Интервю - Култови интервюта и въпросите, които трябва да се зададат...

„Живото куче струва повече от мъртвия лъв”

„Живото куче струва повече от мъртвия лъв”

"Случвало ми се е, когато дишам, да виждам дявола. Контактувал съм и с духове на мъртви. Така, постепенно, човек започва да губи представа за реалността. Веднъж на един купон, слушахме death metal албума “Covenant” на групата Morbid Angel. Бях надрусан с паркизан, имах и бронз и започнах да дишам. Изведнъж земята под мен се отвори. Аз падах надолу и все надолу в нещо като огромен кладенец. Помня, че стените му бяха каменни и по тях имаше влага и мъх. Около мен летяха две огромни същества, махащи с големи прилепски криле...

03 November 2015

Спенс: „Всички български политици са българоубийци!”

Спенс: „Всички български политици са българоубийци!”

И аз вече не искам да живея в такава държава. Писна ми да чакам да ме оправят американците. Те никога няма да ме оправят, най-много ще направят така, че руските газ и нефт да стават все по-скъпи. А няма какво да се лъжем – не само ние, а цяла Европа зависи от Русия. И ако някой си мисли, че на Америка й пука да оправи ситуацията – напротив! Америка винаги ще рови тука, за да не може Русия и Европа да си работят и да се развиват.

24 October 2015

Мохамед Халаф: „Защо само мюсюлманите имат проблем с интеграцията?”

Мохамед Халаф: „Защо само мюсюлманите имат проблем с интеграцията?”

"В Европа има от 45 до 50 млн. чужденци, но защо само мюсюлманите имат проблем с интеграцията? Защо китайците, източните европейци, виетнамците, народи от целия свят нямат проблем? Те са приели ценностите и законите на Европа за свои. Само ние имаме този проблем. Вината на Европа пък идва от това, че тя е проспала няколко процеса в течение на 30-40 години. Затворила е очи пред това да се развиват различни религиозни институтиции в самата Европа и те да навлязат в държавните училища."

18 October 2015

КАК СЕ ТВОРИ ПО РЪБА НА МОРЕТО

КАК СЕ ТВОРИ ПО РЪБА НА МОРЕТО

Трябва да им завиждате. Ника (Николай Димчевски) и Росен (Марковски) тръгнаха това лято на път към морето, за да рисуват. Художници в търсенето на нещо. Ние не знаем какво е било то, но ще видим резултатите в новата им изложба – „По ръба на морето”, на 15 октомври в галерия „Гая” (ул. „Кракра” 19) от 19:00 часа. Клише ли е морето или задължителен приятел на артиста?...

13 October 2015

На прага сме на нова война между кръста и полумесеца

На прага сме на нова война между кръста и полумесеца

Политиката, провеждана от марионетното правителство спрямо нелегалните имигранти е меко казано неадекватна. Ясно е, че те водят България към крах, явявайки се изпълнители на безумната и анти–национална политика на евро-чиновниците. Ние сме в демографска криза, а те са решили да я борят с другородци и друговерци. Отказът им да изпратят армията на границата е израз на цинично национално предателство...

02 October 2015

Яшар Мустафа: „Щом не искате да се изгубите като нация, раждайте!”

Яшар Мустафа: „Щом не искате да се изгубите като нация, раждайте!”

Чували сте за прочутото дело срещу 13 имами в Пазарджик, които бяха обвинени в радикален ислям и разпространение на антидемократични идеи. Разговорям с Яшар Мустафа, който е председател на джамийското настоятелство в ромския квартал "Изток", от който тръгна скандала. Говорим си за бежанци, политика и тероризъм.

30 September 2015

Кобилкина разбира от секс и не се страхува да пита

Кобилкина разбира от секс и не се страхува да пита

Защо? Защо успешни и красиви жени са сами? Тенденция ли е? Защо същите бяха много по-активни от силния пол на въпросното парти? Защо мъжете просто си стояха и наблюдаваха, а жените се изреждаха да ги приобщят и да им обърнат внимание. Кога нещата се промениха толкова? Кога жените иззеха ролята на мъжете, кога те станаха по-големи кавалери? Откога „дами канят“ е не просто филм, а тъжната реалност в отношенията между мъжете и жените?

28 September 2015

Бащата на Яна: „Плащаме на този, който е убил детето ми”...

Бащата на Яна: „Плащаме на този, който е убил детето ми”...

Според САС Чеци не е убил Яна в съучастие с други лица. Също така НЕ е извършил престъплението с особена жестокост, а САМО по особено мъчителен за жертвата начин. Затова втората инстанция не намира, че извършеното престъпление се явява изключително тежко и няма причина да се наложи най-тежкото наказание -доживотен затвор. Така работи съдът в България.

25 September 2015

Георги Лозанов: Да си подам оставката, защото спазвам закона?!

Георги Лозанов: Да си подам оставката, защото спазвам закона?!

"В Рамковата конвенция за малцинствата е посочено изискване да се създава медийно съдържание на езика на малцинствата, на които майчин език не е българският. Добре е да се изпълнява това изискване именно от обществената медия, тъй като тя в най-голяма степен ще спази обществения интерес и така се създава относително спокойствие. А вече за обема – това е въпрос на редакционна свобода."

07 September 2015

Циганско лято. Или ето как се сбъдват мечтите!

Циганско лято. Или ето как се сбъдват мечтите!

Преди няколко месеца ви разказах за Марсело - ромът, приет в Кеймбридж. Така стана известен осмокласникът от Монтана и честно казано новината за приема му беше колкото хубава, толкова и невероятна... Таксите са непосилни за Марсело и семейството му и с настъпването на крайните срокове мечтата му ставаше все по-недостижима. Но пък той вярваше. Когато говорих с него за пръв път, го попитах как ще събере парите, а той ми каза: „Не знам, но вярвам и много искам да стане”. И ето, че „имаме новина”, и то позитивна!

25 August 2015

Тити Папазов: „Аз не съм предател, за разлика от други”!

Тити Папазов: „Аз не съм предател, за разлика от други”!

Вчера Тити Папазов шокира България, след като обяви, че се оттегля от поста на треньор на „Левски“. Днес пред Lentata.com той разказва как се е стигнало до това решение, какво очаква от бъдещето си и каква е България през неговите очи.

21 August 2015

Професорски атаки: Ивайло Дичев vs. Божидар Димитров

Професорски атаки: Ивайло Дичев vs. Божидар Димитров

Свидетели сме на професорски скандал. Проф. Ивайло Дичев призова проф. Божидар Димитров да напусне поста си като директор на Националния исторически музей като инициира подписка за целта. Тя включва текст, който пояснява, че проф. Димитров обижда научната общност. Обвиненията включват още – сътрудничество за ДС, грубиянско поведение в медиите, езически измишльотини. Какъв е отговорът на Божидар Димитров на тази атака? Четете в интервюто му пред Lentata.com.

13 August 2015

Проф.Божидар Димитров: За българина ракията е като кокаина!

Проф.Божидар Димитров: За българина ракията е като кокаина!

Потърсихме проф. Божидар Димитров, за да ни разкаже за последните разкопки, чудотворната вода в кладенеца в Плиска, намерените древни предмети и доказват ли те, че ракията е българска, както и за предсказанията на Ванга, които той лично е чул... Повече, четете тук...

29 July 2015

100 Кила: Благодаря на българите, които избраха нашето Черноморие!

100 Кила: Благодаря на българите, които избраха нашето Черноморие!

Искам да направя едно обръщание и да бъде взето сериозно. То е към бизнесмените в България, които се занимават с туризъм и допуснаха и допускат българинът да е най-скъпоплатеният почиващ на българското Черноморие. В същото време, те признават, че българинът е най-добрият клиент по морето, че винаги оставя бакшиш, държи се добре с персонала. Искам да помоля тези хора да се фокусират върху българския турист, да направят почивката му по-приятна, да го спре малко от Гърция и Турция, и да направят по-добри цените.

19 July 2015

ДА РАБОТИШ ГЕРОЙ

ДА РАБОТИШ ГЕРОЙ

Вече момчетата не мечтаят да са смели войници, да воюват за каузата и страната си, вече не са готови да влязат в бой за онова, в което вярват и, което обичат. Цъкат в телефони и хвърлят салфетки. И едва ли си представят какво значи да си примерно снайперист – ама отвъд филмите в Холивуд. Реален боец. С какъвто ви срещаме днес - Тодор Станков- Снайпера. Това е човекът, който застрелва третото камикадзе при атаката на българската база в Ирак.

13 July 2015

   1   2   3   4   5   6   7   

140 намерени, страница 3 от общо 9


Специален коментар