Интервю - Култови интервюта и въпросите, които трябва да се зададат...

Яшар Мустафа: „Щом не искате да се изгубите като нация, раждайте!”

Яшар Мустафа: „Щом не искате да се изгубите като нация, раждайте!”

Чували сте за прочутото дело срещу 13 имами в Пазарджик, които бяха обвинени в радикален ислям и разпространение на антидемократични идеи. Разговорям с Яшар Мустафа, който е председател на джамийското настоятелство в ромския квартал "Изток", от който тръгна скандала. Говорим си за бежанци, политика и тероризъм.

30 September 2015

Кобилкина разбира от секс и не се страхува да пита

Кобилкина разбира от секс и не се страхува да пита

Защо? Защо успешни и красиви жени са сами? Тенденция ли е? Защо същите бяха много по-активни от силния пол на въпросното парти? Защо мъжете просто си стояха и наблюдаваха, а жените се изреждаха да ги приобщят и да им обърнат внимание. Кога нещата се промениха толкова? Кога жените иззеха ролята на мъжете, кога те станаха по-големи кавалери? Откога „дами канят“ е не просто филм, а тъжната реалност в отношенията между мъжете и жените?

28 September 2015

Бащата на Яна: „Плащаме на този, който е убил детето ми”...

Бащата на Яна: „Плащаме на този, който е убил детето ми”...

Според САС Чеци не е убил Яна в съучастие с други лица. Също така НЕ е извършил престъплението с особена жестокост, а САМО по особено мъчителен за жертвата начин. Затова втората инстанция не намира, че извършеното престъпление се явява изключително тежко и няма причина да се наложи най-тежкото наказание -доживотен затвор. Така работи съдът в България.

25 September 2015

Георги Лозанов: Да си подам оставката, защото спазвам закона?!

Георги Лозанов: Да си подам оставката, защото спазвам закона?!

"В Рамковата конвенция за малцинствата е посочено изискване да се създава медийно съдържание на езика на малцинствата, на които майчин език не е българският. Добре е да се изпълнява това изискване именно от обществената медия, тъй като тя в най-голяма степен ще спази обществения интерес и така се създава относително спокойствие. А вече за обема – това е въпрос на редакционна свобода."

07 September 2015

Циганско лято. Или ето как се сбъдват мечтите!

Циганско лято. Или ето как се сбъдват мечтите!

Преди няколко месеца ви разказах за Марсело - ромът, приет в Кеймбридж. Така стана известен осмокласникът от Монтана и честно казано новината за приема му беше колкото хубава, толкова и невероятна... Таксите са непосилни за Марсело и семейството му и с настъпването на крайните срокове мечтата му ставаше все по-недостижима. Но пък той вярваше. Когато говорих с него за пръв път, го попитах как ще събере парите, а той ми каза: „Не знам, но вярвам и много искам да стане”. И ето, че „имаме новина”, и то позитивна!

25 August 2015

Тити Папазов: „Аз не съм предател, за разлика от други”!

Тити Папазов: „Аз не съм предател, за разлика от други”!

Вчера Тити Папазов шокира България, след като обяви, че се оттегля от поста на треньор на „Левски“. Днес пред Lentata.com той разказва как се е стигнало до това решение, какво очаква от бъдещето си и каква е България през неговите очи.

21 August 2015

Професорски атаки: Ивайло Дичев vs. Божидар Димитров

Професорски атаки: Ивайло Дичев vs. Божидар Димитров

Свидетели сме на професорски скандал. Проф. Ивайло Дичев призова проф. Божидар Димитров да напусне поста си като директор на Националния исторически музей като инициира подписка за целта. Тя включва текст, който пояснява, че проф. Димитров обижда научната общност. Обвиненията включват още – сътрудничество за ДС, грубиянско поведение в медиите, езически измишльотини. Какъв е отговорът на Божидар Димитров на тази атака? Четете в интервюто му пред Lentata.com.

13 August 2015

Проф.Божидар Димитров: За българина ракията е като кокаина!

Проф.Божидар Димитров: За българина ракията е като кокаина!

Потърсихме проф. Божидар Димитров, за да ни разкаже за последните разкопки, чудотворната вода в кладенеца в Плиска, намерените древни предмети и доказват ли те, че ракията е българска, както и за предсказанията на Ванга, които той лично е чул... Повече, четете тук...

29 July 2015

100 Кила: Благодаря на българите, които избраха нашето Черноморие!

100 Кила: Благодаря на българите, които избраха нашето Черноморие!

Искам да направя едно обръщание и да бъде взето сериозно. То е към бизнесмените в България, които се занимават с туризъм и допуснаха и допускат българинът да е най-скъпоплатеният почиващ на българското Черноморие. В същото време, те признават, че българинът е най-добрият клиент по морето, че винаги оставя бакшиш, държи се добре с персонала. Искам да помоля тези хора да се фокусират върху българския турист, да направят почивката му по-приятна, да го спре малко от Гърция и Турция, и да направят по-добри цените.

19 July 2015

ДА РАБОТИШ ГЕРОЙ

ДА РАБОТИШ ГЕРОЙ

Вече момчетата не мечтаят да са смели войници, да воюват за каузата и страната си, вече не са готови да влязат в бой за онова, в което вярват и, което обичат. Цъкат в телефони и хвърлят салфетки. И едва ли си представят какво значи да си примерно снайперист – ама отвъд филмите в Холивуд. Реален боец. С какъвто ви срещаме днес - Тодор Станков- Снайпера. Това е човекът, който застрелва третото камикадзе при атаката на българската база в Ирак.

13 July 2015

Зов за живот

Зов за живот

Лято е и вероятно на никого не му се чете за нечия тежка съдба. За проблеми, за несправедливост или за борба за живот. Въпреки това днес отново ви напомняме за 19 годишната Диана от с. Величково, която се бори с рака. Ще си кажете - ”какво пък толкова, всеки ден на някой му откриват рак”. Така е. От коварната болест страдат милиони по света и сигурно ви е писнало да слушате за поредния болен. Но, Диана може да ви научи на нещо - тя е само на 19 години, а е толкова силна, борбена и вярваща в доброто.

10 July 2015

Добрият пример: Ром от Монтана - приет в Кеймбридж!

Добрият пример: Ром от Монтана - приет в Кеймбридж!

Имам друга важна цел - искам да мога да помагам. Един ден да имам своя фондация или организация, чрез която да бъда в помощ на хора в нужда. Иска ми се да помагам на ромите да се интегрират по-добре, да учат. Искам да се опитам да ги... преобразя. Да мога да бъда един добър пример и един ден да живеем добре и наравно с другите етноси и да не сме подценявани. Преди мечтаех да живея и уча в чужбина, в последно време виждам какво се случва тук спрямо нас - ромите и ми се иска сега да уча в чужбина, и след това да се върна тук, да мога да приложа наученото.

27 June 2015

Боян Расате: „Българи и цигани не могат да живеят заедно”...

Боян Расате: „Българи и цигани не могат да живеят заедно”...

"Българи и цигани не могат да живеят заедно, без това да поражда непрекъснати конфликти и проблеми. Така е, защото двата етноса имат коренно различни разбирания и представи за култура, за отговорност към държавата и обществото, пък, ако щете и за света като цяло. Едните са носители на древна култура, представители на европеидната раса, а другите са диваци, чието развитие е спряло в родовообщинния строй. Няма как, например, да поставиш в една клетка човек и маймуна, и да се надяваш, че всичко ще бъде наред, нали?"...

23 June 2015

„Портрети на срама“ – убийството на националната ни гордост

„Портрети на срама“ – убийството на националната ни гордост

Фотографът, който показа лицето на срама. Ивайло Петров отвори вратите на гребната база във Видин – място, от което излизат десетки български европейски и световни шампиони. Място, където към момента тренират над 150 деца. База, която е лишена, от всичко, база, скрита от очите на хората и открита само за най-упоритите и мотивирани да правят, това което обичат - без значение каква е цената. И успяват. И правят България известна...

13 June 2015

ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ - ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО?

ГЕНЕРАЛ ШИВИКОВ - ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО?

Скандал в българската армия? Това рядко се случва, но е факт. Военните (и по-конкретно - 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово) искат да защитят своя командир – генерал Димитър Шивиков и днес изпратиха отворено до президента, институции и медии. Хората под пагон искат справедливост за ген. Шивиков и смятат, че той е неправилно остранен. Какъв е проблемът? Бригаден генерал Димитър Шивиков сам обяви, че ще напусне българската армия, заради разследване срещу него за злоупотреба със служебно положение.

10 June 2015

   1   2   3   4   5   6   7   

135 намерени, страница 3 от общо 8


Специален коментар