Черква, да запалят свещица!...

25 November 2016

Комета ще удари Земята ни...

Комета ще удари Земята ни...

Да разсмееш някого е трудна задача. А да разсмееш българите с думи – граничи с утопията. Но Ангел Еленков- Аци го прави. Непрестанно. Той е писател и един (да не кажем единствен) от най-добрите комедийни сценаристи в държавата. Докато някой някъде наоколо хейтва и мрънка, Аци в този момент измисля и дори казва нещо, което ще ви разплаче от смях. Lentata.com днес публикува малък текст на Аци, заповядайте.

24 November 2016

Как да си изберем жена

Как да си изберем жена

Гени: добре е жената да е с мешана кръв – например баща филипинец и майка индианка, баба радомирка, дядо норвежец, другата баба да е циганка и съответния дядо – ескимос. С други думи – не дръжте жена ви да ви е селска или втора братовчедка, нищо че римските императори са го правили. Отделно, че с особено любопитство ще наблюдавате на кого ще заприлича детето.

06 November 2016

Причините да слушаме грамофонни плочи

Причините да слушаме грамофонни плочи

С грамофонната плоча нещата стоят по друг начин. Нея човек първо трябва да купи, сетне да я занесе внимателно у дома. После включва аудиосистемата, повдига капака на грамофона, също толкова внимателно изважда плочата от плика и я хваща само за ръбовете, поставя я върху грамофонния диск, почиства я със салфетка от натрупал се прах (винаги се натрупва), включва грамофона и придвижва тонрамото към началото на записа.

19 October 2016

Майор Майор Петров

Майор Майор Петров

-- Найденов, излез да поговорим. -- Защо, другарю капитан? -- Майор! – каза с гордост служителят по сигурността. – Нали знаеш, че е време да си тръгваш? -- Но ние сме сгодени?! -- Това не е причина да спиш с гостите. Има си правила! -- Добре, аз ще посоча причина да остана; ебе ми се, другарю майор. -- Найденов, и аз съм бил млад, разбирам те, но ти отговарям – еби, Найденов, колкото щеш, но до десет без пет!

16 October 2016

София Запад: Ултрасите, които не разбирате

София Запад: Ултрасите, които не разбирате

Тълпа, качулки, маски, дим, викове, знамена, голи мъже, татуси, бицепси, тестостерон. Момичета, намираме се в Сектор Б. А София Запад е крайната фракция на запалянковците на Левски. Твърдото ядро на фенклуба. Лошите момчета на Герена. Добре смазаната машина - хората, обединени от фанатичната си страст към отбора и идеала - Левски. Подивялата човешка маса, дишаща като общ организъм.

14 September 2016

 1   2   3   4   5   6   7   

310 намерени, страница 1 от общо 19


Специален коментар